Marica a cumpărat brandul Farul! Cât a plătit fostul fotbalist și ce este acuzat că pregătește pentru complexul unde se află cunoscutul stadion | UPDATE Replica fotbalistului: „Eu sunt Ciprian Marica! Am un nume. Nu fac așa ceva!”. Cine i-a dat ideea

Autor: Matei Udrea Publicat: 03 Jul. 2018, 14:45 Actualizat: 04 Jul. 2018, 14:33 Special

UPDATE Iritat de acuzațiile care i se aduc, Ciprian Marica a sunat reporterii ProSport pentru a face precizări suplimentare: „Oameni buni, eu sunt Ciprian Marica! Am un nume! Am muncit pentru prestigiul pe care-l am. Eu n-am luat Farul ca să dărâm stadionul și să fac blocuri! Luați-vă gândul de la prostia asta! Eu am luat brandul tocmai pentru că vreau să fac ceva pentru fotbal. Să nu încapă pe mâna știu eu cui. N-am nimic cu suporterii, cu cei de la SSC Farul. Dimpotrivă! Vreau să stăm de vorbă. Au un plan bun? Foarte bine, le dau lor brandul! N-am absolut nimic împotrivă!”.

Pentru a fi și mai explicit, Marica a dorit să facă un apel public: „Cred că toți oamenii care doresc binele echipei Farul ar trebui să-și unească forțele! Să se întâlnească și să discute cum pot ajuta această echipă!”.

Întrebat direct de ProSport de acuzațiile care i se aduc că s-ar fi asociat cu fostul arbitru Constantin Frățilă și cu afaceristul Nicolae Sarcină, care controlează Luceafărul Oradea, Marica a lămurit: „Cu domnul Frățilă nu am nicio asociere, nicio înțelegere. Am avut doar o discuție, știam că a participat la licitație și l-am sunat ca să-mi dea informații, să știu ce se întâmplă. În ce-l privește pe domnul Sarcină, vă spun că nu îl cunosc personal, n-am discutat niciodată cu dânsul, nu știu de unde au apărut aceste zvonuri”.

Fostul fotbalist a dorit să facă și o precizare în legătură cu Lizeta Haralambie, avocata care a licitat în numele său: „O cunosc pe Lizeta, am rugat-o, dacă tot era în Constanța, să mă reprezinte acolo. Atât. M-a reprezentat pe mine. Nu e asociată. Alte legături nu avem”.


UPDATE Ciprian Marica a postat pe contul său de Facebook un mesaj în care explică de ce a cumpărat brandul Farul. Indirect, răspunde și acuzațiilor, menționând că a luat Farul pentru că iubește această echipă încă de când era mic și că ideea i-a venit într-o discuție cu Mircea Lucescu.
Explicația este plauzibilă, pentru că același Mircea Lucescu a salvat de la faliment, acum peste două decenii, Gazeta sporturilor. Într-un moment în care Ringier intenționa să închidă celebrul ziar, marele antrenor l-a convins pe Dan Voiculescu să le facă o ofertă elvețienilor.

Iată mesajul lui Marica: „Cu ceva timp în urmă, discutam cu Mircea Lucescu la o cafea. La un moment dat, mă întreabă din senin: Cum îți hrănești tu pasiunea, cum te dedici activității care să-ți aducă bucuria aia venită din pasiune?

Mi-am promis atunci că voi acorda mai mare atenție fotbalului. Nu mai pot juca, dar pot să ajut! Nu poți fi doar un observator când fotbalul care ți-a dat totul trece prin momente dificile. Trebuie să ajutăm cu toții fotbalul românesc. Fenomen care, în primul rând, are o mare problemă de identitate. Temelia lui a fost șubrezită când am lăsat să dispară echipele de tradiție.

Primul pas: trebuie să readucem cluburile mari la viață, să readucem oamenilor bucuria trăită lângă echipa pentru care au cântat, au scandat, au plâns. Dacă marile cluburi, echipele cu tradiție vor redeveni puternice, fotbalul românesc va redeveni puternic. Eu am ales să ajut să readucem strălucirea unui club important în fotbalul românesc, Farul Constanța. Sa repunem cărămida la temelie, să-i recuperăm certificatul de naștere, să-i redăm identitatea, să-i scoatem din nou la lumină istoria și performanțele la care au trudit generații de fotbaliști.

Dar acesta este un prim pas, făcut cu bucurie, cu cele mai bune intenții și cu o mare deschidere. Mai departe, trebuie consens, trebuie sprijin, trebuie ca toți cei care pot, să pună umărul, să construiască un proiect solid, demn de un etalon al fotbalului românesc. Care fotbal a fost avariat grav de dispute mici, de orgolii nepotrivite, de amestec al competențelor, de scandaluri inutile.

Vreau să fie clar un lucru: Am muncit mult pentru a-mi construi un nume, o carieră. Am stat departe de orice scandal și mereu voi face asta. Scandalurile au adus doar nenorociri în această țară, dacă vrem să ne dezvoltăm, trebuie să facem lucrurile corect. Atât. Nu să ne irosim în dispute inutile, contestări, pus bețe în roate. Eu pot să ofer priceperea mea, entuziasmul meu, dragostea imensă pentru fotbal. Fără tensiuni, fără răutăți, fără interese ascunse, pentru că nu mă caracterizează.

De ce Farul? Tocmai pentru că în copilărie, în adolescență, așa am crescut, cu Farul un punct de referință în fotbalul românesc. Pentru că orașul Constanța a devenit a doua mea casă. Pentru că aici, pe stadionul Farul, am trăit momente extraordinare la echipa națională. Pentru că am iubit să joc aici, am trăit sentimente unice transmise de tribuna plină până la refuz la meciurile României. Pentru că fotbalul nostru are nevoie de un punct de echilibru în această zonă, iar orașul Constanța, județul Constanța, Dobrogea toată, au forța necesară să facă Farul să strălucească și merită să retrăiască momentele de magie pe care le-au trăit părinții, bunicii.

Pentru că timpul trece și cresc copiii care nu au apucat să vadă cu ochii lor un meci al celor despre care le povesteau adulții. Timpul devine un dușman dacă nu acționăm. E momentul să fie redat fotbalului românesc un simbol și să fie luat drept model și de alte orașe mari!”.


Avocata Lizeta Haralambie, fost om de încredere al ex-primarului Radu Mazăre, acum reprezentanta lui Ciprian Marica, a câștigat marți, în numele fostului fotbalist, licitația pentru brandul FC Farul. Jurista a licitat 41.300 de euro fără TVA (49.150 de euro în total), fiind declarată câștigătoare de firma care administrează vechiul club SC FC Farul SA.

Nemulțumiți de ceea ce s-a întâmplat azi sunt reprezentanții echipei suporterilor, SSC Farul Constanța, formație care tocmai a promovat în Liga 2. Aceștia anunță că vor contesta licitația și vor face plângere penală pe numele organizatorului licitației, care e acuzat că a schimbat regulile din mers, de mai multe ori, pentru a-l favoriza pe Marica. Inițial, spun suporterii (care au participat la prima licitație, în decembrie 2017, fiind învinși în final de un personaj necredibil, care a promis 1.000.000 de lei și n-a plătit nimic, respectiva tranzacție fiind, de altfel, anulată), s-a anunțat că brandul va fi vândut prin oferte depuse în plic. Apoi, brusc, fără avertisment, s-a anunțat licitația de astăzi.

Suporterii de la SSC Farul acuză că se pregătește un mega-tun imobiliar, pe locul actualului stadion urmând să fie construit un complex rezidențial

Unul dintre susținătorii proiectului SSC Farul, Sorin Mihăilescu (fost lider al galeriei în anii ”90 și implicat în renașterea echipei și promovarea din Liga 4 până în Liga 2), a anunțat de peste o săptămână, pe Facebook, ca Marica va intra la licitație și va câștiga, pe fostul fotbalist interesându-l, de fapt, terenul pe care se află stadionul.

Planul ar fi, afirmă cei care sunt implicați la SSC Farul, următorul:

– Marica, asociat cu fostul arbitru Frățilă, preia brandul Farul,

– ar urma să se joace în sezonul următor în Liga 2, la Constanța, sub numele de FC Constanța, pe locul Luceafărului Oradea, formație tutelată de afaceristul Nicolae Sarcină. Actele, spun susținătorii SSC Farul, au fost depuse deja la federație, pentru a se încadra în intervalul legal 1-30 iunie,

– este pregătită deja o Hotărâre de Guvern care să încredințeze Complexul Sportiv Farul către Consiliul Județean Constanța,

– CJ Constanța ar urma să intre în asociere cu noul proprietar al FC Farul,

– pe unul din terenurile lui Frățilă ar urma să se construiască (sau să se promită construirea) unui nou stadion,

– pe locul actualului Complex Sportiv, Marica ar urma să ridice, împreună cu niște pakistanezi, un cartier rezidențial.

„Doar nu credeți că s-a spovedit Marica ieri și s-a făcut, peste noapte, farist! Tunul imobiliar care țintește stadionul Farul are nevoie de legitimitate. Având siglă și palmares pot înstrăina stadionul și să facă blocuri. Luceafărul Oradea va deveni FC Constanța. FC Constanța se va transforma în FC Farul și astfel vor putea primi prin Hotărâre de Guvern stadionul”, a scris Mihăilescu pe contul său de Facebook, înainte de licitație.


Stadionul Farul este amplasat în centrul orașului Constanța. Miza imobiliară a acestui amplasament, spun specialiștii, s-ar ridica la zeci de milioane de euro. Ciprian Marica dă însă asigurări că nici prin cap nu-i trece să facă lucrurile de care e acuzat

Frățilă: „Deocamdată, nu pot să spun nimic concret. Îl las pe Ciprian” 

Contactat de ProSport, fostul arbitrul Constantin Frățilă a negat categoric speculațiile celor de la SSC Farul Constanța. „Niște bazaconii, niște tâmpenii… Am citit și eu pe net… Deocamdată, nu pot să spun nimic concret. N-ar fi bine să vorbesc. Îl las pe Ciprian. Sunt prieten cu Ciprian, e adevărat, dar deocamdată n-am niciun deal cu el. Nimic scris. Tatonări, atât… Ce pot eu să vă spun e că n-am făcut niciodată afaceri cu statul. Cu statul, nu! Nici cu guvernul, nici cu Consiliul Județean, nici cu altă entitate care reprezintă statul român. Iar pe terenurile mele nu va construi nimeni, rețineți ce vă spun, nimeni în afara mea, nimic! Nici stadion, nici altceva. Deci, nu! În orice caz, ca o părere personală, pe locul actualului stadion Farul ar fi o prostie să se construiască altceva decât tot un stadion. Ar fi o idee… Cum să vă spun eu… Ar fi o idee periculoasă să se gândească acum cineva să construiască altceva. În ce sens periculoasă? Periculoasă pentru societate, să spunem. Acolo, dacă se dărâmă actualul Farul, trebuie ridicat alt stadion!”.


Fostul arbitru Constantin Frățilă este astăzi milionar în euro și unul din oamenii cu multe afaceri în Constanța

Contactat de ProSport, Marica s-a mărginit să confirme cumpărarea brandului Farul.

Nicolae Sarcină, afaceristul care controlează Luceafărul Oradea, nu a răspuns apelurilor telefonice ale reporterilor ProSport.

Indiferent ce turnură vor lua evenimentele în perioada următoare, cert este că, din acest moment, există două branduri Farul în fotbalul românesc: FC Farul, cumpărat de Marica, și SSC Farul – care le aparține suporterilor și este finanțat de Primăria Constanța.

Probabil că lucrurile nu vor rămâne așa și, în final, una din părți se va îndrepta împotriva celeilalte, în instanță, pentru a o sili să-și schimbe numele.

 

Autor: Matei Udrea Publicat: 03 Jul. 2018, 14:45 Actualizat: 04 Jul. 2018, 14:33 Special
Pe aceeași temă
Din 15 iulie, România revine în Stare de Urgență. Anunțul șocant a fost făcut
Din 15 iulie, România revine în Stare de Urgență. Anunțul șocant a fost făcut
A
murit profesoara cunoscută în toată lumea pentru că s-a căsătorit cu elevul pe
care „l-a violat“ când acesta avea 13 ani
A murit profesoara cunoscută în toată lumea pentru că s-a căsătorit cu elevul pe care „l-a violat“ când acesta ...
”Vom purta măşti de protecţie ani buni de acum încolo.” Anunţul unui expert în coronavirus şi pandemii
”Vom purta măşti de protecţie ani buni de acum încolo.” Anunţul unui expert în coronavirus şi pandemii
Jucatorul pe care Becali voia 50 de milioane tocmai a fost DAT AFARA! A ramas pe drumuri dupa ce echipa l-a anuntat ca nu mai e in lot
Jucatorul pe care Becali voia 50 de milioane tocmai a fost DAT AFARA! A ramas pe drumuri dupa ce echipa l-a anuntat ca nu ...
Cei mai longevivi fraţi siamezi din lume au murit la 68 de ani. Cum au trăit uniţi în zona abdomenului
Cei mai longevivi fraţi siamezi din lume au murit la 68 de ani. Cum au trăit uniţi în zona abdomenului
Emily Burghelea a rămas cu zonele intime la vedere, în Mamaia! Așa se întâmplă când porți bikini cu 2 numere mai mici
Emily Burghelea a rămas cu zonele intime la vedere, în Mamaia! Așa se întâmplă când porți bikini cu 2 numere mai mici
Volanul pe dreapta, cauza accidentelor! Dovada poliţiei
Volanul pe dreapta, cauza accidentelor! Dovada poliţiei
Klaus Iohannis, a anunțat primele măsuri după ce s-au înregistrat 614 cazuri noi de coronavirus în romania!
Klaus Iohannis, a anunțat primele măsuri după ce s-au înregistrat 614 cazuri noi de coronavirus în romania!
Tocmai acum s-a AFLAT! Bombe cu CIANURĂ sunt plantate PESTE tot în SUA. Pentru ce se PREGĂTEȘTE Guvernul
Tocmai acum s-a AFLAT! Bombe cu CIANURĂ sunt plantate PESTE tot în SUA. Pentru ce se PREGĂTEȘTE Guvernul
Cât costă școala de șoferi în 2020. Prețurile în funcție de categorie
Cât costă școala de șoferi în 2020. Prețurile în funcție de categorie
DOCUMENT: Informarea privind starea de urgență! Ce măsuri a propus Klaus Iohannis
DOCUMENT: Informarea privind starea de urgență! Ce măsuri a propus Klaus Iohannis
Ce au ajuns să facă Emily și Mirela Vaida, ca să se evite. Măsuri drastice după scandal
Ce au ajuns să facă Emily și Mirela Vaida, ca să se evite. Măsuri drastice după scandal
ULTIMĂ ORĂ: Gigantul italian care a deschis a doua fabrică din România şi a angajat oameni în plină criză
ULTIMĂ ORĂ: Gigantul italian care a deschis a doua fabrică din România şi a angajat oameni în plină criză
Gabriela Cristea, în costum de baie. Cum arată după ce a slăbit 25 de kilograme
Gabriela Cristea, în costum de baie. Cum arată după ce a slăbit 25 de kilograme
O șoferiță care conducea un Ford Focus a fost amendată pentru o viteză STRATOSFERICĂ. A activat modul „RACHETĂ”!
O șoferiță care conducea un Ford Focus a fost amendată pentru o viteză STRATOSFERICĂ. A activat modul „RACHETĂ”!
Fetița ei de 6 ani pescuia și a agățat ceva. Mama și fiica au încremenit când au scos „captura”
Fetița ei de 6 ani pescuia și a agățat ceva. Mama și fiica au încremenit când au scos „captura”
Viteză de necrezut, surprinsă de radar: O femeie circula cu 703 km/h într-un orăşel cu 2.000 de locuitori
Viteză de necrezut, surprinsă de radar: O femeie circula cu 703 km/h într-un orăşel cu 2.000 de locuitori
Se termină telenovela de la Acces Direct! Vulpița părăsește emisiunea pentru totdeauna
Se termină telenovela de la Acces Direct! Vulpița părăsește emisiunea pentru totdeauna
Bunăciunile momentului din România. Ele sunt româncele sexy care încing Instagramul!
Bunăciunile momentului din România. Ele sunt româncele sexy care încing Instagramul!
ULTIMĂ ORĂ! Actrița Naya Rivera a fost dată dispărută după ce fiul ei a fost găsit singur pe o barcă. Rivera a devenit cunoscută datorită serialului Glee, dar multe staruri din show și-au găsit sfârșitul tragic după terminarea filmărilor
ULTIMĂ ORĂ! Actrița Naya Rivera a fost dată dispărută după ce fiul ei a fost găsit singur pe o barcă. Rivera a devenit ...
Este oficial: Categoria de persoane care beneficiază de o nouă scutire de impozit pe venit
Este oficial: Categoria de persoane care beneficiază de o nouă scutire de impozit pe venit
Ce complicații poate aduce infectarea cu Coronavirus. Delirul și psihoza se numără printre acestea
Ce complicații poate aduce infectarea cu Coronavirus. Delirul și psihoza se numără printre acestea
LISTA ROȘIE a activităților care ne pot îmbolnăvi ușor. A fost emisă de OMS
LISTA ROȘIE a activităților care ne pot îmbolnăvi ușor. A fost emisă de OMS
Lora, blocată de trei luni în Bali, din cauza pandemiei de coronavirus
Lora, blocată de trei luni în Bali, din cauza pandemiei de coronavirus
Ca-n GERMANIA! Primele mașini de poliție cu noua inscripționare verde-albastră au intrat în trafic
Ca-n GERMANIA! Primele mașini de poliție cu noua inscripționare verde-albastră au intrat în trafic
ANUNȚ SINISTRU al lui Nelu Tătaru pentru românii care merg în concediu la mare! Vama Veche, Mamaia și Constanța, focare de COVID-19?!
ANUNȚ SINISTRU al lui Nelu Tătaru pentru românii care merg în concediu la mare! Vama Veche, Mamaia și Constanța, focare ...
FOTO. Oana Roman, la piscină. Se vede cât de mult a slăbit!
FOTO. Oana Roman, la piscină. Se vede cât de mult a slăbit!