Jaf la "Naţional Arena": 13 persoane sunt cercetate pentru furtul de cablu! VEZI la cât e estimată paguba!

22 mar 2011 211 afişări Special
Jaf la "Naţional Arena": 13 persoane sunt cercetate pentru furtul de cablu! VEZI la cât e estimată paguba! Jaf la "Naţional Arena": 13 persoane sunt cercetate pentru furtul de cablu! VEZI la cât e estimată paguba!

Peste şase tone de cablu electric, în valoare de 40.000 de euro,au fost furate de 13 persoane de la şantierul stadionului "LiaManoliu", jaful realizându-se cu ajutorul unui agent de pază, carea fost arestat, alături de alţi zece dintre acuzaţi, informează,marţi, Ministerul Public.

Ei sunt acuzaţi că, în noaptea de 24 spre 25 ianuarie, cuajutorul unui agent de pază la şantierul Stadionului Naţional, auintrat în incintă, au forţat sistemul de închidere al uşii de accesşi au pătruns în camera electrică din subsolul StadionuluiNaţional. De aici au furat 1.060 metri liniari de cablu electric ceconţinea cupru.

Primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, a declarat,marţi, că nu ştie nimic despre un furt de cablu la şantierulStadionului Naţional, dar se va interesa privind aceastăproblemă.

"Mă întrebaţi ca în gluma cu Radio Erevan, nu era vorbade Mercedes, era vorba de bicicletă. Habar n-am. Ştiu doar că ammoştenit o anchetă în 2009, «unde sunt fostele scaune». Nu s-aterminat nici până acum. Habar n-am unde sunt fostele scaune, astaştiu. Chestia cu cablurile nu o ştiu. Nu am fost informat cu nimic.Dar întrebăm oamenii. Nu cred că elveţienii se apucau dacă lipseauşi 30 de centimetri de cabluri. Dar e posibil orice", aspus Sorin Oprescu.

În 22 martie, unsprezece persoane au fost arestate preventivpentru furtul de cablu electric de la Stadionul Naţional "LiaManoliu" din Bucureşti, paguba fiind estimată la peste 170.000 delei (40.000 de euro).

Alte două persoane implicate în furt sunt cercetate în stare delibertate de către Parchetul Judecătoriei sectorului 2Bucureşti.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 ausolicitat instanţei de judecată, la data de 22 martie, arestareapreventivă a inculpaţilor Nelu Dedu, Zabar Ciuraru, Marian Vasile,Marian Iancu, Petrişor Ghinea, Florica Moise, Marian Agiveli,Robert Zorilă, Marinică Opotă, Florin Dumitru şi Mihai Păun, pentrufurt calificat.

Potrivit Parchetului, în noaptea de 24 spre 25 ianuarie 2011,inculpaţii, cu ajutorul inculpatului Petrişor Ghinea, agent de pazăla şantierul Stadionului Naţional "Lia Manoliu" din Bucureşti aupătruns în incinta şantierului, au forţat sistemul de închidere auşii de acces pătrunzând în camera electrică din subsolulstadionului, de unde au tăiat şi sustras 1.060 metri de cabluelectric ce conţinea cupru.

"Cantitatea sustrasă, de 6,77 tone, a fost evaluată la173.913 de lei, prejudiciu care nu a fost recuperat până înprezent", precizează, marţi, Ministerul Public.

Inculpaţii au reuşit să valorifice cuprul sustras.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregiiactivităţi infracţionale şi a tuturor împrejurărilor produceriifaptei.

Lucrările la stadionul naţional, fost "23 August", din cadrulComplexului Sportiv "Lia Manoliu", au început în decembrie2007.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, în conformitate cucerinţele UEFA necesare acreditării stadionului, acesta va fi dotatcu sisteme de asigurare a gestiunii, sisteme de securitate şisiguranţă, supraveghere video, sistem video cu recunoaştere facialăpentru combaterea huliganismului pe stadioane. O altă cerinţă carecondiţionează acreditarea de către UEFA este mobilarea interioară astadionului.

Stadionul "Lia Manoliu" va avea o capacitate de 55.000 de locuripentru spectatori, din care 20.000 vor fi la tribuna întâi. Etajulunu va fi destinat lojelor pentru oaspeţii de onoare, iar etajuldoi cuprinde inelul necesar circulaţiei pentru spectatorii careajung la balconul stadionului, acesta urmând a avea o capacitate de35.450 de locuri. Accesul pe Stadionul "Lia Manoliu" se va facesimultan prin 94 căi de acces.

Proiectul noii arene are o valoare de 120 milioane de euro (fărăTVA) şi ar trebui să fie finalizat în luna mai 2010.

Arena va găzdui în 2012 finala UEFA Liga Europa.

MEDIAFAX

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.