În acest week-end are loc regatta care parcurge tot litoralul românesc de la Nord la Sud pe traseul Tomis – Costineşti - Mangalia – Limanu

26 iun 2014 296 afişări Comentează şi tu Special
În acest week-end are loc regatta care parcurge tot litoralul românesc de la Nord la Sud pe traseul Tomis – Costineşti - Mangalia – Limanu

Între 27-29 iunie 2014, peste 30 de yachturi vor lua startul în Regatta Lufthansa Regina Maria, etapa a II-a din Samsung Romania Cup. Înscrierile pentru această competiţie sunt în derulare şi toate documentele necesare se regăsesc atât pe site-ul oficial al competiţiei www.romaniacup.ro cât şi pe site-ul  Federaţiei Române de Yachting www.fry.ro

Bucureşti: 26 iunie 2014 - Yacht Club Regal Roman, cel mai vechi club de yachting din România, împreuna cu Life Harbour Limanu, singura marină privată din România care oferă servicii integrate -vânzare şi închiriere de ambarcaţiuni, cheiaj, servicii hoteliere şi restaurant, cursuri de navigaţie, anunţă startul în cea de-a doua etapă a Samsung Romania Cup: Regatta Lufthansa Regina Maria, care are loc în perioada 27-29 iunie 2014 şi face parte din cea mai importantă competiţie cu vele înscrisă în calendarul sportiv al Federaţiei Române de Yachting, la secţiunea offshore.
 
Regatta include cea mai lungă cursa offshore de-a lungul litoralului românesc, cu plecare din Portul Tomis Constanta spre Costineşti – Mangalia – portul Limanu. A doua zi de regatta va cuprinde curse inshore în raza portului Mangalia.

Programul evenimentului incepe in seara zilei de vineri, 27 iunie, cu şedinta tehnică, iar cursa propriu-zisă va avea startul sâmbătă, 28 iunie 2014 la orele 11:30 din rada Portului Tomis, competitorii luând apoi imediat cap compass către Mangalia. Traseul va avea o lungime de aproximativ 24 mile nautice. Coordonatele balizelor şi implicit lungimea exactă a traseelor vor fi anunţate la şedinţa tehnică de dinaintea cursei.

Sâmbătă seara, 28 iunie începând cu orele 21:00, participanţii sunt aşteptaţi la o petrecere surpriză în incinta marinei LifeHarbour Limanu. Duminică vor avea loc curse inshore în Mangalia şi în jurul orelor 16:00 este planificată festivitatea de premiere, unde primii trei clasaţi la fiecare dintre cele două clase de concurs, Racer, respective Cruiser, vor primi diplome si premii.

Această regatta, desfăşurată sub sistem de rating ORC are ca principal organizator Yacht Club Regal Român şi se bucură de prezenta lui Willii Gohl (Germania), unul dintre cei mai cunoscuţi arbitrii internaţionali, cu o vastă experienţă ca judecator în cadrul unor competiţii de top, pe care le-a arbitrat incepând cu anul 1999. Ofiţer principal de cursă este Cristian Tabacu, care de-a lungul carierei sportive a obţinut trei titluri de campion naţional la clasele Optimist, Cadet şi Finn şi a reprezentat România la mai multe concursuri internaţionale. În ultimii ani s-a implicat activ în conducerea şi organizarea competiţiilor interne şi internaţionale organizate de cluburi şi de Federaţia Romana de Yachting.

Toţi cei care doresc sa se înscrie în cadrul acestei regatte, pot descărca documentele necesare, atât de pe site-ul official al Samsung Romania Cup www.romaniacup.ro dar şi de pe www.zcrr.ro şi www.fry.ro.

Regatta Lufthansa Regina Maria este una dintre cele 5 regate care fac parte din Samsung Romania Cup 2014, competiţie organizată în parteneriat de către cele mai importante entităţi din yachtingul românesc: Black Sea Sailing Association, Yacht Club Regal Român şi LifeHarbour Marina. Această competiţie este organizată sub umbrela Federaţiei Române de Yachting.

Despre Life Harbour:

LifeHarbour Limanu este singura marină privată din Romania care oferă servicii integrate: vânzare şi închiriere de ambarcaţiuni ale celor mai mari producatori mondiali, servicii portuare şi de cheiaj, servicii hoteliere şi restaurant, cursuri de navigaţie în cadrul Romanian Yachting School – unica şcoală de yachting din România cu apartenenţă la o instituţie de învăţământ cu vastă experienţă în domeniul naval,„Colegiul Nautic Roman’’.
 
Totodată, LifeHarbour este baza de plecare şi desfăşurare a unora dintre cele mai cunoscute regatte desfăşurate la malul Mării Negre.
 
Despre Yacht Club Regal Roman
 
Clubul işi propune revigorarea tradiţiilor marinăreşti şi dezvoltarea yachtingului de agrement şi sportiv, precum şi apărarea drepturilor şi intereselor posesorilor de yachturi.
 
Prin organizarea de expeditii, croaziere, regate offshore si competiţii, Yacht Club Regal Român încearcă să fie cât mai aproape de membrii săi şi de societate, contribuind la dezvoltarea activităţilor nautice, în scop sportiv şi recreativ. Prin activitatea la nivel de copii, prin Campionii Naţionali pe care îi formează la aproape toate clasele, dar şi prin programele de protejare a mediului sau construcţie a logisticii în navigatie, YCRR este un model de urmat.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.