Romtelecom negociază transmiterea în continuare a canalelor Look TV și Transilvania Live, ce vor difuza Liga 1

Autor: Madalina Cerban - Mediafax Publicat: 03 Jul. 2014, 16:42 Actualizat: 03 Jul. 2014, 16:59 Special
Romtelecom negociază transmiterea în continuare a canalelor Look TV și Transilvania Live, ce vor difuza Liga 1

Romtelecom negociază retransmiterea în continuare a Look TV și Transilvania Live, care vor difuza meciurile din Liga 1, în condițiile în care aceste televiziuni au decis să renunțe, de la 1 iulie, la regimul „must carry” și să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliștilor.

„Suntem în discuții cu ISB (Intel Sky Broadcast Ltd., care deține drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga 1 și acționar al Look TV și al Transilvania Live, n.r.), întrucât ne dorim să retransmitem aceste posturi, în condiții comerciale avantajoase pentru clienții noștri”, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanții companiei Romtelecom.

Aceștia au precizat că în acest moment nu pot oferi detalii despre acest subiect.

Până în acest moment, compania Romtelecom – care deține atât rețele de cablu, cât și de satelit – nu a scos din grilele sale televiziunile Look TV și Transilvania Live (devenit Look Plus).

Compania de telecomunicații RCS&RDS a scos luni, 30 iunie, din grilele sale de cablu analogic și digital televiziunile Look TV și Transilvania Live, la nivelul întregii țări, inclusiv în București, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din media.

Look TV și Transilvania Live nu erau retransmise și pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS.

Pe de altă parte, potrivit unor speculații apărute pe piața audiovizualului, reprezentanții Look TV și Transilvania Live ar fi solicitat de la operatorii de cablu un preț de aproximativ 7 lei pe abonat pe lună pentru retransmisia acestora începând cu 1 iulie, dorind ca aceste televiziuni să fie difuzate în pachetele de bază ale cabliștilor și nu în pachete separate, pentru care abonații să opteze dacă vor sau nu să plătească.

Până în prezent, compania UPC și platforma sa de satelit, Focus Sat, dar și rețeaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anunțat, prin intermediul unor comunicate de presă, că vor difuza meciurile din campionatul Ligii 1 și din Cupa Ligii în următorii cinci ani.

Conform surselor citate, UPC și Focus Sat, pe de o parte, și iNES IPTV, pe de altă parte, au semnat acorduri de distribuție cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor două televiziuni Look TV și Look Plus, care vor difuza meciurile din Liga 1 și din Cupa Ligii.

În schimb, compania de telecomunicații RCS&RDS a anunțat, pe 29 mai, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că a depus plângere la Consiliul Concurenței împotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, întrucât „vânzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a făcut cu încălcarea legislației concurenței”.

Pe de altă parte, este de așteptat ca și alți operatori mai mari sau mai mici de cablu din țară să scoată din grilele lor televiziunile Look TV și Transilvania Live, în condițiile în care aceste televiziuni au decis să renunțe la regimul „must carry” începând cu data de 1 iulie și să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliștilor.

Look TV și Transilvania Live se aflau pe lista televiziunilor „must carry”, care sunt obligatorii la retransmisie pentru toți cabliștii din România, în conformitate cu Legea audiovizualului. Look TV se afla pe locul 21 pe această listă, iar Transilvania Live, pe locul 26, conform documentului publicat pe site-ul Consiliului Național al Audiovizualului.

Lista „must carry” se aplică doar operatorilor de cablu, nu și platformelor de satelit (DTH). Televiziunile incluse în această listă, care a fost publicată de CNA pe 4 februarie 2014, s-au declarat libere la retransmisie și fără condiționări tehnice sau financiare.

Televiziunile generaliste Look TV și Transilvania Live au anunțat, pe 2 aprilie, într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX, că au încheiat un memorandum de înțelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I și Cupa Ligii.

Conform comunicatului respectiv, societatea Transilvania Look S.A., care deține licența audiovizuală a televiziunii Look TV, și societatea NCN Studio TV S.A., care deține licența Transilvania Live, au semnat o înțelegere (Memorandum of Understanding) cu Intel Sky Broadcast Ltd., compania care a semnat, în data de 4 martie 2014, contractul de cesiune de drepturi mass-media prin care Intel Sky Broadcast Ltd a achiziționat de la Liga Profesionistă de Fotbal drepturile comerciale de mass-media privind meciurile de fotbal din cadrul Campionatului Liga I pentru perioada 2014 – 2019 și din cadrul Cupei Ligii pentru perioada 2015 – 2019.

Potrivit memorandumului de înțelegere semnat, Intel Sky Broadcast Ltd. dobândește dreptul de proprietate asupra societăților Transilvania Look S.A. și NCN Studio TV S.A., iar cei doi radiodifuzori primesc drepturile aferente difuzării în direct, dar și pentru înregistrări, rezumate, difuzare online și pe mobil a meciurilor de fotbal din Campionatul Liga I și din Cupa Ligii.

Totodată, potrivit comunicatului, Transilvania Look S.A. și NCN Studio TV S.A. au fost împuternicite să inițieze negocieri cu distribuitorii de servicii de programe audiovizuale (indiferent de tipul de rețele folosite – cablu sau acces prin satelit) cu privire la condițiile în care se va efectua în viitor retransmisia televiziunilor Look TV și Transilvania Live.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.

Pe de altă parte, CNA a analizat, în ședința din 13 mai, mai multe documente de la societatea Transilvania Look S.A., care deține licența audiovizuală a televiziunii Look TV, și de la societatea NCN Studio TV S.A., care deține licența Transilvania Live.

Cele două societăți au solicitat CNA acordul de principiu pentru a-și modifica acționariatul, în sensul intrării în acționariatul lor a Intel Sky Broadcast Ltd. din Malta. Societățile care dețin licențe audiovizuale au obligația să notifice CNA în legătură cu orice modificare apărută în licență, în conformitate cu legislația audiovizualului.

Potrivit informațiilor obținute de MEDIAFAX pe 16 iunie, acționarii NCN Studio TV S.A., firma care deține licența Transilvania Live, sunt Intel Sky Broadcast Ltd. (99,4051%) și Mariana Mureșan (0,5949%), iar acționarii Transilvania Look S.A., care deține licența audiovizuală a televiziunii Look TV, sunt Intel Sky Broadcast Ltd. (99%) și Arpad Paszkany (1%).

Asociații Intel Sky Broadcast Ltd. sunt Librum Investment Inc din Seychelles (care deține 1199 de acțiuni) și Michel Kilindo (care deține o singură acțiune). La rândul său, societatea Librum Investment îl are ca acționar unic pe Benno Heidelberger din Elveția.

Pe de altă parte, în 19 iunie, CNA a aprobat transformarea în Look Plus a televiziunii Transilvania Live.

Sursa: Mediafax

Autor: Madalina Cerban - Mediafax Publicat: 03 Jul. 2014, 16:42 Actualizat: 03 Jul. 2014, 16:59 Special
Pe aceeași temă
Luiza Melencu: “Alexandra este cu mine!” Dialogul care schimbă tot ce știai în cazul Caracal
Luiza Melencu: “Alexandra este cu mine!” Dialogul care schimbă tot ce știai în cazul Caracal
Revoltător: Gino Iorgulescu, sfătuit la radio să muşamalizeze nenorocirea produsă de fiul său
Revoltător: Gino Iorgulescu, sfătuit la radio să muşamalizeze nenorocirea produsă de fiul său
VIDEO Momentul în care nevasta îşi prinde soţul în maşină cu amanta chiar în timpul unei partide de amor. „Eşti înfocată de... Nu îţi dau nicio haină“
VIDEO Momentul în care nevasta îşi prinde soţul în maşină cu amanta chiar în timpul unei partide de amor. „Eşti ...
SCANDALUL înregistrărilor cu prezidenţiabili. Ramona Bruynseels, după convorbirile făcute publice în care îl critică pe Dan Voiculescu: Voi discuta cu avocaţii
SCANDALUL înregistrărilor cu prezidenţiabili. Ramona Bruynseels, după convorbirile făcute publice în care îl critică ...
Zidane OUT de la Real Madrid? Perez a pus mana pe telefon dupa ultimul esec si i-a transmis un mesaj clar! Anuntul momentului in Spania
Zidane OUT de la Real Madrid? Perez a pus mana pe telefon dupa ultimul esec si i-a transmis un mesaj clar! Anuntul momentului ...
Luiza si Alexandra traiesc! Dezvaluiri incredibile din Italia: Fetele nu sunt moarte
Luiza si Alexandra traiesc! Dezvaluiri incredibile din Italia: Fetele nu sunt moarte
Lista completă cu bolile care te lasă fără permis şi alte modificări ale Codului rutier care au intrat în vigoare în 2019. Tot ce trebuie să ştii
Lista completă cu bolile care te lasă fără permis şi alte modificări ale Codului rutier care au intrat în vigoare ...
Lovitură de teatru. Vom avea un nou super brand în Liga 1? ”Va ocupa locul Stelei”
Lovitură de teatru. Vom avea un nou super brand în Liga 1? ”Va ocupa locul Stelei”
BREAKING NEWS: Veşti extrem de proaste pentru salariaţi. COŞMARUL NEGRU pentru MILIOANE de români a devenit REALITATE
BREAKING NEWS: Veşti extrem de proaste pentru salariaţi. COŞMARUL NEGRU pentru MILIOANE de români a devenit REALITATE
Atenţie! Plăţile cu cardurile ”sar în aer”.Schimbări majore pentru TOŢI posesorii de CARDURI
Atenţie! Plăţile cu cardurile ”sar în aer”.Schimbări majore pentru TOŢI posesorii de CARDURI
Incident rar: o confruntare violentă între un ELEFANT şi un CROCODIL. Cine credeţi că a învins? | FOTO
Incident rar: o confruntare violentă între un ELEFANT şi un CROCODIL. Cine credeţi că a învins? | FOTO
Dezvaluire BOMBA despre Nicu Ceausescu! Ce i-a facut Elena fiului sau, in tinerete
Dezvaluire BOMBA despre Nicu Ceausescu! Ce i-a facut Elena fiului sau, in tinerete
‘Dăm jos Guvernul Orban!’ Tăriceanu a declanșat războiul total în politică
‘Dăm jos Guvernul Orban!’ Tăriceanu a declanșat războiul total în politică
Incredibil! Cine este amanta din Gorj, surprinsă și filmată goală în mașină. Ce umilință!
Incredibil! Cine este amanta din Gorj, surprinsă și filmată goală în mașină. Ce umilință!
Cum a apărut Olguta Vasilescu la un eveniment! Toti s-au uitat LUNG, apoi...
Cum a apărut Olguta Vasilescu la un eveniment! Toti s-au uitat LUNG, apoi...
Prezidenţiabilul ADN: Interesul lui Iohannis, un guvern şi un comisar agreat de Germania. Mureşan va ajunge premier | VIDEO
Prezidenţiabilul ADN: Interesul lui Iohannis, un guvern şi un comisar agreat de Germania. Mureşan va ajunge premier | ...
Mario Iorgulescu a ajuns spaima asistentelor din spital! Cum se comportă de când și-a revenit din comă
Mario Iorgulescu a ajuns spaima asistentelor din spital! Cum se comportă de când și-a revenit din comă
Un bărbat beat a încercat să deschidă ușa unui avion. Ce i-au făcut pasagerii
Un bărbat beat a încercat să deschidă ușa unui avion. Ce i-au făcut pasagerii
Ea i-a fost amanta 9 ani lui Florin Piersic! Nu si-au ferit povestea de iubire. Ce a declarat a doua sotie a actorului despre rivala sa. 'Daca ramaneam cu el, era vai de viata mea'
Ea i-a fost amanta 9 ani lui Florin Piersic! Nu si-au ferit povestea de iubire. Ce a declarat a doua sotie a actorului despre ...
Bomba la casa regala! L-a inlocuit pe Printul Harry cu un alt barbat. „O să ne căsătorim”
Bomba la casa regala! L-a inlocuit pe Printul Harry cu un alt barbat. „O să ne căsătorim”
Un Duster pe care nu-l vei găsi niciodată în reprezentanţă. Costă 35.000 de euro şi sigur îl vei remarca pe stradă - GALERIE FOTO
Un Duster pe care nu-l vei găsi niciodată în reprezentanţă. Costă 35.000 de euro şi sigur îl vei remarca pe stradă ...
FOTO! Loredana Groza, cea mai indecentă apariţie la 49 de ani! IMAGINILE FĂRĂ RUŞINE au ajuns pe internet şi fanii au reacţionat vehement
FOTO! Loredana Groza, cea mai indecentă apariţie la 49 de ani! IMAGINILE FĂRĂ RUŞINE au ajuns pe internet şi fanii ...
Ce lovitură pentru fiul lui Cristi Borcea! Ce a ajuns să facă Patrick în timp ce tatăl său e în puşcărie
Ce lovitură pentru fiul lui Cristi Borcea! Ce a ajuns să facă Patrick în timp ce tatăl său e în puşcărie
ANM a facut anuntul! Prognoza METEO pentru iarna 2019 – 2020. Cum va fi vremea de Craciun si Revelion.
ANM a facut anuntul! Prognoza METEO pentru iarna 2019 – 2020. Cum va fi vremea de Craciun si Revelion.
Cum să îți controlezi furia și să fii mai fericit
Cum să îți controlezi furia și să fii mai fericit