Notre-Dame va fi refăcută şi de miliardarii din lumea fotbalului. Patronul lui Rennes donează 100 de milioane de euro! Primele imagini din interiorul distrus de incendiu | VIDEO

16 apr 2019 8192 afişări Special
Notre-Dame va fi refăcută şi de miliardarii din lumea fotbalului. Patronul lui Rennes donează 100 de milioane de euro! Primele imagini din interiorul distrus de incendiu | VIDEO

Incendiul care s-a declanşat luni după-amiază târziu şi a distrus o parte importantă din catedrala Notre-Dame din Paris este stins în totalitate acum, ipoteza lansată fiind că flăcările au pornit în urma lucrărilor de renovare, muncitorii fiind audiaţi deja de către anchetatori.

Oamenii de fotbal, de la jucători şi până la patronii de cluburi, se implică pentru a reface simbolul Franţei. Edificiul construit în urmă cu 900 de ani şi-a pierdut turla centrală, ce se ridica la 93 de metri, şi o parte din acoperiş, dar au fost salvate lucrări de artă şi obiecte religioase, inclusiv ceea ce se spune a fi "coroana de spini" purtată de Iisus înainte de crucificare.

"Să ne rugăm pentru Franţa!", a scris Neymar, Mbappe, starul lui PSG, plângea şi se ruga, Ivan Rakitic şi Angel Di Maria au postat şi ei mesaje de susţinere, iar Roxana Mărăcineanu, Ministrul Sportului din Franţa, a procedat în aceeaşi manieră.

Cert e că-n urma apelului internaţional de strângere de fonduri au existat reacţii. Miliardarul Francois Henri Pinault, care deţine şi clubul Rennes, a anunţat că donează 100 de milioane de euro pentru refacerea monumentului cu mare însemnătate culturală. Şi alte companii - gigant au anuţat că vor oferi sume de ordinul sutelor de milioane pentru ca Notre-Dame să fie refăcută.

  • Edificiul este distrus aproape în întregime, dar primele imagini din interiorul clădirii arată că altarul şi crucea sa au rămas neatinse de flăcări. La nivelul boltei, există o gaură uriaşă, în dreptul locului unde se afla turla, aceasta prăbuşindu-se în timpul incendiului.
  • Un oficial francez şi şeful departamentului de pompieri din Paris susţin că turnurile dreptunghiulare, puncte de referinţă ale Catedralei Notre-Dame, au fost salvate de flăcările puternice. Cu toate acestea, valoarea totală a pagubelor nu este cunoscută.
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.