Oprescu visa frumos. Budapesta, candidată oficială la organizarea JO 2024. Celelalte 4 oraşe cu care se luptă capitala Ungariei

16 sep 2015 2086 afişări Comentează şi tu Special
Oprescu visa frumos. Budapesta, candidată oficială la organizarea JO 2024. Celelalte 4 oraşe cu care se luptă capitala Ungariei

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, a anunţat, miercuri, că oraşele Paris, Budapesta, Hamburg, Los Angeles şi Roma sunt candidatele oficiale la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2024, informează L'Equipe.

  • Într-un interviu acordat ProSport în urmă cu trei ani, fostul primar al Bucureştiului, Sorin Oprescu, nepus la punct cu tot ceea ce implică organizarea unei competiţii de o asemenea anvergură, susţinea sus şi tare că în câţiva ani capitala României şi-ar putea depune candidatura la CIO.

Oraşul german Hamburg mai trebuie să treacă un obstacol, referendumul popular care va avea loc la 29 noiembrie. Votul pentru atribuirea gazdei Jocurilor Olimpice de vară din 2024 va avea loc în septembrie 2017, la Lima.

Conform presei internaţionale, oraşele Los Angeles şi Paris sunt principalele favorite la organizarea competiţiei. Jocurile Olimpice de vară din 2016 vor avea loc la Rio de Janeiro, iar ediţia din 2020 va fi găzduită de Tokyo.

"Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român mi-a confirmat că ideea de a organiza Jocurile Olimpice la Bucureşti este viabilă şi ne putem depune candidatura pentru aşa ceva. Prin dezvoltarea infrastructurii oraşului, prin promovarea sa ca punct turistic şi prin crearea de noi locuri de muncă nu facem altceva decât să dezvoltăm un oraş care merită să fie cunoscut în lumea largă şi pentru locurile frumoase pe care le putem construi, dar mai ales pentru valorile sportive care ne fac onoare", Sorin Oprescu, în august 2010.

 

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.