IN MEMORIAM | O probă specială din Raliul Sibiului îi va fi dedicată jurnalistului Valentin Damian

6 oct 2017 992 afişări Comentează şi tu Special
IN MEMORIAM | O probă specială din Raliul Sibiului îi va fi dedicată jurnalistului Valentin Damian

Federaţia Română de Automobilism Sportiv a anunţat, prin intermediul reţelelor de socializare, că, împreună cu organizatorii Raliului Sibiului, a decis ca Power Stage-ul Raliului Sibiului, cea mai importantă probă specială din cadrul competiţiei care se desfăşoară în acest weekend să fie dedicată memoriei jurnalistului Valentin Damian.

Etapa specială va avea loc sâmbătă la Chirpăr.

  • Valentin Damian, jurnalist al Gazetei Sporturilor şi unul dintre jurnaliştii care au fondat ziarul ProSport, a încetat din viaţă la vârsta de 47 de ani, miercuri, 4 octombrie 2017. Profesionist desăvârşit, admirat pentru calmul de care a dat mereu dovadă, pentru luciditatea cu care a tratat de fiecare dată momentele agitate din viaţa sportului românesc, Valentin Damian a semnat chiar primul articol din istoria ziarului ProSport, celebra copertă ”Dinamo ia tot”.
     
  • ”Se întorcea de la un eveniment auto în Băneasa, pentru că asta scria Vali Damian de ani buni: despre maşini şi Formula 1. Undeva în nordul Bucureştiului i s-a făcut subit rău şi un coleg de la "Adevărul" a încercat să-l ducă la spital. "Iniţial a crezut că are un atac de panică, dar la un moment dat şi-a pierdut cunoştinţa". N-au ajuns prea departe şi au chemat un echipaj SMURD. Ambulanţa a venit foarte repede. Medicii s-au străduit să-l resusciteze pe ziarist vreme de aproape o oră chiar acolo, în zona Şoselei Kiseleff. Era în stop cardiac. Echipajul a ajuns la Spitalul Floreasca, unde medicii au continuat să se lupte pentru viaţa lui. Puţin înainte de ora 19:00, doctorii au consemnat vestea care a paralizat redacţia Gazetei şi lumea presei: Vali Damian a murit”
Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.