Marţi, în ProSport: Steaua plăteşte o avere anual pentru chiria stadioanelor. Cu banii aceştia, clubul ar putea lua un fotbalist de mare valoare

21 apr 2014 4690 afişări Special

Marţi, în ProSport: Steaua plăteşte o avere anual pentru chiria stadioanelor. Cu banii aceştia, clubul ar putea lua un fotbalist de mare valoare

Numărul 18 al săptămânalului ProSport apare marţi, 22 aprilie, şi se distribuie exclusiv cu ediţia tipărită a cotidianului Ziarul financiar.

În paginile săptămânalului, tipărit în condiţii grafice deosebite, vă propunem un subiect extrem de interesant: cum poate o formaţie din Liga 1 să îşi asigure 30% din buget prin acţiuni de marketing. Potenţialul este unul uriaş, însă foarte puţine formaţii din România au o strategie coerentă în acest sens.

Daniel "Bobby" Durbac, cel care între 2008 şi 2011 a pus pe picioare şi a condus cel mai performant departament de marketing sportiv din România, la Steaua, ne-a dezvăluit multe dintre secretele succesului. Fostul oficial din Ghencea vorbeşte despre posibilităţile de business pe care cluburile din Liga 1 le ignoră, doar în săptămânalul ProSport.

Un alt material interesant este legat de handbalul românesc. Întrecerile interne se vor asemăna în curând cu "Bundesliga“, măcar dintr-un punct de vedere: cel al numărului de jucători străini care vor putea fi legitimaţi la un club, fără limită. Diferenţa de organizare între cele două competiţii este însă imensă, cel mai puternic campionat de handbal din lume fiind deja o industrie. Citeşte în ProSport o analiză extrem de elaborată în paralel, despre cele două competiţii.

Nu în ultimul rând, vă recomandăm un subiect care o are în prim plan pe campioana României. Steaua plăteşte scump faptul că nu are un stadion propriu. Cele 26 de partide de pe teren propriu disputate în acest sezon scot din conturile Stelei o sumă echivalentă cu bugetul total pe jumătate de sezon al unui club precum FC Botoşani. Cu o sumă comparabilă, oficialii din Ghencea ar putea să cumpere un fotbalist de top. Toate detaliile despre cheltuielile pe care Steaua e obligată să le facă, doar în ProSport.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.