EXCLUSIV | Victorie pentru Becali: Florin Talpan, anchetat și sancționat de MApN după victoriile din instanță contra FCSB. Apelurile latifundiarului, ascultate abia după ce juristul a publicat documente despre faptele lui Burleanu

Autor: Matei Udrea Publicat: 06 Apr. 2017, 11:22 Actualizat: 07 Apr. 2017, 10:16 Special
  • Juristul Florin Talpan, reprezentantul CSA Steaua care a câștigat 11 procese contra FCSB și a lui Gigi Becali, deposedându-l pe cel din urmă de marca și de numele Steaua, a fost sancționat de superiorii din Armată.
  • Informația apare într-un comunicat emis de controversatul Petre Răcănel, personaj care în 2014 a felicitat Rusia pentru anexarea Crimeei.

UPDATE 12:03 Conform site-ului www.stiripesurse.ro, ministrul Apărării, Gabriel Leș, și șeful Marelui Stat Major, Nicolae Ciucă, au fost chemați la senat, pentru a da explicații asupra conflictului cu Gigi Becali, de senatorul liberal Iulian Dumitrescu. Audierea ar trebui să aibă loc luni, 11 aprilie. Ieri, un alt politician care a sărit în sprijinul lui Becali a fost Traian Băsescu. 


O scrisoare deschisă a organizației Societatea Civilă Românească, semnată de președintele acesteia, Petre Răcănel, și adresată lui Gabriel Leș, ministrul Apărării, intervine în favoarea juristului CSA Steaua. Textul cere urgentarea aplicării hotărârilor judecătorești definitive și presarea FRF pentru a scoate FCSB din competiții. De asemenea, conține un atac la adresa actualului comandant al CSA Steaua, colonelul Cristian Petrea, care ar fi influențat din umbră, susține Răcănel, și alți miniștri ai Apărării, pentru a favoriza interesele lui Becali.

Apelurile lui Becali la PSD au găsit ecou de-abia după ce Talpan a dezvăluit ce face Burleanu la federație


Burleanu, în tribunele Arenei Naționale, alături de șefii PSD, Vasile Dâncu și Liviu Dragnea. Dâncu a primit bani de la FRF printr-un contract de consultanță. FOTO: Mediafax

La punctul trei apar însă niște informații interesante. „Cu stupoare, aflăm din surse interne MAPN, că din dispoziția nu știm cui, s-a înființat o comisie disciplinară de evaluare a colonelului Talpan, în vederea, culmea, sancționării acestuia pentru că a câștigat procesele cu Becali și a comunicat presei. Ne întrebăm de partea cui se situează persoanele care au aceste aprecieri”, susține Răcănel. Mai mult decât atât, ceva mai jos se scrie de-a dreptul că Talpan a fost sancționat: „Aflăm, de ultimă oră, că «drept recompensă», colonelul Talpan primește o sancțiune din partea conducerii MAPN, care, în mod sigur, va intriga și revolta pe toți susținătorii CSA Steaua și întreaga societate civilă sportivă”.


Juristul Florin Talpan pare să fi dat de bucluc când a deschis Cutia Pandorei de la FRF

Dacă afirmațiile sunt reale, atunci Armatei îi va fi destul de greu să explice de ce un angajat care a câștigat atâtea procese este penalizat. Gigi Becali a făcut apel atât la fostul ministru al Apărării, Mihnea Motoc, cât și la actualul ministru, Gabriel Leș, să îl dea afară pe locotenent colonelul Florin Talpan. În disperare de cauză, Becali a recurs, acum două luni, la un mesaj public către PSD și președintele acestuia, Liviu Dragnea, să-l salveze de Justiție și să-i dea mai departe dreptul să folosească gratuit marca și numele Steaua.

Interesant este însă că, până la urmă, nu acțiunile contra lui Becali par să-i fi fost fatale lui Talpan, ci dezvăluirile despre ilegalitățile de la federația condusă de Burleanu. Imediat după ce a publicat documente care arată că actualul șef al FRF a semnat acte doi ani fără să fie validat de instanță, iar Comitetul Executiv funcționează ilegal, Florin Talpan a fost penalizat de superiori.

Petre Răcănel l-a felicitat pe Putin pentru anexarea Crimeei și a cerut desființarea DNA


Petre Răcănel, autorul scrisorii deschise, este un personaj controversat, suspectat că face jocurile Rusiei în România. Credit: Facebook, contul lui Petre Răcănel

Citiți mai jos comunicatul emis de Societatea Civilă Românească. Președintele acesteia, Petre Răcănel, s-a făcut remarcat la protestele din ianuarie 2012 și, apoi, în 2014, când l-a felicitat pe Vladimir Putin pentru că Rusia a anexat Crimeea. În 2012, el a semnat, alături de colonelul Mircea Dogaru, un acord cu PSD și PNL, cerând desființarea Curții Constituționale, a Direcției Naționale Anticorupție, a Agenției Naționale de Integritate și a Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

„MINISTERUL APĂ‚RĂ‚RII NAȚIONALE

Cabinetul Ministrului

In atenția Domnului Ministru Gabriel – Beniamin Leș

Stimate Domnule Ministru,

FSCR (Federația Societatea Civilă Românească) ca o componentă de bază a societății Civile Românești, recunoscută de populație ca având rezultate deosebite inclusiv in domeniul sportului și culturii, intervine din nou în procesul revoluționar de aducere a fenomenului sportiv în legalitate, al cărui promotor este Colonelul de Justiție Talpan Florin Costel.

Așadar, în continuarea corespondenței noastre către dvs., la care nu am am avut onoarea să ne răspundeți dvs. personal, în cadrul dialogul promis de Guvern în raporturile cu Societatea Civilă.

În spiritul civilizat și constructiv al dialogului nostru cu MAPN , pe această temă, vă aducem la cunoștință următoarele:

În sfârșit, în urma proceselor câștigate cu brio și profesionalism de către Colonelul Talpan, finanțatorul Becali, parte în proces cu demonstrația de rea credință, a cedat și a adoptat titulatura de FCSB, Steaua trecând de drept la Clubul Sportiv al Armatei.

Ca urmare, de aici se nasc câteva consecințe juridice, financiare și administrativ-sportive:

Palmaresul Stelei să treacă de drept la CSA Steaua.  Potrivit deciziei ICCJ, FCSB nu este continuatoarea lui Steaua și nu are dreptul la palmares și la alte moșteniri

Finanțatorul Becali să plătească CSA toate despăgubirile puse în sarcina sa de instanță.

Meciurile jucate de FCSB să fie declarate ilegale și, ca atare, priedute cu 3-0;  FCSB să nu mai aibă dreptul de a susține jocuri în Liga 1 și să fie înregistrată la FRF într-o ligă corespunzătoare.

Nu putem să nu recunoaștem activitatea și meritele colonelului Talpan în acest domeniu, mai ales că unele grupuri minore „interesate” încearcă să-i diminueze prestigiul și aceste merite.

De  asemenea, cadre din interiorul MAPN îi interzic Colonelului Talpan să comunice cu presa și societatea civilă pe această temă. Este cel puțin straniu că omul care a câștigat „războiul” nu este apreciat și promovat conform meritelor, ci mai mult, se încearcă denigrarea sa. Ultimul comunicat al dlui. Talpan este pozitiv, plin de explicații necesare și este de natură să pună lucrurile la locul lor.

Dacă hotărârile judecătorești, inclusiv a ICCJ, îi dau dreptate dlui. Talpan și Clubului CSA Steaua, înseamnă că acesta trebuie felicitat, promovat și recompensat în diverse moduri și nicidecum denigrat și admonestat.

Cu stupoare, aflăm din surse interne MAPN, că din dispoziția nu știm cui, s-a înființat o comisie disciplinară de evaluare a colonelului Talpan, în vederea, culmea, sancționării acestuia pentru că a câștigat procesele cu Becali și a comunicat presei. Ne întrebăm de partea cui se situează persoanele care au aceste aprecieri.

Îl susținem în continuare pe colonelul Talpan, în demersul și curajul lui de a se lupta singur cu „rechinii” din sport, pentru a-i aduce în legalitate și a recupera pagubele produse de aceștia MAPN, deci ale statului.

M.T.S. să dispună Corpului de Control o verificare minuțioasă la entitățile de linie a tuturor aspectelor subliniate și devoalate de colonelul Talpan, care au consecințe negative, păguboase pentru MAPN și în care sunt implicate inclusiv persoane de la MAPN, FRF, LPF, așa cum relatează presa.

Stimate Domnule Ministru, ne surprinde neplăcut că în această chestiune sunteți ghidat îndeaproape de colonelul Petrea, un ofițer pe care nu-l cunoaștem din merite deosebite, un om care a stat în spatele tuturor miniștrilor apărării și acum vă îndrumă și pe dvs. pe o cale greșită, în scopul de a distruge pur și simplu adeversarul său profesional, pe colonelul Talpan.

Aflăm, de ultimă oră, că „drept recompensă”, colonelul Talpan primește o sancțiune din partea conducerii MAPN, care, în mod sigur, va intriga și revolta pe toți susținătorii CSA Steaua și întreaga societate civilă sportivă.

Domnule Ministru, fotbalul românesc este zguduit de procese penale finalizate cu multe condamnări grave și nu am dori alte procese și condamnări care ar viza cadre ale MAPN, ceea ce ar dezonora ministerul și ar scădea încrederea populației în acest factor de stabilitate.

Cu distinsă stimă,

Dipl. Ec. Petre Răcănel

Președinte FSCR”

Autor: Matei Udrea Publicat: 06 Apr. 2017, 11:22 Actualizat: 07 Apr. 2017, 10:16 Special
Pe aceeași temă
BOMBĂ! Zăvo a vrut să se împace cu Pepe și i-a trimis acest SMS. Cum a răspuns Pepe
BOMBĂ! Zăvo a vrut să se împace cu Pepe și i-a trimis acest SMS. Cum a răspuns Pepe
Jabba jihadistul, un uriaş de peste 250 de kilograme şi unul dintre cei mai cruzi lideri ISIS, a fost arestat în Irak
Jabba jihadistul, un uriaş de peste 250 de kilograme şi unul dintre cei mai cruzi lideri ISIS, a fost arestat în Irak
BREAKING. Doliu in toata tara! A MURIT presedintele Senatului in urma cu putin timp
BREAKING. Doliu in toata tara! A MURIT presedintele Senatului in urma cu putin timp
Dincă şi Râmaru sunt nimic pe lângă el. Psiholog criminalist: „Amantul gestionarelor”, cel mai terifiant criminal în serie român
Dincă şi Râmaru sunt nimic pe lângă el. Psiholog criminalist: „Amantul gestionarelor”, cel mai terifiant criminal ...
„Mbappe” le-a scos fotbalul din cap! S-a distrat cu fundasii adversi si apoi i-a pasat lui Man! Vezi faza reusita de Florinel Coman
„Mbappe” le-a scos fotbalul din cap! S-a distrat cu fundasii adversi si apoi i-a pasat lui Man! Vezi faza reusita de ...
Imagini fierbinți! Top 50 cu cele mai mari 'bunăciuni' de pe Instagram
Imagini fierbinți! Top 50 cu cele mai mari 'bunăciuni' de pe Instagram
Despre sex, fără perdea: femeile nu ştiu să ceară, bărbaţii nu ştiu să ofere
Despre sex, fără perdea: femeile nu ştiu să ceară, bărbaţii nu ştiu să ofere
Vrei să pui GPL pe LOGAN, atunci trebui să știi care sunt riscurile. La câți KM pică motorul
Vrei să pui GPL pe LOGAN, atunci trebui să știi care sunt riscurile. La câți KM pică motorul
Tânără strânsă de gât în plină stradă de o brută şi lovită până la leşin. Surpriza neplăcută de care a avut parte agresorul
Tânără strânsă de gât în plină stradă de o brută şi lovită până la leşin. Surpriza neplăcută de care a avut ...
Vreţi să vă schimbaţi maşină? Puteţi să vă cumpăraţi maşină nouă direct de la ANAF. O Skoda Octavia costă 1.000 de euro
Vreţi să vă schimbaţi maşină? Puteţi să vă cumpăraţi maşină nouă direct de la ANAF. O Skoda Octavia costă 1.000 de euro
DESCOPERIREA care răstoarnă tot ce se spunea până acum despre alcool. Risc MORTAL pentru persoanele care nu beau. Concluzia obţinută după 20 de ani de studii
DESCOPERIREA care răstoarnă tot ce se spunea până acum despre alcool. Risc MORTAL pentru persoanele care nu beau. Concluzia ...
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta acum 20 de ani
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta ...
NO COMMENT | O vedetă TV şi-a dat chiloţii jos şi s-a pozat fără jenă. Poze incendiare cu zonele intime ale divei
NO COMMENT | O vedetă TV şi-a dat chiloţii jos şi s-a pozat fără jenă. Poze incendiare cu zonele intime ale divei
Se dau 140 de euro pe zi! Decizia fulger luată de Guvernul Orban. Cine va primi banii
Se dau 140 de euro pe zi! Decizia fulger luată de Guvernul Orban. Cine va primi banii
Suplimentele din cauza cărora Dorian Popa a rămas steril! Probabil le iei și tu, fără să știi riscul
Suplimentele din cauza cărora Dorian Popa a rămas steril! Probabil le iei și tu, fără să știi riscul
EXCLUSIV! S-a aflat acum! Ce s-a gasit in casa in care a murit Cristina Topescu. Detalii cumplite
EXCLUSIV! S-a aflat acum! Ce s-a gasit in casa in care a murit Cristina Topescu. Detalii cumplite
Veşti BUNE: Românii pot lua 35.000 GRATIS de la stat să îşi cumpere o MAŞINĂ
Veşti BUNE: Românii pot lua 35.000 GRATIS de la stat să îşi cumpere o MAŞINĂ
Abi Talent îl desființează pe Velea:
Abi Talent îl desființează pe Velea: "Orfanule, ești un..." Ce batjocură
Speranţe pentru taximetrişti! Încă o ţară renunţă definitiv la Uber
Speranţe pentru taximetrişti! Încă o ţară renunţă definitiv la Uber
Moment şocant la Australian Open. Un tenismen i-a cerut ceva bizar fetei de mingi care i-a adus o banană | VIDEO
Moment şocant la Australian Open. Un tenismen i-a cerut ceva bizar fetei de mingi care i-a adus o banană | VIDEO
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ! Vești proaste pentru toți pensionarii
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ! Vești proaste pentru toți pensionarii
Drama incredibilă a unei tinere: „Mama a plătit 17.000 de euro pentru nunta mea de vis, apoi a rămas însărcinată cu soţul meu...”
Drama incredibilă a unei tinere: „Mama a plătit 17.000 de euro pentru nunta mea de vis, apoi a rămas însărcinată ...
Bombă în showbiz: s-au logodit în secret! După o relație tumultoasă, iată că în sfârșit actorul și-a găsit fericirea în brațele unei superbe blonde
Bombă în showbiz: s-au logodit în secret! După o relație tumultoasă, iată că în sfârșit actorul și-a găsit fericirea ...
Prințul Harry a primit oferte de job inedite dupa ce a renuntat la banii bunicii sale! Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Prințul Harry a primit oferte de job inedite dupa ce a renuntat la banii bunicii sale! Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Farsă amoroasă terminată prost pentru un tânăr înşelat de soţie. A fost tăiat, bătut şi sechestrat de rival
Farsă amoroasă terminată prost pentru un tânăr înşelat de soţie. A fost tăiat, bătut şi sechestrat de rival
E ca nouă, BOSS. Nu bate, nu troncăne. Ce probleme a avut acest VW Golf VI cumpărat de la un samsar?
E ca nouă, BOSS. Nu bate, nu troncăne. Ce probleme a avut acest VW Golf VI cumpărat de la un samsar?
CONVORBIRILE SECRETE, din pușcărie, ale lui Gheorghe Dincă! Cum a încercat să o 'cumpere' pe Luiza și DOVADA că nu voia să o omoare
CONVORBIRILE SECRETE, din pușcărie, ale lui Gheorghe Dincă! Cum a încercat să o 'cumpere' pe Luiza și DOVADA că nu ...
Când are loc primul parastas al Cristinei Țopescu și cum se procedează în cazul incinerărilor! Biserica are reguli foarte stricte!
Când are loc primul parastas al Cristinei Țopescu și cum se procedează în cazul incinerărilor! Biserica are reguli ...
Jurnalul tinerei care a decis să devină damă de companie: 'Eram curtată de o grămadă de băieţi, fără a...'
Jurnalul tinerei care a decis să devină damă de companie: 'Eram curtată de o grămadă de băieţi, fără a...'