FINAL EPOCAL | Recordurile lui Andrei Roșu. E primul vegetarian și, totodată, primul român care termină infernalul concurs A2A. De asemenea, e primul român care traversează înot Canalul Mânecii. În total, a alergat 140 de kilometri, a înotat 60 de kilometri și a pedalat 300 de kilometri

Autor: Matei Udrea Publicat: 01 Jul. 2015, 10:41 Actualizat: 01 Jul. 2015, 12:59 Special

UPDATE. MIERCURI 12.48 | Enduroman.com a publicat, pe Twitter, cifrele lui Andrei Roșu. Sunt uluitoare. Acest om s-a apucat de sport în urmă cu cinci ani!

UPDATE. MIERCURI 12.30 | S-a terminat! Andrei Roșu devine al 15-lea om care reușește să termine infernalul triatlon Arch 2 Arc! 140 de kilometri de alergare între Londra și Dover, circa 60 de kilometri înot între Dover și Calais, 300 de kilometri pe bicicletă între Calais și Arcul de Triumf din Paris! A stabilit o serie de recorduri naționale și mondiale. Primul român care termină Arch 2 Arc și traversează înot Canalul Mânecii, dar și primul sportiv vegetarian care ajunge la finiș în această cursă fantastică!

UPDATE. MIERCURI 11.55 | Românul mai are câteva sute de metri. Până ajunge la Arcul de Triumf! E pe Champs Elysee. O performanță istorică.

UPDATE. MIERCURI 11.46 | Andrei Roșu se apropie de Sena. A lăsat în stânga Montmartre și Biserica Sacre Coeur și pedalează spre Arondismentul 8. Mai are foarte-foarte puțin până la sosire!


Andrei Roșu a trecut de Biserica Sacre Coeur

UPDATE. MIERCURI 11.30 | Andrei a trecut de Bulevardul Periferic, cel care desparte Parisul propriu-zis de suburbii. A ajuns pe Bulevardul Ney și se îndreaptă spre centru!

UPDATE. MIERCURI 10.50 | Românul a urcat în șa ieri, la Calais, la ora 13.26, iar de atunci n-a oprit decât pentru a se hidrata și energiza. A urmat un traseu paralel cu coasta câteva zeci de kilometri, apoi a urcat spre Abbeville, a lăsat Amiens în stânga, a trecut prin Beauvais, a intrat în suburbiile Parisului prin Saint-Denis, a pedalat pe lângă Stade de France iar acum e lângă Sena, foarte aproape de intrarea în Parisul propriu-zis!


Andrei Roșu cu 22 de kilometri înainte de a intra în Paris

UPDATE. MIERCURI 10:41 | Incredibil. Andrei Roșu intră chiar acum în Paris. Este la capătul unui efort fantastic. Duminică a alergat 140 km de la Londra la Dover. A înotat de luni, de la ora 8.00, până marți, la ora 5.30, nu mai puțin de 60 km între Dover și Calais, devenind primul român care traversează astfel Canalul Mânecii. De ieri de la prânz și până azi a străbătut cu bicicleta, cale de 300 km, distanța dintre Calais și Paris! Triatlonistul român este al 15-lea om care reușește să termine infernalul Arch 2 Arc, ultra-triatlonul Londra-Paris!

Traseul lui Andrei în cursul dimineții de miercuri


De ieri, de la prânz, Andrei s-a oprit doar pentru a se hidrata și hrăni. Azi-noapte a mai făcut o pauză în care a dormit două ore


UPDATE. MARȚI 19:47 | Andrei Roșu rezistă eroic pe bicicletă. El se îndreaptă cu pedale sigure spre Abbeville. Sportivul are deja mai bine de șase ore de când s-a urcat pe șa.

UPDATE. MARȚI 18:30 | Andrei Roșu a ajuns și la Montreuil. A ajuns astfel la 80 de kilometri. Următoarea localitate pe hartă este Nampont. Au trecut deja cinci ore de când s-a urcat pe bicicletă.

UPDATE. MARȚI, 17.34 | Performerul Andrei Roșu se îndreaptă spre Montreuil. A parcurs 65 de kilometri și-l mai despart 15 până la mica localitate. Înaintează pe un drum secundar. A urcat în șa la ora 13.26.

UPDATE. MARȚI, 17.00 | Sportivul a trecut prin Boulogne-sur-Mer, a depășit localitatea, a ieșit pe un drum secundar paralel cu Autostrada 16 și se îndreaptă spre Abbeville. Trialtonistul român e în șa, deja, de trei ore și jumătate.

UPDATE. MARȚI, 16.02 | Andrei Roșu e la intrarea în Boulogne-sur-Mer. Au trecut două ore și 30 de minute de când a plecat de la Calais.

UPDATE. MARȚI, 15.36 | Sportivul se apropie de Boulogne-sur-Mer, cel mai mare port pescăresc din Franța și locul uneia dintre bătăliile majore în 1944, după debarcarea Aliaților în Normandia. Andrei este deja în șa de peste două ore, interval în care a străbătut aproximativ 30 de kilometri. Diferența de nivel în defavoarea ciclistului, căldura de 30 de grade Celsius și oboseala teribilă acumulată în precedentele două zile (duminică – 140 km alergați între Londra și Dover, luni-marți dimineață – 60 km înotați între Dover și Calais) îngreunează misiunea performerului român.

UPDATE. MARȚI, 13.55 | Andrei Roșu pedalează spre Paris pe Drumul Național 940. În urmă cu circa 10 minute, pe contul său de Facebook a apărut informația că sunt 30 de grade Celsius și că urmează 40 de kilometri de urcuș pentru triatlonistul din șa.

UPDATE. MARȚI, 12.55 | După numai câteva ore de somn, triatlonistul a urcat pe bicicletă, la Calais, și a pornit spre Paris. Dacă va reuși să termine cei 300 de kilometri, Andrei Roșu va deveni primul român care termină teribilul concurs A2A, după ce azi-dimineață a stabilit altă premieră, fiind primul om din țara noastră care a traversat înot Canalul Mânecii!

UPDATE. MARȚI | Andrei Roșu a devenit marți dimineață primul român din istorie care reușește să străbată înot Canalul Mânecii. Formidabilul triatlonist, un corporatist în vârstă de 39 de ani care s-a apucat de sport în 2010, participă la unul dintre cele mai grele concursuri din lume, Arch 2 Arc (A2A), care cuprinde 3 probe: 140 de kilometri de alergare între Londra și Dover, traversarea Canalului Mânecii între Dover și Calais, 300 de kilometri de pedalare pe bicicletă între Calais și Paris. După ce, duminică, a alergat timp de 16 ore și 53 de minute, Andrei a plonjat luni dimineață, la ora locală 8.00, în apele Canalului Mânecii. A înotat 21 de ore, până în zorii acestei zile, la ora 5.18, când a reușit, în sfârșit, să atingă țărmul francez.

A fost o cursă dramatică, afectată de condițiile ambientale, de curenții puternici și de problemele fizice care au apărut pentru triatlonistul român. „Vă mulțumesc din suflet pentru urări și pentru sprijin! Pe parcursul probei de înot, echipa de suport îmi citea mesajele primite = reeenergizare instant. Au contat ENORM încurajările voastre într-o cursă în care am vomat de 42 de ori, din cauza răului de mare (organizatorii au ținut evidența și mi-au spus ulterior că la 50 m-ar fi obligat să mă retrag :(, brațul stâng nu a mai fost funcțional după km 40, am trecut prin 2 «lanuri» de meduze-gigant roz și violet, apa a avut 13 grade în UK și 14 în Franța (wetsuitul Zoot Force 3 a făcut minuni!!!), iar curenții ne-au «ajutat» să parcurgem ultimii 4 km în… 8 ore! Pentru a «strapunge» un curent mai slab, a trebuit să «sprintez» 2 km, iar pentru asta am apelat la rezerva strategică de Energy Shot (Isostar). Efect secundar (normal pentru produsele cu cafeină): mi-au rămas doar 2 ore de somn (interval suficient, având în vedere că la ultra-triatloane nu prea se doarme… Vă pup și vă mulțumesc (anticipat) și pentru donațiile către Hospice!”, este mesajul pe care Andrei Roșu l-a postat pe contul său de Facebook după ce a ajuns la Calais.


Ultima parte a drumului înot parcurs de Andrei Roșu în Canalul Mânecii, azi-noapte. Din cauza curenților și a problemelor fizice,
românul s-a apropiat de țărmul francez șerpuit

ProSport este singura publicație care a ținut la curent publicul din România cu fantastica încercare a lui Andrei Roșu încă de la plecarea acestuia din Londra.

UPDATE. LUNI, 15.18 Traiectoria lui Andrei Roșu se conturează ca un imens „S” descris în Canalul Mânecii. După mai bine de 8 ore petrecute înotând de la Dover înspre Calais, românul încă e departe de țărmul francez. Curenții din Canal l-au purtat, o vreme, aproape paralel cu ținta sa. Acum, temerarul triatlonist încearcă să se redreseze și să se îndrepte spre destinație.

UPDATE. LUNI, 13.45 Curentul din Canalul Mânecii pare să îi pună primele probleme lui Andrei Roșu. După mai bine de 6 ore de înot, acesta a parcurs abia aproximativ 25% din cei 33 de kilometri care despart Dover de Calais, deși românul a înotat mult mai mult. Traseul urmat de acesta descrie o curbă largă, Andrei pare să fi fost anunțat că a deviat mult de la traiectorie și încearcă să înoate înspre Est, pentru a înfrunta curentul.

UPDATE. LUNI, 12.41 | Pe site-ul www.enduroman.com se poate urmări în timp real fantastica aventură a românului. La fiecare 10 minute, harta se actualizează cu noua poziție a triatlonistului.

UPDATE. LUNI, 12.20 | „La fiecare 45 minute, dacă sunt cuminte, primesc > campionilor!”, anunță Andrei Roșu pe contul său de Facebook, care postează și o poză cu înotătorul în unul din momentele de pauză. El nu părăsește însă nicio clipă apa pentru a urca în barcă.

UPDATE. LUNI, 12.18 | Andrei Roșu s-a trezit luni în zori, la ora 3.30, iar la ora 6.00 a plonjat în apa Canalului Mânecii, iar în aceste momente înoată spre Calais. Apa are temperatura de 13 grade Celsius. Triatlonistul român a „furat” șase ore de somn după ce ieri a alergat de la Londra până la Dover, în cea mai dură cursă de triatlon din lume, Arch 2 Arc (A2A). Întrecerea se întinde între Londra și Paris și cuprinde 140 de kilometri de alergare, circa 33 de kilometri înot și 300 de kilometri pe bicicletă.

Dacă reușește să ajungă astăzi pe țărmul francez, corporatistul Andrei Roșu devine primul român care străbate înot Canalul Mânecii.


UPDATE. DUMINICĂ‚ 16.40 Andrei Roșu a încheiat prima parte a ultra-triatlonului A2A, concursul terminat, până acum, de numai 14 oameni. Românul de 39 de ani a alergat 140 de kilometri, distanța dintre Londra și Dover. Mâine va străbate Canalul Mânecii. Urmează 33 de kilometri de înot într-o apă cu temperatura medie de 15 grade Celsius.

UPDATE. DUMINICĂ‚ 16.18 Alergătorul este la intrarea în Dover. A lăsat în urmă Church Hougham și se pregătește de ultima porțiune înainte ca mâine să treacă la a doua probă: cel puțin 33 de kilometri de înot în Canalul Mânecii.

UPDATE. DUMINICĂ‚ 15.58 Cursa continuă, Andrei Roșu e foarte aproape de intrarea în Dover. Aleargă acum pe un drum șerpuit, de țară: Folkestone Road, oarecum paralel cu Autostrada 20, pe care a lăsat-o în dreapta. Încercarea poate fi urmărită pe http://www.enduroman.com.


Andrei Roșu (39 de ani), corporatistul celebru pentru spectaculosul mod în care a ales în 2010 să-și schimbe radical stilul de viață devenind unul dintre cei mai buni alergători ai României, e chiar în aceste clipe angajat în poate cea mai grea cursă sportivă din lume: Arch 2 Arc. Organizat între Londra și Paris, ultra-triatlonul cuprinde 140 de kilometri de alergare între Londra și Dover, cel puțin 33 de kilometri înot în Canalul Mânecii, între Dover și Calais, și alți 300 de kilometri în șaua bicicletei, între Calais și Paris.

Startul cursei s-a dat din Londra, la mizul nopții de sâmbătă spre duminică. În urmă cu o oră, Andrei a plasat ultima postare pe contul său de Facebook, cu cronometrul de la mâna sa, care indica 13 ore și 23 de minute de alergare: „Gata 100 km. Mai am doar un maraton până la Dover. Nu am alergat niciodată mai relaxat, mă simt 101% apt pentru Canal…”.

100 de kilometri în 13 ore, 23 de minute, 13 secunde. După cum scrie Andrei pe Facebook, până la Dover mai avea „doar” un maraton

Dacă va reuși să străbată și întinderea de apă, Roșu va deveni primul român care înoată între Dover și Calais. De altfel, însuși concursul Arch to Arc este infernal de greu: din 2001 și până în prezent, numai 14 oameni au trecut linia de sosire.


De-a lungul traseului de peste 140 de kilometri, Andrei Roșu a fost încurajat de prieteni englezi. FOTO: contul de Twitter „Enduroman Events”

Pregătirea pentru această încercare herculeană a durat însă luni în șir chiar și pentru un ultramaratonist experimentat, care a alergat deja la Polul Nord și în Sahara, printre altele. „Hrana rece, dușuri reci (și lungi), sute de ore înot în ape deschise și reci, familiarizarea cu valurile mari și meduzele, somn în camere răcoroase (fără plapumă/pătură și pijama), haine subțiri în mijlocul iernii, alergat în șort și tricou chiar și la temperaturi negative, căldură oprită (și geamurile deschise) în mașină, renunțarea la scaunul de birou (lucrat în picioare 8 ore / zi), tempo running-uri de 50 de kilometri, long run-uri (și ture de bicla) de 100 km+, nutriție și hidratare ca la carte, check list-uri peste check list-uri… cam așa ar arăta, pe scurt, tabloul pregătirii mele pentru A2A”, și-a descris Andrei Roșu, succint, pe blogul său, preparativele de dinaintea marii întreceri în care s-a lansat azi-noapte.

 

Autor: Matei Udrea Publicat: 01 Jul. 2015, 10:41 Actualizat: 01 Jul. 2015, 12:59 Special
Pe aceeași temă
Raed Arafat a făcut anunţul pe care niciun român nu voia să-l audă: "Revenim OBLIGATORIU la unele măsuri" :O Condiţiile anunţate în urmă cu puţin timp
Raed Arafat a făcut anunţul pe care niciun român nu voia să-l audă: "Revenim OBLIGATORIU la unele măsuri" ...
Secretele teribile din viaţa inginerei care şi-a sugrumat mama: „Nu bănuiai ce dramă se ascunde în spatele zâmbetului ei“
Secretele teribile din viaţa inginerei care şi-a sugrumat mama: „Nu bănuiai ce dramă se ascunde în spatele zâmbetului ...
Momente de panică MAXIMĂ la concertul Deliei. Şcena a luat FOC! Ce a făcut artista. VIDEO
Momente de panică MAXIMĂ la concertul Deliei. Şcena a luat FOC! Ce a făcut artista. VIDEO
„Omorati-i!” Starul din fotbal care tocmai a fost concediat de clubul sau pentru postarile nevestei de pe net! Ce a putut sa spuna
„Omorati-i!” Starul din fotbal care tocmai a fost concediat de clubul sau pentru postarile nevestei de pe net! Ce a putut ...
TEST: Calculează-ţi coeficientul sexual!
TEST: Calculează-ţi coeficientul sexual!
Topul divelor surprinse cu zonele intime la vedere! Imagini demne de filme pentru adulți
Topul divelor surprinse cu zonele intime la vedere! Imagini demne de filme pentru adulți
CTP: Aurelian Bădulescu e doamna Firea rasă în cap. S-a adresat celor din specia lui, maimuţe antropoide
CTP: Aurelian Bădulescu e doamna Firea rasă în cap. S-a adresat celor din specia lui, maimuţe antropoide
Raed Arafat, despre pandemia de coronavirus în România:  A fost o manipulare!
Raed Arafat, despre pandemia de coronavirus în România: A fost o manipulare!
SCANDALOS! Un român foarte apreciat apare în topul celor mai mari CRIMINALI din istoria omenirii
SCANDALOS! Un român foarte apreciat apare în topul celor mai mari CRIMINALI din istoria omenirii
VIDEO PAPARAZZI / Gigi Becali, mâinile la ochi! Imagini în premieră cu fiica cea mică a milionarului și.. noul ei iubit! În ce ipostază incendiară au fost surprinși cei doi porumbei 
VIDEO PAPARAZZI / Gigi Becali, mâinile la ochi! Imagini în premieră cu fiica cea mică a milionarului și.. noul ei iubit! ...
ADEVĂRUL despre Klaus Iohannis! Cum a ajuns, de fapt, președintele României și cum arăta în tinerețe
ADEVĂRUL despre Klaus Iohannis! Cum a ajuns, de fapt, președintele României și cum arăta în tinerețe
Cod Rutier: câte zile poți sta fără permis dacă contești sancțiunea și pierzi la tribunal
Cod Rutier: câte zile poți sta fără permis dacă contești sancțiunea și pierzi la tribunal
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri despre dependenţa faţă de chinezi
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri ...
O femeie şi-a scos 6 coaste ca să arate ca personajul preferat din desenele animate
O femeie şi-a scos 6 coaste ca să arate ca personajul preferat din desenele animate
Cum arată un Mercedes Clasa G care se vinde pe Autovit la preț de Dacia Duster? IMPECABIL!
Cum arată un Mercedes Clasa G care se vinde pe Autovit la preț de Dacia Duster? IMPECABIL!
Și-a făcut selfie, dar nu a fost atentă la fundal. Acum poza e peste tot
Și-a făcut selfie, dar nu a fost atentă la fundal. Acum poza e peste tot
Cehia expulzează doi diplomaţi ruşi, după răspândirea unor informaţii false despre un potenţial atac
Cehia expulzează doi diplomaţi ruşi, după răspândirea unor informaţii false despre un potenţial atac
BREAKING. Bodo de la Pronconsul a făcut INFARCT! Dumnezeu să-l aiba in paza
BREAKING. Bodo de la Pronconsul a făcut INFARCT! Dumnezeu să-l aiba in paza
Noi detalii ce au șocat o lume întreagă au ieșit la iveală! Familia Regală, implicată în moartea Prințesei Diana! Aceștia au vrut să o reducă la tăcere. Cu ce voia Prințesa să îi dea în vileag
Noi detalii ce au șocat o lume întreagă au ieșit la iveală! Familia Regală, implicată în moartea Prințesei Diana! ...
Smiley a ținut să se afle de la el! Veste bună! Ce a declarat despre relația cu Gina Pistol. Fanii, în culmea fericirii
Smiley a ținut să se afle de la el! Veste bună! Ce a declarat despre relația cu Gina Pistol. Fanii, în culmea fericirii
Descoperire extraordinară făcută de cercetători despre COVID-19. ”Va fi gata în septembrie”
Descoperire extraordinară făcută de cercetători despre COVID-19. ”Va fi gata în septembrie”
PAPARAZZI / Daniel Pancu, dovada că are o nouă relație! Fostul fotbalist s-a mutat cu iubita! Sportivul e în stare de orice pentru Andra Teodorescu, chiar și să încalce legea!
PAPARAZZI / Daniel Pancu, dovada că are o nouă relație! Fostul fotbalist s-a mutat cu iubita! Sportivul e în stare ...
ANUNȚUL MOMENTULUI. Ce se întâmplă cu transportul în comun
ANUNȚUL MOMENTULUI. Ce se întâmplă cu transportul în comun
George Clooney spune că rasismul este „Pandemia noastră”
George Clooney spune că rasismul este „Pandemia noastră”
Este incredibil cât au ajuns să coste mașinile second-hand în Germania! Nimeni nu le mai vrea, dar samsarii noștri fac un profit URIAȘ!
Este incredibil cât au ajuns să coste mașinile second-hand în Germania! Nimeni nu le mai vrea, dar samsarii noștri fac ...
Șocant! Anamaria Prodan a scos pistolul la bărbații care au intrat peste ea în birou! 'Care se apropie, vedem!'
Șocant! Anamaria Prodan a scos pistolul la bărbații care au intrat peste ea în birou! 'Care se apropie, vedem!'
Lovitură dură pentru Viorica și Ioniță din Clejani! Probleme mari de sănătate după scandalul Margheritei cu drogurile
Lovitură dură pentru Viorica și Ioniță din Clejani! Probleme mari de sănătate după scandalul Margheritei cu drogurile