"Nu i-aş fi dat echipa lui Iancu!"

21 mai 2010 10 afişări Special
"Nu i-aş fi dat echipa lui Iancu!" "Nu i-aş fi dat echipa lui Iancu!"

Cozmin Guşă mărturiseşte că s-a supărat pe Toni Doboş atuncicând acesta i-a vândut echipa lui Iancu, în 2005. El criticăpolitica dusă de patronul Timişoarei, sfătuindu-l să nu se amesteceîn treburile antrenorului şi să se ocupe de management.

De ce aţi adus AEK Bucureşti pe Bega, nu laCluj?
Toni fiind din Turda, iar eu din Câmpia Turzii, ar fi trebuit săducem echipa la Cluj. Am vorbit cu Ioan Rus (n.r. - preşedinteleorganizaţiei PSD Cluj), dar mi-a spus că nu sunt bani... Apoi mi-avenit ideea. Tatăl meu, care murise în 2000, ţinuse toată viaţa cuPoli, fiind născut la Timişoara. Au fost de acord şi oameniipolitici de-acolo... Apoi am intrat în agitaţii politice, cuplecarea din PSD, pe 4 iulie 2003. Cu Toni n-am mai vorbit operioadă, apoi am auzit că s-a înţeles cu Iancu. Când l-am întrebatde ce a vândut echipa, a fost destul de evaziv... M-am supărat peel şi l-am certat.

Dacă aţi fi ştiut, s-ar fi ajuns la aceatranzacţie?
Poate că nu era nevoie să vândă echipa. Nu cred că i-aş fi datechipa lui Iancu. Toni s-a văzut singur în acea perioadă, i sepărea că nu mai este sprijinit. Intrasem deja în campanie cuBăsescu în 2004, presiunea era foarte mare.

Timişoara n-a reuşit să câştige niciun trofeu de la venirealui Iancu...
Nu poţi, după fiecare meci, să ieşi la televizor şi să spui: "Dedata asta îl iertăm pe domnul Sabău". Cum îţi permiţi tu să-lcalifici pe Sabău dacă a făcut sau nu bine echipa? A, dacă s-arexprima Gică Hagi despre Sabău... Sau Gică Popescu, BasarabPanduru... Ei au tot dreptul. Păi, ce, ai jucat tu fotbal? Am văzutce s-a întâmplat când patronii au vrut să joace fotbal. Gigi a datpe lângă minge de două ori, săracul Cristi Borcea şi-a dat cumingea în nas... Nu merge.

Sunteţi implicat în sport?
Îl sprijin mult pe Cristi Gaţu la Federaţia de Handbal. Dar n-o sămă vedeţi niciodată la şedinţele federaţiei. Ar fi o aberaţie.Iancu să-şi vadă de business şi să meargă în show-uri dedivertisment sau în cele politice, dacă vrea. L-am văzut că etalentat, se bate bine, are replică. Nu poate să meargă decât lapartidul aflat la putere, având în vedere ce are în spate. Nu-l vădîn opoziţie, ridicând steagul împotriva lui Băsescu.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.