Kira Hagi, la primul rol important al carierei: "Simt că am crescut brusc 20 de ani". În ce film "inspirat din adevărurile tragice" va juca

20 sep 2018 21247 afişări Special
Kira Hagi, la primul rol important al carierei: "Simt că am crescut brusc 20 de ani". În ce film "inspirat din adevărurile tragice" va juca

Kira Hagi (22 de ani) tocmai a primit primul rol important al carierei de actor. Fiica lui Gică Hagi va juca în "Între chin şi amin", un film despre Experimentul Piteşti, regizat de Toma Enache, care va fi lansat în România anul viitor.

Absolventă de New York Film Academy, Kira va juca în pelicula care spune povestea unui tânăr compozitor, Tase Caraman, proaspăt logodit, care ajunge în iadul reeducării din închisoarea Piteşti. Teribilul experiment este condus de temutul Ciumău, şeful penitenciarului. Prin credinţă, Tase Caraman supravieţuieşte torturilor şi, după ce scapă cu viaţă, compune o „Odă lu Dumnezeu”. Muzica o salvează pe logodnica lui, Lia.

Printr-un mesaj postat pe facebook, fiica lui Gică Hagi a vorbit despre ce a însemnat pentru ea experienţa pe platourile de filmare: "Am avut ocazia să fac parte dintr-un proiect datorită căruia simt că am crescut brusc cu 20 de ani. Este vorba despre un film care are ca temă experimentul de la Piteşti, unde s-au întâmplat lucruri atât de cumplite. Abia acum am înţeles dimensiunea acelei tragedii. Nu sunt eu foarte verbală, dar aş vrea să le mulţumesc aici regizorului, Toma Enache, şi soţiei sale, producător şi scenarist, Cătălina Enache, actorilor şi echipei care m-au făcut să mă simt pe platouri ca într-o familie", a scris Kira.

"Am ales tema experimentului de la Piteşti pentru a spune un adevăr dureros din istoria recentă a României, un adevăr pe care nu trebuie să-l uităm niciodată şi pe care trebuie să ni-l asumăm. Deşi este o poveste de ficţiune, ea este inspirată din adevărurile tragice ale acelei perioade”, a declarat regizorul Toma Enache, citat de constanta.ro.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.