Poza care a provocat un scandal uriaş! Ipostaza în care a fost surprinsă această sportivă, motiv de reacţii sexiste şi jignitoare. Tânăra a recunoscut: "Gândiţi-vă la asta, animalelor"

25 mar 2019 49608 afişări Special
Poza care a provocat un scandal uriaş! Ipostaza în care a fost surprinsă această sportivă, motiv de reacţii sexiste şi jignitoare. Tânăra a recunoscut: "Gândiţi-vă la asta, animalelor"

Imaginea unei jucătoare de fotbal australian, care e pozată după ce loveşte mingea, a provocat o adevărată dezbatere în ţara de la antipozi. Tayla Harris, în vârstă de 21 de ani, este persoana prinsă în scandalul care a împărţit ţara în două.

Tayla Harris practică boxul şi fotbalul australian, iar săptămâna trecută a jucat pentru echipa sa, Carlton Football Club, împotriva celor de la Western Bulldogs, o partidă obişnuită la prima vedere, dar care a oferit un moment care a ajuns până la prim-ministrul Australiei, Scot Morrison.

Here’s a pic of me at work... think about this before your derogatory comments, animals. pic.twitter.com/68aBVVbTTj

Jucătoarea a fost surprinsă de o cameră de fotografiat în timp ce executa o lovitură a balonului, iar imaginea a fost publicată de o televiziune australiană, fapt care a stârnit multe reacţii sexiste şi jignitoare. Televiziunea a hotărât să şteargă poza, dar a intervenit o nouă problemă, întrucât utilizatorii au început să scrie că trolii de pe social media sunt problema, nu poza. În cele din urmă, imaginea a fost repostată, iar dezbaterea a continuat.  

Reacţia sportivei nu a întârziat să apară: „Aceasta este o poză cu mine la muncă. Gândiţi-vă la asta înainte de a face comentarii jignitoare, animalelor!”, a scris pe Twitter Tayla Harris, care a adăugat, într-o altă intervenţie, că “m-am simţit abuzată sexual din cauza acelor comentarii”. Postarea jucătoarei de fotbal australian s-a bucurat de o susţinere masivă din partea persoanelor care o urmăresc.

Inclusiv prim-ministrul Australiei, Scott Morrison, a luat cuvântul şi i-a luat apărarea tinerei: „Cred că cei care au făcut comentarii jignitoare sunt nişte laşi, nişte fricoşi. Trolii din social media nu reprezintă o noutate, dar ceea ce este dezgustător este faptul că îşi aleg ca ţintă femeile, la adresa cărora provoacă un val de abuzuri”.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.