Îi are "prieteni" pe Kaka, Lucio şi Cavani! Noul Testament pentru sportivi, lansat de un fost câştigator al Cupei României

18 apr 2011 2779 afişări Special
Îi are "prieteni" pe Kaka, Lucio şi Cavani! Noul Testament pentru sportivi, lansat de un fost câştigator al Cupei României S-a lăsat de fotbal la 29 de ani, dar îi are "prieteni" pe Kaka şi Cavani! Un fost câştigator al Cupei României lansează Noul Testament pentru sportivi

În Săptămâna mare, un fost fotbalist, Daniel Zafiris, lanseazăNoul Testament pentru sportivi. Este o iniţiativă cel puţininteresantă a unui om care a lăsat fotbalul la doar 29 de anipentru o cauză nobilă.

Noul Testament pentru sportivi e o lucrare simplă, pe înţelesultuturor. E cea mai citită carte a omenirii, presărată cu poveşti deviaţă ale sportivilor care au ales să creadă în ceea ce fac.

Nume mari din sportul mondial, trecute mai mult sau maipuţin prin încercări ale vieţii, sprijină acest proiect.Fotbaliştii Lucio, Ze Roberto, Kaka, Cavani, Legrottaglie,tenismanul Michael Chang, fostul mare baschetbalist David Robinson,atleta Allyson Felix, sunt doar câţiva dintre prietenii lui DanielZafiris.

Câştigător al Cupei României în 1995 cu echipa de fotbal PetrolulPloieşti, Daniel Zafiris s-a stabilit de mai bine de un deceniu laIaşi, oraşul studenţiei sale şi locul unde el spune că "l-amdescoperit pe Dumnezeu".

Zafiris spune că nu contează cărei biserici sau cult aparţii şi cămult mai important e să fii om.

Daniel Zafiris şi colegii săi din cadrul Fundaţiei RomâniaProCulture au trimis invitaţii pentru evenimentul care va avea locmarţi seară la Bucureşti tuturor federaţiilor sportive din România.Unii au primit invitaţia cu un zâmbet ironic. Alţii au promis căvor fi prezenţi la lansarea Noului Testament.

Un dialog cu Daniel Zafiris e o adevărată lecţie de viaţă, untratament sufletesc. Zafiris, 43 de ani, e un fost fotbalist careîşi găseşte cuvintele cu o uşurinţă incredibilă şi care chiar areceva de spus.

Ce înseamnă acest Nou Testament pentrusportivi?
Daniel Zafiris: Un adevărat trofeu. O comoară care trebuiedezgropată şi adusă la lumină pentru a fi preţuită la adevarata eivaloare. Noul Testament este cuvântul lui Dumnezeu şi este cea maicitită carte din întreaga lume. Mai mult de 70 de milioane deexemplare sunt tipărite anual în întreaga lume,fiind tradus înaproape 800 de limbi şi dialecte. De aceea toţi sportivii şiantrenorii ar trebui să-l aibe în casa lor, în geanta lor deantrenament, de cantonament, de competiţie, pentru a-l citi, pentrua-l crede şi pentru a-l trăi.

De ce e important acest Nou Testament?
Pentru că este cu adevarat o veste bună pentru sportul românesc !El aduce cu sine un mesaj al victoriei nu doar pentru un sezon şinu doar într-o competiţie, ci pentru eternitate în cea maiimportantă competiţie, cea a vieţii.
Mântuitorul Isus Hristos nu a murit şi a înviat ca să devenim mairăi, ci ca să devenim mai buni, să fim taţi mai responsabili, soţimai iubitori, sportivi şi antrenori mai integri, de caracter, cualte cuvinte profesionişti adevaraţi atât pe terenul de sport, câtşi în afara lui, în viaţa de zi cu zi.
"Adevaraţii campioni lasă în urma lor moşteniri, nu tragedii"spunea cineva, odată, cu înţelepciune.

De ce e important ca un sportiv să creadă înDumnezeu?
Pentru că Dumnezeu e real şi vrea să se implice în viaţa unuisportiv la fel de mult ca în viaţa oricărui alt om.
Pentru că înainte de a fi sportivi, noi suntem oameni, cu limite,cu slăbiciuni, cu multe nevoi exterioare şi interioare. Avem nevoiede întelegere, de dragoste, de putere să trecem peste eşecuri, deiertare atunci când greşim, de încurajare când suntemdemoralizaţi.
Problema este că, umblând de atâtea ori pe muchie de cuţit întrevictorie şi înfrangere, sportivii din păcate nu mai realizează căvaloarea lor nu este data de performanţele lor şi părerilecelorlaţi despre ei, ci de credinţa în Dumnezeu, de caracterullor.
Doar de pe această temelie solidă se pot câştiga multe meciurioficiale sau neoficiale.

Numele mari din mişcarea pe care o reprezinţi au trimismesaje vizavi de aceasta lansare? Şi mă refer aici la Lucio, ZeRoberto, Kaka, Cavani, Negrottaglie, Michael Chang, David Robinson,Allyson Felix?
Eu coordonez în Romania proiectul Sportivi în Acţiune din cadrulFundaţiei România ProCulture, care are ca scop tocmai încurajareasportivilor şi antrenorilor din punct de vedere emoţional, mentalşi spiritual. Sportivii enumerati mai sus sunt implicaţi în alteproiecte asemănătoare cu proiectul nostru, dar sunt alături de noişi de toţi aceia care încearcă să aducă o altă perspectivă în lumeasportului. Mi-aş fi dorit ca măcar unul dintre ei să fi putut fiprezent alături de noi la această lansare a Noului Testament, darpoate vom reuşi la următorul proiect.

Care e scopul acestui Nou Testament?
Părintele Stăniloae spunea odată, cu mult har, că : "Persoana şiiubirea cer nemurirea".
Principalul scop al acestui Nou Testament este acela de a umplegolul din inimile sportivilor. Indiferent de cât de mult succes saude cât de mult eşec au parte sportivii şi antrenorii, toţi simt înadâncul sufletului lor nevoia de nemurire, simt că viaţa este maimult decât sportul în sine. Din păcate nici sportul, niciperformanţele nu garantează o astfel de împlinire. În competiţiasportivă, astazi eşti primul, mâine poţi fi ultimul. Astăzi poţiavea lumea la picioare, mâine poţi pierde totul.
Un al doilea scop ar fi acela de a ajuta sportivii şi antrenorii sănu se mulţumească doar cu puţin. Noul Testament e o provocarepentru ei, pentru că cere excelenţă în toate. Adică mai bine, maiconstant, mai profund, mai mult decât până acum.
Mântuitorul a dat totul pentru noi şi de aceea şi noi trebuie sădăm totul pentru El, pentru familia noastră, pentru antrenamente,pentru competiţii, pentru cei de lângă noi.

Ce te-a determinat să ai o asemeneainiţiativă?
Faptul că, la un moment dat, Dumnezeu mi-a schimbat viaţa şi amînţeles că viaţa fără El este ca un meci de fotbal fără minge, nuare sens.
Faptul că mulţi văd credinţa şi sportul ca două lucruri diametralopuse, care se exclud reciproc, care nu pot merge mână în mână.Adevărul este că această Carte are răspunsuri pentru viaţă şivorbeşte, mai mult decât credem noi, de sport, de victorie, deînfrângere, de premii. Ea este un etalon profund şi echilibrat deevaluare personală şi profesională.
Este Cartea care anunţă mesajul cel mai important din istoria lumii: mesajul iertării greşelilor faţă de Dumnezeu şi de semeni, alsperanţei, al reînoirii, al vieţii adevărate, al unei victoriicontinue.
Pentru că lansarea acestui Nou Testament va fi în Săptămâna Mare,aş dori ca toţi conducătorii, antrenorii, sportivii ţării noastre,să intre în posesia lui şi citindu-l, să-L descopere şi să-L urmezepe Isus Hristos care este : "Calea, Adevărul şi Viaţa".
Toate aceste lucruri m-au determinat şi mă determină la astfel deiniţiative, poate neînţelese de mulţi, privite cu suspiciune sauindiferenţă de alţii, dar valoroase în ochii lui Dumnezeu.
De aceea pot spune cu bucurie că acesta este cu adevarat "Drumulspre victorie"!

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.