Maratonistul Avram Iancu îl atacă dur pe un coleg etnic maghiar: "Este un câine, nu un om"

30 ian 2019 13131 afişări Special
Maratonistul Avram Iancu îl atacă dur pe un coleg etnic maghiar: "Este un câine, nu un om"

Maratonistul Avram Iancu l-a atacat dur pe colegul său originar din Aiud, etnic maghiar, Levente Polgar, pe care l-a acuzat că l-a deposedat de o sanie pe care i-a împrumutat-o.

Sportivul Avram Iancu se pregăteşte pentru participarea la cel mai dificil maraton din lume, 6633 Arctic Ultra 2019, în martie, dar a întâmpinat probleme serioase înainte în timp ce se antrena în România. Hunedoreanul a plecat într-o cursă de aproximativ 600 de kilometri între Petroşani şi Constanţa, însă a rămas fără sania împrumutată de la Levente Polgar.

„Un <<om>> care se dovedeşte că este un câine şi nu un om, a venit şi mi-a luat sania pe care mi-a împrumut-o pentru 6633. Motivul? Pentru că de ce am plecat spre Constanţa? Că el nu mi-a dat-o pentru Constanţa. Levi! Am o întrebare: tu înainte să pleci la 6633 nu te-ai antrenat deloc pe drumurile României? Ţi-am cerut sania cu o lună de zile înainte, nu că s-o ţin bibelou. Nu ştiu ce te-a supărat aşa de tare că am plecat spre Constanţa. Din moment ce mi-ai împrumutat-o, este a mea până la predare şi nu trebuie să dau nimănui raportul dacă mă antrenez în jurul casei, oraşului, judeţului sau la Marea Neagră. Şi dacă ţi-aş fi greşit cu ceva…. a lua sania unui om care este în plină acţiune te descalifică atât că sportiv, dar mai ales ca om. Află domnule Levente că incursiunea mea spre Marea Neagră va continua! Pe mine nu mă opreşte decât Dumnezeu! Dar dacă am binecuvântarea lui nu mă poţi tu opri prin actele tale josnice. Am sponsori super tari şi o sanie este o nimica toată. (...) Uite că ai mai înjunghiat odată pe la spate. Pe Avram Iancu! Pentru gestul tău incalificabil îţi spun ce i-a spus Băsescu lui Patriciu! Să-ţi fie ruşine Levente Polgar! M-ai lăsat că un câine, la marginea drumului, noaptea cu 30 de kile de acareturi. Să-ţi fie ruşine Levente Polgar!”, a scris Avram Iancu pe Facebook.

„Amândoi avem vina noastră”

Levente Polgar şi-a expus şi el punctul de vedere: „Amândoi avem vina noastră. Postarea lui este deplasată. Când a venit la mine la poartă, nu mi-a zis de încă o incursiune egală cu distanţă maratonului arctic. Că să fiu şi corect, eu în martie pornesc în alergare către Laponia. Am zis ok, îl aştept până vine el cu sania. Dar gestul lui nu are limite de ruşine, în special că este şi decorat cu ordinul naţional Steaua României, în grad de Cavaler. M-a durut să aflu de pe Facebook despre plecarea sa spre Constanţa. Cinstit era să mă fi sunat şi să îmi fi spus. Eu i-am dat un bun pentru competiţie, nu să se antreneze. I-am trimis un mesaj, dar nu l-a luat de bun. După ce mi-am recuperat bunul abuziv folosit, eu nu l-am lăsat pe colegul meu pe marginea drumului, ”ca pe un câine”, cum a pretins, ci i-am oferit doi saci noi, curaţi, pentru a depozita ceea ce avea în sanie şi l-am rugat să îl ducem până în cel mai apropiat oraş, aşa cum apare şi pe filmare, dar el a refuzat. Pentru conduita ta faţă de mine, un etnic minoritar, persoană cu handicap, îţi spun: ”Nu fi mârlan, Marius-Avram !, a declarat, pentru Levente Polgar pentru Adevărul. 

„Pentru cei care mă cunosc mai puţin, sunt un etnic maghiar, alergător de ultramaraton, singurul din Lume cu handicap, deoarece îmi lipseşte membrul superior drept, eu în toate competiţiile participând sub Tricolorul României. Iubesc România, de aceea ani la rând am alergat de Ziua Naţională, 1 Decembrie, câte 40 km cu drapelul României în singura mea mână, din oraşul unde locuiesc, Aiud, până la Alba-Iulia, Capitala Unirii, pentru a duce mesajul că şi noi etnicii maghiari iubim ţara în care trăim. În urmă cu doi ani, cu această ocazie, a venit şi a alergat alături de mine câţiva kilometri şi sportivul Marius-Avram Iancu din Petroşani, împreună cu care am participat, anul trecut, la Ultramaratonul Arctic ”6633”, la Cercul Polar, ambii sub steagul României. Am fost insultat şi calomniat de colegul meu în public, care a recunoscut că sania nu i-am dat-o pentru Constanţa, dar cu toate acestea m-a făcut ”câine şi nu om”, a zis că ”actele” mele sunt ”josnice”, ”gestul” meu este ”incalificabil”, mi-a transmis să-mi fie ruşine", a adăugat Levente Polgar pentru Adevărul. 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.