LA TRIBUNAL, BIRJAR | Mircea Sandu a pierdut procesul cu Răzvan Burleanu. „Nașul” trebuie să-i plătească daune morale actualului președinte al FRF pentru că l-a numit „impostor”. Reacția lui Sandu

Autor: Matei Udrea Publicat: 20 Sep. 2015, 13:00 Actualizat: 20 Sep. 2015, 19:42 Special

Răzvan Burleanu, actualul președinte al FRF, a câștigat procesul cu Mircea Sandu, predecesorul său, care a fost obligat de instanță să-și ceară scuze într-un cotidian central și să-i plătească reclamantului, în total, 25.100 de lei. Procesul s-a încheiat prin publicarea sentinței vineri, 18 septembrie, la Tribunalul București, iar Mircea Sandu mai are posibilitatea de a face recurs în 30 de zile.

Motivul pentru care Burleanu l-a târât prin tribunale șase luni pe Sandu a fost scandalul plecării lui Pițurcă de la națională, de astă-toamnă. Cu acel prilej, fostul șef al FRF l-a făcut praf pe Burleanu, numindu-l printre altele „impostor” și „bolnav” și acuzându-l că a păgubit FRF cu 1,1 milioane de euro, bani pe care Pițurcă ar fi trebuit să-i plătească pentru a fi lăsat să plece.

Marele atu al lui Burleanu în acest proces intentat lui Sandu a fost faptul că a avut la mână un act prin care DNA închidea cazul contractului lui Pițurcă. Fostul șef al FRF ridicase problema legalității în privința actului adițional pe care Burleanu l-a întocmit cu Pițurcă. DNA a concluzionat că Burleanu avea dreptul să semneze acel act.

Contactat de ProSport, Mircea Sandu – care se află în străinătate – nu s-a arătat impresionat de sentință. „Pe chestiunea cu calomnia, nu? N-are nimic, și eu l-am dat pe el în judecată și voi câștiga, n-am niciun dubiu. Probabil că voi face recurs la această sentință, dar trebuie să discut întâi cu avocații”, a comentat Sandu.

Mircea Sandu așteaptă revanșa: „N-are nimic, și eu l-am dat în judecată. Și voi câștiga”

Procesul a început pe 22 octombrie 2014, a avut prima înfățisare pe 27 martie, la Tribunalul București, și a numărat, în afară de aceasta, încă două termene: pe 24 aprilie, când s-a amânat, și pe 19 iunie, când s-au administrat probele. Pe 18 septembrie s-a făcut publică sentința. Pârâtul Mircea Sandu a fost condamnat să plătească reclamantului Răzvan Burleanu 20.000 de lei daune morale și alți 5.100 de lei cheltuieli de judecată. În plus, va trebui să publice hotărârea tribunalului, pe cheltuiala sa, într-un ziar central.

Pentru că infracțiunea de calomnie a fost eliminată din Codul Penal, Răzvan Burleanu l-a dat în judecată pe Mircea Sandu în civil, pentru „acțiune de răspundere delictuală”.

„Du-te, bă, la Ștefan Gheorghiu! Lasă-ne în pace! Uitați-vă ce mimică are!”


Momentul în care s-a anunțat rezilierea contractului dintre FRF și Pițurcă a fost penibi. Acesta a venit la conferința de presă împreună cu selecționerul. Ultimul a stat un minut, a făcut anunțul, s-a ridicat și a plecat, lăsându-l pe Burleanu nelămurit

„Acest impostor nu realizează că eu am fost pe la DNA cu dosarul Craiovei și cu domnul Iancu. Dar am câștigat procesul cu Iancu. Impostorul ăsta o să ajungă la DNA, a lezat interesele federației cu 1,1 milioane de euro.

El va mai avea niște plângeri la DNA. Băieții sunt bătuți în cap. Pițurcă a râs de el, l-a batjocorit și a plecat. Personajul ăsta n-are ce căuta în fotbalul românesc. Du-te, bă, la Ștefan Gheorghiu (n.r. – actuala SNSPA, unde a absolvit Burleanu, este fosta academie a cadrelor Partidului Comunist) înapoi, lasă-ne în pace, că nu cunoști nimic despre fotbal. Nu știe nimic! Pițurcă trebuia să plătească, numai așa putea pleca. Cineva trebuie să răspundă pentru banii ăștia, 1 milion de euro. Faptul că Pițurcă i-a păcălit, bravo lui, dar el trebuia să dea bani dacă voia să plece. Nu își termină mandatul impostorul ăsta! Nu termină nici anul ăsta! Faceți ordine cu omul ăsta bolnav! Uitați-vă ce mimică are!”, a strigat atunci Mircea Sandu într-o intervenție la DolceSport.

„Rămâne cum am spus: a fost minicandidat, acum e minipreședinte ocupat cu minifotbal”

Într-un dialog cu Mediafax, fostul șef al FRF detaliase: „Sunt stupefiat că un antrenor care nu a pierdut niciun meci în preliminarii și a dus echipa pe locul 23 sau 21 în ultimele 4-5 luni este forțat de conducerea federației să solicite rezilierea contractului. Sunt anumite interese ale celor care conduc acum Federația Română de Fotbal. Nu poți să schimbi așa un antrenor. Dacă Ranieri nu a fost schimbat de greci, care are doar un punct din 9, iar Pițurcă e forțat să plece, deși are 7 din 9, e clar că sunt interese. Aici se fac anumite jocuri care lezează interesul național. Eu mă întreb cum s-a reziliat acest contract, când domnul Burleanu este plecat, și pe banii cui, în timpul serviciului, în Muntenegru, unde sunt alegeri sau calendar pentru minifotbal? Deci în ziua în care se anunță rezilierea contractului selecționerului, președintele e plecat. Cu cine a vorbit Pițurcă? Iar dacă Burleanu e plecat, Chivorchian și-a luat concediu. El e plecat cu minifotbalul, a rămas așa cum am spus, a fost minicandidat, acum e minipreședinte ocupat cu minifotbal, care nu e înregistrat pe nicăieri. Cred că ar fi bine dacă ar spune cine i-a plătit avionul și toate celelalte”.


Anul trecut, Mircea Sandu și Răzvan Burleanu încă își mai strângeau mâna, chiar dacă de fațadă, când se întâlneau în tribune. Acum, războiul e total

Pițurcă a plecat astă-toamnă la Al Ittihad, după un început bun de campanie în calificările Europenelor din 2016: 1-0 în deplasare cu Grecia, 1-1 acasă cu Ungaria și 2-0 în deplasare cu Finlanda. Conform contractului inițial, semnat pe vremea lui Mircea Sandu, Pițurcă avea angajament până în toamna lui 2016, adică până după turneul final al Europenelor. A fost o eroare în redactarea documentelor, s-au scuzat Sandu și Pițurcă atunci când s-a aflat, în septembrie 2014: dacă România rata calificarea la Euro, Pițurcă rămânea antrenor încă un an și pleca exact înainte de startul preliminariilor pentru Mondiale. Conform aceluiași contract, părțile nu puteau rezilia unilateral angajamentul fără a plăti daune importante.

Burleanu, care urmărea încă de la venirea sa la FRF să scape de Pițurcă, a semnat cu acesta o anexă la contract prin care se remedia eroarea cu contractul până în 2016, dar, de asemenea, se scotea și clauza cu daunele. Așa a putut Pițurcă să plece la arabi fără să plătească nimic, motiv pentru Mircea Sandu să facă mai multe acuzații și aluzii la adresa urmașului său la tronul fotbalului românesc.

Războiul președinților

Acesta este, de fapt, încă unul din episoadele războiului izbucnit între Mircea Sandu și Răzvan Burleanu după ce „minicandidatul” a câștigat, în martie 2014, alegerile pentru șefia FRF. Burleanu a făcut publice detalii din contractul de rentă viageră pe care și-l aranjase Sandu. Acesta din urmă a renunțat la rentă și a demisionat din funcția de președinte de onoare al FRF, atacându-l dur pe noul președinte. Burleanu, absolvent al Facultății de Științe Politice (fosta fabrică de activiști comuniști „Ștefan Gheorghiu”) și bine „înfipt” în lumea politică de unde a și fost „parașutat” în fotbal, a scăpat treptat de toți oamenii lui Sandu, dar și de tovarășii de drum.

Ultimul aruncat peste bord a fost Gheorghe Chivorchian, cel care primise funcția de secretar general al FRF după ce l-a sprijinit la alegeri. Chivorchian s-a trezit cu un dosar la DNA pentru nereguli în gestionarea banilor publici pe când era președinte la FC Timișoara, acum 8 ani. Într-un dialog cu ProSport, acesta mărturisea la acel moment că i se pare ciudată apariția acestui caz la distanță de aproape un deceniu. La scurt timp, Burleanu l-a suspendat din funcție și, apoi, l-a înlocuit cu un apropiat de-al său, Radu Vișan. Cei doi, alături de celălalt personaj „de forță” din trupa lui Burleanu, Gabriel Bodescu, s-au afișat la ultimul meci al naționalei (0-0 cu Grecia) împreună cu Liviu Dragnea, noul președinte al PSD. Dragnea a fost invitatul lui Burleanu și în deplasările naționalei de la Budapesta și Belfast.

Autor: Matei Udrea Publicat: 20 Sep. 2015, 13:00 Actualizat: 20 Sep. 2015, 19:42 Special
Pe aceeași temă
TOP 30 - Vedetele noaste au pățit-o rău. Unele nici nu au chiloți
TOP 30 - Vedetele noaste au pățit-o rău. Unele nici nu au chiloți
Femeia care şi-a trimis soţul să moară într-un duel medieval cu amantul
Femeia care şi-a trimis soţul să moară într-un duel medieval cu amantul
Imagini BOMBA din tineretea Andreei Marin! Au fost facute publice. Cum arata cand se IUBEA cu Tiriac
Imagini BOMBA din tineretea Andreei Marin! Au fost facute publice. Cum arata cand se IUBEA cu Tiriac
Patru bărbaţi acuzaţi de viol în grup şi crimă, ucişi de poliţie „în timpul reconstituirii”. Localnicii au sărbătorit moartea lor cu focuri de artificii
Patru bărbaţi acuzaţi de viol în grup şi crimă, ucişi de poliţie „în timpul reconstituirii”. Localnicii au sărbătorit ...
„A fost sunat Gigi, a spus ca il asteapta, dar nu se pune problema!” FCSB REFUZA un jucator de nationala
„A fost sunat Gigi, a spus ca il asteapta, dar nu se pune problema!” FCSB REFUZA un jucator de nationala
Este vestea tristă a zilei! A MURIT în Ajun de Moș Nicolae
Este vestea tristă a zilei! A MURIT în Ajun de Moș Nicolae
Aceste MAJORETE dansau în pauza unui meci. Ce se întâmplă în timp ce ele sunt pe teren a UIMIT pe toată lumea - VIDEO
Aceste MAJORETE dansau în pauza unui meci. Ce se întâmplă în timp ce ele sunt pe teren a UIMIT pe toată lumea - VIDEO
Impiegatul CFR care a vrut să facă sex cu o profă de matematică de 27 de ani. Cum a păcălit-o că este agent SIE: „«Mă simt pierdută». «Mă laşi să te găsesc eu?»“
Impiegatul CFR care a vrut să facă sex cu o profă de matematică de 27 de ani. Cum a păcălit-o că este agent SIE: „«Mă ...
S-a terminat: Euro ar putea fi ÎNLOCUIT
S-a terminat: Euro ar putea fi ÎNLOCUIT
Cazul care ŞOCHEAZĂ medicina. Are un penis de 4,3 kg şi poate face multe - VIDEO
Cazul care ŞOCHEAZĂ medicina. Are un penis de 4,3 kg şi poate face multe - VIDEO
Cartierul din Bucureşti care a EXPLODAT peste noapte. A devenit un nou pol imobiliar şi de birouri
Cartierul din Bucureşti care a EXPLODAT peste noapte. A devenit un nou pol imobiliar şi de birouri
FOTO-ŞOC! Cât de sexy a putut să se îmbrace Antonia la sala de fitness. Alex Velea va înnebuni
FOTO-ŞOC! Cât de sexy a putut să se îmbrace Antonia la sala de fitness. Alex Velea va înnebuni
Cutremur în PNL. Rolul lui Ponta este uriaș. Iohannis a intervenit (SURSE)
Cutremur în PNL. Rolul lui Ponta este uriaș. Iohannis a intervenit (SURSE)
Scandal de proporții. Andreea Răducan a răbufnit
Scandal de proporții. Andreea Răducan a răbufnit
Ce se întâmplă în corpul unui bărbat când are orgasm
Ce se întâmplă în corpul unui bărbat când are orgasm
Dezvaluiri BOMBA despre sotii Ceausescu! Cum AU MURIT, de fapt. Avocatul a RUPT tacerea
Dezvaluiri BOMBA despre sotii Ceausescu! Cum AU MURIT, de fapt. Avocatul a RUPT tacerea
Concedieri la Antena 1! Jumătate din oameni au fost dați afară din acest departament
Concedieri la Antena 1! Jumătate din oameni au fost dați afară din acest departament
Au publicat acest clip şi au strâns 2 milioane de DISLIKE-uri în doar 2 zile! De ce urăşte toată lumea acest clip de pe YouTube
Au publicat acest clip şi au strâns 2 milioane de DISLIKE-uri în doar 2 zile! De ce urăşte toată lumea acest clip de ...
Un poliţist celebru va fi numit şef de cabinet al ministrului de Interne Vela
Un poliţist celebru va fi numit şef de cabinet al ministrului de Interne Vela
Carmen Harra, anunţ-şoc după ce „a dat” preşedintele României: „E mai aproape decât credeam! Va fi măcel!”
Carmen Harra, anunţ-şoc după ce „a dat” preşedintele României: „E mai aproape decât credeam! Va fi măcel!”
Anamaria Ferentz, accident groaznic de mașină, în America! Ce se întâmplă acum cu vedeta
Anamaria Ferentz, accident groaznic de mașină, în America! Ce se întâmplă acum cu vedeta
SOC! A fost surprins de mana cu o alta femeie, iar acum a facut primele declaratii! Mesajul public catre sotia sa a facut inconjurul internetului
SOC! A fost surprins de mana cu o alta femeie, iar acum a facut primele declaratii! Mesajul public catre sotia sa a facut ...
Ce nu s-a vazut la receptia organizata de Regina Elisabeta! Gestul lui Carmen Iohannis fata de Melania Trump
Ce nu s-a vazut la receptia organizata de Regina Elisabeta! Gestul lui Carmen Iohannis fata de Melania Trump
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta acum 20 de ani
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta ...
Cei de la RAR au rămas uimiţi când au văzut ce maşină a venit pentru înmatriculare – GALERIE FOTO
Cei de la RAR au rămas uimiţi când au văzut ce maşină a venit pentru înmatriculare – GALERIE FOTO
FOTO. Mirela Vaida, s-a lăsat pozată GOALĂ COMPLET, în cadă! Cele mai îndrăzneţe imagini cu ea
FOTO. Mirela Vaida, s-a lăsat pozată GOALĂ COMPLET, în cadă! Cele mai îndrăzneţe imagini cu ea
Cum arată actrița Maria Dinulescu la 38 de ani! Fosta iubită a lui Codin Maticiuc e de nerecunoscut. Ce s-a ales de ea. Transformarea e DRAMATICĂ
Cum arată actrița Maria Dinulescu la 38 de ani! Fosta iubită a lui Codin Maticiuc e de nerecunoscut. Ce s-a ales de ea. ...
Doliu în muzica populară românească! A murit una dintre cele mai mari voci
Doliu în muzica populară românească! A murit una dintre cele mai mari voci
Horoscop Zodia Pești 7 Decembrie 2019
Horoscop Zodia Pești 7 Decembrie 2019
Cel mai bun partener sexual în funcţie de zodie
Cel mai bun partener sexual în funcţie de zodie