GSP TV, băgat de CNA pe cablu

13 iul 2011 3415 afişări Special
GSP TV, băgat de CNA pe cablu GSP TV, băgat de CNA pe cablu

Consiliul Naţional al Audiovizualului a inclus ieri GSP TV îngrupul televiziunilor free-to-air pe care operatorii de cablu suntobligaţi să le includă în grilele lor de programe. Postul de sporta renunţat astfel să perceapă taxe de la cablişti, cum procedase întrecut, fără succes.

O parte din conflictul dintre RCS şi GSP TV a fost soluţionatăpentru moment de CNA. În şedinţa de ieri a Consiliului Naţional alAudiovizualului s-a decis ca postul de sport al trustului Intact săfie inclus în grilele tuturor operatorilor de cablu. GSP TV, canalce poate fi urmărit în acest moment doar de abonaţii Dolce, arenunţat la a mai percepe taxe pentru a intra în grila operatorilorde cablu şi s-a încadrat în categoria formată din alte 35 deposturi pe care CNA le impune tuturor cabliştilor. În caz contrar,societăţile de cablu vor fi amendate cu sume între 10.000 şi200.000 RON.

Dau şimeciuri?
Parteneri în ultimii trei ani în care au deţinut drepturile TVpentru Liga I, RCS şi GSP TV au avut mai multe conflicte în timpulcontractului. Totul a culminat cu decizia luată de cablişti lasfârşitul lunii mai, în care anunţau scoaterea din grilă acanalului de sport. Acum, că GSP TV a devenit post free- to-air,acesta va putea transmite şi meciurile din Liga I pe care Antena 1le-a achiziţionat la preţ preferenţial în cadrul licitaţiei dinaprilie. Atunci, televiziunea din Băneasa a cumpărat cu 3,5milioane de euro pachetul cu numărul 8.

13 este loculocupat de GSP TV în topul audienţelor alcătuit din cele 35 detelevizuni care nu percep taxe şi sunt incluse obligatoriu pecablu

"Îndeplinim toate condiţiile pentru a transmitemeciurile din pachetul 8", Cristi Creţu, manager GSPTV

MyneleTV şi Taraf sunt şi ele obligatorii
Pe lista posturilor pe care CNA le impune tuturor operatorilor decablu din România se regăsesc şi televiziuni cu un conţinut maibizar. Pe lângă posturi consacrate precum Pro TV sau TVR, în listaîntocmită de Consiliul Naţional al Audiovizualului sunt şi canaleprecum Mynele TV, Taraf TV şi Alfa Omega TV.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.