"Minicandidatul" a ajuns şef la FRF. Burleanu şi-a început mandatul în forţă: "Domnule Kassai, vă aştept demisia la prima oră. Nu vreau să fiţi primul om dat afară de mine"

5 mar 2014 24947 afişări Special
"Minicandidatul" a ajuns şef la FRF. Burleanu şi-a început mandatul în forţă: "Domnule Kassai, vă aştept demisia la prima oră. Nu vreau să fiţi primul om dat afară de mine"

Răzvan Burleanu este noul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, după ce a câştigat alegerile ţinute astăzi la Casa Fotbalului.

În vârstă de 29 de ani, Burleanu l-a învins în turul 2 pe Vasile Avram, fiind susţinut şi de candidaţii ieşiţi din cursă după primul tur (Gheorghe Chivorchian, Marcel Puşcaş şi Sorin Răducanu) şi îi ia astfel locul omului care a condus fotbalul românesc în ultimii 24 de ani, Mircea Sandu. 113-58 a fost scorul final în favoarea lui Răzvan Burleanu.

Răzvan Burleanu şi-a început mandatul cu un discurs extrem de tăios, în care a comparat perioada de 24 de ani în care Mircea Sandu a condus Federaţia cu dictatura lui Nicolae Ceauşescu şi i-a transmis direct lui Adalbert Kassai că îi aşteaptă demisia în cel mai scurt timp.

"Este o onoare şi o responsabilitate, de care promit că mă voi achita. V-am promis echidistanţă şi am adus lângă mine oameni care n-au legătură cu grupurile de interese.

În două zile ne vom apuca de treabă. În următorarele zile ne vom contura echipa.

"Demisia la prima oră!"
Ca să nu uit, domnule Kassai, mâine vă aştept pe birou demisia dumneavoastră. Ca să nu fiu pus în postura de a fi primul om pe care-l dau afară. Voi fi un preşedinte pentru toţi şi vă mulţumesc celor care m-aţi susţinut. Până la urmă, revoluţia de care domnul Sandu se temea şi a luat-o în zeflemea, s-a produs. După 24 de ani, cât a durat domnia lui Ceauşescu, FRF a ajuns o insituţie gri.

Alegerile de astăzi transmit un mesaj puternic către societate: cei care m-au votat au ales principiile. Din acest moment, FRF se orientează spre Occident. Peste două zile vom avea şi o conferinţă de presă în care vom anunţa noua organigramă", a declarat Răzvan Burleanu imediat după ce a fost numit în funcţia de preşedinte al FRF.

Vezi în playerul video reacţia avută de Răzvan Burleanu după ce a devenit noul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal

Cine este Răzvan Burleanu
Născut la 1 iulie 1984, la Focşani, Răzvan Burleanu este fiul fostului fotbalist al echipei FCM Bacau, Gheorghe Burleanu.

A practicat fotbalul în paralel cu arbitrajul, iar la 19 ani a decis să renunţe la sportul de performanţă urmând cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti.

Răzvan Burleanu a urmat de asemenea cursuri de specializare în domeniul politicilor şi strategiilor de securitate la Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Colegiul Naţional de Apărare, definitivându-şi studiile prin susţinerea tezei de doctorat în cadrul SNSPA.

Fără să fie membru al vreunui partid politic, candidatul la preşedinţia FRF a lucrat succesiv în următoarele instituţii: Primăria municipiului Bacău, Parlamentul României - Comisia juridică, Autoritatea Electorală Permanentă - controlul respectării legalităţii în procesele electorale şi Administraţia Prezidenţială - Departamentul pentru minorităţi naţionale.

Din 2008, Burleanu este co-preşedinte al Institutului European pentru Democraţie Participativă - Qvorum.

Până în prezent s-a ocupat, din funcţia de preşedinte, de Federaţia Română de Minifotbal, care reuneşte peste 30.000 de jucători şi peste 2.000 de echipe din 37 de judeţe. În acelaşi timp, el este din 2012 preşedintele Federaţei Europene de Minifotbal, for cu 29 de federaţii naţionale afiliate printre care se numără Anglia, Germania, Spania, Italia, Rusia, Polonia, Cehia, Grecia, Turcia şi peste un milion de jucători legitimaţi.


Ironizat de Mircea Sandu
Înainte de alegerile FRF, Răzvan Burleanu a fost atacat şi ironizat de Mircea Sandu, care îşi declarase public susţinerea pentru Gică Popescu. "Naşul"  l-a numit pe Burleanu "minicandidat" - aluzie la faptul că se afla la şefia Federaţiei de Minifotbal - şi l-a acuzat pe acesta de evaziune fiscală.

"Apropo de acest minicandidat, trebuie să vă spun că această federaţie de minifotbal nu există la Ministerul Tineretului şi Sportului. Vă rog să vă informaţi. Toate competiţiile pe care le organizează între societăţile comerciale şi străzi sunt supuse unei evaziuni fiscale. Aş vrea să văd şi eu terenurile închiriate sub ce formă sub plătiţi acei bani, ca şi în cazul unor arbitri. Cum sunt plătiţi arbitrii şi cum sunt plătiţi jucătorii, avem unul de la echipa naţională care a evoluat la un club din ăsta care nu există, cu bani din buzunar, fără taxe, impozite şi altele. Şi am încheiat, nu mă interesează disputa lui cu alţii", spunea Mircea Sandu.

Era convins că va fi noul preşedinte al FRF
Deşi puţini îi dădeau şanse cu câteva zile înainte de alegeri, Răzvan Burleanu se declara convins că va câştiga preşedinţia FRF chiar din primul tur al alegerilor.

"Prefer să fiu considerat mini-candidatul decât mini-naşul fotbalului românesc. Deci eu nu pot decât să mă bucur de aprecierile lor, mai ales că înainte de a începe această campanie mă situam, conform declaraţiilor dânşilor, la zero voturi, după care, acum o lună am auzit că în opinia domnului Mircea Sandu am undeva la 30 de voturi. Dar eu sunt încredinţat că voi câştiga aceste alegeri şi chiar din primul tur. Eu nu pot să nu scot în evienţă micimea domnilor Sandu şi Kassai, şi tarele domnului Gheorghe Popescu şi a echipei sale de vitrină.

Ei în momentul de faţă se comportă ca o perdea de fum care acoperă toate aceste grozăvii din fotbalul românesc, tot acest faliment al fotbalului românesc", spunea acesta înainte de alegeri. Burleanu mai declara că scopul său este schimbarea sistemului care a dus fotbalul românesc la faliment şi nu câştigarea luptei cu ceilalţi concurenţi. "Toţi candidaţii sunt serioşi în această competiţie, doar actuala conducere consideră că unii sunt serioşi şi alţii sunt mini-candidaţi sau neserioşi. Fiecare are şansa lui în această competiţie. Eu nu mă lupt aici nici cu domnul Chivorchian, nici cu domnul Avram şi nici cu domnul Popescu sau restul candidaţilor. Scopul cu care am intrat în această luptă este să dărâmăm în acest sistem care a dus la faliment şi la dispariţia noastră din fotbalul mondial"
, a declara Răzvan Burleanu.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.