Fostul rapidist Nicolae Grigore: „Cluburile recurg la tot felul de tertipuri pentru a întârzia deciziile comisiilor”

9 nov 2017 1212 afişări Comentează şi tu Special
Fostul rapidist Nicolae Grigore: „Cluburile recurg la tot felul de tertipuri pentru a întârzia deciziile comisiilor”

Nicolae Grigore (34 de ani), fost jucător la Rapid, Braşov şi ultima oară la Voluntari antrenează acum o grupă de copii de la Academia Voluntari şi are o şcoală de fotbal la Tărtăşeşti. El vorbeşte într-un interviu acordat site-ului Sindicatului Fotbaliştilor din România (AFAN) despre amânările comisiilor federale în cazuri clare, unde fotbaliştii sunt neplătiţi sau dezavantajaţi: „Ştie toată lumea cum se judecă în România cazurile. Sunt amânări peste amânări. Se amână trei luni doar pentru că nu se plăteşte o taxă de timbru pentru o contestaţie. Cluburile apelează la tot felul de tertipuri pentru a întârzia decizia finală. Să aşteptăm să vedem cum va fi concret noul regulament. Sper ca FIFA să nu găsească o chichiţă prin care să întoarcă decizia la comisii. În orice meserie din lume, poţi pleca fără probleme de la angajator dacă nu primeşti salariu.”

Grigore se referă la recentul acord încheiat între FIFPro (Sindicatul Internaţional al Fotbaliştilor) şi FIFA, în care s-a avansat şi ideea rezilierii unilaterale a contractului de către fotbalişti dacă se fac abuzuri împotriva lor, cum ar fi excluderea din lot din alte motive decât cele de performanţă sau de disciplină: „Şi aceasta ar fi o decizie foarte bună. M-am confruntat şi eu cu asemenea situaţii, dar aici cred că este mai greu de dovedit reaua intenţie a clubului decât în cazul neplăţii. Clubul poate să motiveze că trebuie să te antrenezi separat pentru că ai nevoie de pregătire suplimentară”.

Nicolae Grigore e înscris la cursurile Şcolii de antrenori şi vrea să pregătească în viitor o echipă de Liga 1. Până atunci, îşi expune filozofdia despre activitatea cu copiii: „A antrena copii nu înseamnă doar a lucra circuite cu balonul, ci în primul rând a fi un pedagog, a-i educa. Am vrut să dau ceva înapoi zonei în care am crescut şi fotbalului. Noi nu percepem nicio taxă copiilor la Şcoala de la Tărtăşeşti. Vrem să le dăm ocazia de a realiza ceva în viaţă. La prima selecţie, au venit 100 de copii. Acum avem trei grupe: 2008-2009, 2006-2007 şi 2004-2005. Uşor-uşor, vom deveni profesionişti. Deocamdată, participăm la turnee şi la meciuri amicale”.

Rugat în interviul sus-menţionat să dea pronosticuri pentru amicalele naţionalei cu Turcia şi Olanda, fostul rapidist a specificat: „Cred că lumea preferă să vadă o evoluţie curajoasă, poate un scor de 2-3, decât să ne închidem şi să facem 0-0. Cred că avem entuziasmul să nu pierdem, pentru o victorie şi un meci egal, cu toate că sunt adversari foarte valoroşi. Glumind, spun că putem obţine 4 puncte din cele două meciuri!”

 

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.