Penescu a fost eliberat! "S-a făcut dreptate!"

29 ian 2010 99 afişări Comentează şi tu Special
Penescu a fost eliberat! "S-a făcut dreptate!" Cornel Penescu a fost eliberat

UPDATE21:05În urmă cu câteva momente, Cornel Penescu, GheorgheConstantin şi Liviu Făcăleaţă au fost eliberaţi. "S-a făcutdreptate", a spus finanţatorul FC Argeş în momentul în care a ieşitpe poarta Penitenciarului Mărgineni.

Întrebat unde va merge, Penescu a declarat că se duce acasă,evitând să spună care îi vor fi priorităţile pentru perioadaurmătoare, repetând doar ceea ce a spus la început, şi anume căprin decizia de vineri a magistraţilor "s-a făcut dreptate".

La rândul său, fostul şef al Comisiei Centrale a ArbitrilorGheorghe Constantin a declarat că decizia de vineri a magistraţilorde judecare în libertate a celor trei a fost "justă", chiar dacă "avenit cu întârziere, e adevărat, însă fără discuţie instanţatrebuie lăsată să-şi facă datoria".

"Că nouă nu ne convine, asta e cu totul altceva", a afirmatConstantin, adăugând că urmează să se prezinte în faţa instanţei şisă se apere.

"Vrem să se demonstreze că acele presupuse fapte pe careni le-au pus în dosar.... Dar mă opresc aici! Lăsaţi-i să-şi facădatoria, fiindcă aşa cum au profitat de anumite comentarii făcutela momentele respective şi interpretate cum au fost interpretate,la fel se poate interpreta şi asta şi nu am nevoie de... Deci amrezevele acestea pentru că e mai bine aşa.Înţelegeţi-mă bine că nu pot comenta mai mult. A fostfoarte foarte greu pentru mine, şocul a fost foarte puternic. Nucredeam că o să ajung în postura aceasta, dar acum sunt în situaţiaasta...", a afirmat Gheorghe Constantin.


20:00 CornelPenescu, fostul director al PIC din Piteşti Liviu Făcăleaţă şifostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor Gheorghe Constantin,judecaţi pentru fapte de corupţie, vor ieşi din PenitenciarulMărgineni în aproximativ două ore, după ce vor fi întocmiteformalităţile.

Subcomisarul Safta Trincu, purtătorul de cuvânt alPenitenciarului Mărgineni, unde sunt închişi Penescu, Făcăleaţă şiConstantin, a declarat ziariştilor, vineri seară, că la instituţieau sosit de la Curtea de Apel Ploieşti documentele privind punereaîn libertate a celor trei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Safta a precizat însă că, având în vedere că documentele ausosit după încheierea programului de lucru al angajaţilorinstituţiei, vor fi chemate de acasă anumite persoane care vordefinitiva formele şi documentele, astfel încât în aproximativ douăore cei trei vor fi puşi în libertate.


Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, fostul director alsocietăţii PIC din Piteşti Liviu Făcăleaţă şi fostul şef alComisiei Centrale a Arbitrilor Gheorghe Constantin, judecaţi pentrufapte de corupţie, vor fi puşi în libertate, vineri seară, în bazaunei decizii a Curţii de Apel Ploieşti.

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au decis, vineri, înlocuireamăsurii arestării preventive în cazul lui Penescu, Făcăleaţă şiGheorghe Constantin cu obligaţia de a nu părăsi ţara, transmitecorespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Ploieşti,judecător Simona Buzoianu, magistraţii au judecat recursul formulatde avocaţii celor trei inculpaţi la măsura arestării preventivedispusă de Tribunalul Prahova în urmă cu o săptmână şi au decisînlocuirea acesteia cu obligaţia celor trei inculpaţi de a nupărăsi teritoriul României.

Decizia este definitivă şi va fi pusă de îndată în aplicare,urmând ca, în cursul serii de vineri, inculpaţii Cornel Penescu,Gheorghe Constantin şi Liviu Făcăleaţă să părăsească PenitenciarulMărgineni, din judeţul Dâmboviţa, a mai spus sursa citată.

Cornel Penescu, Liviu Făcăleaţă şi Gheorghe Constantin se aflăîn arest preventiv din 13 aprilie 2009.

Fostul şef al Inspectoratului Regional pentru ProtecţiaConsumatorilor Piteşti,Cristian Libertatu, care a fost şi elarestat preventiv pentru luare de mită în acelaşi dosar, a ieşitdin penitenciar în 30 iulie 2009, după ce Curtea de Apel Piteşti aadmis cercetarea lui în stare de libertate.

Alţi zece inculpaţi din acelaşi dosar, respectiv directorulpentru relaţii internaţionale al Federaţiei Române de Fotbal,Florin Prunea, observatorul federal Marcel Lică şi arbitrii SorinCorpodean, Marcel Savaniu, Aurelian Bogaciu, Cristian Lucian Dan şiSorin Caia, administratorul FC Argeş, Gheorghiţă Pieca, fostulpreşedinte al formaţiei piteştene, Cristian Mincă, şi DanielaCârstina, director în cazul societăţii PIC, acuzaţi şi ei de faptede corupţie, au fost trimişi în judecată în stare de libertate înacelaşi dosar.

Potrivit acuzaţiilor de la dosar, în perioada 2006 - aprilie2009, inculpaţii Penescu Gheorghe Cornel, Făcăleaţă Liviu Ilie,Mincă Cristian, Pieca Gheorghiţă şi Gheorghe Constantin au iniţiatşi constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat înmod coordonat în scopul comiterii mai multor infracţiuni grave decorupţie prin care să obţină beneficii financiare saumateriale.

Mediafax

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.