Moştenirea lui Muhammad Ali! "Sunt rău! Am ucis o piatră, am rănit o cărămidă şi am spitalizat o stâncă..." 30 de citate memorabile ale fostului campion mondial din box | VIDEO

6 iun 2016 6890 afişări Comentează şi tu Special
Moştenirea lui Muhammad Ali! "Sunt rău! Am ucis o piatră, am rănit o cărămidă şi am spitalizat o stâncă..." 30 de citate memorabile ale fostului campion mondial din box | VIDEO

Legendarul Muhammad Ali s-a stins din viaţă, sâmbătă, 4 iunie, la vârsta de 74 de ani, şi dincolo de realizările impresionante din cariera sa, lasă în urmă o serie de replici intrate în istoria sportului şi nu numai.

Iată 30 dintre cele mai interesante citate din fostul campion mondial din box

"Un om care priveşte lumea la 50 de ani aşa cum o privea la 20, a irosit 30 de ani din viaţă"

"Când va mai exista un alt luptător ca mine, care scrie poezii, pronostichează runde, bate pe toată lumea, îi face pe oameni să râdă şi să plângă şi este înalt şi foarte frumos, cum sunt eu? În istoria lumii, de la începuturi, nu a mai existat un alt luptător  ca mine! Înghite-ţi cuvintele! Înghite-ţi cuvintele! Sunt cel mai bun"

"Cassius Clay e un nume de sclav. Nu l-am ales şi nu l-am vrut. Eu sunt Muhammad Ali, un nume liber ce înseamnă "Iubit de Dumnezeu". Insist ca oamenii să îl folosească când vorbesc cu mine şi despre mine."

"Cine nu e suficient de curajos pentru a-şi asuma riscuri, nu va realiza nimic în viaţă!"

"Ştiu în ce direcţie merg şi ştiu adevărul, deci nu trebuie să fiu ceea ce vreţi voi să fiu! Sunt liber să fiu cine vreau eu"

"Sunt cel mai bun şi am spus asta încă înainte să ştiu că sunt cel mai bun! M-am gândit că dacă o voi spune destul de des, voi convinge lumea că sunt cu adevărat cel mai bun."

"Nu munţii pe care îi ai de urcat te obosesc, ci pietrele din pantofi."

"Sunt astronautul boxului! Joe Louis şi Dempsey au fost doar piloţi de avion. Eu sunt într-o lume numai a mea!"

"Dacă vreodată visezi că mă baţi, ai face bine să te trezeşti şi să-ţi ceri scuze!"

"Sunt atât de rapid încăt noaptea trecută am stins lumina în cameră şi am ajuns în pat înainte ca în cameră să se lase întunericul"

"Sunt rău! M-am luptat cu un aligator, m-am luat la trântă cu o balenă. Am pus cătuşe unui fulger, am aruncat tunetul în închisoare! Săptămâna trecută am ucis o piatră, am rănit o cărămidă şi am spitalizat o stâncă. Sunt atât de rău încât aş îmbolnăvi şi medicamentele!"

"Lupta e câştigată sau pierdută departe de orice martor - în spatele liniilor, în sala de antrnenament şi afară, pe şosea, cu mult timp înainte să dansez în lumina reflectoarelor."

"Mi-aş dori ca oamenii să îi iubească pe toţi aşa cum mă iubesc pe mine. Am trăi într-o lume mai bună!"

"Sunt numărul 1. Ce urmează după mine nu mai contează."

"E doar un job. Iarba creşte, păsările zboară, valurile lovesc nisipul... Eu bat oameni!"

"Asta e tot ce poţi, George!?" - Asta i-a şoptit Muhammad Ali lui George Foreman, spre finalul istoricei lupte "Ruble In The Jungle".

"Eu sunt America! Sunt partea pe care voi nu o veţi recunoaşte, dar obişnuiţi-vă cu mine! Negru, încrezător, arogant. Numele meu, nu al vostru. Religia mea, nu a voastră! Ţelurile mele şi numai ale mele! Obişnuiţi-vă cu mine."

"Nu am nimic împotriva cuiva din Viet Cong! Niciun vietnamez nu m-a numit vreodată "negrotei""

"De ce mi-ar cere să îmbrac o uniformă şi să merg la 10,000 de mile de casă şi să arunc bombe şi gloanţe spre oameni de culoare, atât timp cât populaţia de culoare din Louisville e tratată ca nişte câini!""Joe Frazier e atât de urât încât, atunci când plânge, lacrimile de pe obraji i se întorc în străfundul capului"

"Mereu scot tot ce e mai bun din cei cu care mă lupt, dar vreau să spun lumii întregi că Joe Frazier scoate tot ce e mai bun din mine! Vă spun, este un om incredibil, Dumnezeu să-l binecuvânteze!"

"Sunt tanăr, sunt chipeş, sunt rapid. Sunt imposibil de învins"

"Zboară ca un fluture, înţeapă ca o albină. Mâinile nu pot lovi ce ochii nu pot vedea"

"I-am dat lui Floyd Patterson atâţia pumni în cap, încât două săptămâni şi-a pus pălăria cu încalţatorul"

"Am spus multe lucruri pe care nu ar fi trebuit să le spun în tensiunea momentului. L-am numit în moduri în care n-ar fi trebuit să-l numesc. Îmi cer scuze pentru asta. Îmi pare rău. Totul a fost făcut pentru a promova lupta"

"Eu am fost Elvis Presley al boxului."

"Viaţa e un joc de noroc. Poţi să te răneşti, dar oamenii mor în accidente de avion, îşi pierd mâinile şi picioarele în accidente auto. Oameni mor în fiecare zi. La fel se întâmplă şi în cazul luptătorilor: unii mor, alţii se rănesc, alţii merg înainte. Doar că nu îţi permiţi să crezi că ţi se poate întâmpla chiar ţie."

"Dumnezeu m-a adus aici cu un scop şi o simt! Am fost născut pentru tot ceea ce fac acum."

"Aş prefera să fiu pedepsit aici, în această viaţă, decât în cea de apoi."

"Viaţa e scurtă şi îmbătrânim atât de repede. Nu are niciun sens să pierdem timpul urând"
 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.