Ion Țiriac i-a umplut de Mercedesuri pe Răzvan Burleanu și ciracii lui. Remarcabilul lanț de coincidențe care veghează ascensiunea șefului FRF

Autor: Matei Udrea Publicat: 13 Sep. 2015, 12:35 Actualizat: 13 Sep. 2015, 17:03 Special

Într-un gest de surprinzătoare mărinimie, magnatul Ion Țiriac a omenit Federația Română de Fotbal cu nu mai puțin de 18 limuzine Mercedes, dezvăluie site-ul sportnews.libertatea.ro. Flota trimisă la FRF, pentru a fi folosită de Răzvan Burleanu și personajele cu care a populat acesta Casa Fotbalului, face parte dintr-o înțelegere pe patru ani între Țiriac Auto și federație. Colegii de la sportnews au aflat că fiecare departament va avea la dispoziție câte două Mercedesuri de serviciu.

Întâmplarea e surprinzătoare pentru că, după cum remarca pentru site-ul menționat mai sus Mircea Sandu, fostul șef al FRF, Țiriac n-a fost niciodată atât de generos în precedentele două decenii, deși Sandu spune că a făcut, de-a lungul timpului, numeroase încercări de a-l aduce pe magnat lângă federație.

În fapt, acum e vorba de „înzestrarea” funcționarilor cel mai bine văzuți de Burleanu cu mașini pe care le vor folosi pe gratis. Deși au o situație financiară mai mult decât prosperă din diverse afaceri mai mult sau mai puțin curate, inclusiv șefii FRF s-au trecut pe lista celor care vor conduce mașinile „de serviciu”. Președintele Răzvan Burleanu și proaspătul secretar general adjunct Gabriel Bodescu se numără printre cei 18 beneficiari ai generozității surprinzătoare a lui Ion Țiriac.

Cunoscutul site de investigații riseproject.ro a publicat mai multe anchete al căror subiect a fost Răzvan Burleanu și afacerile sale. În urma unei astfel de anchete, Burleanu a renunțat la unul dintre proiectele sale controversate, ridicarea unei baze de minifotbal într-un parc public din Ploiești. Printre altele, reporterii de la riseproject descoperiseră un lanț de nemaipomenite coincidențe în afacerea de la Ploiești. Scrisoarea trimisă de Burleanu (ca șef al Federației de Minifotbal din România) la Primăria Ploiești, deși nu avea număr de înregistrare, a fost depusă la registratură, a ajuns pe masa primarului și a primit avize favorabile de la două departamente de la Primărie în aceeași zi, 2 august 2012! Licitația pentru concesionarea terenului din parcul ploieștean „Andrei Mureșanu” a fost făcută în așa fel încât firmele care ar fi urmat să intre în licitație cu firma lui Burleanu aveau nevoie de avizul federației de minifotbal, unde șef era chiar Burleanu!

Popescu, arestat cu o zi înaintea alegerilor. Chivorchian, cu dosar penal după ce a căzut în dizgrația lui Burleanu. Demnitarii PSD și șefii de servicii secrete din loja șefului FRF

Președintele FRF pare beneficiarul unui lanț de nemaipomenite coincidențe, toate apărute în favoarea sa. La alegerile pentru șefia federației, consumate în martie anul trecut, Gică Popescu, marele favorit la funcție, a fost condamnat la închisoare cu exact o zi înaintea scrutinului. Termenul foarte scurt a făcut ca Mircea Sandu, fostul președinte FRF și omul care instrumentase din umbră alegerea lui Popescu, să nu mai aibă timp de repliere. Burleanu a câștigat după două tururi de scrutin.

Încă din primele clipe, noul președinte al FRF – care a făcut Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA, urmașa Academiei „Ștefan Gheorghiu”, rezerva de cadre a Partidului Comunist înainte de 1989 – a arătat că este, la doar 30 de ani, un surprinzător apropiat al politicienilor și nu numai. Afișat la acțiuni în special cu demnitari PSD (la partida cu Grecia a stat lângă Liviu Dragnea), Burleanu n-a ezitat să invite la partide inclusiv oameni din lumea serviciilor secrete (la Belfast, cu Irlanda de Nord, în delegație a fost inclus și George Maior, ex-conducător al SRI, acum ambasador la Washington). Toate indiciile sugerează o relație specială și cu Sorin Oprescu, alt politician din sfera Ion Iliescu-PSD.

Întreaga traiectorie a lui Burleanu amintește de un „glonț” trimis din lumea politico-informativă înspre fotbal. A fost consilier la Senat, în Comisia Juridică pentru numiri, disciplină, imunități și validări (2007-2008, pe când avea numai 23 de ani!). În 2008 a fost expediat la Autoritatea Electorală Permanentă, pentru ca în 2009 să fie numit consilier al președintelui de atunci al României, Traian Băsescu!


Gheorghe Chivorchian (stânga) l-a ajutat pe Burleanu (dreapta) să ajungă președinte, faptă pentru care a fost numit secretar general al FRF. După un an de coabitare, primul s-a trezit cu un dosar penal și a fost debarcat în grabă. Acum, toată povestea i se pare „ciudată”. FOTO: Mediafax

După ce s-au răcit relațiile cu Gheorghe Chivorchian (numit secretar general al FRF în urma sprijinului acordat pentru Burleanu la alegeri), acesta din urmă a fost pus sub acuzare de DNA pentru modul în care a gestionat banii publici acum 7 ani, pe când era președinte la FC Timișoara. „Mi se pare foarte ciudat cum a apărut acest dosar acum, după atâția ani. Între timp au fost numeroase controale la Primăria din Timișoara, nimeni n-a găsit nimic în neregulă”, observa Chivorchian într-un dialog cu reporterul ProSport. Folosind această întâmplare „ciudată” (după cum a caracterizat-o Chivorchian, care n-a vrut să dea detalii), Burleanu l-a aruncat peste bord pe fostul său amic, nu înainte de a-l căina (discursul a stârnit zâmbete ironice din partea celor de față) într-un Comitet Executiv al FRF.

Și o coincidență „pe dos”: arestarea lui Oprescu chiar înaintea partidei cu Grecia

O altă coincidență de pe urma căreia federația câștigă, de data aceasta, din relațiile cu statul, a ieșit la iveală după partida România-Grecia. Burleanu a anunțat înaintea partidei cu RATB și Metrorex vor circula în noaptea de luni spre marți până la ora 1:00, ceea ce nu s-a întâmplat. ProSport a aflat că sincopa a apărut pentru că, spre deosebire de dățile precedente, acum au fost lăsate conducerile celor două regii să negocieze cu FRF, fără a se mai interveni „de sus în jos”, pe scară ierarhică. Reprezentanții Metrorex au explicat că au cerut FRF să plătească o parte din costuri, reprezentând 74.000 de lei, pentru cele două ore de funcționare în plus a rețelei.


Gabriel Bodescu (în dreapta lui Liviu Dragnea, cu mâna la inimă) pare cureaua de legătură a lui Burleanu (centru)
cu anumite cercuri din politică și nu numai. FOTO: ProSport

Federația n-a mai dat niciun semn de viață după ce a cerut la Metrorex prelungirea programului. În schimb, într-un mail remis ProSport, FRF menționa că Metrorex a mai cerut și altă dată bani, dar în cele din urmă a prelungit programul gratuit, la intervenția Primăriei. FRF a încasat, din socotelile ProSport, circa 5-600.000 de euro din biletele vândute la România-Grecia. Coincidența (de data aceasta, neplăcută) a făcut ca, în noaptea de dinaintea partidei cu elenii, primarul general al Bucureștiului, Sorin Oprescu, să fi fost arestat pentru luare de mită. Evelyne Croitoru, reprezentanta Metrorex care a vorbit pentru ProSport, menționase, de altfel, că în trecut nu știe cum au decurs negocierile pentru că se discuta „la nivel de secretar de stat”. Detaliile dubioasei întâmplări le puteți afla aici și aici.

După apariția materialelor din ProSport, noi amănune au fost aflate de Ovidiu Ioanițoaia, care într-un editorial publicat pe gsp.ro dezvăluia că Gabriel Bodescu, omul lui Burleanu, chiar a încercat, când a văzut că i se cere FRF să plătească pentru serviciile publice solicitate, să intervină „mai sus”, la secretarul de stat Dragoș Titea, din Transporturi. Acesta a refuzat transmițând la FRF că nu intră în atribuțiile sale să comande unei regii care ține de Primărie (RATB) și unei societăți pe acțiuni (Metrorex), chiar dacă la aceasta din urmă acționar majoritar e statul.

 

Autor: Matei Udrea Publicat: 13 Sep. 2015, 12:35 Actualizat: 13 Sep. 2015, 17:03 Special
Pe aceeași temă
Jandarmii din Bacău s-au dat drept angajaţi la gaze, la o descindere: „Cine e?  – De la gaze!  – Culcat! Jandarmeria!” VIDEO
Jandarmii din Bacău s-au dat drept angajaţi la gaze, la o descindere: „Cine e? – De la gaze! – ...
8 ani de
închisoare pentru un tată acuzat că a ucis un bărbat care a încercat să intre
în toaletă după fiica lui
8 ani de închisoare pentru un tată acuzat că a ucis un bărbat care a încercat să intre în toaletă după fiica lui
Olguta Vasilescu, veste DEVASTATOARE pentru PENSIONARI!
Olguta Vasilescu, veste DEVASTATOARE pentru PENSIONARI!
O studentă la Medicină, aleasă Miss World 2019. Reacţia unei rivale la anunţarea câştigătoarei a devenit virală. VIDEO
O studentă la Medicină, aleasă Miss World 2019. Reacţia unei rivale la anunţarea câştigătoarei a devenit virală. VIDEO
VIDEO | MOMENT UNIC la Craiova: iar ajungem pe primele pagini in Europa! Cine a venit sa-i ia interviu lui Ivan: „Zi sincer, ati jucat prost?”
VIDEO | MOMENT UNIC la Craiova: iar ajungem pe primele pagini in Europa! Cine a venit sa-i ia interviu lui Ivan: „Zi sincer, ...
Ea este regina stretching-ului sexy! Are cel mai apetisant posterior de pe Instagram
Ea este regina stretching-ului sexy! Are cel mai apetisant posterior de pe Instagram
Un şofer a filmat SCENA vieţii. FEMEIA din maşina din faţă avea să-i arate ceva de NEUITAT. VIDEO
Un şofer a filmat SCENA vieţii. FEMEIA din maşina din faţă avea să-i arate ceva de NEUITAT. VIDEO
CTP, despre Selly: „Când dai 70.000 de euro pe o maşină înseamnă că ai nişte probleme interioare nu simple“
CTP, despre Selly: „Când dai 70.000 de euro pe o maşină înseamnă că ai nişte probleme interioare nu simple“
DEZVĂLUIRE şoc despre hainele din mall-uri. De unde vin de fapt hainele de la C&A
DEZVĂLUIRE şoc despre hainele din mall-uri. De unde vin de fapt hainele de la C&A
A avut IISUS relaţii sexuale necuvincioase? IMAGINILE care au scandalizat BISERICA şi credincioşii
A avut IISUS relaţii sexuale necuvincioase? IMAGINILE care au scandalizat BISERICA şi credincioşii
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită între timp starletă porno. Cum arată acum
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită între timp starletă porno. Cum arată acum
Dan Nistor pleacă de la Dinamo. Ofertă de ultimă oră primită de la o mare rivală din Liga I a
Dan Nistor pleacă de la Dinamo. Ofertă de ultimă oră primită de la o mare rivală din Liga I a "câinilor". Trădare ...
Ministrul Finanțelor anunță dezastrul: „Ne va costa pe toți”. Din primăvară va fi jale!
Ministrul Finanțelor anunță dezastrul: „Ne va costa pe toți”. Din primăvară va fi jale!
Gheorghe Dincă i-a șocat pe psihologi. Ce le-a spus despre traumele la care EL a fost supus
Gheorghe Dincă i-a șocat pe psihologi. Ce le-a spus despre traumele la care EL a fost supus
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?
Picioare transpirate - de ce miros urât de fapt?
In prag de Sarbatori, ministrul Muncii da o veste DEVASTATOARE pentru acesti salariati! NU mai primesc bani in plus
In prag de Sarbatori, ministrul Muncii da o veste DEVASTATOARE pentru acesti salariati! NU mai primesc bani in plus
A fost ADOPTAT! Ce se întâmplă cu salariile românilor cu studii superioare. Anunţul făcut de guvernul PNL pentru cei cu facultate
A fost ADOPTAT! Ce se întâmplă cu salariile românilor cu studii superioare. Anunţul făcut de guvernul PNL pentru cei ...
Gheorghe Dincă povestește cum a ucis-o pe Luiza Melencu: „Doream doar sex (…) Am luat o cârpă înmuiată în” Continuarea e halucinantă
Gheorghe Dincă povestește cum a ucis-o pe Luiza Melencu: „Doream doar sex (…) Am luat o cârpă înmuiată ...
Care sunt cele mai căutate clipuri de ROMÂNI pe PORN HUB. Cine este cea mai populară actriţă
Care sunt cele mai căutate clipuri de ROMÂNI pe PORN HUB. Cine este cea mai populară actriţă
Bărbatul care a lovit peste fund o jurnalistă a fost arestat pentru agresiune sexuală. Mesajul pe care i l-a transmis femeii
Bărbatul care a lovit peste fund o jurnalistă a fost arestat pentru agresiune sexuală. Mesajul pe care i l-a transmis ...
Rămâi fără cuvinte! Cea mai emoţionantă imagine surprinsă la Revoluţie, explicată 30 de ani distanţă de americanul care a făcut-o! Ce i-a spus bărbatul din prim-plan
Rămâi fără cuvinte! Cea mai emoţionantă imagine surprinsă la Revoluţie, explicată 30 de ani distanţă de americanul ...
Horoscop Nicoleta Svarlefus 2020 un an GROZAV de BANOS pentru 3 zodii, pentru alte 4 DEZASTRUL
Horoscop Nicoleta Svarlefus 2020 un an GROZAV de BANOS pentru 3 zodii, pentru alte 4 DEZASTRUL
Ea a fost amanta lui Florin Piersic timp de 9 ani! Cat de mult au suferit sotiile actorului. 'Am fost foarte indragostiti unul de altul'
Ea a fost amanta lui Florin Piersic timp de 9 ani! Cat de mult au suferit sotiile actorului. 'Am fost foarte indragostiti ...
Au recunoscut in mod public ca formeaza un cuplu, dar acum s-au DESPARTIT! Vedetele au fost fotografiate de multe ori in ipostaze tandre!
Au recunoscut in mod public ca formeaza un cuplu, dar acum s-au DESPARTIT! Vedetele au fost fotografiate de multe ori in ...
Cel mai sexy inginer de la DACIA a uimit o țară întreagă!
Cel mai sexy inginer de la DACIA a uimit o țară întreagă!
FOTO. Cum a ajuns să arate acum iubita lui Dorian Popa! Transformarea radicală a Claudiei
FOTO. Cum a ajuns să arate acum iubita lui Dorian Popa! Transformarea radicală a Claudiei
FOTO. TRANSFORMARE SPECTACULOSĂ! Cum a ajuns să arate Monica, soția lui Leonard Doroftei, la 45 de ani!
FOTO. TRANSFORMARE SPECTACULOSĂ! Cum a ajuns să arate Monica, soția lui Leonard Doroftei, la 45 de ani!
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop zilnic 12 decembrie 2019 – De joi este Lună Nouă în gemeni
Horoscop Zodia Pești 16 Decembrie 2019
Horoscop Zodia Pești 16 Decembrie 2019
TOP-ul soţiilor de sportivi cu cele mai mari câştiguri pe Instagram
TOP-ul soţiilor de sportivi cu cele mai mari câştiguri pe Instagram