EXCLUSIV | Victorie pentru Becali: Florin Talpan, anchetat și sancționat de MApN după victoriile din instanță contra FCSB. Apelurile latifundiarului, ascultate abia după ce juristul a publicat documente despre faptele lui Burleanu

Redactor:
Matei Udrea
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Juristul Florin Talpan, reprezentantul CSA Steaua care a câștigat 11 procese contra FCSB și a lui Gigi Becali, deposedându-l pe cel din urmă de marca și de numele Steaua, a fost sancționat de superiorii din Armată.
  • Informația apare într-un comunicat emis de controversatul Petre Răcănel, personaj care în 2014 a felicitat Rusia pentru anexarea Crimeei.

UPDATE 12:03 Conform site-ului www.stiripesurse.ro, ministrul Apărării, Gabriel Leș, și șeful Marelui Stat Major, Nicolae Ciucă, au fost chemați la senat, pentru a da explicații asupra conflictului cu Gigi Becali, de senatorul liberal Iulian Dumitrescu. Audierea ar trebui să aibă loc luni, 11 aprilie. Ieri, un alt politician care a sărit în sprijinul lui Becali a fost Traian Băsescu. 


O scrisoare deschisă a organizației Societatea Civilă Românească, semnată de președintele acesteia, Petre Răcănel, și adresată lui Gabriel Leș, ministrul Apărării, intervine în favoarea juristului CSA Steaua. Textul cere urgentarea aplicării hotărârilor judecătorești definitive și presarea FRF pentru a scoate FCSB din competiții. De asemenea, conține un atac la adresa actualului comandant al CSA Steaua, colonelul Cristian Petrea, care ar fi influențat din umbră, susține Răcănel, și alți miniștri ai Apărării, pentru a favoriza interesele lui Becali.

Apelurile lui Becali la PSD au găsit ecou de-abia după ce Talpan a dezvăluit ce face Burleanu la federație


Burleanu, în tribunele Arenei Naționale, alături de șefii PSD, Vasile Dâncu și Liviu Dragnea. Dâncu a primit bani de la FRF printr-un contract de consultanță. FOTO: Mediafax

La punctul trei apar însă niște informații interesante. „Cu stupoare, aflăm din surse interne MAPN, că din dispoziția nu știm cui, s-a înființat o comisie disciplinară de evaluare a colonelului Talpan, în vederea, culmea, sancționării acestuia pentru că a câștigat procesele cu Becali și a comunicat presei. Ne întrebăm de partea cui se situează persoanele care au aceste aprecieri”, susține Răcănel. Mai mult decât atât, ceva mai jos se scrie de-a dreptul că Talpan a fost sancționat: „Aflăm, de ultimă oră, că «drept recompensă», colonelul Talpan primește o sancțiune din partea conducerii MAPN, care, în mod sigur, va intriga și revolta pe toți susținătorii CSA Steaua și întreaga societate civilă sportivă”.


Juristul Florin Talpan pare să fi dat de bucluc când a deschis Cutia Pandorei de la FRF

Dacă afirmațiile sunt reale, atunci Armatei îi va fi destul de greu să explice de ce un angajat care a câștigat atâtea procese este penalizat. Gigi Becali a făcut apel atât la fostul ministru al Apărării, Mihnea Motoc, cât și la actualul ministru, Gabriel Leș, să îl dea afară pe locotenent colonelul Florin Talpan. În disperare de cauză, Becali a recurs, acum două luni, la un mesaj public către PSD și președintele acestuia, Liviu Dragnea, să-l salveze de Justiție și să-i dea mai departe dreptul să folosească gratuit marca și numele Steaua.

Interesant este însă că, până la urmă, nu acțiunile contra lui Becali par să-i fi fost fatale lui Talpan, ci dezvăluirile despre ilegalitățile de la federația condusă de Burleanu. Imediat după ce a publicat documente care arată că actualul șef al FRF a semnat acte doi ani fără să fie validat de instanță, iar Comitetul Executiv funcționează ilegal, Florin Talpan a fost penalizat de superiori.

Petre Răcănel l-a felicitat pe Putin pentru anexarea Crimeei și a cerut desființarea DNA


Petre Răcănel, autorul scrisorii deschise, este un personaj controversat, suspectat că face jocurile Rusiei în România. Credit: Facebook, contul lui Petre Răcănel

Citiți mai jos comunicatul emis de Societatea Civilă Românească. Președintele acesteia, Petre Răcănel, s-a făcut remarcat la protestele din ianuarie 2012 și, apoi, în 2014, când l-a felicitat pe Vladimir Putin pentru că Rusia a anexat Crimeea. În 2012, el a semnat, alături de colonelul Mircea Dogaru, un acord cu PSD și PNL, cerând desființarea Curții Constituționale, a Direcției Naționale Anticorupție, a Agenției Naționale de Integritate și a Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

„MINISTERUL APĂ‚RĂ‚RII NAȚIONALE

Cabinetul Ministrului

In atenția Domnului Ministru Gabriel – Beniamin Leș

Stimate Domnule Ministru,

FSCR (Federația Societatea Civilă Românească) ca o componentă de bază a societății Civile Românești, recunoscută de populație ca având rezultate deosebite inclusiv in domeniul sportului și culturii, intervine din nou în procesul revoluționar de aducere a fenomenului sportiv în legalitate, al cărui promotor este Colonelul de Justiție Talpan Florin Costel.

Așadar, în continuarea corespondenței noastre către dvs., la care nu am am avut onoarea să ne răspundeți dvs. personal, în cadrul dialogul promis de Guvern în raporturile cu Societatea Civilă.

În spiritul civilizat și constructiv al dialogului nostru cu MAPN , pe această temă, vă aducem la cunoștință următoarele:

În sfârșit, în urma proceselor câștigate cu brio și profesionalism de către Colonelul Talpan, finanțatorul Becali, parte în proces cu demonstrația de rea credință, a cedat și a adoptat titulatura de FCSB, Steaua trecând de drept la Clubul Sportiv al Armatei.

Ca urmare, de aici se nasc câteva consecințe juridice, financiare și administrativ-sportive:

Palmaresul Stelei să treacă de drept la CSA Steaua.  Potrivit deciziei ICCJ, FCSB nu este continuatoarea lui Steaua și nu are dreptul la palmares și la alte moșteniri

Finanțatorul Becali să plătească CSA toate despăgubirile puse în sarcina sa de instanță.

Meciurile jucate de FCSB să fie declarate ilegale și, ca atare, priedute cu 3-0;  FCSB să nu mai aibă dreptul de a susține jocuri în Liga 1 și să fie înregistrată la FRF într-o ligă corespunzătoare.

Nu putem să nu recunoaștem activitatea și meritele colonelului Talpan în acest domeniu, mai ales că unele grupuri minore „interesate” încearcă să-i diminueze prestigiul și aceste merite.

De  asemenea, cadre din interiorul MAPN îi interzic Colonelului Talpan să comunice cu presa și societatea civilă pe această temă. Este cel puțin straniu că omul care a câștigat „războiul” nu este apreciat și promovat conform meritelor, ci mai mult, se încearcă denigrarea sa. Ultimul comunicat al dlui. Talpan este pozitiv, plin de explicații necesare și este de natură să pună lucrurile la locul lor.

Dacă hotărârile judecătorești, inclusiv a ICCJ, îi dau dreptate dlui. Talpan și Clubului CSA Steaua, înseamnă că acesta trebuie felicitat, promovat și recompensat în diverse moduri și nicidecum denigrat și admonestat.

Cu stupoare, aflăm din surse interne MAPN, că din dispoziția nu știm cui, s-a înființat o comisie disciplinară de evaluare a colonelului Talpan, în vederea, culmea, sancționării acestuia pentru că a câștigat procesele cu Becali și a comunicat presei. Ne întrebăm de partea cui se situează persoanele care au aceste aprecieri.

Îl susținem în continuare pe colonelul Talpan, în demersul și curajul lui de a se lupta singur cu „rechinii” din sport, pentru a-i aduce în legalitate și a recupera pagubele produse de aceștia MAPN, deci ale statului.

M.T.S. să dispună Corpului de Control o verificare minuțioasă la entitățile de linie a tuturor aspectelor subliniate și devoalate de colonelul Talpan, care au consecințe negative, păguboase pentru MAPN și în care sunt implicate inclusiv persoane de la MAPN, FRF, LPF, așa cum relatează presa.

Stimate Domnule Ministru, ne surprinde neplăcut că în această chestiune sunteți ghidat îndeaproape de colonelul Petrea, un ofițer pe care nu-l cunoaștem din merite deosebite, un om care a stat în spatele tuturor miniștrilor apărării și acum vă îndrumă și pe dvs. pe o cale greșită, în scopul de a distruge pur și simplu adeversarul său profesional, pe colonelul Talpan.

Aflăm, de ultimă oră, că „drept recompensă”, colonelul Talpan primește o sancțiune din partea conducerii MAPN, care, în mod sigur, va intriga și revolta pe toți susținătorii CSA Steaua și întreaga societate civilă sportivă.

Domnule Ministru, fotbalul românesc este zguduit de procese penale finalizate cu multe condamnări grave și nu am dori alte procese și condamnări care ar viza cadre ale MAPN, ceea ce ar dezonora ministerul și ar scădea încrederea populației în acest factor de stabilitate.

Cu distinsă stimă,

Dipl. Ec. Petre Răcănel

Președinte FSCR”

Pe aceeași temă
Ramona de la Neatza, gafa deceniului! Fustița i-a jucat feste și a rămas cu totul la vedere
Ramona de la Neatza, gafa deceniului! Fustița i-a jucat feste și a rămas cu totul la vedere
Dragomir, „turbat“ la televizor: „Bă, nenorocitule! Taci, bă, din gură! Te dau în judecată“
Dragomir, „turbat“ la televizor: „Bă, nenorocitule! Taci, bă, din gură! Te dau în judecată“
Valeriu Gheorghiţă explică cum se poate reduce de 20 de ori numărul deceselor. „Imunitatea de grup va fi mult mai mare”
Valeriu Gheorghiţă explică cum se poate reduce de 20 de ori numărul deceselor. „Imunitatea de grup va fi mult mai…
Și-a bătut joc Ronaldo de Solskjaer în timpul meciului cu Liverpool? Imaginile care au devenit virale
Și-a bătut joc Ronaldo de Solskjaer în timpul meciului cu Liverpool? Imaginile care au devenit virale
Care a fost cea mai furată mașină în 2020? Este incredibil că nu e un model german
Care a fost cea mai furată mașină în 2020? Este incredibil că nu e un model german
Legături bolnăvicioase. Ce e dispusă să accepte Anamaria Prodan după divorțul de Reghe
Legături bolnăvicioase. Ce e dispusă să accepte Anamaria Prodan după divorțul de Reghe
Câți oameni mor de Covid, de fapt! Mărturisire în exclusivitate
Câți oameni mor de Covid, de fapt! Mărturisire în exclusivitate
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine e predispus la cheaguri de sânge
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine e predispus la cheaguri de sânge
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să facă asta”
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să facă asta”
Cinci produse atractive aflate acum la reducere la Altex, eMAG și alte magazine
Cinci produse atractive aflate acum la reducere la Altex, eMAG și alte magazine
Raed Arafat, ANUNȚ HALUCINANT despre persoanele nevaccinate
Raed Arafat, ANUNȚ HALUCINANT despre persoanele nevaccinate
Soția lui Bănel rupe tăcerea! Îl căutau cămătarii și a fugit din țară! Ce le-a spus fiicelor lui, e sfâșietor!
Soția lui Bănel rupe tăcerea! Îl căutau cămătarii și a fugit din țară! Ce le-a spus fiicelor lui, e sfâșietor!
Se rupe Uniunea Europeană?! Profeţie cruntă la nivel înalt: UE îşi joacă ultima carte
Se rupe Uniunea Europeană?! Profeţie cruntă la nivel înalt: UE îşi joacă ultima carte
Un nou tip de beneficiu face furori în rândul IT-ştilor: bonusul de „bun-venit“ în companie. Unele companii din IT încep să acorde bonusuri consistente la angajare pentru specialiştii seniori, mai greu de găsit pe piaţă, în timp ce în fabrici şi în supermarketuri bonusurile de prezenţă au devenit o normalitate
Un nou tip de beneficiu face furori în rândul IT-ştilor: bonusul de „bun-venit“ în companie. Unele companii din IT încep…
Cum arată femeia cu cele mai mari buze din lume. Are 22 de ani
Cum arată femeia cu cele mai mari buze din lume. Are 22 de ani
Mirel Joacă Bine a fost ucis în timp ce comitea un jaf în Italia. Românul a fost împușcat de proprietarul unui magazin
Mirel Joacă Bine a fost ucis în timp ce comitea un jaf în Italia. Românul a fost împușcat de proprietarul…
O studentă a sesizat o lumină lângă dormitor. Când s-a apropiat a încremenit!
O studentă a sesizat o lumină lângă dormitor. Când s-a apropiat a încremenit!
Preşedinte: Cea mai mare lovitură de la moartea lui Pablo Escobar. Cel mai mare traficat de droguri din Columbia a fost capturat într-o operaţiune cu sute de membri ai trupelor speciale şi 22 de elicoptere
Preşedinte: Cea mai mare lovitură de la moartea lui Pablo Escobar. Cel mai mare traficat de droguri din Columbia a…
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
COMPILAŢIE Imaginile pe care nu credeai să le vezi vreodată. Ce-au surprins camerele
COMPILAŢIE Imaginile pe care nu credeai să le vezi vreodată. Ce-au surprins camerele
Ţara din Europa care caută cu disperare angajaţi şi nu găseşte. Salariile sunt uriaşe
Ţara din Europa care caută cu disperare angajaţi şi nu găseşte. Salariile sunt uriaşe
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Carmen de la Sălciua se apără! Când a început relația dintre ea și bărbatul însurat: „Nu am destrămat nicio căsnicie”
Carmen de la Sălciua se apără! Când a început relația dintre ea și bărbatul însurat: „Nu am destrămat nicio căsnicie”
Cea mai frumoasă femeie din România, în stare gravă! Are COVID și a chemat ambulanța
Cea mai frumoasă femeie din România, în stare gravă! Are COVID și a chemat ambulanța
Bani de la stat pentru achiziția de mașini pentru familiile cu minim trei copii
Bani de la stat pentru achiziția de mașini pentru familiile cu minim trei copii
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy