EXCLUSIV | Victorie pentru Becali: Florin Talpan, anchetat și sancționat de MApN după victoriile din instanță contra FCSB. Apelurile latifundiarului, ascultate abia după ce juristul a publicat documente despre faptele lui Burleanu

Autor: Matei Udrea Publicat: 06 Apr. 2017, 11:22 Actualizat: 07 Apr. 2017, 10:16 Special
  • Juristul Florin Talpan, reprezentantul CSA Steaua care a câștigat 11 procese contra FCSB și a lui Gigi Becali, deposedându-l pe cel din urmă de marca și de numele Steaua, a fost sancționat de superiorii din Armată.
  • Informația apare într-un comunicat emis de controversatul Petre Răcănel, personaj care în 2014 a felicitat Rusia pentru anexarea Crimeei.

UPDATE 12:03 Conform site-ului www.stiripesurse.ro, ministrul Apărării, Gabriel Leș, și șeful Marelui Stat Major, Nicolae Ciucă, au fost chemați la senat, pentru a da explicații asupra conflictului cu Gigi Becali, de senatorul liberal Iulian Dumitrescu. Audierea ar trebui să aibă loc luni, 11 aprilie. Ieri, un alt politician care a sărit în sprijinul lui Becali a fost Traian Băsescu. 


O scrisoare deschisă a organizației Societatea Civilă Românească, semnată de președintele acesteia, Petre Răcănel, și adresată lui Gabriel Leș, ministrul Apărării, intervine în favoarea juristului CSA Steaua. Textul cere urgentarea aplicării hotărârilor judecătorești definitive și presarea FRF pentru a scoate FCSB din competiții. De asemenea, conține un atac la adresa actualului comandant al CSA Steaua, colonelul Cristian Petrea, care ar fi influențat din umbră, susține Răcănel, și alți miniștri ai Apărării, pentru a favoriza interesele lui Becali.

Apelurile lui Becali la PSD au găsit ecou de-abia după ce Talpan a dezvăluit ce face Burleanu la federație


Burleanu, în tribunele Arenei Naționale, alături de șefii PSD, Vasile Dâncu și Liviu Dragnea. Dâncu a primit bani de la FRF printr-un contract de consultanță. FOTO: Mediafax

La punctul trei apar însă niște informații interesante. „Cu stupoare, aflăm din surse interne MAPN, că din dispoziția nu știm cui, s-a înființat o comisie disciplinară de evaluare a colonelului Talpan, în vederea, culmea, sancționării acestuia pentru că a câștigat procesele cu Becali și a comunicat presei. Ne întrebăm de partea cui se situează persoanele care au aceste aprecieri”, susține Răcănel. Mai mult decât atât, ceva mai jos se scrie de-a dreptul că Talpan a fost sancționat: „Aflăm, de ultimă oră, că «drept recompensă», colonelul Talpan primește o sancțiune din partea conducerii MAPN, care, în mod sigur, va intriga și revolta pe toți susținătorii CSA Steaua și întreaga societate civilă sportivă”.


Juristul Florin Talpan pare să fi dat de bucluc când a deschis Cutia Pandorei de la FRF

Dacă afirmațiile sunt reale, atunci Armatei îi va fi destul de greu să explice de ce un angajat care a câștigat atâtea procese este penalizat. Gigi Becali a făcut apel atât la fostul ministru al Apărării, Mihnea Motoc, cât și la actualul ministru, Gabriel Leș, să îl dea afară pe locotenent colonelul Florin Talpan. În disperare de cauză, Becali a recurs, acum două luni, la un mesaj public către PSD și președintele acestuia, Liviu Dragnea, să-l salveze de Justiție și să-i dea mai departe dreptul să folosească gratuit marca și numele Steaua.

Interesant este însă că, până la urmă, nu acțiunile contra lui Becali par să-i fi fost fatale lui Talpan, ci dezvăluirile despre ilegalitățile de la federația condusă de Burleanu. Imediat după ce a publicat documente care arată că actualul șef al FRF a semnat acte doi ani fără să fie validat de instanță, iar Comitetul Executiv funcționează ilegal, Florin Talpan a fost penalizat de superiori.

Petre Răcănel l-a felicitat pe Putin pentru anexarea Crimeei și a cerut desființarea DNA


Petre Răcănel, autorul scrisorii deschise, este un personaj controversat, suspectat că face jocurile Rusiei în România. Credit: Facebook, contul lui Petre Răcănel

Citiți mai jos comunicatul emis de Societatea Civilă Românească. Președintele acesteia, Petre Răcănel, s-a făcut remarcat la protestele din ianuarie 2012 și, apoi, în 2014, când l-a felicitat pe Vladimir Putin pentru că Rusia a anexat Crimeea. În 2012, el a semnat, alături de colonelul Mircea Dogaru, un acord cu PSD și PNL, cerând desființarea Curții Constituționale, a Direcției Naționale Anticorupție, a Agenției Naționale de Integritate și a Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

„MINISTERUL APĂ‚RĂ‚RII NAȚIONALE

Cabinetul Ministrului

In atenția Domnului Ministru Gabriel – Beniamin Leș

Stimate Domnule Ministru,

FSCR (Federația Societatea Civilă Românească) ca o componentă de bază a societății Civile Românești, recunoscută de populație ca având rezultate deosebite inclusiv in domeniul sportului și culturii, intervine din nou în procesul revoluționar de aducere a fenomenului sportiv în legalitate, al cărui promotor este Colonelul de Justiție Talpan Florin Costel.

Așadar, în continuarea corespondenței noastre către dvs., la care nu am am avut onoarea să ne răspundeți dvs. personal, în cadrul dialogul promis de Guvern în raporturile cu Societatea Civilă.

În spiritul civilizat și constructiv al dialogului nostru cu MAPN , pe această temă, vă aducem la cunoștință următoarele:

În sfârșit, în urma proceselor câștigate cu brio și profesionalism de către Colonelul Talpan, finanțatorul Becali, parte în proces cu demonstrația de rea credință, a cedat și a adoptat titulatura de FCSB, Steaua trecând de drept la Clubul Sportiv al Armatei.

Ca urmare, de aici se nasc câteva consecințe juridice, financiare și administrativ-sportive:

Palmaresul Stelei să treacă de drept la CSA Steaua.  Potrivit deciziei ICCJ, FCSB nu este continuatoarea lui Steaua și nu are dreptul la palmares și la alte moșteniri

Finanțatorul Becali să plătească CSA toate despăgubirile puse în sarcina sa de instanță.

Meciurile jucate de FCSB să fie declarate ilegale și, ca atare, priedute cu 3-0;  FCSB să nu mai aibă dreptul de a susține jocuri în Liga 1 și să fie înregistrată la FRF într-o ligă corespunzătoare.

Nu putem să nu recunoaștem activitatea și meritele colonelului Talpan în acest domeniu, mai ales că unele grupuri minore „interesate” încearcă să-i diminueze prestigiul și aceste merite.

De  asemenea, cadre din interiorul MAPN îi interzic Colonelului Talpan să comunice cu presa și societatea civilă pe această temă. Este cel puțin straniu că omul care a câștigat „războiul” nu este apreciat și promovat conform meritelor, ci mai mult, se încearcă denigrarea sa. Ultimul comunicat al dlui. Talpan este pozitiv, plin de explicații necesare și este de natură să pună lucrurile la locul lor.

Dacă hotărârile judecătorești, inclusiv a ICCJ, îi dau dreptate dlui. Talpan și Clubului CSA Steaua, înseamnă că acesta trebuie felicitat, promovat și recompensat în diverse moduri și nicidecum denigrat și admonestat.

Cu stupoare, aflăm din surse interne MAPN, că din dispoziția nu știm cui, s-a înființat o comisie disciplinară de evaluare a colonelului Talpan, în vederea, culmea, sancționării acestuia pentru că a câștigat procesele cu Becali și a comunicat presei. Ne întrebăm de partea cui se situează persoanele care au aceste aprecieri.

Îl susținem în continuare pe colonelul Talpan, în demersul și curajul lui de a se lupta singur cu „rechinii” din sport, pentru a-i aduce în legalitate și a recupera pagubele produse de aceștia MAPN, deci ale statului.

M.T.S. să dispună Corpului de Control o verificare minuțioasă la entitățile de linie a tuturor aspectelor subliniate și devoalate de colonelul Talpan, care au consecințe negative, păguboase pentru MAPN și în care sunt implicate inclusiv persoane de la MAPN, FRF, LPF, așa cum relatează presa.

Stimate Domnule Ministru, ne surprinde neplăcut că în această chestiune sunteți ghidat îndeaproape de colonelul Petrea, un ofițer pe care nu-l cunoaștem din merite deosebite, un om care a stat în spatele tuturor miniștrilor apărării și acum vă îndrumă și pe dvs. pe o cale greșită, în scopul de a distruge pur și simplu adeversarul său profesional, pe colonelul Talpan.

Aflăm, de ultimă oră, că „drept recompensă”, colonelul Talpan primește o sancțiune din partea conducerii MAPN, care, în mod sigur, va intriga și revolta pe toți susținătorii CSA Steaua și întreaga societate civilă sportivă.

Domnule Ministru, fotbalul românesc este zguduit de procese penale finalizate cu multe condamnări grave și nu am dori alte procese și condamnări care ar viza cadre ale MAPN, ceea ce ar dezonora ministerul și ar scădea încrederea populației în acest factor de stabilitate.

Cu distinsă stimă,

Dipl. Ec. Petre Răcănel

Președinte FSCR”

Autor: Matei Udrea Publicat: 06 Apr. 2017, 11:22 Actualizat: 07 Apr. 2017, 10:16 Special
Pe aceeași temă
Fustița i-a jucat feste lui Carmen Brumă și a rămas cu zonele intime la vedere! Nici măcar nu are chiloței
Fustița i-a jucat feste lui Carmen Brumă și a rămas cu zonele intime la vedere! Nici măcar nu are chiloței
VIDEO Accident horror surprins de o cameră de bord. Ce-a făcut un şofer inconştient
VIDEO Accident horror surprins de o cameră de bord. Ce-a făcut un şofer inconştient
Videoclip spectaculos: Un protestar din Belarus scapă în ultima clipă de poliţie sărind într-un Logan la un semafor
Videoclip spectaculos: Un protestar din Belarus scapă în ultima clipă de poliţie sărind într-un Logan la un semafor
Mihai Stoica a PLANS in direct dupa eliminarea din Europa League! „Daca arbitrajul era corect, ne pregateam de playoff!” Ce spune despre descoperirile facute in lot
Mihai Stoica a PLANS in direct dupa eliminarea din Europa League! „Daca arbitrajul era corect, ne pregateam de playoff!” ...
Un bărbat a murit după ce a mâncat jeleuri negre zilnic timp „de câteva săptămâni”
Un bărbat a murit după ce a mâncat jeleuri negre zilnic timp „de câteva săptămâni”
La TV păpuşă, pe plajă mătuşă! Cum arată Mirela Vaida în costum de baie
La TV păpuşă, pe plajă mătuşă! Cum arată Mirela Vaida în costum de baie
Gheorghe Dincă a plâns în faţa magistraţilor. Ce povestea presupusul criminal în timp ce-şi ştergea lacrimile
Gheorghe Dincă a plâns în faţa magistraţilor. Ce povestea presupusul criminal în timp ce-şi ştergea lacrimile
Incredibil ce a făcut Gheorghe Dincă în fața judecătorilor. Mama Luizei a rămas perplexă
Incredibil ce a făcut Gheorghe Dincă în fața judecătorilor. Mama Luizei a rămas perplexă
Atac SÂNGEROS în centrul orașului! Gruparea TERORISTĂ este scăpată de sub CONTROL! Cum sunt alese victimele
Atac SÂNGEROS în centrul orașului! Gruparea TERORISTĂ este scăpată de sub CONTROL! Cum sunt alese victimele
Mama Roxanei Dobre vrea să țină pasul cu fiica sa! A apelat la medicii esteticieni pentru un aspect mai tânăr! Imagini spectaculoase cu soacra lui Florin Salam / PAPARAZZI
Mama Roxanei Dobre vrea să țină pasul cu fiica sa! A apelat la medicii esteticieni pentru un aspect mai tânăr! Imagini ...
Bombă fix înainte de alegeri! Firea: Ultima mea săptămână în politică. Picătura care a umplut paharul
Bombă fix înainte de alegeri! Firea: Ultima mea săptămână în politică. Picătura care a umplut paharul
Prezervative, spălate și reambalate pentru vânzare. În ce oraș au fost puse la raft, după ce au fost folosite deja
Prezervative, spălate și reambalate pentru vânzare. În ce oraș au fost puse la raft, după ce au fost folosite deja
Pe ultima sută de metri, PSD aruncă un bolovan în capul guvernului PNL
Pe ultima sută de metri, PSD aruncă un bolovan în capul guvernului PNL
Un bărbat a fost beat timp de șase ani fără să bea strop de alcool. „Nimeni nu îl credea că nu bea”
Un bărbat a fost beat timp de șase ani fără să bea strop de alcool. „Nimeni nu îl credea că nu bea”
Renault lansează în EUROPA cel mai frumos SUV. Arkana sparge topurile
Renault lansează în EUROPA cel mai frumos SUV. Arkana sparge topurile
Se relaxau pe iaht când au văzut agitaţie în ocean. Au lansat drona şi au au avut parte de șocul vieții
Se relaxau pe iaht când au văzut agitaţie în ocean. Au lansat drona şi au au avut parte de șocul vieții
METEO. Prognoza pe următoarele 4 săptămâni: Cum va fi vremea în luna octombrie
METEO. Prognoza pe următoarele 4 săptămâni: Cum va fi vremea în luna octombrie
Bucurie imensă în familia regală britanică! ESTE ÎNSĂRCINATĂ
Bucurie imensă în familia regală britanică! ESTE ÎNSĂRCINATĂ
Topul vedetelor care au desfăcut picioarele prea mult și s-a văzut tot!
Topul vedetelor care au desfăcut picioarele prea mult și s-a văzut tot!
Gina Pistol a confirmat ca este insarcinata? Gestul subtil facut de iubita lui Smiley a ridicat semne de intrebare. Cum s-a dat de gol vedeta
Gina Pistol a confirmat ca este insarcinata? Gestul subtil facut de iubita lui Smiley a ridicat semne de intrebare. Cum s-a ...
Faliment de RĂSUNET! De la lider de piaţă, la faliment! Murfatlar este vândut pe bucăţi
Faliment de RĂSUNET! De la lider de piaţă, la faliment! Murfatlar este vândut pe bucăţi
Ilie Năstase are grijă și de copii, și de prieteni... în același timp! Așa își face loc în program fostul mare tenismen / PAPARAZZI
Ilie Năstase are grijă și de copii, și de prieteni... în același timp! Așa își face loc în program fostul mare ...
ALERTĂ ANM! A fost emis COD PORTOCALIU de vijelii în mai multe județe
ALERTĂ ANM! A fost emis COD PORTOCALIU de vijelii în mai multe județe
Simon Cowell şi-a vândut a doua casă din Beverly Hills în acest an
Simon Cowell şi-a vândut a doua casă din Beverly Hills în acest an
CRAIOVA fabrică cel mai frumos și mai sportiv SUV din Europa. Cât va costa noul model?
CRAIOVA fabrică cel mai frumos și mai sportiv SUV din Europa. Cât va costa noul model?
FOTO. Oana Zăvoranu, apariţie controversată! Ce au putut vedea fanii i-a scandalizat
FOTO. Oana Zăvoranu, apariţie controversată! Ce au putut vedea fanii i-a scandalizat
FOTO. Vica, fosta amantă a lui Victor Piţurcă, s-a pozat goală complet în pat! Cum arată la 45 de ani
FOTO. Vica, fosta amantă a lui Victor Piţurcă, s-a pozat goală complet în pat! Cum arată la 45 de ani