FOTO | "Atârnătorii fotbalului românesc": membrii Adunării Generale a FRF, omeniţi cu chiolhan pantagruelic şi geamantane la hotelul lui Negoiţă. Coadă uriaşă la punguţe cu cadouri, la sfârşitul şedinţei

17 apr 2019 9208 afişări Special
FOTO | "Atârnătorii fotbalului românesc": membrii Adunării Generale a FRF, omeniţi cu chiolhan pantagruelic şi geamantane la hotelul lui Negoiţă. Coadă uriaşă la punguţe cu cadouri, la sfârşitul şedinţei 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7969/18088555/2/coada-la-cadouri-frf.jpg

Membrii Adunării Generale a FRF, care miercuri au votat în unanimitate toate propunerile lui Burleanu şi au huiduit când s-au invocat pierderile financiare şi contraperformanţele sportive, au fost ospătaţi şi cazaţi la hotelul lui Negoiţă. Votanţii au primit geamantane înaintea şedinţei, iar la sfârşit s-au aşezat cu sutele la o coadă uriaşă, ca să primească punguţe cu cadouri.


După ce au votat tot ce li s-a cerut şi au huiduit când a fost criticată conducerea şefului, membrii FRF s-au aşezat la o coadă uriaşă ca să-şi ia punguţele cu cadouri

Dur criticată de actualul preşedinte în campania electorală de dinaintea alegerilor din 2014, practica fostului şef al FRF, Mircea Sandu, de a „îndestula“ membrii Adunării Generale, a fost ridicată de Răzvan Burleanu la rang de artă şi dusă chiar mult mai departe.

Sutele de votanţi – care miercuri au ridicat mâna la comanda lui Burleanu de câte ori li s-a cerut şi l-au huiduit pe Tudor Iacov, preşedintele de la Progresul, când acesta a încercat să vorbească despre pierderile financiare ale FRF şi despre dezastrele de la loturile naţionale – n-au plecat acasă nici cu burta, nici cu mâna goală. Electorii din provincie au fost cazaţi marţi la hotelul Rin Grand Hotel, al lui Ionuţ Negoiţă, patronul echipei Dinamo. Seara, Burleanu i-a omenit, din banii FRF, cu o petrecere pe cinste la acelaşi hotel. Multiple surse au confirmat pentru ProSport că, la sfârşit, membrii „familiei fotbalului“ au primit cadou câte o geantă de voiaj.


Membrii FRF au plecat de la şedinţă cu geamantanele primite de pomană, inscripţionate cu sigla Joma şi a federaţiei

Miercuri, membrii Adunării Generale au votat absolut tot ceea ce le-a cerut Burleanu. Când Tudor Iacov, preşedintele de la Progresul, a atras atenţia că FRF este într-o situaţie similară cu federaţia de tenis, conducerea fiind votată de oameni care n-au calitatea de membri, mai mulţi şefi de AJF-uri au huiduit. Burleanu a făcut din această categorie de membri ai FRF o castă fidelă oferindu-le unora calitatea de observatori la Liga 3, unde primesc barem şi puterea de a „superviza“ chiar meciuri importante, decisive pentru promovare sau retrogradare, cu tot ce decurge din acest statut. Alţii au fost numiţi „referenţi zonali“, calitate în care sunt retribuiţi direct de FRF.

Discuţia pe care a încercat miercuri Iacov s-o deschidă, despre pierderile financiare masive ale FRF, despre rezultatele catastrofale de la loturile naţionale şi despre modul în care se face selecţia, a fost stopată din faşă de aceiaşi votanţi ai lui Burleanu. Preşedintele de la Progresul a părăsit sala însoţit de exclamaţia satisfăcută a lui Burleanu: „Acum nu va mai vota nimeni împotrivă!“.


Pungile cu cadouri pentru care sute de persoane s-au aşezat la coadă, la sfârşitul Adunării Generale

La sfârşitul Adunării Generale a FRF – ediţia 2019, după ce au mai fost hrăniţi o dată pe săturate, sutele de participanţi s-au aşezat la o coadă uriaşă pentru a primi punguţe cu cadouri.

Acest spectacol extraordinar, la care a asistat şi omul şefului FIFA, Giani Infantino, a luat sfârşit după două ore.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.