O academie românească de fotbal va avea propria bază sportivă, la Londra. Copiii de la ”AVA Football Academy London”, campioni la Doha. Surpriza oferită de marele Xavi

1 mai 2019 3081 afişări Special
O academie românească de fotbal va avea propria bază sportivă, la Londra. Copiii de la ”AVA Football Academy London”, campioni la Doha. Surpriza oferită de marele Xavi
GALERIE (11 de imagini) VEZI GALERIA

Înfiinţată în urmă cu aproape trei ani, la Londra, de către fostul fotbalist gălăţean Adrian Avasâlcăi, ”AVA Football Academy London” va avea, în scurt timp, propria bază sportivă în capitala Regatului Unit. Acţionarii academiei, managerul Adrian Avasâlcăi şi finanţatorul Adrian Crăciun, preşedinte al firmei AC1 Construction, au decis să investească într-o bază sportivă proprie. Astfel, copiii şi seniorii din academia AVA vor avea şansa să se pregătească şi să joace în curând pe terenuri bune, de ultimă generaţie.

”Avem aproape trei de când am înfiinţat academia, iar lucrurile se mişcă. În mare parte, cam tot ce ne-am propus până acum, am realizat. Proiectul prinde contur de la un an la an şi asta nu poate decât să ne bucure şi să ne dea încredere că în viitor academia noastră va deveni una de top. În curând vom avea propria bază sportivă, suntem în tratative cu acţionarul nostru. Baza se va numi ”AC1 Training Ground – Home of AVA Footbal Club” şi va avea patru terenuri, trei de antrenament şi unul de joc, cu gazon natural, nocturnă şi tribune. Vor fi terenuri sintetice de ultimă generaţie, unul acoperit, vom avea toate condiţiile pentru a face performanţă. Baza va fi construită de către noul acţionar Adrian Crăciun, prin firma AC1 Construction. Eu sunt pe partea tehnică la academie, iar domnul Crăciun, noul acţionar, se ocupă de tot ce ţine de investiţie”, a declarat Adrian Avasâlcăi, fondatorul ”AVA Footbal Academy London”.

Campioni la Doha

În luna aprilie, copiii de la academia AVA au participat la un turneu internaţional la Doha, în Qatar, reuşind să se impună la ambele categorii de vârstă. Turneul ”Pro Inter Soccer Qatar”, organizat de o academie pusă pe picioare în Qatar de fostul portar rapidist Marius Bratu, a reunit la start mai multe echipe de copii locale şi din zonă, Pro Inter Soccer, Academia PSG din Qatar , iar ”AVA” a participat cu două grupe, U10 şi U12.

La Under 10, ”AVA” s-a impus în finală în faţa copiilor de la Academia PSG cu scorul de 2-1, iar în finala turneului Under 12 românii au trecut la limită de Qatar Foundation, scor 1-0.

”Au fost condiţii foarte bune de antrenament, copiii s-au bucurat de fotbal, au socializat, şi-au făcut prieteni noi acolo, au fost în deşert. Am stat 10 zile la Doha, a fost o experienţă unică pentru copii. Le vom întoarce şi noi invitaţia celor din Doha, vrem să organizăm la Londra un turneu internaţional în luna octombrie”, a precizat Adrian Avasâlcăi, care a rămas impresionat de condiţiile de la Doha: ”Nu sunt în România terenuri cu gazon cum am găsit acolo. Stau foarte bine cu infrastructura, se pregătesc intens pentru Cupa Mondială. E o nebunie ce am văzut acolo, stadion pe ocean...”.

Până la turneul din octombrie, în luna august, copiii de la ”AVA Football Academy” vor participa, la Londra, la puternicul turneu internaţional ”Salaam World Cup” organizat de o academie turcă, competiţie structurată pe mai multe categorii de vârstă, de la 6 la 16 ani. ”Noi vom participa cu 7 echipe, va fi o nouă experienţă foarte utilă pentru micii noştri fotbalişti. Vor veni comunităţi diferite, turci, pakistanezi, polonezi, români. Anul trecut am ajuns în semifinale cu patru echipe, anul acesta ne dorim un trofeu”, a punctat Avasâlcăi, care a subliniat şi câteva dintre problemele cu care se confruntă la Londra. Venite chiar din partea celor de la care ar trebui să primească un mare spriijin: ”Din păcate, ne confruntăm şi cu mentalitatea românească de multe ori, care nu face bine viitorului copiilor. Sunt unii părinţi care nu înţeleg că la academia noastră antrenorii doresc să-i facă pe copii să se dezvolte într-un mediu sănătos, vrem ca micuţii pe care îi avem să crească an de an şi să ajungă la un nivel înalt. Nu vrem să gâdilăm urechile părinţilor şi să-i măgulim doar de dragul de a-i păstra. Nu luptăm acum pentru trofee, ci pentru a le face un viitor. Trofeele sunt importante când vor ajunge la maturitate, nu acum, când ei trebuie să crească”.

Întâlnire cu Xavi, la Al Sadd

În Qatar, Adrian Avasâlcăi şi-a dus copiii la Al Sadd, unde joacă Xavi, iar cei mici au avut şansa de a se fotografia cu celebrul fotbalist spaniol.

”Am fost la Al Sadd, unde joacă Xavi, am reşit să facem poze cu el, copiii au fost extrem de fericiţi să stea lângă un fotbalist uriaş cum este Xavi. I-au scandat numele din tribune, iar apoi am rămas foarte surprinşi să vedem că vine în tribune alături de noi, pentru a face fotografii. Au fost înnebuniţi, au dat mâna cu el, a fost un gest superb al unui fotbalist fantastic”.

Trial de selecţie pentru copiii români, la Chelsea

În luna septembrie, Chelsea va organiza la propria bază Cobham un trial de selecţie doar pentru copiii români. ”Evenimentul se va numi ”Roumanian Talent ID”, iar cei de la Chelsea vor avea mai mulţi scouteri atunci pentru a-i vedea la lucru pe cei mici. Vom strânge ce este mai bun din Londra şi din Manchester, îi selectăm pe cei mai buni, facem 4 echipe şi jucăm cu Chelsea Foundation la acel trial, cu grupe U8, U10, U12 şi U14. Va fi un eveniment foarte important pentru comunităţile de români. Cei de la Chelsea spun că ar fi onoraţi să aibă la acel trial un nume mare din fotbalul românesc, şi-i doresc aproape pe Gheorghe Hagi şi Dan Petrescu. Ar fi onoraţi. Vom face tot posibilul să reuşim acest lucru”.

Echipa de seniori va fi înscrisă în campionat

Înfiinţarea echipei de seniori, un alt proiect important al conducerii academiei, a prins şi el contur în acest an.

În acest moment, ”AVA” are o echipă de seniori formată doar din români stabiliţi în Londra, cu vârste cuprinse între 18 şi 32 de ani, mulţi dintre ei foşti jucători în ligile inferioare din România, Anglia, Spania sau Portugalia. Din echipă fac parte şi doi juniori de 15 şi 16 ani de perspectivă, care se pot roda în această echipă. Antrenorii seniorilor vor fi Adrian Avasâlcăi şi Ciprian Lulciuc.

”Vrem să înscriem echipa de seniori în campionat, în liga zonală Nord-Vest Middlesex League. Pe lângă seniori, îi avem şi pe copiii care trec de grupa Under 15 şi pot promova la această echipă, unde să se rodeze alături de jucătorii experimentaţi. Este o echipă de amatori, dar tindem spre semiprofesionism, ne dorim să promovăm în eşaloanele superioare, cât de mult se poate. Suntem în tratative şi cu un om de afaceri din Qatar, pe care îl cunoaşte acţionarul nostru Adrian Crăciun, sperăm să îl atragem alături de noi. Avem toate condiţiile, prime de joc, echipament complet pentru o echipă de seniori, care a costat aproape 10.000 de lire”, a punctat Avasâlcăi, care intenţionează să-l aducă în acest an la academia sa pe fostul antrenor al Stelei, Massimo Pedrazzini: ”Vrem să-l aducem pe Massimo Pedrazzini, acum la clubul de copii ProSport Bucureşti, pentru câteva şedinţe de dezvoltare profesională la academia noastră. Bogdan Hedco, preparator fizic la clubul ProSport Bucureşti, este colaborator al lui Sorin Paraschiv la Footbal Team Management, firma care ne impresariază, iar prin intermediul său ne dorim să-l convingem pe Massimo să ni se alăture câteva zile la Londra. Va fi o experienţă importantă pentru noi toţi”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.