Oprescu: "Stadionul Naţional va fi gata în decembrie 2010!"

15 dec 2009 259 afişări Special
Oprescu: "Stadionul Naţional va fi gata în decembrie 2010!" Oprescu: "Stadionul Naţional va fi gata în decembrie 2010!"

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi, căproblemele Stadionului Naţional "Lia Manoliu" sunt în mare parterezolvate, au fost comandate cupola şi elementele necesareinstalării acesteia, lucrările sunt finalizate în proporţie de 65la sută, iar termenul final este decembrie 2010.

Potrivit edilului şef al Capitalei, 65 la sută din lucrările deconstrucţie şi montaj au fost efectuate, cupola şi elementelepentru instalarea acesteia au fost comandate, fiind încheiat şi celde-al treilea act adiţional necesar acestor proceduri. În prezent,municipalitatea mai are de luat decizii în privinţa modului în careacest obiectiv va fi administrat.

"Avem de ales între două soluţii: administrareastadionului prin intermediul unui operator extern, pentrurentabilizare, sau prin intermediul reprezentanţilormunicipalităţii", a spus Sorin Oprescu.

Rentabilizarea stadionului este necesară având în vedere că, peviitor, întreţinerea sa va costa foarte mult.

Potrivit edilului şef al Capitalei, municipalitatea trebuie săgăsească o soluţie de împărţire a spaţiilor comerciale de laparterul stadionului, urmând să fie decise activităţile ce se vordesfăşura în acestea, astfel încât să fie cât mai rentabil pentruPrimărie.

O altă problemă pe care municipalitatea trebuie să o aibă învedere în cursul anului viitor vizează realizarea unei parcări demaximum 1.000 de locuri pe actualul amplasament al Staţiei deBetoane de lângă Stadionul Naţional, însă în această privinţătrebuie obţinut acordul UEFA.

Potrivit directorului de investiţii din Primăria Capitalei,Bogdan Hreapcă, în cazul în care municipalitatea va primi acceptulUEFA pentru realizarea parcării, cele 1.000 de locuri vor ficumulate cu celelalte aproximativ 2.400 de locuri ce urmează să fieconstruite în parcarea subterană din Piaţa Alba-Iulia, în acest felfiind rezolvată o altă mare prioritate a Stadionului Naţional.

Bogdan Hreapcă a precizat că lucrările la parcarea subterană dinPiaţa Alba-Iulia vor începe în 2010.

Având în vedere condiţiile meteorologice, primarul Sorin Oprescua precizat că lucrările la Stadionul "Lia Manoliu" sunt oprite.Acestea ar putea să fie reluate, în funcţie de condiţiile meteo, în5 ianuarie 2010.

Stadionul Naţional Arena va avea o clasificare de categoria I şio capacitate de 55.000 de locuri. Arena va găzdui în 2012 finalaLiga Europa.

MEDIAFAX

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.