Gata cu Fight Club! Stan Collymore şi Adrian Matei şi-au împărţit pumni acum 15 ani, dar s-au împăcat la Bucureşti

14 mai 2012 3256 afişări Special
Gata cu Fight Club! Stan Collymore şi Adrian Matei şi-au împărţit pumni acum 15 ani, dar s-au împăcat la Bucureşti Gata cu Fight Club!! Stan Collymore şi Adrian Matei şi-au împărţit pumni acum 15 ani, dar s-au împăcat la Bucureşti (caiet)

Cu o oră înainte de finala Europa League, în zona studiourilor televiziunilor deţinătoare de drepturi, doi analişti treceau unul pe lângă altul, fără a se băga în seamă. Unul era Stan Collymore, venit la Bucureşti pentru a comenta finala pentru Channel 5, celălalt, Adrian Matei, expert Sport.ro. Ultima dată când cei doi au stat la mai puţin de un metru distanţă unul de celălalt ieşiseră scântei. Se întâmpla acum 15 ani.

Pe 9 decembrie 1997, Steaua juca la Birmingham returul cu Aston Villa din turul 3 al Cupei UEFA. În prima manşă, în Ghencea, echipa antrenată şi atunci de Mihai Stoichiţă câştigase cu 2-1 prin dubla lui Ciocoiu. Adrian Matei nu jucase la Bucureşti, însă era în primul "11" pe "Villa Park". Omul pe care îl marca era Stan Collymore, pe atunci cel mai scump transfer din istoria lui Aston Villa, care plătise 7 milioane de lire lui Liverpool.

I-a rupt lanţul

Miercuri seară, la Bucureşti, reporterul ProSport l-a informat pe Collymore că stă lângă adversarul său direct dintr-un meci cu Steaua de acum 15 ani. Cel poreclit pe vremuri "Stan the Man" a zâmbit un pic încurcat, semn că nu-şi aducea aminte, apoi faţa i s-a luminat: "Da, da, ţin minte". "Te-a lovit tare?", a venit tachinarea reporterului pentru englez care a dat din cap aprobator, apoi i-a întins mâna lui Matei. Mândru, fostul stelist i-a aruncat un ironic: "I remember you!". Deşi zâmbeau, deşi au acceptat să se fotografieze împreună, între cei doi exista o tensiune pe care Matei a acceptat să o explice. "Ţin minte bine meciul. Cum a început, am sărit cu Collymore la cap şi, pac!, m-am trezit cu o lovitură în gât. Mi-a dat-o zdravăn pentru că mi-a rupt lanţul de aur de la gât. Am înnebunit în momentul ăla. M-am dus la arbitru, i-am arătat lanţul şi i-am zis că-l omor. «Eşti nebun? Încetează!», mi-a răspuns, însă eu nu-l aveam în cap decât pe Collymore. La următorul duel, i-am zis: «Bă, vrei bătaie?». Întâi în română, apoi în engleză: «You want to fight?» Mi-a râs în nas şi a plecat. Atât mi-a trebuit. L-am prins mai târziu şi i-am dat-o bine la coaste de vreo două ori. L-am rezolvat şi s-a potolit".

Steaua a pierdut cu 2-0 şi a fost eliminată. Collymore a început excelent meciul, l-a driblat de câteva ori pe Matei, însă pe parcurs s-a stins. Golurile lui Villa au fost marcate de Milosevici şi de Taylor. A doua zi, presa britanică a scris că singurul punct slab al Stelei a fost psihicul, însă aceiaşi ziarişti au remarcat ferocitatea duelului dintre Collymore şi Matei.

Ciudatul domn Collymore

De trei ori chemat la naţionala Angliei, Stan Collymore (41 de ani) a jucat între 1990 şi 2001, iar în 1995 a deţinut recordul de cel mai scump fotbalist britanic transferat vreodată. Liverpool a plătit lui Nottingham Forest 8,5 milioane de lire sterline. După două sezoane la Liverpool, Collymore a plecat la Aston Villa. A fost acuzat de Robbie Fowler în cartea sa că nu venea la antrenamente şi că devenise neinteresat de fotbal. În 1998 a apărut în tabloidele britanice pentru că şi-a bătut iubita, prezentatoarea TV Ulrika Jonsson. Ultimul club din cariera lui Stan Collymore a fost Real Oviedo din Spania.

Sperietoare de atacanţi

Poreclit "Cacao", Adrian Matei are 42 de ani. Renumit pentru ferocitatea tacklingurilor, a jucat fundaş central la Rapid, Dinamo, Steaua şi FC Naţional şi a adunat două selecţii la echipa naţională. După ce s-a retras, Matei a devenit antrenor, iar acum este la Metaloglobus, în liga a treia.

"Aveţi un stadion foarte frumos. Îmi place mult, pentru că are o acustică foarte bună", Stan Collymore, despre Naţional Arena

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.