Oamenii cu care a falimentat Rapid sunt hăituiți de creditori. Se cere insolvența firmei lui Moraru. Dinu Gheorghe, dat în judecată pentru datorii. Executorii au recuperat pentru Rapid 300.000 de lei de la Azuga

Autor: Matei Udrea Publicat: 27 Nov. 2016, 13:47 Actualizat: 27 Nov. 2016, 13:50 Special

Oamenii cu care Rapid a dat faliment, familia Moraru (patroni) și Dinu Mihail Gheorghe (director sportiv), sunt în acest moment acționați în instanță de creditorii care le cer fie insolvența, fie poprirea pe conturi și pe bunuri.

Într-un fel sau altul, atât familia Moraru, cât și Dinu Gheorghe au de pătimit și de pe urma diverselor inițiative pe care le-au avut când erau la Rapid.

Dinu Gheorghe, acționat în judecată de Rapid și de un creditor particular. În proces sunt implicate 13 bănci și o firmă de cablu!

Dinu Gheorghe, revenit în club în primăvara acestui an, era director sportiv și conducătorul executiv de facto al Rapidului pe 13 iunie, când s-a pronunțat falimentul.

Acesta este urmărit în justiție atât de club, cât și de un creditor.

Pe 16 ianuarie 2017 e programată la Tribunalul București, la Secția a VI-a Civilă, înfățișarea în procesul pe care SC FC Rapid București i l-a intentat lui Dinu Mihail Gheorghe, în încercarea de a recupera datoria de 420.880 de lei pe care acesta o are față de club. Fost președinte la Rapid, Dinu Gheorghe figurează în contabilitate că ar fi ridicat, în perioada februarie 2011-iunie 2012, patru avansuri spre decontare de la casierie, în valoare totală de aproape 100.000 de euro. ProSport a dezvăluit în exclusivitate, astă-primăvară, acest detaliu în momentul în care Dinu Gheorghe revenise în club, ca salvator, pe postul de director sportiv. Acesta a negat vehement informația, în timp ce patronii au avut o atitudine oscilantă. Valerii Moraru a spus inițial că nu există această datorie, apoi a menționat că e vorba de o primă de obiectiv trecută greșit în acte. Violeta Moraru a menționat că ar fi fost vorba de o primă de performanță trecută astfel în contabilitate pentru a nu mai fi plătite taxe la Fisc.

De asemenea, pe 15 iulie, Judecătoria Sectorului 1 din București a încuviințat executarea silită a lui Dinu Mihai Gheorghe cerută de Ionuț Ciocodeică. Acesta din urmă a introdus pe 29 august o nouă acțiune, tot contra lui Dinu Gheorghe și tot la Judecătoria Sectorului 1, în care a cerut validarea popririi la 13 bănci, la RCS-RDS și la FC Rapid, toate cele 15 instituții având în dosar calitatea de „terț poprit”.

Trei firme cer insolvența Azuga Waters

Azuga Waters, firma deținută în acte de Violeta Moraru, este de asemenea într-o situație complicată. Există pe rol o sumedenie de cereri de executare silită și chiar o cerere de intrare în insolvență.

Pe 22 noiembrie, Judecătoria Sectorului 2 a încuviințat o cerere depusă de Globalworth Asset Managers SRL, pentru o datorie de 2.904,43 lei.

Pe 10 ianuarie 2017 se va judeca o validare de poprire făcută de SCA Iordache și Asociații, firmă de avocatură.

Pe 1 februarie 2017 se va judeca o altă validare de poprire făcută de executorii judecătorești în numele firmei Kerdasi Logistic SRL.

Pe 9 decembrie 2016 urmează, la Judecătoria Buftea, pronunțarea într-o speță în care Frigoexpres SA cere ordonanță de plată către debitorul Azuga Waters.

O altă ordonanță de plată e cerută de Upground Estates SRL, la Judecătoria Sectorului 2, sentința urmând să se dea pe 12 decembrie.

Iar acestea sunt doar câteva dintre dosarele de executare silită depuse de diverși furnizori contra Azuga Waters în acest an.

Marea problemă vine însă de la cererile de intrare în insolvență depuse de creditori. Ego-Fiber SRL și Filmar-Prod SRL și Societatea Power Clouds SRL au cerut insolvența pentru Azuga Waters. Primul termen a fost pe 24 noiembrie, Tribunalul Ilfov amânând cauza pentru 15 decembrie.

Familia Moraru l-a schimbat pe lichidatorul judiciar Brihac, dar decizia îi aparține tribunalului. Rapid ar ajunge la al patrulea administrator în doi ani!

Lucrurile se leagă direct cu încercarea soților Valerii și Violeta Moraru de a-l schimba pe lichidatorul judiciar Aurel Brihac de la cârma FC Rapid. În calitate de creditor majoritar după acceptarea tabelului provizoriu al creanțelor, Azuga Waters l-a schimbat deja pe Aurel Brihac cu firma Sierra Quadrant Filiala București pe 17 noiembrie. Decizia publicată în Buletinul Procedurilor în Insolvență a fost contestată de Brihac și nu poate intra în vigoare fără încuviințarea Tribunalului București.

Miza o reprezintă cele peste 6 milioane de lei pe care Azuga Waters susține că le-ar fi cheltuit cu Rapid. Brihac afirmă că acești bani nu au fost trecuți prin contul unic de administrare a clubului aflat în insolvență, așa cum ar fi fost legal, și, neexistând documente și dovezi că au existat cu adevărat respectivele cheltuieli, nu le recunoaște. Brihac a explicat pentru ProSport că nu a văzut niciodată și nici nu a aprobat vreun ban din acești 6 milioane de lei, iar între Azuga Waters și Rapid nu a existat vreun acord prin care prima firmă să preia cheltuielile clubului sau să-l împrumute în vreun fel.

Dacă tribunalul va decide intrarea în insolvență a Azuga Waters, va urma un control riguros la firmă, iar Violeta Moraru, patroana firmei, ar trebui să explice ce s-a întâmplat cu cele 6 milioane de lei. Familia Moraru speră ca noul lichidator judiciar al Rapidului să accepte tabelul cu cei 6 milioane de lei despre care afirmă că i-ar fi cheltuit în numele Rapidului și, de asemenea, să renunțe la recuperarea celor 38 de bilete la ordin emise de Azuga Waters pentru a garanta cheltuielile clubului și care n-au intrat nici azi în posesia lichidatorului judiciar.

În contul Rapidului au intrat 242.000 de lei de pe urma executării silite a conturilor Azuga Waters

Singurele două bilete la ordin emise de Azuga Waters au fost introduse în bancă de fostul administrator special, Radu Birlică. În valoare totală de 588.000 de lei, aceste bilete reprezentau obligațiile către bugetul de stat ale Rapidului pe primele trei luni ale acestui an. Familia Moraru i-a declarat război atunci administratorului special, care afirma pentru ProSport că a fost supus la presiuni și amenințări, patronii cerându-i să nu achite nimic către stat. Birlică a demisionat, biletele la ordin n-au fost achitate de Azuga Waters, astfel că au ajuns la un executor judecătoresc.

Acesta a căutat diverse surse de venit ale firmei Azuga Waters, reușind să recupereze, conform surselor ProSport, în jurul a 300.000 de lei. Din aceștia, în contul Rapidului au intrat 242.000 de lei, restul reprezentând cheltuielile executorului judecătoresc.

Autor: Matei Udrea Publicat: 27 Nov. 2016, 13:47 Actualizat: 27 Nov. 2016, 13:50 Special
Pe aceeași temă
Bendeac intervine în scandalul cu Velea și îl face praf pe Abi Talent:
Bendeac intervine în scandalul cu Velea și îl face praf pe Abi Talent: "Abi este..."
Jabba jihadistul, un uriaş de peste 250 de kilograme şi unul dintre cei mai cruzi lideri ISIS, a fost arestat în Irak
Jabba jihadistul, un uriaş de peste 250 de kilograme şi unul dintre cei mai cruzi lideri ISIS, a fost arestat în Irak
S-a dat LEGE! Ce PENSIE primesti daca nu ai cotizat DELOC la stat
S-a dat LEGE! Ce PENSIE primesti daca nu ai cotizat DELOC la stat
Film pentru adulţi, turnat într-un apartament închiriat. Reacţia neaşteptată a proprietarei
Film pentru adulţi, turnat într-un apartament închiriat. Reacţia neaşteptată a proprietarei
Scandal in Spania! Oficialii Sevillei au izbucnit dupa meciul cu Real Madrid: „Scoteam echipa de pe teren!” Ce i-a spus Lopetegui arbitrului la pauza
Scandal in Spania! Oficialii Sevillei au izbucnit dupa meciul cu Real Madrid: „Scoteam echipa de pe teren!” Ce i-a spus ...
Cum fac amor africanii. Practica care șochează întreaga lume!
Cum fac amor africanii. Practica care șochează întreaga lume!
Despre sex, fără perdea: femeile nu ştiu să ceară, bărbaţii nu ştiu să ofere
Despre sex, fără perdea: femeile nu ştiu să ceară, bărbaţii nu ştiu să ofere
E ca nouă, BOSS. Nu bate, nu troncăne. Ce probleme a avut acest VW Golf VI cumpărat de la un samsar?
E ca nouă, BOSS. Nu bate, nu troncăne. Ce probleme a avut acest VW Golf VI cumpărat de la un samsar?
Tânără strânsă de gât în plină stradă de o brută şi lovită până la leşin. Surpriza neplăcută de care a avut parte agresorul
Tânără strânsă de gât în plină stradă de o brută şi lovită până la leşin. Surpriza neplăcută de care a avut ...
CAPCANĂ uriaşă: METODA prin care vă poate amenda poliţia chiar dacă aveţi TOATE actele în regulă şi nu aţi încălcat nicio regulă
CAPCANĂ uriaşă: METODA prin care vă poate amenda poliţia chiar dacă aveţi TOATE actele în regulă şi nu aţi încălcat ...
NAVA ce putea SALVA pasagerii de pe Titanic. Căpitanului i s-a cerut însă să se retragă. Situaţia INCEDIBILĂ care este CONDAMNATĂ şi după mai bine de 100 de ani
NAVA ce putea SALVA pasagerii de pe Titanic. Căpitanului i s-a cerut însă să se retragă. Situaţia INCEDIBILĂ care ...
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta acum 20 de ani
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta ...
TRAGEDIE! A MURIT! Dwayne „The Rock” Johnson, veste de ULTIMĂ ORĂ
TRAGEDIE! A MURIT! Dwayne „The Rock” Johnson, veste de ULTIMĂ ORĂ
Calendar ortodox 20 ianuarie. Cui îi spunem la mulţi ani astăzi! Sfânt important, vindecă boli grave
Calendar ortodox 20 ianuarie. Cui îi spunem la mulţi ani astăzi! Sfânt important, vindecă boli grave
Guvernul Orban, lovitură dură pentru pensionari și copii. Ce se întâmplă cu banii de pensii și alocații
Guvernul Orban, lovitură dură pentru pensionari și copii. Ce se întâmplă cu banii de pensii și alocații
Dumnezeu sa-l ierte! Artistul roman care a fermecat GENERATII intregi A MURIT! ULTIMA ORA
Dumnezeu sa-l ierte! Artistul roman care a fermecat GENERATII intregi A MURIT! ULTIMA ORA
BREAKING NEWS: Categoria de salriaţi care primesc 4 ZILE DE CONCEDIU în plus. De CONCEDIU în PLUS beneficiază cei care....
BREAKING NEWS: Categoria de salriaţi care primesc 4 ZILE DE CONCEDIU în plus. De CONCEDIU în PLUS beneficiază cei care....
Lovitură cruntă pentru Meghan Markle! Copilul va rămâne cu Prințul Harry după divorț
Lovitură cruntă pentru Meghan Markle! Copilul va rămâne cu Prințul Harry după divorț
Cea mai IEFTINĂ maşină electrică din România disponibilă la vânzare nici nu necesită permis categoria B
Cea mai IEFTINĂ maşină electrică din România disponibilă la vânzare nici nu necesită permis categoria B
S-a logodit cu un bărbat cu 31 de ani mai mare şi susţine că nu e vrea banii lui: A fost dragoste la prima vedere
S-a logodit cu un bărbat cu 31 de ani mai mare şi susţine că nu e vrea banii lui: A fost dragoste la prima vedere
Farsă amoroasă terminată prost pentru un tânăr înşelat de soţie. A fost tăiat, bătut şi sechestrat de rival
Farsă amoroasă terminată prost pentru un tânăr înşelat de soţie. A fost tăiat, bătut şi sechestrat de rival
Cauza decesului Cristinei Ţopescu. Jurnalista avea probleme cu inima. Ce spun medicii legişti care au efectuat necropsia
Cauza decesului Cristinei Ţopescu. Jurnalista avea probleme cu inima. Ce spun medicii legişti care au efectuat necropsia
Bombă în showbiz: s-au logodit în secret! După o relație tumultoasă, iată că în sfârșit actorul și-a găsit fericirea în brațele unei superbe blonde
Bombă în showbiz: s-au logodit în secret! După o relație tumultoasă, iată că în sfârșit actorul și-a găsit fericirea ...
Prințul Harry a primit oferte de job inedite dupa ce a renuntat la banii bunicii sale! Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Prințul Harry a primit oferte de job inedite dupa ce a renuntat la banii bunicii sale! Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Horoscop de Weekend cu Neti Sandu! Trebuie să fie în gardă aceste zodii
Horoscop de Weekend cu Neti Sandu! Trebuie să fie în gardă aceste zodii
Supărat că nu l-a lăsat să depășească, a frânat în fața lui. Acum regretă enorm!
Supărat că nu l-a lăsat să depășească, a frânat în fața lui. Acum regretă enorm!
Asta este ADEVĂRATĂ BOMBĂ din dosarul Caracal! Criminalul Gheorghe Dincă, făcut praf psihic prin METODA "COLEGUL-FANTOMĂ"! I-au spart "lacătele" mentale printr-o manevră a detectivilor americani din anii '80
Asta este ADEVĂRATĂ BOMBĂ din dosarul Caracal! Criminalul Gheorghe Dincă, făcut praf psihic prin METODA "COLEGUL-FANTOMĂ"! ...
Confesiunile mamei Cristinei Țopescu! Femeia a rupt tăcerea. De ce nu și-a sunat fiica de Revelion
Confesiunile mamei Cristinei Țopescu! Femeia a rupt tăcerea. De ce nu și-a sunat fiica de Revelion
Lichidul seminal: mirosuri care semnalează probleme de sănătate
Lichidul seminal: mirosuri care semnalează probleme de sănătate