INTERVIU Sebastian Bodu povesteşte ancheta din "Dosarul Transferurilor": "A trebuit să trimit Garda Financiară peste LPF"

6 mar 2014 39020 afişări Comentează şi tu Special
INTERVIU Sebastian Bodu povesteşte ancheta din "Dosarul Transferurilor": "A trebuit să trimit Garda Financiară peste LPF"
  • Sebastian Bodu a îndeplinit funcţia de Preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) în perioada 2005-2007, când a pornit ancheta din „Dosarul Transferurilor”.
  • Aflat în aceste zile în Belgia, unde speră să îşi prelungească mandatul de europarlamentar, fostul şef al Fiscului a povestit pentru ProSport cum a decurs ancheta care a produs un adevărat cutremur în fotbalul românesc.

Domnule Bodu, cum aţi privit evenimentele de ieri, cu condamnările cu executare a celor implicaţi în „Dosarul Transferurilor”?

Am simţit o satisfacţie profesională, m-am gândit că am făcut o treabă care a fost corect şi profund documentată. Satisfacţie umană nu am avut, pentru că nu mă pot bucura că merge cineva la închisoare.

V-aţi fi aşteptat la un astfel de deznodământ?
Dacă m-aţi fi întrebat înainte de deciziile  Curţii de Apel de ieri, aş fi zis că şansele sunt egale, 50-50.

Cum a pornit acest „Dosar al Transferurilor” ?
A plecat de la investigaţiile jurnalistice, de la nişte articole de presă, care mi s-au părut bine scrise. De regulă, nu poţi începe o investigaţie pentru orice apare în presă, dar de această dată ancheta era bine documentată, mi-a atras atenţia. Plus că eram deranjat de faptul că lumea fotbalului s-a considerat mereu un stat în stat. Am demarat această investigaţie, am început cu procurarea contractelor de la Ligă, am făcut solicitare să ni se dea documentele referitoare la acele transferuri şi, surpriză, nu ni s-au dat!

N-a vrut Dragomir sau cine?
Nu ştiu dacă el sau altcineva. Ţin minte că a trebuit să trimit Garda Financiară peste ei să ne dea aceste documente. Cu proces verbal.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.