Şcoala "Aurel Vlaicu" din Arad a câştigat etapa a doua a Cupei Hagi Danone. Un fundaş stânga de meserie a fost desemnat cel mai bun portar

9 apr 2019 320 afişări Special
Şcoala "Aurel Vlaicu" din Arad a câştigat etapa a doua a Cupei Hagi Danone. Un fundaş stânga de meserie a fost desemnat cel mai bun portar
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

Şcoala "Aurel Vlaicu" a câştigat etapa a doua zonală din cadrul celei de-a zecea ediţii a Cupei Hagi Danone şi va reprezenta Aradul la turneul final de la Constanţa.

În finală, Şcoala "Aurel Vlaicu" s-a impus în faţa celor de la Şcoala "Regina Maria", scor 2-0. Pe treapta a treia a podiumul s-a clasat Şcoala "P.D. Ţichindeal". Mario Salka (LTCPM Arad) a fost desemnat golgheterul competiţiei, cu zece goluri, iar cel mai bun portar al turneului a fost Daian Tăuţan (Şcoala "Aurel Vlaicu"), cel care evoluează ca fundaş stânga la echipa sa de club, Atletico Arad: "Domnul profesor a decis să stau în poartă, pentru că nu aveam portar! Cred că acum îmi place mai multacest post, decât cel de fundaş! Important este că ne-am calificat la turneul de la Constanţa, dar ce frumos ar fi să ajungem la Barcelona!", a declarat Tăuţan.

Copiii au fost premiaţi de Adrian Lucaci, fostul jucător de la UTA, Steaua Bucureşti şi Sportul Studenţesc, şi Iosif Lovaş, “cangurul” din poarta României care a câştigat medalia de bronz la Mondialul de juniori din 1981.

LPS Banatul şi Şcoala "Aurel Vlaicu" sunt primele echipe calificate. În prima fază, Cupa Hagi Danone are şase etape zonale, la care participă echipele celor mai bune şcoli din regiune. După Timişoara şi Arad vor urma:

  • 3. Etapa Zonală Tg. Mureş Baza Sportivă Complex Mureş Weekend (13-14 Aprilie)
  • 4. Etapa Zonală Bucureşti LPS ”Mircea Eliade” (10-11-12 Mai)
  • 5. Etapa Zonală Iaşi Teren sintetic Stadionul “Emil Alexandrescu” (18-19 Mai)
  • 6. Etapa Zonală Galaţi Stadionul “Siderurgistul” (25-26 Mai)

Turneul Final Cupa Hagi Danone se va desfăşura la Academia Hagi din Constanţa, în perioada 29 mai – 1 iunie. Pe lângă cele 6 echipe şcolare câştigătoare ale fazelor zonale, la turneul finalvor mai participa şase echipe de club. Câştigătoarea Turneului Final va fi desemnată campioană naţională, iar cei 12 copii campioni vor reprezenta România la DNC Spania, alături de deţinătoarea trofeului din 2018.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.