Lovitură pentru Gigi Becali: judecătorii au decis să îi acorde un spor de pedeapsă de 6 luni. Ce spun avocaţii

27 iun 2013 8938 afişări Special
Lovitură pentru Gigi Becali: judecătorii au decis să îi acorde un spor de pedeapsă de 6 luni. Ce spun avocaţii

UPDATE 18.03 - Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis să îi acorde lui Gigi Becali un spor de pedeapsă de 6 luni. Patronul Stelei va avea de executat 3 ani şi jumătate de închisoare.

Pavel Abraham, unul dintre avocaţii lui Gigi Becali, a declarat că va ataca această hotărâre.

"Vom ataca această decizie. Avem o cale de atac, ne vom adresa Curţii de Apel Bucureşti.Nu am apucat să vorbesc cu domnul Becali. Noi am discutat toate ipotezele şi dânsul era deschis. Spera la o soluţie mult mai favorabilă, dar a spus că accepta verdictul instanţei şi îşi pune toate speranţele în Dumnezeu",a spus Pavel Abraham la Sport.ro

UPDATE 13:37 - Un alt amănunt din timpul audierilor este faptul că Gigi Becali s-a prezentat în faţa completului de judecată cu circa 1000 de scrisori primite de la simpatizanţi: "Nu vă citesc din ele, pentru că îmi vine să plâng".

UPDATE 13:20 - Gigi Becali le-a cerut din nou judecătorilor să fie eliberat pe motiv de bună purtare, motivând că ar fi mai util societăţii din această postură şi că nu reprezintă un pericol social. Procurorii au contracarat cu cazul sechestrării de persoane, în care patronul Stelei a fost de asemenea găsit vinovat. Managerul Mihai Stoica şi antrenorul Laurenţiu Reghecampf, alături de soţia Anamaria Prodan, au sosit la Tribunal, pentru a fi alături de Becali.

UPDATE13:00 - Un verdict în cazul cererii de contopire a pedepselor primite de Gigi Becali va fi dat astăzi, după ora 13:30.


Cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali va fi judecată în 27 iunie, a decis, miercuri, Tribunalul Bucureşti, care a stabilit că la dosar trebuie ataşate fişa de cazier judiciar a finanţatorului Stelei şi copii după minutele instanţelor care l-au condamnat.

Instanţa a mai decis ca, tot până la termenul din 27 iunie, să fie ataşate şi dosarele de executare în baza cărora au fost emise mandatele de executare a pedepeselor.

La începutul şedinţei de miercuri de la Tribunalul Bucureşti, avocaţii lui Becali au cerut ca şedinţa să fie secretă, pentru ca clientului lor să nu îi fie afectate imaginea, demnitate şi viaţa de familie. Apărătorii lui Becali au susţinut că există riscul de a fi afectat chiar actul de justiţie.

"Presa doreşte cu tot dinadinsul să transforme procesul public într-o dezbatere", a spus unul dintre avocaţi.

Procurorul nu a fost de acord cu solicitarea, propunând să i se dea cuvântul lui Becali, pe motiv că acesta ar putea avea altă opinie decât cea a avocaţilor.

Finanţatorul Stelei a explicat în faţa instanţei că nu doreşte ca familia lui să afle de la televizor detalii privind procesul şi a solicitat presei să înţeleagă ideea unui "divorţ" temporar al lui de media.

"Sunt un om care a avut o viaţă publică intensă. Am iubit, presa, am trăit cu presa, ei trebuie să înţeleagă că asta mi-a făcut bine şi rău şi, dacă m-au iubit cu adevărat, trebuie să înţeleagă că este o perioadă de «divorţ»", a afirmat Gigi Becali.

El a argumentat prin faptul că mediatizarea evenimentelor de la instanţă ar putea avea consecinţe asupra familiei sale. "Pe mine mă intereseză cel mai mult pedeapsa mea. Nu aş vrea ca familia mea să vadă trei-patru ore de breaking-news. Pentru ce? Pentru ce să-i bubuie inima nevestei? Pentru ce fetele mele să plângă? Pentru ce mama să facă 25 de rugăciuni? Încă o dată, îmi cer iertare pentru acest «divorţ» şi îi rog să mă ierte că sunt de acord cu avocaţii", a spus Becali.

Instanţa a respins solicitarea ca şedinţa să fie secretă, iar în final a amânat judecarea cauzei pentru 27 iunie.

Tot miercuri, Tribunalul Bucureşti a respins cererea lui Gigi Becali de întrerupere pentru trei luni a pedepsei din dosarul schimbului de terenuri cu MApN, decizia putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Aceştia au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.

În 4 iunie, Gigi Becali a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă.

Instanţa nu a făcut reindivualizarea şi contopirea pedepselor lui Gigi Becali, astfel că avocaţii acestuia au cerut, la Tribunalul Bucureşti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta. Cererea de contopire a pedepselor va fi judecată de magistraţii Tribunalului Bucureşti tot miercuri, 19 iunie.

Gigi Becali şi-a pierdut mandatul de deputat în urma condamnării sale definitive. Camera Deputaţilor a aprobat în 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.

În 11 februarie, Becali a fost condamnat definitiv, tot de instanţa supremă, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina.

MEDIAFAX

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.