Mihai Costea va explica la Comisia de Disciplină ce caută în casele de pariuri. Până acum, FRF n-a pedepsit pe nimeni, deşi scandalurile cu oameni din fotbal implicaţi la pariuri s-au ţinut lanţ

16 dec 2015 1690 afişări Special
Mihai Costea va explica la Comisia de Disciplină ce caută în casele de pariuri. Până acum, FRF n-a pedepsit pe nimeni, deşi scandalurile cu oameni din fotbal implicaţi la pariuri s-au ţinut lanţ

Mihai Costea, atacantul echipei FC Voluntari, va fi chemat la Comisia de Disciplină a FRF pentru a da explicaţii în legătură cu prezenţa sa într-o casă de pariuri. Fotbalistul a fost surprins de ziariştii de la sportnews.libertatea.ro, iar poza a fost publicată pe site. Costea a negat iniţial că ar fi fost acolo. Conform regulamentelor FRF, celor care activează în fotbal le este interzisă orice legătură cu pariurile. „Departamentul de Integritate s-a autosesizat, avem o solicitare semnată de secretarul general al federaţiei, care a plecat deja către Comisia de Disciplină. Prin urmare, Mihai Costea trebuie să se prezinte la Comisia de Disciplină, probabil la începutul anului, dacă nu mai au termene la acest final de an“ a declarat pentru Mediafax preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Avalanşă de scandaluri cu antrenori, conducători şi jucători implicaţi la pariuri

În ultimele luni, scandalurile legate de implicarea oamenilor din fotbalul românesc la pariuri s-au ţinut lanţ. ProSport l-a surprins pe antrenorul Marian Pană ieşind, de asemenea, dintr-o agenţie de pariuri şi a obţinut chiar biletul pe care acesta îl jucase. Gazeta Sporturilor a aflat că antrenorii Nicolo Napoli, de la CSMS Iaşi, şi Flavius Stoican, fost la Voluntari şi Dinamo, au conturi active la site-ul interzis bet365.com. ProSport a aflat că pe conturile celor doi, care sunt active, s-a mizat masiv după 1 septembrie: sume care depăşesc 5.000 de euro. Astă-toamnă, Dinu Gheorghe, fost conducător de club la Rapid, Braşov, Astra şi Dinamo, a fost filmat într-o casă de pariuri.

Tot site-ul nostru a făcut public scandalul Gloria Buzău, echipă de Liga 2 anchetată în întregime de FRF pentru nu mai puţin de 10 meciuri care ar fi fost măsluite la pariuri în sezonul trecut.

Interesant este că acum apare din nou în ecuaţie FC Voluntari. Când ProSport a dezvăluit detalii din dosarul în care FRF îi acuză pe cei de la Gloria Buzău de blaturi la pariuri, două dintre meciuri erau chiar cu cei de la FC Voluntari (un 5-1 şi un 5-2). Conducătorii grupării ilfovene s-au jurat că n-au nicio implicare şi au băgat mâna în foc că jucătorii lor n-au legături cu pariurile. Cazul Costea demonstrează însă altceva.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.