Încă un Rapid! AFC Rapid s-a înscris marţi în Liga 5. Clubul a fost al lui Copos până în aprilie. "Aristocraţii" discută şi ei, miercuri, cu CS Rapid înfiinţarea unei grupări sub patronajul CFR

2 aug 2016 13155 afişări Special
Încă un Rapid! AFC Rapid s-a înscris marţi în Liga 5. Clubul a fost al lui Copos până în aprilie. "Aristocraţii" discută şi ei, miercuri, cu CS Rapid înfiinţarea unei grupări sub patronajul CFR
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

Horia Manoliu, preşedintele AFC Rapid, a înregistrat marţi, la AMFB, un club care ar urma să evolueze în Liga 5, în campionatul municipal. AFC Rapid, firmă deţinută până în aprilie de George Copos, a fost acţionar minoritar în SC FC Rapid Bucureşti, a lui Valerii Moraru, care a intrat în faliment. Horia Manoliu, vechi angajat la Rapid, a preluat AFC Rapid gratis de la Copos, după cum ne-a precizat chiar actualul proprietar din acte.

ProSport a primit confirmarea acestei înscrieri la AMF Bucureşti chiar de la preşedintele organizaţiei, Marian Lumânare: „Da, într-adevăr, azi, în jurul orei 14:00, cineva a venit şi a înscris în Liga 5 o echipă numită AFC Rapid. Aşteptam să se întâmple acest lucru, dar azi s-a produs evenimentul. Deocamdată, este singura echipă cu numele Rapid înscrisă la AMFB“.

Valeria Caciureac: „Din punctul meu de vedere, întrevederea cu domnii de la Clubul Aristocratic nu-şi mai are rostul“

 Apariţia AFC Rapid, firmă despre care printre giuleşteni se spune în continuare că îl are în spate pe George Copos, complică din nou lucrurile. Cu numai o zi înainte, Valeria Caciureac, preşedintele CS Rapid, spusese pentru ProSport că a vorbit cu factorii de decizie din Ministerul Transporturilor şi că se poate organiza o nouă echipă Rapid pe Certificatul de Identitate Sportivă al Clubului Mişcarea Feroviară, care ţine de Regionala CFR. Echipa nou formată ar fi urmat să joace pe stadionul Giuleşti. Interesant este că toată structura fostului club intrat în faliment se va muta pe noua formaţie din Liga 5: angajaţi, antrenori, juniori. Chiar şi locul de pregătire ar urma să fie tot Pro Rapid.

Ovidiu Nahoi (la masă, al doilea din stânga), redactor şef la RFI, este unul dintre membrii Clubului Aristocratic Rapid care ar urma să meargă mâine la discuţii cu preşedintele Clubului Sportiv Rapid. FOTO: Mediafax

Informaţiile ProSport sunt că mâine dimineaţă o delegaţie a membrilor Clubului Aristocratic Rapid va veni la CS Rapid, pentru a discuta forma de asociere cu Ministerul. Iniţiativa nu are legătură, până în acest moment, cu AFC-ul lui Horia Manoliu.

Contactată marţi de ProSport, Valeria Caciureac a menţionat: „Da, a venit domnul Manoliu, am discutat. Mâine discut şi cu domnii de la Clubul Aristocratic, dar, din punctul meu de vedere, această întrevedere nu-şi mai are rostul acum. A apărut AFC Rapid, continuitatea e asigurată, le-am spus că vor putea juca pe Stadionul Rapid. Dar, sigur, vom discuta mâine şi cu domnii de la Clubul Aristocratic, să vedem ce spun şi dânşii, există în continuare posibilitatea să se facă o echipă pe CIS-ul Mişcării Feroviare“.


Horia Manoliu: „Nimeni nu pleacă la drum de nebun. Structura va fi alcătuită din foştii angajaţi de la Rapid SA. Vom prelua juniorii de acolo şi vom juca pe Giuleşti“

ProSport a stat de vorbă cu Horia Manoliu, fost director de marketing la clubul lui Valerii Moraru, acum proprietar cu acte al AFC Rapid, proaspăt înscrisă în Liga 5.

Preşedintele formaţiei a părut încurcat în trei momente: când s-a discutat despre sursele de finanţare, când a fost întrebat de ce ar mai plăti acum Valerii Moraru datoriile la Pro Rapid şi despre modul în care a preluat clubul de la George Copos.

ProSport: Domnule Manoliu, aţi înscris AFC Rapid în Liga 5?

Horia Manoliu: Corect.

Aveţi o schemă de finanţare, o organizare?

Structura va fi alcătuită din angajaţii care au fost la Rapid SA (n.r. – al lui Valerii Moraru). Foştii salariaţi. Inclusiv antrenorii.

Alexa?

Nu, cei de la copii şi juniori. Dar explicaţiile legate de treaba asta… Va fi o conferinţă de presă în care o să dau toate detaliile legate de modul în care se va asigura finanţarea. În primul rând, pe ce merg foarte tare: transparenţă maximă.

Aha. Vă referiţi la cheltuieli, bănuiesc.

La cheltuieli, absolut tot.

„AFC a rezultat din fostul UFC Rapid. M-aş mira ca domnului Copos să-i fi scăpat amănuntul palmaresului

Lămuriţi-mă, vă rog. Doamna Valeria Caciureac, preşedintele Clubului Sportiv, mi-a spus ieri că palmaresul sportiv până în 1994 e la ei.

Nu ştiu, asta urmează să ne lămurim.

Dumneavoastră, la AFC, pe ce perioadă aveţi palmaresul?

Eu… Practic… AFC a rezultat din fostul UFC. Urmează să... Sunt chestiuni juridice. Dar m-aş mira ca domnul Copos, cum îl ştim cu toţii, să-i fi scăpat acest amănunt.

UFC este echipa începând din 1994, de când s-a desprins de Ministerul Transporturilor.

De CS Rapid, da. Prima oară, dacă îmi amintesc corect, a fost o asociere între CS şi una din firmele domnului Copos. Apoi, AFC a preluat moştenirea UFC.

AFC era acţionar minoritar la SC FC Rapid SA.

AFC este cel care a înfiinţat Rapid SA şi, prin mărirea şi micşorarea capitalului social la Rapid SA, a rămas acţionar minoritar.

„Dacă plăteşte domnul Moraru...“

Noul club, înscris în Liga 5, va avea angajaţii, antrenorii şi juniorii de la vechiul Rapid SA, intrat în faliment. Proprietarul noii formaţii spune că nu are nicio legătură cu Valerii Moraru

Aveţi sursă de finanţare, jucători, teren de antrenament?

Da… Nimeni nu pleacă la drum de nebun. Sursă de finanţare... Crede-mă că la un club de Liga 5 este...

Mică. Probabil că vor costa mai mult tricourile.

Aici o să fie. Asta şi, probabil, dacă vom avea înţelegerea mai departe să... Sau dacă plăteşte domnul Moraru... Treaba cu utilităţile la ProRapid. Înţeleg că datoriile au ajuns la o sumă exorbitantă. Mii de euro.

Dar dumneavoastră mai aveţi vreo legătură cu Valerii Moraru?

Cine anume?

Dumneavoastră. AFC Rapid.

Nu.

Păi, şi atunci, de ce ar mai plăti Valerii Moraru?

Pentru că sunt datorii acumulate.

Şi nu se poate reporni acolo activitatea chiar dacă vine alt chiriaş?

Corect. Gazonul, de exemplu, arată într-o stare… Unul dintre gazoanele care erau printre cele mai bune.

S-a ales praful?

Praful, nu. Dar într-o stare… Trebuie găsită o soluţie urgentă să se dea din nou drumul la generator, ca să poată fi udat.

„Oferta pentru juniori a fost deja făcută. Prin discuţiile cu antrenorii“

Acum, în Liga 5, porniţi cu amatori.

În orice caz, în Liga 5 se va porni cu copiii de la centrul de copii şi juniori de la noi, de la Rapid. Ei vor fi.

Ei, în situaţia în care s-a intrat în faliment, devin liberi de contract?

Rapid SA nu e în faliment! Să fim foarte atenţi la chestia asta. Este într-o lichidare, dar Rapid SA nu a dat faliment. Mai sunt şanse ca domnul Moraru s-o redreseze. Prin bani.

Trebuie să plătească.

Da.

Lichidatorul spune că numai dacă se plătesc cei 4,5 milioane de euro datorii se mai poate spera la ceva.

Corect. Domnul Moraru a declarat că...

Păi, şi atunci, pe jucători cum îi puteţi lua de acolo dacă ei sunt în continuare legitimaţi acolo? Cu împrumut?

Domnul Brihac a început să dea carnetele şi să facă hârtiile pentru copii, să fie...

Liberi.

Liberi.

Asta vă întrebam mai devreme. Dacă îi luaţi liberi de contract.

Să vină ei, că eu nu pot să-i oblig.

Bineînţeles. Dar o ofertă trebuie să le fie făcută de cineva.

Oferta este deja făcută. Prin discuţiile cu antrenorii, în principal, cu ei, cu părinţii. Tatonate. N-am vrut să se agite apele foarte tare.

Deci vreţi să aveţi o structură completă. Echipă în Liga 5 şi echipe de juniori.

Bineînţeles. Că, dacă plecăm, noi nu stăm să jucăm trei ani. Trebuie să ne propulsăm până în Liga 1, teoretic. Să vină copii din urmă. Să fie o bază relativ comercială şi foarte transparentă.

„AFC nu a fost cumpărat. Domnul Copos şi-a manifestat intenţia de a ieşi“

AFC Rapid a fost al lui George Copos până acum trei luni. Tema preluării de către noul proprietar a părut una delicată

Încă un lucru. AFC a fost al lui Copos, nu? Până la începutul lunii aprilie.

Până la începutul lui 2016. Contează mai puţin până când.

Şi dumneavoastră aţi cumpărat clubul?

Eu… N-am… N-a fost cumpărat, a fost... Domnul Copos şi-a manifestat intenţia de a ieşi din...

Am înţeles. Vi l-a cedat. Dumneavoastră aţi fost interesat şi vi l-a dat.

Corect.

Bine…

Deci n-a fost vânzare, n-a fost ceva… Să nu înţelegem că au fost bani sau mai ştiu eu ce.

Am înţeles foarte clar. Vi l-a cedat şi nu a fost cu bani.

Da.

„Doamna Caciureac ne sprijină să jucăm pe stadionul Giuleşti“

Vă urez succes. Campionatul începe în septembrie.

Mulţumesc. Acum, trebuie să ne mişcăm. Asta e.

Unde urmează să jucaţi?

În mod normal, pe stadionul Giuleşti.

Aţi vorbit cu Valeria Caciureac?

Da.

Şi ce spune dânsa?

Că ne sprijină să jucăm pe stadionul Giuleşti. Asta a fost discuţia pe care am avut-o cu dânsa.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.