Ion Țiriac i-a umplut de Mercedesuri pe Răzvan Burleanu și ciracii lui. Remarcabilul lanț de coincidențe care veghează ascensiunea șefului FRF

Autor: Matei Udrea Publicat: 13 Sep. 2015, 12:35 Actualizat: 13 Sep. 2015, 17:03 Special

Într-un gest de surprinzătoare mărinimie, magnatul Ion Țiriac a omenit Federația Română de Fotbal cu nu mai puțin de 18 limuzine Mercedes, dezvăluie site-ul sportnews.libertatea.ro. Flota trimisă la FRF, pentru a fi folosită de Răzvan Burleanu și personajele cu care a populat acesta Casa Fotbalului, face parte dintr-o înțelegere pe patru ani între Țiriac Auto și federație. Colegii de la sportnews au aflat că fiecare departament va avea la dispoziție câte două Mercedesuri de serviciu.

Întâmplarea e surprinzătoare pentru că, după cum remarca pentru site-ul menționat mai sus Mircea Sandu, fostul șef al FRF, Țiriac n-a fost niciodată atât de generos în precedentele două decenii, deși Sandu spune că a făcut, de-a lungul timpului, numeroase încercări de a-l aduce pe magnat lângă federație.

În fapt, acum e vorba de „înzestrarea” funcționarilor cel mai bine văzuți de Burleanu cu mașini pe care le vor folosi pe gratis. Deși au o situație financiară mai mult decât prosperă din diverse afaceri mai mult sau mai puțin curate, inclusiv șefii FRF s-au trecut pe lista celor care vor conduce mașinile „de serviciu”. Președintele Răzvan Burleanu și proaspătul secretar general adjunct Gabriel Bodescu se numără printre cei 18 beneficiari ai generozității surprinzătoare a lui Ion Țiriac.

Cunoscutul site de investigații riseproject.ro a publicat mai multe anchete al căror subiect a fost Răzvan Burleanu și afacerile sale. În urma unei astfel de anchete, Burleanu a renunțat la unul dintre proiectele sale controversate, ridicarea unei baze de minifotbal într-un parc public din Ploiești. Printre altele, reporterii de la riseproject descoperiseră un lanț de nemaipomenite coincidențe în afacerea de la Ploiești. Scrisoarea trimisă de Burleanu (ca șef al Federației de Minifotbal din România) la Primăria Ploiești, deși nu avea număr de înregistrare, a fost depusă la registratură, a ajuns pe masa primarului și a primit avize favorabile de la două departamente de la Primărie în aceeași zi, 2 august 2012! Licitația pentru concesionarea terenului din parcul ploieștean „Andrei Mureșanu” a fost făcută în așa fel încât firmele care ar fi urmat să intre în licitație cu firma lui Burleanu aveau nevoie de avizul federației de minifotbal, unde șef era chiar Burleanu!

Popescu, arestat cu o zi înaintea alegerilor. Chivorchian, cu dosar penal după ce a căzut în dizgrația lui Burleanu. Demnitarii PSD și șefii de servicii secrete din loja șefului FRF

Președintele FRF pare beneficiarul unui lanț de nemaipomenite coincidențe, toate apărute în favoarea sa. La alegerile pentru șefia federației, consumate în martie anul trecut, Gică Popescu, marele favorit la funcție, a fost condamnat la închisoare cu exact o zi înaintea scrutinului. Termenul foarte scurt a făcut ca Mircea Sandu, fostul președinte FRF și omul care instrumentase din umbră alegerea lui Popescu, să nu mai aibă timp de repliere. Burleanu a câștigat după două tururi de scrutin.

Încă din primele clipe, noul președinte al FRF – care a făcut Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA, urmașa Academiei „Ștefan Gheorghiu”, rezerva de cadre a Partidului Comunist înainte de 1989 – a arătat că este, la doar 30 de ani, un surprinzător apropiat al politicienilor și nu numai. Afișat la acțiuni în special cu demnitari PSD (la partida cu Grecia a stat lângă Liviu Dragnea), Burleanu n-a ezitat să invite la partide inclusiv oameni din lumea serviciilor secrete (la Belfast, cu Irlanda de Nord, în delegație a fost inclus și George Maior, ex-conducător al SRI, acum ambasador la Washington). Toate indiciile sugerează o relație specială și cu Sorin Oprescu, alt politician din sfera Ion Iliescu-PSD.

Întreaga traiectorie a lui Burleanu amintește de un „glonț” trimis din lumea politico-informativă înspre fotbal. A fost consilier la Senat, în Comisia Juridică pentru numiri, disciplină, imunități și validări (2007-2008, pe când avea numai 23 de ani!). În 2008 a fost expediat la Autoritatea Electorală Permanentă, pentru ca în 2009 să fie numit consilier al președintelui de atunci al României, Traian Băsescu!


Gheorghe Chivorchian (stânga) l-a ajutat pe Burleanu (dreapta) să ajungă președinte, faptă pentru care a fost numit secretar general al FRF. După un an de coabitare, primul s-a trezit cu un dosar penal și a fost debarcat în grabă. Acum, toată povestea i se pare „ciudată”. FOTO: Mediafax

După ce s-au răcit relațiile cu Gheorghe Chivorchian (numit secretar general al FRF în urma sprijinului acordat pentru Burleanu la alegeri), acesta din urmă a fost pus sub acuzare de DNA pentru modul în care a gestionat banii publici acum 7 ani, pe când era președinte la FC Timișoara. „Mi se pare foarte ciudat cum a apărut acest dosar acum, după atâția ani. Între timp au fost numeroase controale la Primăria din Timișoara, nimeni n-a găsit nimic în neregulă”, observa Chivorchian într-un dialog cu reporterul ProSport. Folosind această întâmplare „ciudată” (după cum a caracterizat-o Chivorchian, care n-a vrut să dea detalii), Burleanu l-a aruncat peste bord pe fostul său amic, nu înainte de a-l căina (discursul a stârnit zâmbete ironice din partea celor de față) într-un Comitet Executiv al FRF.

Și o coincidență „pe dos”: arestarea lui Oprescu chiar înaintea partidei cu Grecia

O altă coincidență de pe urma căreia federația câștigă, de data aceasta, din relațiile cu statul, a ieșit la iveală după partida România-Grecia. Burleanu a anunțat înaintea partidei cu RATB și Metrorex vor circula în noaptea de luni spre marți până la ora 1:00, ceea ce nu s-a întâmplat. ProSport a aflat că sincopa a apărut pentru că, spre deosebire de dățile precedente, acum au fost lăsate conducerile celor două regii să negocieze cu FRF, fără a se mai interveni „de sus în jos”, pe scară ierarhică. Reprezentanții Metrorex au explicat că au cerut FRF să plătească o parte din costuri, reprezentând 74.000 de lei, pentru cele două ore de funcționare în plus a rețelei.


Gabriel Bodescu (în dreapta lui Liviu Dragnea, cu mâna la inimă) pare cureaua de legătură a lui Burleanu (centru)
cu anumite cercuri din politică și nu numai. FOTO: ProSport

Federația n-a mai dat niciun semn de viață după ce a cerut la Metrorex prelungirea programului. În schimb, într-un mail remis ProSport, FRF menționa că Metrorex a mai cerut și altă dată bani, dar în cele din urmă a prelungit programul gratuit, la intervenția Primăriei. FRF a încasat, din socotelile ProSport, circa 5-600.000 de euro din biletele vândute la România-Grecia. Coincidența (de data aceasta, neplăcută) a făcut ca, în noaptea de dinaintea partidei cu elenii, primarul general al Bucureștiului, Sorin Oprescu, să fi fost arestat pentru luare de mită. Evelyne Croitoru, reprezentanta Metrorex care a vorbit pentru ProSport, menționase, de altfel, că în trecut nu știe cum au decurs negocierile pentru că se discuta „la nivel de secretar de stat”. Detaliile dubioasei întâmplări le puteți afla aici și aici.

După apariția materialelor din ProSport, noi amănune au fost aflate de Ovidiu Ioanițoaia, care într-un editorial publicat pe gsp.ro dezvăluia că Gabriel Bodescu, omul lui Burleanu, chiar a încercat, când a văzut că i se cere FRF să plătească pentru serviciile publice solicitate, să intervină „mai sus”, la secretarul de stat Dragoș Titea, din Transporturi. Acesta a refuzat transmițând la FRF că nu intră în atribuțiile sale să comande unei regii care ține de Primărie (RATB) și unei societăți pe acțiuni (Metrorex), chiar dacă la aceasta din urmă acționar majoritar e statul.

 

Autor: Matei Udrea Publicat: 13 Sep. 2015, 12:35 Actualizat: 13 Sep. 2015, 17:03 Special
Pe aceeași temă
Bătaie la iUmor! Mihai Bendeac a făcut anunțul! Producătorii de la Antena 1 au șters instant imaginile și au vrut să oprească filmările
Bătaie la iUmor! Mihai Bendeac a făcut anunțul! Producătorii de la Antena 1 au șters instant imaginile și au vrut să ...
Judeţele din topul ruşinii, unde românii nu stau în casă
Judeţele din topul ruşinii, unde românii nu stau în casă
Care este cea mai periculoasă expunere la coronavirus? Doza virală este decisivă
Care este cea mai periculoasă expunere la coronavirus? Doza virală este decisivă
Premiera nationala: au anuntat ca sezonul de fotbal s-a TERMINAT din cauza coronavirusului! Decizie fara precedent in Romania
Premiera nationala: au anuntat ca sezonul de fotbal s-a TERMINAT din cauza coronavirusului! Decizie fara precedent in Romania
Atenţie la mesajele false despre coronavirus! Nu crede tot ce primeşti pe Facebook sau WhatsApp
Atenţie la mesajele false despre coronavirus! Nu crede tot ce primeşti pe Facebook sau WhatsApp
E oficial! Ministerul Educației a anunțat când începe școala în România
E oficial! Ministerul Educației a anunțat când începe școala în România
Poze interzise cu Anamaria Prodan din izolare! La 47 de ani are corp de puștoaică
Poze interzise cu Anamaria Prodan din izolare! La 47 de ani are corp de puștoaică
Sfârşitul coşmarului: scenarii pentru criza de 
coronavirus – pauză de 3 luni, îngheţ un an sau ameninţare eternă a 
omenirii
Sfârşitul coşmarului: scenarii pentru criza de coronavirus – pauză de 3 luni, îngheţ un an sau ameninţare eternă ...
Maşina de făcut bani. Fraţii Pavăl de la Dedeman nu ratează nicio ocazie să facă milioane. Cea mai nouă lovitură
Maşina de făcut bani. Fraţii Pavăl de la Dedeman nu ratează nicio ocazie să facă milioane. Cea mai nouă lovitură
Descoperire ULUITOARE despre un gest sexual pe care îl fac toate femeile. Este plăcerea SUPREMĂ
Descoperire ULUITOARE despre un gest sexual pe care îl fac toate femeile. Este plăcerea SUPREMĂ
Psihologia pierderii locului de muncă în timpul coronavirusului
Psihologia pierderii locului de muncă în timpul coronavirusului
BREAKING | A SEMNAT cu Real Madrid! Los Blancos, lovitură în plină pandemie de coronavirus
BREAKING | A SEMNAT cu Real Madrid! Los Blancos, lovitură în plină pandemie de coronavirus
Ungurii dinamitează Europa! Ce s-au gândit să facă în plină criză
Ungurii dinamitează Europa! Ce s-au gândit să facă în plină criză
Decizia care va salva Dacia. trebuie să scbimbe tot
Decizia care va salva Dacia. trebuie să scbimbe tot
Una dintre fostele concurente de la ”Dansez Pentru Tine” a murit la numai 33 de ani
Una dintre fostele concurente de la ”Dansez Pentru Tine” a murit la numai 33 de ani
Prima piesă care PICĂ dacă lași mașina NEMIȘCATĂ câteva săptămâni
Prima piesă care PICĂ dacă lași mașina NEMIȘCATĂ câteva săptămâni
Modul în care şi-a prins nevasta care îl înşela cu şeful ei i-ar putea aduce unui bărbat 15 ANI de închisoare. Totul a plecat de la o APLICAŢIE oferită de toate smartphone-urile moderne. Avocat: „Merită o medalie!”
Modul în care şi-a prins nevasta care îl înşela cu şeful ei i-ar putea aduce unui bărbat 15 ANI de închisoare. Totul ...
Austria ar putea deveni prima ţară europeană care ridică restricţiile impuse de COVID-19
Austria ar putea deveni prima ţară europeană care ridică restricţiile impuse de COVID-19
Pregatiți-vă! Au anunțat deja al doilea val! Când se va întâmpla
Pregatiți-vă! Au anunțat deja al doilea val! Când se va întâmpla
DOLIU ÎN USR. Un politician suspect de coronavirus a murit acasă. Medicii i-au spus că e o simplă răceală
DOLIU ÎN USR. Un politician suspect de coronavirus a murit acasă. Medicii i-au spus că e o simplă răceală
Doliu imens in lumea MODEI! A murit dupa ce a fost infectat cu CORONAVIRUS. O lume intreaga il plange acum. Ce s-a intamplat cu designerul in doar cateva zile
Doliu imens in lumea MODEI! A murit dupa ce a fost infectat cu CORONAVIRUS. O lume intreaga il plange acum. Ce s-a intamplat ...
A înnebunit internetul! Lora, din ce în ce mai sexy! Artista a postat mai multe poze din vacanța din Bali și a lăsat loc imaginației
A înnebunit internetul! Lora, din ce în ce mai sexy! Artista a postat mai multe poze din vacanța din Bali și a lăsat ...
Descoperire uluitoare în sângele oamenilor din zona roșie a coronavirusului. Medicii au făcut totul public: „Oamenii ăștia sunt cheia!”
Descoperire uluitoare în sângele oamenilor din zona roșie a coronavirusului. Medicii au făcut totul public: „Oamenii ...
FOTO. Anca Țurcașiu arată fabulos la 49 de ani! Se pozează fără rețineri în carantină
FOTO. Anca Țurcașiu arată fabulos la 49 de ani! Se pozează fără rețineri în carantină
FOTO. Adelina Pestrițu, incendiară la ieșirea din duș! S-a pozat așa, iar fanii s-au încins: "Are pe ce să stea prosopul"
FOTO. Adelina Pestrițu, incendiară la ieșirea din duș! S-a pozat așa, iar fanii s-au încins: "Are pe ce să stea ...
COVID-19: Cum putea China să împiedice epidemia, dar nu a făcut-o
COVID-19: Cum putea China să împiedice epidemia, dar nu a făcut-o
Mașini noi, găsite abandonate după 30 de ani. Toate funcționează încă perfect!
Mașini noi, găsite abandonate după 30 de ani. Toate funcționează încă perfect!