George Boroi, şeful CSA Steaua, îi caută pe componenţii echipei din 1986 pentru a organiza gala "30 de ani de la Sevilla"

1 feb 2016 5754 afişări Special
George Boroi, şeful CSA Steaua, îi caută pe componenţii echipei din 1986 pentru a organiza gala "30 de ani de la Sevilla"

Steaua va aniversa, pe 7 mai, 30 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni la Sevilla, 2-0 (d.l.p.) cu FC Barcelona, goluri marcate de Marius Lăcătuş şi Gabi Balint, iar Clubul Sportiv al Armatei încearcă să realizeze un eveniment special.

Dar problemele fără sfârşit dintre echipa de fotbal şi Clubul Sportiv al Armatei au făcut ca momentului să nu i se acorde prea mare atenţie. În ultimii ani, ziua de 7 mai a fost celebrată la Cheile Grădiştei, la complexul omului de afaceri Ovidiu Gârbacea, fost biatlonist, iar pionul principal s-a dovedit a fi Helmut Duckadam. Au avut loc partide între câţiva foşti jucători din generaţia Sevilla 86 şi echipe ale artiştilor, ale jurnaliştilor sau formate din actuali fotbalişti, iar disputele desfăşurate pe teren redus au fost urmate de chermeze cu poveşti istorisite pe mai multe voci şi râuri de şampanie. În acest an însă, Helmut Duckadam, actual preşedinte de imagine al Stelei, a dezvăluit la emsiunea ProSport LIVE că nu se va mai implica, iar motivele au surprins.

"Nu cunosc ce pregăteşte clubul, eu am organizat o festivitate patru ani la rând, la Cheile Grădiştei, dar anul acesta mă feresc să mai pregătesc ceva pentru că, din păcate, unii coechipieri nu au fost niciodată prezenţi şi m-au dezamăgit puţin. Pentru că toată lumea mă întreba de ei acolo! Unii n-au putut să vină, alţii nu şi-au făcut timp. E păcat să mă trezesc la Cheile Grădiştei doar cu patru-cinci colegi. Puteam să organizez o aniversare frumoasă, puteam să fac rost de un buget mare pentru a invita şase jucători de la Barcelona, dar mă feresc pentru că unii dintre foştii mei colegi sunt în Arabia, alţii în Spania. Luasem câteva contacte, dar am preferat să nu mă fac de râs", a tunat oficialul stelist.

Unicul eveniment organizat ca la carte a avut loc în urmă cu două decenii, pe stadionul Ghencea. La împlinirea a 10 ani de la momentul în care formaţia tandemului Ienei - Iordănescu se impunea la penaltyuri, 25.000 de spectatori au venit la arenă pentru a-i vedea, printre alţii, pe regretatul Urutti sau pe Carasco. Steaua s-a prezentat cu toţi jucătorii din 1986, iar Barcelona a venit în România cu majoritatea componenţilor din perioada în care trupa lui Terry Venables pornea favorită în finala CCE.

Preluând acest exemplu, peşedintele CSA Steaua, George Boroi, intenţionează să realizeze un plan prin care marea zi de 7 mai să fie celebrată la cel mai înalt nivel. Pentru a-şi atinge ţelul, fostul mare atlet, recordmen naţional la 110 m garduri, încearcă să poarte discuţii individuale cu mai toţi jucătorii din acea perioadă, spun sursele ProSport. Primul a fost Gabi Balint, iar pe lista lui Boroi se află toţi ceilalţi jucători ai Stelei. "Boroi se înţelegea bine şi cu regretatul Lucică Bălan, iar Adrian Bumbescu lucrează la grupele de copii de la CSA Steaua. Şi Lăcătuş sau Victor Piţurcă sunt interesaţi să vină, iar lotul ar mai putea fi completat cu jucători ai Stelei din anii '90", au povestit pentu ProSport aceleaşi surse.

Dacă acţiunea se va concretiza, cel mai probabil meciul ar avea loc pe Stadionul Ghencea, iar intrarea ar putea fi liberă. În calcule e luată însă şi Naţional Arena, în cazul în care bijuteria închisă momentan va fi redeschisă, iar sponsorii se vor înghesui să susţină evenimentul.

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.