"Lumea l-a uitat pe Neamţu"! Se împlinesc 10 ani de la decesul fostului portar al Craiovei

27 ian 2012 2117 afişări Special
"Lumea l-a uitat pe Neamţu"! Se împlinesc 10 ani de la decesul fostului portar al Craiovei "Lumea l-a uitat pe Neamţu"! Se împlinesc 10 ani de la decesul fostului portar al Universităţii

A rămas mai puţin de o lună până la împlinirea a zece ani de la una dintre cele mai mari tragedii din istoria Universităţii. Tânărul portar Cristi Neamţu deceda în Cipru, pe 20 februarie 2002, după ce, la un banal antrenament, a fost lovit în cap de coechipierul său, Marius Şuleap.

Pe 20 februarie 2012 se împlinesc 10 ani de la unul din cele mai negre momente din istoria Ştiinţei: decesul lui Cristi Neamţu. Craiova l-a plâns atunci, peluza şi-a schimbat numele în cinstea sa, dar "praful" uitării s-a aşternut între timp peste amintirea sa. O mamă îndurerată încă mai are lacrimi. Doar gestul disperat al femeii din urmă cu o lună, atunci când a trimis o scrisoare deschisă la FRF, LPF şi AFAN în care anunţa că nu îşi mai primise renta viageră, de 200 de dolari pe lună, a mai amintit opiniei publice de copilul care a murit pe teren.

"Nu mă interesează scandalul lor, al domnilor Sandu şi Mititelu. Nu e normal să se folosească şi imaginea lui Cristi în acest scandal, nu are nicio relevanţă. Pe mine m-a interesat problema mea. Un prieten de familie, avocat, m-a ajutat să fac acea scrisoare, pe care am trimis-o nu numai la FRF, am trimis-o şi la Ligă şi la AFAN. N-am ştiut că FRF o să o facă publică", a explicat Ioana Cioboată, acuzată de clubul Universitatea, imediat după ce scrisoarea ei a fost făcută publică, că s-ar fi aliat contra unei sume de bani cu Mircea Sandu, pentru defăimarea imaginii clubului şi a lui Adrian Mititelu.

"Ghinionul" Universitatea

Având în vedere toate problemele cu care s-a confruntat în ultimul timp în ceea ce priveşte plata rentei viagere, Ioana Cioboată consideră ca un mare ghinion faptul că fiul său a apucat să joace pentru Universitatea: "Eu nu vreau milă, nu cerşesc, e un drept al meu. Copilul meu nu a murit pe marginea şanţului. Am înţeles că şi Hîldan şi cine a mai fost, părinţii lor primesc. Ei măcar sunt doi, nu sunt în situaţia mea, singură. Probabil că asta a fost marea neşansă, ca băiatul meu să evolueze pentru echipa asta. Lumea l-a uitat deja!".

"Şuleap nu a dat niciodată un telefon!"

Dar ce o doare cel mai mult pe mama lui Cristi Neamţu este faptul că fiul său a fost uitat. "Absolut nimeni nu îşi mai aduce aminte de Cristi, nu a mai dat nimeni un telefon. Poate e şi situaţia de acum de vină, nu îi mai arde nimănui să vină la mama lui Cristi sau să vină cu o lumânare la mormânt. Cel care l-a lovit nu a dat un telefon în viaţa lui, măcar să spună că îi pare rău. El poate are tot ce-i trebuie acum şi eu cu ce m-am ales din toată tragedia asta? Cu lacrimi şi oameni care mă blamează şi mă jignesc", spune printre lacrimi mama îndurerată.

Şocată de vehemenţa cu care a fost contrată ultima dată când şi-a făcut publică suferinţa, femeia are de gând să renunţe la orice demers şi să nu mai permită nimănui să folosească imaginea fiului său: "Scrisoarea a fost un ultim strigăt de disperare. A fost ultima dată când am mai contactat pe cineva, n-am să mai deranjez pe nimeni. Aş vrea ca poza aia de la peluză să fie dată jos. Pentru cine e peluza aia? Pentru iarba de pe stadion, sau pentru câinii de acolo? N-am să mai dau voie nimănui să se folosească de numele lui Cristi, să-l mai pronunţe undeva".

"Eu nu am cerut niciodată acei bani. Şi domnul Neţoiu, şi domnul Staicu, dar şi domnul Mititelu, chiar în timpul unei emisiuni televizate în urmă cu câţiva ani, au spus că vor plăti această rentă", Ioana Cioboată, mama lui Cristi Neamţu

21de ani avea Cristi Neamţu în momentul tragicului accident

"I-am mulţumit de atâtea ori domnului Mititelu, dar ce mai puteam să fac? De câte ori m-am întors plângând de la club... Am cerut să discut cu dânsul şi apăreau tot felul de motive, că e ocupat, că e în şedinţă. Prin acea scrisoare nu am vrut să-i fac rău", Ioana Cioboată, mama lui Cristi Neamţu

Camera lui Neamţu, alb-albastră

În apartamentul pe uşa căruia încă scrie că locuieşte Cristi Neamţu, mama portarului a creat un adevărat altar. A umplut unul din pereţi cu fotografii ale fiului său, iar camera lui e şi acum aşa cum a lăsat-o Cristi în acel februarie negru. "Covoarele şi le-a cumpărat el, aşa i-au plăcut, cu albastru, canapeaua la fel. Biblioteca e a lui, îi plăcea mult să citească. Totul e aşa cum a lăsat el", spune mama sa.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.