Lovitură dată de Kira Hagi! Fiica "Regelui" e actriţă principală într-un film care va avea premiera curând

2 iul 2019 16660 afişări Special
Lovitură dată de Kira Hagi! Fiica "Regelui" e actriţă principală într-un film care va avea premiera curând Sursă foto: Adevărul
GALERIE (6 de imagini) VEZI GALERIA

Fiica lui Gică Hagi, Kira, va putea fi văzută în fimul "Între Chin şi Amin", care va apărea în cinematografe în această toamnă. Fata "regelui" va juca rolul principal într-un film care relatează brutalitatea experimentelor de tortură comunistă din Fenomenul Piteşti.

Realitatea brutală a Fenomenului Piteşti, închisoarea comunistă în care deţinuţii au fost puşi să se tortureze între ei, pentru a avea o şansă de supravieţuire, este relatată în filmul independent „Între Chin şi Amin”, realizat de regizorul constănţean Toma Enache.  

„Între Chin şi Amin" este un omagiu adus tuturor oamenilor care au suferit în temniţele comuniste în perioada 1945-1989, o mărturie despre rezistenţă prin credinţă, despre onoare şi iertare“, spune Enache. 

Filmul independent care vorbeşte despre fenomenul reeducării deţinuţilor din închisorile comuniste va avea premiera în 1 octombrie 2019, în Bucureşti, la Cinema PRO. 

GALERIE FOTO cu Kira Hagi!

După premiera de la Cinema Pro filmul va porni într-o caravană în ţară, printre primele oraşe confirmate numărându-se: Timişoara, Sighet, Baia-Mare, Constanţa, Piteşti, Tulcea, Reşiţa. Filmul este realizat cu participarea extraordinară a actorilor Ion Dichiseanu şi Cezara Dafinescu. În rolurile principale îi puteţi vedea pe Kira Hagi şi Vali V. Popescu. 

Din distribuţie mai fac parte: Constantin Cotimanis, Ana Pârvu, Ciprian Nicula, Ioachim Ciobanu, Laurenţiu Stan, Csaba Ciugulitu, Victoria Cociaş, Teodora Calagiu Garofil, Dragoş Stoica, Bogdan Sălceanu, Iany Panait, Remus Stănescu, Adrian Culeţu, Mircea Taiss, Iulian Trăistaru, Armand Crişan, Ştefan Gota, Petrică Moraru, Alexandru Mereuţă, Adrian Anghel, Daniel Niţoi, Cătălin Bocârnea, Michael Szegedi, Stelică Murariu, Octav Bjoza, George Stanca, Daniel Sin, Alin Ailioaei, Tina Malamă, Taşcu Lala, Vlad Buzea.  

„Între Chin şi Amin este un film clasic, care aduce în faţa spectatorilor o poveste tulburătoare de viaţă, petrecută într-una din cele mai crunte perioade din istoria modernă - reeducarea din puşcăriile comuniste.

Filmul are la bază întâmplări reale care m-au marcat puternic atunci cand le-am aflat, indiferent că s-au întâmplat în închisoarea din Sighet, în cea din Piteşti sau în altă parte. Discuţiile pe care le-am avut cu câţiva supravieţuitori m-au ajutat să înteleg şi mai bine evenimentele din acea perioadă. 

Biografiile personajelor principale înglobează lucruri teribile, trăite de mii de deţinuţi politici din perioada comunistă, însă conţin şi esenţa unor caractere unice şi extrem de puternice. Intenţia mea a fost să arătăm că există o altă lume dincolo de această lume concretă, o lume suprasensibilă, cu valori transcendente (dragostea, Dumnezeu, binele), că există o valoare superioară vieţii, care are ca efect tocmai triumful acesteia, atunci când totul pare pierdut. 

Am considerat că a venit momentul ca realitatea brutală a Fenomenului Piteşti, despre care nu s-a putut vorbi timp de zeci de ani şi care a adus suferinţe inimaginabile unui număr semnificativ de oameni, să fie spusă în sfârşit cu voce tare, printr-un film artistic. Aşa se face că am decis să investesc toată energia şi economiile mele în acest film“, a declarat regizorul Toma Enache. 

Actriţă în rolul principal, Kira Hagi a urmat cursurile facultăţii de Teatru şi Film „New York” din Las Vegas, una dintre cele mai bune şcoali de practică în producţia de film. A mai jucat în scurt-metrajele Bucureşti, te iubesc (2014) şi Fragile (2017). 

Actorul din rolul principal, Vali V. Popescu, a absolvit Facultatea de Teatru de la Târgu Mureş şi este actor la teatrul „Aureliu Manea” din Turda. În 2017 a fost vocea lui Roc în animaţia Linxy. 

Toma Enache este regizor, actor, poet, jurnalist. A absolvit în 1997 Facultatea de Regie-Teatru din Bucureşti. A mai regizat în 2013 primul film artistic din istorie vorbit în aromână „Nu sunt faimos, dar sunt aromân“, urmat în 2015 de documentarul „Armânii, de la faimoşii la “, ambele premiate la festivaluri din Europa. 

„Între Chin şi Amin“ este realizat din fonduri private şi orice intenţie de a sprijini drumul lui prin ţară este bine-venită. Donaţiile se pot face pe site-ul www.lasteaua.ro, la secţiunea donaţii. Filmul va fi distribuit de La Steaua Film Studios.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.