REPORTAJ | Atletico Madrid semnează un contract de colaborare cu un club din București. Spiritul campioanei Spaniei încinge spiritele printre micii fotbaliști

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Atletico Madrid va semna miercuri un contract de colaborare cu Regal Sport Club București, club care se concentrează pe creșterea copiilor și juniorilor. Campioana Spaniei va veni în premieră în Europa cu o astfel de inițiativă. ProSport a realizat un reportaj cu cei mai mici sportivi de la clubul din Capitală. Născuți în 2002, puștii sunt încântați că vor juca la o academie care va purta numele campioanei Spaniei: „E șmecher”, „E mișto”, „E cool”, a fost reacția acestora la aflarea veștii.
  • Antrenorul celor din grupa 2002 va merge în această vară în Spania, pentru a face un curs specializat pe fotbalul din Primera Division. Radu Gabriel povestește cum juniorilor le lipsește activitatea în afara casei. Din acest motiv, majoritatea dintre ei se împiedică în timpul unor exerciții banale din cadrul antrenamentelor

Săptămâna trecută, pe adresa redacțiilor de sport a sosit următorul comunicat: „Regal Sport Club București și Atletico de Madrid vor semna în data de 25 iunie 2014 un contract de colaborare, cu scopul de a înființa și opera la București, în condiții de exclusivitate, Academia de Fotbal Atletico de Madrid”.

Anunțul a surprins. Campioana Spaniei și finalista Champions League din acest sezon urma să își asocieze numele cu un club înființat în septembrie 2011, unul dintre puținele din București care se concentrează pe creșterea jucătorilor de fotbal. Curioși fiind de colaborarea dintre cele două, am mers la unul dintre antrenamentele celor de la Regal Sport București, mai exact la ședința tehnică a copiilor de 12 ani.

Nu erau dificil de reperat. Îmbrăcați în noile echipamente, păreau a fi juniorii lui Atletico. Pe marginea terenului, părinții le ofereau, din când în când, câte o sticlă cu apă. Lângă aceștia, privind atent antrenamentul, se afla și Claudiu Florică, directorul general al Regal Sport București: „Aproape șase luni ne-am chinuit să ajungem la o înțelegere cu cei de la Atletico. Știți, este o premieră în Europa acest contract de colaborare. Până acum, doar în China și în Mexic au mai realizat astfel de acțiuni. Vorbim aici de România, unde brandurile cele mai de succes sunt Steaua, Barcelona și Real Madrid. Au vrut, înainte de toate, să se asigure că îndeplinim toate condițiile”, a spus acesta dintr-o suflare. Privește cu mândrie către terenul de antrenament. Crede că îi sunt răsplătite eforturile pe care le-a depus în ultimii trei ani: „Echipamentul a fost dintotdeauna unul care seamănă cu cel al lui Atletico Madrid. La început, ne-am gândit că majoritatea copiilor din București țin fie cu Dinamo, fie cu Steaua, știu de Barcelona și de Real Madrid. Așa că am decis să combinăm culorile. A ieșit Atletico Madrid”, se amuză cel căruia nu îi place să i se spună că este finanțator. A avut dintotdeauna o pasiune pentru fotbal și crede că numai investind în juniori poți să garantezi un viitor strălucit sportului rege în România.


Cei de la Regal Sport Club pot să fie ușor reperați pe terenul de antrenament: au deja tricourile echipei Atletico Madrid

Contractul de colaborare care urmează să fie semnat miercuri le aduce beneficii atât jucătorilor, cât și antrenorilor copiilor: „Dacă cei de la Galatasaray vor să transfere pe cineva de la noi, oferta trebuie trimisă celor de la Atletico. Ei își dau acordul. La fel cum pot să vină să iî ia pe cei de 15-16 ani și să îi înregistreze la clubul din Spania. Antenorii vor merge pe timpul verii la un curs oferit gratuit de cei de la Atletico. Vor veni pregătiți să pună în aplicare metoda spaniolă, cea care ni se potrivește de minune”, completează Claudiu Florică. Încă de la înființare, cei de la Regal Sport Club București au angajat un psiholog, conștienți fiind că este nevoie și de o pregătire mentală a jucătorilor și antrenorilor. Pe măsură ce îl asculți pe directorul general al clubului de copii și juniori realizezi că se pot întâmpla și lucruri pozitive în departamentul juvenil.

„Copiii nu mai au experiența maidanului, mulți mi s-au împiedicat la niște exerciții banale”

Antrenorul grupei 2002, Radu Gabriel, este încântat de colaborarea cu cei de la Atletico Madrid. Și cine ar putea să îl judece pentru asta? Într-o perioadă în care tehnicienii nu cunosc conceptul de stabilitate financiară, evenimentul de miercuri îl face pe acesta să își continue munca fără să se gândească la ziua de mâine: „Sunt fericit, vă dați seama. E greu să antrenezi juniori. Nu mai au experiența maidanului. Noi, când eram mici, ne urcam în copaci, ne jucam de dimineața și până seara cu mingea vecinului. Ei se împiedică la exerciții banale. Nu mi-a venit să cred când i-am văzut că nu se descurcă la niște exerciții elementare. Dar rezolvăm noi și asta”, povestește antrenorul. E de părere că antrenându-i pe cei mici va căpăta experiență în viitor, iar cei de la Regal Sport Club București i-au oferit toate condițiile necesare pentru a reuși să crească fotbaliști pe care, mai devreme sau mai târziu, să îi vadă în Liga I sau la un club important din Europa.

Ne spune că putem vorbi cu oricare dintre jucătorii care se antrenează. Alegem aleatoriu trei. Pe doi dintre ei îi cheamă Luca. Pare să fie noua modă a numelui printre cei născuți în 2002: „La grupa din 2000 sunt vreo șapte băieți care sunt David. Acolo e și mai dificil să îi diferențiezi”, se amuză finanțatorul care nu scapă din ochi nicio secundă antrenamentul.


Luca Florică, în vârstă de 12 ani, consideră că este „șmecher” că cei de la Atletico și-au îndreptat atenția către ei și speră să ajungă la fel de bun precum Cristiano Ronaldo

Întrebarea reporterilor ProSport: Ce părere ai despre faptul că vei juca la Academia celor de la Atletico Madrid?

Luca Florică, mijlocaș: E șmecher!
Luca Parairault, fundaș: E mișto!
Filip Ilie, atacant: E cool!

Au 12 ani, vor să ajungă cândva jucători importanți și să reprezinte naționale. Au, așadar, visuri normale. Surprind atunci când sunt rugați să își nominalizeze jucătorii preferați. Tănase nu se regăsește printre favoriți. Ciudat. Nu același lucru îl auzim pe posturile de sport din țară. Nu vor să joace la Steaua sau la Dinamo, sunt mulțumiți cu locul pe care îl ocupă în prezent la Regal Sport. Ei aici vor să crească.

Luca Florică, mijlocaș: Cristiano Ronaldo.
Luca Parairault, fundaș: Thiago Silva.
Filip Ilie, atacant: Messi.

Sunt mici. Dar par hotărâți să le demonstreze celor de la Atletico Madrid că nu au greșit atunci când au ales să vină în România la Regal Sport Club București. Și, deși nu știu încă să stea la o poză de grup, nu au habar ce ar trebui să facă cu mâinile și trec câteva minute bune până cei mai mari de înălțime dintre ei se duc pe rândul din spate, se mândresc prietenilor că poartă un tricou în culorile campioanei Spaniei. Iar dacă vor fi suficienți de buni când vor crește, vor putea semna primul contract profesionist cu echipa care i-a avut, de-a lungul timpului, pe Torres, David Villa sau Diego Costa. Vor să fie ca ei, nu doar să îi vadă la televizor, iar contractul de colaborare îi obligă să nu se piardă, ca majoritatea fotbaliștilor care, așa cum spune o vorbă din popor, s-au născut talent și au murit speranță.


Regal Sport Club are 110 jucători legitimați

A fost înființat în septembrie 2011, când, în urma unei selecții la nivelul Bucureștiului, au fost aleși jucători de fotbal cu vârste între 9 și 12 ani. Primii 20 de jucători au urmat un stagiu de pregătire și evaluare la Paris Saint Germain. Scopul înființării Regal Sport Club București este promovarea educației fizice și a activitații sportive, în special în domeniul fotbalului, descoperirea, selecția, inițierea, educarea și îndrumarea tinerelor talente pentru practicarea sportului de performanță și participarea la competiții interne și internaționale, în conformitate cu reglementările și strategiile elaborate de Autoritatea Națională pentru Sport si Tineret și de Federația Română de specialitate.

În prezent, Regal Sport Club București are 110 jucători legitimați la următoarele categorii de vârstă: U9, U10, U11, U12, U14 si U15, acestea desfășurând antrenamente de 3 sau de 4 ori pe săptămână, pe terenul Federației Române de Rugby, aflat lângă Arcul de Triumf. Regal Sport Club București a reușit în scurta sa existență rezultate remarcabile astfel că grupele de U11 și U12 sunt în prezent campioni municipali. Regal Sport Club București a participat la numeroase competiții internaționale, având rezultate deosebite : Spain Trophy 2012 (Barcelona, Spania), Estoril 2013 (Portugalia), Morlaix, 2013 și 2014 (Bretania, Franta), Belgrad 2014 (Serbia).

Pe aceeași temă
Îți mai amintești de Nuți, bona Anamariei Prodan? Ce s-a ales de ea, după ce a părăsit familia Reghecampf
Îți mai amintești de Nuți, bona Anamariei Prodan? Ce s-a ales de ea, după ce a părăsit familia Reghecampf
Femeile nu vor avea acces în noua mănăstire construită de Gigi Becali la Vâlcea: „Nu vor fi nici animale de sex feminin”
Femeile nu vor avea acces în noua mănăstire construită de Gigi Becali la Vâlcea: „Nu vor fi nici animale de sex feminin”
Mexic şi Canada ţin sus steagul invincibilităţii în calificările pentru Cupa Mondială
Mexic şi Canada ţin sus steagul invincibilităţii în calificările pentru Cupa Mondială
Universitatea Craiova a dat lovitura! După Mihăilă, clubul a mai transferat un jucător în Serie A
Universitatea Craiova a dat lovitura! După Mihăilă, clubul a mai transferat un jucător în Serie A
Cele mai bune anvelope allseason de pe piață în 2021. Mai merită să schimbi anvelopele de două ori pe an?
Cele mai bune anvelope allseason de pe piață în 2021. Mai merită să schimbi anvelopele de două ori pe an?
Elev decedat, vaccinat cu prima doză și diagnosticat cu COVID
Elev decedat, vaccinat cu prima doză și diagnosticat cu COVID
Nimeni nu se aştepta! Anamaria Prodan, reacţia MOMENTULUI după pozele cu burtica de gravidă a amantei lui Reghe
Nimeni nu se aştepta! Anamaria Prodan, reacţia MOMENTULUI după pozele cu burtica de gravidă a amantei lui Reghe
Mihai visa să ajungă preot, dar a murit spânzurat. Mama îndurerată: „Vecinul a zis că ne omoară pe amândoi”
Mihai visa să ajungă preot, dar a murit spânzurat. Mama îndurerată: „Vecinul a zis că ne omoară pe amândoi”
Antonia are 3 copii, dar arată demențial. Artista a dezvăluit ce secret de alimentație are
Antonia are 3 copii, dar arată demențial. Artista a dezvăluit ce secret de alimentație are
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum a gândit SOLUȚIA FINALĂ pentru a...
I se spunea CĂLĂUL și a fost cel mai mare CRIMINAL al tuturor timpurilor. Cum a gândit SOLUȚIA FINALĂ pentru a...
Și-a dat în judecată soțul care a bătut-o. Motivul agresiunii e tulburător: i-a cerut să...
Și-a dat în judecată soțul care a bătut-o. Motivul agresiunii e tulburător: i-a cerut să...
Ea e amanta lui Reghe, de fapt! Pe ea a lăsat-o gravidă! Avem imaginile
Ea e amanta lui Reghe, de fapt! Pe ea a lăsat-o gravidă! Avem imaginile
Primele fotografii cu Laurențiu Reghecampf și amanta! Antrenorul, mai fericit ca niciodată lângă Corina. EXCLUSIV
Primele fotografii cu Laurențiu Reghecampf și amanta! Antrenorul, mai fericit ca niciodată lângă Corina. EXCLUSIV
Ungurii au dat lovitura! Totul a fost aranjat. Au lăsat Europa în urmă
Ungurii au dat lovitura! Totul a fost aranjat. Au lăsat Europa în urmă
Plouă cu bani de la Guvern pentru români: Vezi aici cum poţi câştiga până la 2 milioane de lei fără să faci nimic
Plouă cu bani de la Guvern pentru români: Vezi aici cum poţi câştiga până la 2 milioane de lei fără să faci nimic
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Horoscop săptămâna 18 octombrie - 24 octombrie 2021 pentru zodia Rac
Horoscop săptămâna 18 octombrie - 24 octombrie 2021 pentru zodia Rac
Trei accesorii medicale interesante disponibile la Lidl în curând
Trei accesorii medicale interesante disponibile la Lidl în curând
„Nu avem nicio şansă împotriva Chinei
„Nu avem nicio şansă împotriva Chinei". Un înalt oficial al Pentagonului a demisionat spunând că Beijingul se îndreaptă spre dominaţie globală
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
BANCUL ZILEI – Fetele de măritat și detaliile picante din dormitor
Scufundarea pontonului de la Tulcea a stârnit ironii în social media. Ce glume au făcut internauţii
Scufundarea pontonului de la Tulcea a stârnit ironii în social media. Ce glume au făcut internauţii
Salarii de 6.000 de euro pentru şoferi
Salarii de 6.000 de euro pentru şoferi
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
Incident grav cu Vladimir Putin și o jurnalistă americană: „O femeie frumoasă, drăguță...”
EXCLUSIV / Bianca Drăgușanu, reacție exclusivă! Ce spune despre întâlnirea cu Alex Bodi
EXCLUSIV / Bianca Drăgușanu, reacție exclusivă! Ce spune despre întâlnirea cu Alex Bodi
Cea mai frumoasă femeie din România, în stare gravă! Are COVID și a chemat ambulanța
Cea mai frumoasă femeie din România, în stare gravă! Are COVID și a chemat ambulanța
România s-a făcut din nou de rușine: TAB-urile Armatei Române, trase pe dreapta de poliția rutieră germană
România s-a făcut din nou de rușine: TAB-urile Armatei Române, trase pe dreapta de poliția rutieră germană
FOTO. Daniela Gyorfi a împlinit 53 de ani! Cum arată în costum de baie
FOTO. Daniela Gyorfi a împlinit 53 de ani! Cum arată în costum de baie
FOTO. Corina Caragea, imagini provocatoare în costum de baie! Și-a arătat trupul fără cusur
FOTO. Corina Caragea, imagini provocatoare în costum de baie! Și-a arătat trupul fără cusur