Firma care a pus iarba pe „Ion Oblemenco” iese la atac: „Primăria şi clubul CS U Craiova au forţat inaugurarea stadionului, deşi gazonul nu era gata de joc!”

29 mar 2018 7580 afişări Special
Firma care a pus iarba pe „Ion Oblemenco” iese la atac: „Primăria şi clubul CS U Craiova au forţat inaugurarea stadionului, deşi gazonul nu era gata de joc!” Foto Remus BADEA - Mediafax

Scandalul cu privire la gazonul prost de pe stadionul din Craiova continuă. După ce ieri o firmă concurentă celei care a pus iarba pe „Ion Oblemenco” a făcut acuzaţii dure, vorbind de neglijenţă, materiela proaste, dezinteres şi afaceri de familie, Mircea Crăciun, patronul de la Eco Garden Construct, societatea acuzată, vine cu o altă variantă: gazonul nu era pregătit pentru joc la inaugurare, mai avea nevoie de trei săptămâni!

JALNIC Aşa arăta gazonul modernului stadion în repriza a doua a meciului cu Suedia (1-0). Cristi Manea a simţit cel mai bine denivelările FOTO Mediafax

„Conform tehnologiei, sunt nişte norme, gazonul acesta subţire, ca să înrădăcineze în primă fază, până la faza lui de înfrăţire în teren, are nevoie de 90 de zile. Noi l-am jucat la Craiova la 71 de zile, mai repede cu trei săptămâni. Eu am spus atunci şi am şi dat adrese în direcţia asta că s-ar putea să fie probleme şi să dureze perioada de înrădăcinare mai mult”, afirmă Crăciun într-un interviu pentru www.caramavrov.ro.

Cine a grăbit inaugurarea stadionului, care se mai amânase de câteva ori? Răspunde acelaşi Mircea Crăciun: „Eu le-am dat adresă scrisă şi le-am spus: Domnilor, am nevoie de 4-6 săptămâni, dar, dincolo de adresa dată, există nişte specificaţii tehnice, partea de proiectare, unde sunt nişte termene clare. Cum s-au luat deciziile şi unde, vă daţi seama că noi suntem prea mici. Eu nu pot să fac mai multe decât atât. A fost Primăria, a fost clubul, se decide peste capul nostru la chestiunile acestea. Din păcate, în România, asta e o problemă. În general, se merge peste ce spun inginerii, ca să dea bine. E neplăcut pentru toţi, pentru noi în primul rând”.

Dar ce se va întâmpla cu gazonul celui mai frumos stadion din ţară, mai ales că echipa din Bănie trebuie să joace pe el, în play-off-ul Ligii 1 şi în semifinalele Cupei României? Patronul firmei sus-amintite dă garanţii că terenul va arăta bine în maxim trei săptămâni: „Ne continuăm activităţile de mentenanţă. După meciul cu CFR se vor face drenări, nisipări, supraînsămânţări, tot ce trebuie, încă o dată. Avem vreme bună şi îşi va da drumul. Eu spun că în 20-30 de zile de soare vom avea cu totul alt gazon. După meciul cu CFR, vor fi două săptămâni de vreme bună. Vom interveni să îi facem un drenaj pe verticală, să îi băgăm nisip şi să sperăm că la meciul cu Iaşi se va comporta ca şi un alt gazon”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.