„Guvernanța corporatistă” a la FRF. Oficial: „Dragi membri ai familiei fotbalului românesc”, „federația și-a recăpătat reputația pierdută” și „zona operațională a fost adaptată la nevoile membrilor afiliați”. Neoficial: „Te-ai băgat cu c… în p… aiurea!”

Autor: Matei Udrea Publicat: 12 Jun. 2017, 15:03 Actualizat: 12 Jun. 2017, 15:04 Special

ProSport vă prezintă, alăturate, cele două tipuri mesaj – oficial și neoficial – practicate de actualii conducători ai fotbalului românesc. Primele sunt discursurile de întâmpinare ale lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, și Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct al FRF, publicate în „Raportul de activitate al FRF mai 2016 – martie 2017″ și rostite în Adunarea Generală din 27 mai.

„Mesajele dumneavoastră, ale membrilor FRF, ne întăresc convingerea că suntem pe drumul cel bun”.Traducerea: „Ă‚la cu vulcanizarea le-a vulcanizat apucăturile hrăpărețe ale hoților din fotbal!”

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal: „Dragi membri ai familiei fotbalului românesc,

Vreau să vă mulțumesc pentru efortul și dedicarea pe care fiecare dintre dumneavoastră le-a concentrat în proiectele din ultimul an. Este încă o dovadă a faptului că, după ce ne-am asumat obiectivele strategice pentru dezvoltarea fotbalului românesc și planul de acțiuni pentru îndeplinirea lor, am început să construim.

Federația Română de Fotbal și-a recăpătat reputația pierdută cu atâta amar de vreme înainte și a reușit să impresioneze prin eforturile noastre reunite. Echipa națională a revenit după aproape un deceniu la un turneu final, echipa națională feminină a atins cea mai bună performanță din istorie și a beneficiat de cea mai mare asistență din toate timpurile, fotbalul de bază oferă o creștere considerabilă în rândul participanților și ne bucură prin proiectele programului Împreună Suntem Fotbal unde sute de mii de copii și tineri redescoperă valorile acestui minunat fenomen sportiv și social.

Iar echilibrul financiar pe care am reușit să îl obținem printr-o strategie comercială apreciată de UEFA ne conferă pentru 2017 și anii care vor urma stabilitatea imperios necesară asigurării performanței.
Împreună am parcurs o etapă nouă, de eficientizare a efectelor reformelor implementate începând din 2014, și de transpunere în practică a noilor proiecte. Știm că rezultatele durabile nu apar peste noapte și că, de multe ori, scorul de acum nu e totdeauna consecința activității de acum. Dar rezultatele de mâine nu pot fi prefigurate dacă astăzi nu rămânem împreună, cu toată implicarea în misiunea noastră”.

Gabriel Bodescu, secretar general adjunct al Federației Române de Fotbal: „Întregul proces continuu de ridicare a standardelor de calitate în tot ce înseamnă proiect al Federației Române de Fotbal a căpătat în ultimele luni o nouă dimensiune. Zona operațională a fost complet reformată, în sensul adaptării acesteia atât la realitățile fotbalistice în permanentă mișcare, cât și la nevoile membrilor afiliați. Iar standardul organizatoric impus a reușit să producă evenimente fotbalistice memorabile, cum sunt finala Cupei României 2016 și partidele echipei naționale pe teren propriu. Răspunsul suporterilor prin participarea lor extraordinară, feed-back-ul UEFA, precum și mesajele dumneavoastră, ale membrilor FRF, ne întăresc convingerea că nu doar suntem pe drumul cel bun, ci ne consolidăm pașii spre dezvoltarea fotbalului românesc„.

Cel de-al doilea este mesajul pe care Gabriel Bodescu i l-a adresat, în particular, unui oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal (secretarul general Justin Ștefan).

„Vine Apocalipsa peste nostalgici!

Ă‚la cu vulcanizarea le-a vulcanizat apucăturile hrăpărețe ale hoților din fotbal!

Unul câte unul!

Pe rând!

Anunță-i să nu se bage în față că le vine rându oricum!

Brațul lung al justiției……

Te-ai băgat cu c… în p… aiurea!

Are dreptate dl Porumboiu

Doar RĂ‚ZVAN BURLEANU

Să candideze corifeii, că-i bate ca pe preșuri!

Ești slab!

Joci totul pe o carte!
Sau uncal șkiop!
Nu te înțeleg!
Sincer!
Ești prea inteligent să nu vezi care e fluxul!

Nu e războiul tău!

Crede-mă, nu fi victimă directă!

Nici măcar colaterală!

Ai tot viitorul în față!

Nu face pe revoluționarul altora!

Justin, te respect și am văzut ce potențial ai

Nu-l irosi în războaiele altora!

De la vulcanizator la om de fotbal: astupă gaura când e mai mică, apoi e prea târziu!

Daună totală!

Tocmai de asta îți recomand «anvelopele adecvate» pt a evita derapajele necontrolate și mai ales, ACVAPLANAREA!

Tot ce am scris, am făcut-o în calitate de prieten

O să se audă în curând un zumzet metalic

Și nu de zurgălăi!”.

Aceste mesaje i-au fost trimise de Bodescu lui Ștefan în timpul unei emisiuni TV la care participa cel din urmă și au fost dezvăluite de jurnalistul Costin Ștucan în „Gazeta sporturilor”.

Singura reacție a lui Burleanu față de limbajul omului său a fost un mesaj de mustrare pe Facebook. Șeful FRF își manifesta „consternarea” și „supărarea” că omul său „a avut o inițiativă personală, poate sub presiunea mediatică la care toți cei din FRF suntem supuși”.

La aproape două săptămâni distanță de acel eveniment, Gabriel Bodescu este, în continuare, în funcție la FRF.

În 2014, Burleanu a promis că nu vor mai exista prime uriașe. În 2016, cu o zi înainte să plece la Euro, și-a autodecernat 90.000 de euro. Bodescu a primit 50.000

Cele de mai sus nu sunt singura discrepanță între discursul oficial și ce se întâmplă în realitate.

În 2014, în timpul campaniei pentru șefia FRF, Răzvan Burleanu a promis că nu vom mai asista la scene precum cele din timpul lui Mircea Sandu, în care conducătorii federației să-și dea prime uriașe pentru performanțele naționalei.

În 2016, cu o zi înainte să plece la turneul final al Europenelor din Franța, Răzvan Burleanu a propus, și Comitetul Executiv al FRF a aprobat, prime de zeci de mii de euro pentru calificarea tricolorilor la Euro. Cuantumul pentru funcționărimea FRF a fost de 650.000 de euro, din care Burleanu s-a premiat cu 90.000, iar Bodescu a primit 50.000.

A vorbit despre democratizare și transparență la federație. A modificat Statutul FRF pentru ca Lupescu, Marica și Chivu să nu poată candida la anul

Atât în timpul campaniei electorale din 2014, cât și ulterior, Răzvan Burleanu a subliniat permanent că va democratiza FRF, că va deschide instituția și va încuraja competiția. La Adunarea Generală din luna mai a acestui an, el a trecut, fără să le și discute, modificări de substanță ale Statutului FRF, cu introducerea unor paragrafe gândite special ca Ionuț Lupescu să nu poată candida la alegeri în 2018. Conform noilor prevederi, numai cei care au activat în fotbalul intern pe parcursul a doi din ultimii cinci ani vor avea dreptul să candideze. Afectați sunt și Cristi Chivu și Ciprian Marica, despre care se discuta că ar putea candida la anul.

Când i s-a atras atenția că, dacă aceste prevederi ar fi existat în 2014, el n-ar fi avut dreptul să candideze la șefia FRF, Răzvan Burleanu a răspuns cu o ironie.
În ceea ce privește eliminarea lui Lupescu dintre potențialii adversari, actualul șef al federației a răspuns în felul următor: „Nu știu care este situația domnului Lupescu”.

Au uitat de o competiție pentru copiii defavorizați, apoi au negat incidentele și au încercat să mușamalizeze scandalul

În primăvara acestui an, ProSport a descoperit că unul din directorii FRF, Florin Șari, a uitat de o competiție pentru copiii defavorizați care urma să se țină la baza federală de la Buftea. Confruntat cu declarațiile martorilor oculari, care au relatat nu numai deficiențele organizatorice, dar și un limbaj absolut neadecvat din partea administratorului bazei, Florin Șari a negat cu vehemență întâmplările. Acesta i-a spus reporterului că la mijloc ar fi un complot al oamenilor lui Mircea Sandu, care au inventat totul. Ulterior, însuși administratorul bazei a povestit, pentru ProSport, cum chiar Florin Șari a uitat de eveniment, creând o situație absolut penibilă. Publicația noastră a descoperit că oamenii FRF, în încercarea de a mușamaliza incidentul, au contactat ONG-ul cu care colaborau la această competiție pentru copiii defavorizați. Acest ONG nu a avut, de altfel, nicio reacție, deși turneul a fost comprimat într-un interval foarte scurt de timp, iar mulți din copiii respectivi s-au schimbat afară, la 6 grade Celsius.

 

 

 

Autor: Matei Udrea Publicat: 12 Jun. 2017, 15:03 Actualizat: 12 Jun. 2017, 15:04 Special
Pe aceeași temă
A rămas însărcinată la Survivor România?! Fanilor nu le-a venit să creadă când au văzut-o cu burtica suspectă
A rămas însărcinată la Survivor România?! Fanilor nu le-a venit să creadă când au văzut-o cu burtica suspectă
Depăşire „sinucigaşă” pe DN1. Cum a evitat un şofer impactul în ultimul moment VIDEO
Depăşire „sinucigaşă” pe DN1. Cum a evitat un şofer impactul în ultimul moment VIDEO
CORONAVIRUS 18 aprilie. Situaţia pe judeţe. Doar 5 judeţe au peste 100 de cazuri noi. Rata de pozitivare de 11,66%. LISTA COMPLETĂ
CORONAVIRUS 18 aprilie. Situaţia pe judeţe. Doar 5 judeţe au peste 100 de cazuri noi. Rata de pozitivare de 11,66%. LISTA ...
Absolut genial! Toti jucatorii Barcelonei au stat la coada sa se pozeze cu Messi la finalul Cupei Spaniei! Imagini incredibile
Absolut genial! Toti jucatorii Barcelonei au stat la coada sa se pozeze cu Messi la finalul Cupei Spaniei! Imagini incredibile
Ce se întâmplă dacă te abții de la gazele intestinale. Vor ieși pe altă parte
Ce se întâmplă dacă te abții de la gazele intestinale. Vor ieși pe altă parte
Un astfel de drob nu ați mâncat niciodată. Încercați și veți vedea diferența
Un astfel de drob nu ați mâncat niciodată. Încercați și veți vedea diferența
Lovitură totală pentru toți cei care s-au vaccinat! Informația care dă absolut totul peste cap
Lovitură totală pentru toți cei care s-au vaccinat! Informația care dă absolut totul peste cap
Caz incredibil la Braşov. Fetiţă de doi ani înecată şi declarată moartă, observată după o oră că are puls
Caz incredibil la Braşov. Fetiţă de doi ani înecată şi declarată moartă, observată după o oră că are puls
Ultima oră! Marea Britanie va trimite nave de război în Marea Neagră!
Ultima oră! Marea Britanie va trimite nave de război în Marea Neagră!
Experimentul INUMAN care s-a petrecut la Pitești. Încercarea de DISTRUGERE a personalității umane, o pată cumplită din istoria României
Experimentul INUMAN care s-a petrecut la Pitești. Încercarea de DISTRUGERE a personalității umane, o pată cumplită ...
Un luptător de MMA a provocat un maestru Kung Fu, „neînvins”, la luptă. Rezultatul este incredibil
Un luptător de MMA a provocat un maestru Kung Fu, „neînvins”, la luptă. Rezultatul este incredibil
Îţi mai aminteşti de Micul Hercule? IREAL ce a ajuns să facă acum, la 17 ani. Da, e chiar EL
Îţi mai aminteşti de Micul Hercule? IREAL ce a ajuns să facă acum, la 17 ani. Da, e chiar EL
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i ierte. 'Ați încălcat regulile!'
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i ierte. 'Ați încălcat regulile!'
Este oficial: Încă o multinaţională americană intră în forţă pe piaţa din România
Este oficial: Încă o multinaţională americană intră în forţă pe piaţa din România
Bicarbonatul de sodiu, pe post de medicament. 7 întrebuinţări de care nu știai
Bicarbonatul de sodiu, pe post de medicament. 7 întrebuinţări de care nu știai
Toți samsarii au deschis acum șampania. Liber la țepe cu mașini second-hand, cu acordul Parlamentului
Toți samsarii au deschis acum șampania. Liber la țepe cu mașini second-hand, cu acordul Parlamentului
Detaliul terifiant descoperit la noile nave militare chineze. Nu s-a mai folosit de mii de ani, iar NATO nu are răspuns
Detaliul terifiant descoperit la noile nave militare chineze. Nu s-a mai folosit de mii de ani, iar NATO nu are răspuns
„Începutul unei noi ere” pentru FC Barcelona, după câştigarea Cupei Spaniei
„Începutul unei noi ere” pentru FC Barcelona, după câştigarea Cupei Spaniei
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Alegeri în Masonerie: George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România
Alegeri în Masonerie: George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce urmează e ULUITOR
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce urmează e ULUITOR
XXX! Vedetele din România care au rămas dezbrăcate în public! Imagini IREALE!
XXX! Vedetele din România care au rămas dezbrăcate în public! Imagini IREALE!
Volvo V90 nu este accesibil pentru români nici după 500.000 de km. Motivul este incredibil
Volvo V90 nu este accesibil pentru români nici după 500.000 de km. Motivul este incredibil
FOTO. Antonia s-a pozat într-un body prea mic pentru formele ei generoase!
FOTO. Antonia s-a pozat într-un body prea mic pentru formele ei generoase!
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie