Ne-aţi furat fotbalul! Ne-aţi furat poveştile despre derby-uri şi subiectele de discuţie cu colegii, în pauzele de masă!

15 apr 2019 7065 afişări Special
Ne-aţi furat fotbalul! Ne-aţi furat poveştile despre derby-uri şi subiectele de discuţie cu colegii, în pauzele de masă! DAN HORIA TAUTAN / MEDIAFAX FOTO

Ca jurnalist ai şansa să întâlneşti personaje marcante în fotbalul românesc. De multe ori întâlneşti foşti fotbalişti, pe care poate i-ai îndrăgit sau i-au hulit după vreun meci, dar cu toţii ţi-au marcat copilăria şi adolescenţa.

Acum, că ai şansa să-i întâlneşti îţi vin în minte imagini din meciurile importante în care au jucat. Îi vedeai la televizor sau din tribună şi te încearcă diferite stări, pentru că uneori retrăieşti acele momente. Ai zeci de întrebări pe care vrei să le pui. Timid, deschizi subiectul şi cam toate discuţiile încep cu aceeaşi întrebare: Cum a fost atunci? Multora le face plăcere să vorbească şi simţi cum şi ei retrăiesc momentele de atunci. De obicei se face linişte în jur şi te concentrezi asupra fiecărui cuvânt. Sunt povestiri despre meciuri mari, despre derby-uri încrâncenate, despre tensiune, despre suporteri care transformau atmosfera în iad sau îi făceau să “plutească”.

Mă întreb ce vor povesti fotbaliştii din derby-ul CFR - FCSB, despre meciul de ieri, atunci când un tânăr jurnalist le va adresa, peste 20-30 de ani, celebra întrebare. Nea Vinicius, cum a fost atunci? Îi va vorbi despre câte alunecări a făcut, despre cum a ţinut apărarea şi câte dueluri aeriene a câştigat sau despre faptul că s-au comis doar 4 faulturi în jumătatea proprie? Nea Gnohere, ce-ai făcut în meciul acela? Îi va aminti oare despre câte dueluri a câştigat, câte driblinguri a încercat şi nu i-au ieşit sau cum a lovit prost mingea la singura ocazie avută?

Adevărul este că fotbalul despre care avem întrebări a dispărut. Fotbalul care trezeşte amintiri nu mai există în Liga 1. Ne-aţi furat fotbalul! Ne-aţi furat poveştile frumoase despre derby-uri şi subiectele de discuţie cu colegii în pauzele de masă! L-aţi transformat într-un joc şmecheresc, unde contează doar rezultatele voastre personale. Totul se rezumă la un titlu obţinut, care oricum nu mai are valoarea titlurilor de altădată. Vă gândiţi doar la voi şi la propriile cariere. Cum rămâne cu poveştile noastre, ale suporterilor?

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.