Pro TV a câştigat procesul intentat de Gigi Becali. Societatea care deţine postul de televiziune cere acum ca latifundiarul să achite costurile de judecată

8 dec 2016 6580 afişări Special
Pro TV a câştigat procesul intentat de Gigi Becali. Societatea care deţine postul de televiziune cere acum ca latifundiarul să achite costurile de judecată

Gigi Becali şi familia sa au pierdut procesul contra SC Pro TV SRL, firma care deţine postul de televiziune întorcându-se acum împotriva proprietarului FC Steaua, căruia îi cere să achite cheltuielile de judecată.

Sentinţa Tribunalului Bucureşti a fost emisă pe 28 noiembrie, după cinci termene. Becali pornise procesul pe 18 mai 2015, reclamând SC Pro TV SRL, împreună cu mai multe alte firme (între care Societatea CancanTV SRL) şi persoane, pe motiv că s-ar fi difuzat imagini cu familia sa. În primă instanţă, latifundiarul a avut câştig de cauză – ProSport v-a informat despre caz aici –, judecătorul dispunând ca ProTV să şteargă şi să retragă de la difuzare imaginile.

Sentinţa pe scurt, publicată acum de Tribunalul Bucureşti, este următoarea:

Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei ProTV, ca neîntemeiată. Respinge acţiunea, astfel cum a fost modificată şi completată, ca neîntemeiată. Ia act că pârâţii solicită cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Bucureşti sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 28 noiembrie 2016“.

E de aşteptat ca Becali să facă recurs.

Conform informaţiilor ProSport, lui Gigi Becali i s-ar fi atras încă de la început atenţia că acţiunea n-are şanse de izbândă pentru că emisiunea CancanTV nu era produsă de Pro TV, ci doar găzduită de postul respectiv. Becali a decis să meargă însă înainte în instanţă.

Acum, Pro TV va intenta, la rândul său, proces contra lui Becali, pentru a-l sili să achite cheltuielile de judecată. Potrivit surselor noastre, postul de televiziune a fost apărat în instanţă de o casă de avocatură, şi nu de juriştii proprii. Asta face ca nota de plată să fie substanţială.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.