Petre Marin, transfer în echipa taţilor lui Ajax

5 apr 2019 1776 afişări Special
Petre Marin, transfer în echipa taţilor lui Ajax Foto Marian ILIE

În pulover şi cu cămaşă încheiată până la ultimul nasture, Răzvan Marin s-a prezentat la Ajax ca un elev conştiincios care începe liceul. Pare genul de elev preferat de profesori, pentru că îşi cunoaşte scopul în viaţă şi arată din start că-şi va face temele şi nu va crea probleme la ore. Până şi din stilul vestimentar fotbalistul exprimă modestie şi bună educaţie.

O educaţie primită într-o familie cu tatăl fotbalist. Fostul fundaş stânga are un mare merit pentru faptul că astăzi Răzvan Marin stă la masă cu Van der Sar şi Overmars. A jucat un rol întâlnit mai rar în fotbalul românesc, acela de tată discret, care n-a vrut ca Răzvan să fie doar “fiul lui Petre Marin”. Putea să profite de numele său şi să încerce să-i crească, în mod constant, cota juniorului.

El i-a cultivat însă personalitatea şi a înţeles că trebuie să-l susţină, nu să-l ridice în slăvi. Nu l-a lăudat niciodată excesiv, nu s-a aventurat în declaraţii cum că l-ar vedea jucând la Barcelona sau Real Madrid, nu s-a luat de niciun selecţioner când a jucat mai puţin la echipa naţională. Petre Marin şi-a însuşit rolul de a fi în umbra noii vedete din familie şi cu aceeaşi decenţă a comentat şi ultimul transfer, fără să facă un eveniment din asta.

S-a folosit de experienţa sa de jucător, de greşelile făcute în cariera sa, pentru a-i arăta puştiului calea corectă în fotbal. Petre Marin n-a fost un fotbalist exemplar, nici în teren şi nici în afara lui. Şi-a făcut treaba şi atât, dar a ştiut ce sfaturi să-i ofere lui Răzvan pentru ca fiul său să devină un fotbalist exemplar. Un club ca Ajax studiază mai mult decât nişte pase de gol sau goluri, kilometri alergaţi şi duelurile câştigate, când transferă un jucător. Olandezii au transferat un fotbalist care declara că n-a fost niciodată într-un club şi care a înţeles că dacă apelezi la un psiholog nu înseamnă că eşti nebun, ba chiar ai şanse să ajungi mai bine pregătit mental decât alţii. Toată această mentalitate se naşte din educaţie.

Răzvan Marin este fotbalist de nivelul lui Ajax şi pentru că Petre Marin este tată de nivelul lui Ajax.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.