EXCLUSIV | Victorie pentru Becali: Florin Talpan, anchetat și sancționat de MApN după victoriile din instanță contra FCSB. Apelurile latifundiarului, ascultate abia după ce juristul a publicat documente despre faptele lui Burleanu

Autor: Matei Udrea Publicat: 06 Apr. 2017, 11:22 Actualizat: 07 Apr. 2017, 10:16 Special
  • Juristul Florin Talpan, reprezentantul CSA Steaua care a câștigat 11 procese contra FCSB și a lui Gigi Becali, deposedându-l pe cel din urmă de marca și de numele Steaua, a fost sancționat de superiorii din Armată.
  • Informația apare într-un comunicat emis de controversatul Petre Răcănel, personaj care în 2014 a felicitat Rusia pentru anexarea Crimeei.

UPDATE 12:03 Conform site-ului www.stiripesurse.ro, ministrul Apărării, Gabriel Leș, și șeful Marelui Stat Major, Nicolae Ciucă, au fost chemați la senat, pentru a da explicații asupra conflictului cu Gigi Becali, de senatorul liberal Iulian Dumitrescu. Audierea ar trebui să aibă loc luni, 11 aprilie. Ieri, un alt politician care a sărit în sprijinul lui Becali a fost Traian Băsescu. 


O scrisoare deschisă a organizației Societatea Civilă Românească, semnată de președintele acesteia, Petre Răcănel, și adresată lui Gabriel Leș, ministrul Apărării, intervine în favoarea juristului CSA Steaua. Textul cere urgentarea aplicării hotărârilor judecătorești definitive și presarea FRF pentru a scoate FCSB din competiții. De asemenea, conține un atac la adresa actualului comandant al CSA Steaua, colonelul Cristian Petrea, care ar fi influențat din umbră, susține Răcănel, și alți miniștri ai Apărării, pentru a favoriza interesele lui Becali.

Apelurile lui Becali la PSD au găsit ecou de-abia după ce Talpan a dezvăluit ce face Burleanu la federație


Burleanu, în tribunele Arenei Naționale, alături de șefii PSD, Vasile Dâncu și Liviu Dragnea. Dâncu a primit bani de la FRF printr-un contract de consultanță. FOTO: Mediafax

La punctul trei apar însă niște informații interesante. „Cu stupoare, aflăm din surse interne MAPN, că din dispoziția nu știm cui, s-a înființat o comisie disciplinară de evaluare a colonelului Talpan, în vederea, culmea, sancționării acestuia pentru că a câștigat procesele cu Becali și a comunicat presei. Ne întrebăm de partea cui se situează persoanele care au aceste aprecieri”, susține Răcănel. Mai mult decât atât, ceva mai jos se scrie de-a dreptul că Talpan a fost sancționat: „Aflăm, de ultimă oră, că «drept recompensă», colonelul Talpan primește o sancțiune din partea conducerii MAPN, care, în mod sigur, va intriga și revolta pe toți susținătorii CSA Steaua și întreaga societate civilă sportivă”.


Juristul Florin Talpan pare să fi dat de bucluc când a deschis Cutia Pandorei de la FRF

Dacă afirmațiile sunt reale, atunci Armatei îi va fi destul de greu să explice de ce un angajat care a câștigat atâtea procese este penalizat. Gigi Becali a făcut apel atât la fostul ministru al Apărării, Mihnea Motoc, cât și la actualul ministru, Gabriel Leș, să îl dea afară pe locotenent colonelul Florin Talpan. În disperare de cauză, Becali a recurs, acum două luni, la un mesaj public către PSD și președintele acestuia, Liviu Dragnea, să-l salveze de Justiție și să-i dea mai departe dreptul să folosească gratuit marca și numele Steaua.

Interesant este însă că, până la urmă, nu acțiunile contra lui Becali par să-i fi fost fatale lui Talpan, ci dezvăluirile despre ilegalitățile de la federația condusă de Burleanu. Imediat după ce a publicat documente care arată că actualul șef al FRF a semnat acte doi ani fără să fie validat de instanță, iar Comitetul Executiv funcționează ilegal, Florin Talpan a fost penalizat de superiori.

Petre Răcănel l-a felicitat pe Putin pentru anexarea Crimeei și a cerut desființarea DNA


Petre Răcănel, autorul scrisorii deschise, este un personaj controversat, suspectat că face jocurile Rusiei în România. Credit: Facebook, contul lui Petre Răcănel

Citiți mai jos comunicatul emis de Societatea Civilă Românească. Președintele acesteia, Petre Răcănel, s-a făcut remarcat la protestele din ianuarie 2012 și, apoi, în 2014, când l-a felicitat pe Vladimir Putin pentru că Rusia a anexat Crimeea. În 2012, el a semnat, alături de colonelul Mircea Dogaru, un acord cu PSD și PNL, cerând desființarea Curții Constituționale, a Direcției Naționale Anticorupție, a Agenției Naționale de Integritate și a Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

„MINISTERUL APĂ‚RĂ‚RII NAȚIONALE

Cabinetul Ministrului

In atenția Domnului Ministru Gabriel – Beniamin Leș

Stimate Domnule Ministru,

FSCR (Federația Societatea Civilă Românească) ca o componentă de bază a societății Civile Românești, recunoscută de populație ca având rezultate deosebite inclusiv in domeniul sportului și culturii, intervine din nou în procesul revoluționar de aducere a fenomenului sportiv în legalitate, al cărui promotor este Colonelul de Justiție Talpan Florin Costel.

Așadar, în continuarea corespondenței noastre către dvs., la care nu am am avut onoarea să ne răspundeți dvs. personal, în cadrul dialogul promis de Guvern în raporturile cu Societatea Civilă.

În spiritul civilizat și constructiv al dialogului nostru cu MAPN , pe această temă, vă aducem la cunoștință următoarele:

În sfârșit, în urma proceselor câștigate cu brio și profesionalism de către Colonelul Talpan, finanțatorul Becali, parte în proces cu demonstrația de rea credință, a cedat și a adoptat titulatura de FCSB, Steaua trecând de drept la Clubul Sportiv al Armatei.

Ca urmare, de aici se nasc câteva consecințe juridice, financiare și administrativ-sportive:

Palmaresul Stelei să treacă de drept la CSA Steaua.  Potrivit deciziei ICCJ, FCSB nu este continuatoarea lui Steaua și nu are dreptul la palmares și la alte moșteniri

Finanțatorul Becali să plătească CSA toate despăgubirile puse în sarcina sa de instanță.

Meciurile jucate de FCSB să fie declarate ilegale și, ca atare, priedute cu 3-0;  FCSB să nu mai aibă dreptul de a susține jocuri în Liga 1 și să fie înregistrată la FRF într-o ligă corespunzătoare.

Nu putem să nu recunoaștem activitatea și meritele colonelului Talpan în acest domeniu, mai ales că unele grupuri minore „interesate” încearcă să-i diminueze prestigiul și aceste merite.

De  asemenea, cadre din interiorul MAPN îi interzic Colonelului Talpan să comunice cu presa și societatea civilă pe această temă. Este cel puțin straniu că omul care a câștigat „războiul” nu este apreciat și promovat conform meritelor, ci mai mult, se încearcă denigrarea sa. Ultimul comunicat al dlui. Talpan este pozitiv, plin de explicații necesare și este de natură să pună lucrurile la locul lor.

Dacă hotărârile judecătorești, inclusiv a ICCJ, îi dau dreptate dlui. Talpan și Clubului CSA Steaua, înseamnă că acesta trebuie felicitat, promovat și recompensat în diverse moduri și nicidecum denigrat și admonestat.

Cu stupoare, aflăm din surse interne MAPN, că din dispoziția nu știm cui, s-a înființat o comisie disciplinară de evaluare a colonelului Talpan, în vederea, culmea, sancționării acestuia pentru că a câștigat procesele cu Becali și a comunicat presei. Ne întrebăm de partea cui se situează persoanele care au aceste aprecieri.

Îl susținem în continuare pe colonelul Talpan, în demersul și curajul lui de a se lupta singur cu „rechinii” din sport, pentru a-i aduce în legalitate și a recupera pagubele produse de aceștia MAPN, deci ale statului.

M.T.S. să dispună Corpului de Control o verificare minuțioasă la entitățile de linie a tuturor aspectelor subliniate și devoalate de colonelul Talpan, care au consecințe negative, păguboase pentru MAPN și în care sunt implicate inclusiv persoane de la MAPN, FRF, LPF, așa cum relatează presa.

Stimate Domnule Ministru, ne surprinde neplăcut că în această chestiune sunteți ghidat îndeaproape de colonelul Petrea, un ofițer pe care nu-l cunoaștem din merite deosebite, un om care a stat în spatele tuturor miniștrilor apărării și acum vă îndrumă și pe dvs. pe o cale greșită, în scopul de a distruge pur și simplu adeversarul său profesional, pe colonelul Talpan.

Aflăm, de ultimă oră, că „drept recompensă”, colonelul Talpan primește o sancțiune din partea conducerii MAPN, care, în mod sigur, va intriga și revolta pe toți susținătorii CSA Steaua și întreaga societate civilă sportivă.

Domnule Ministru, fotbalul românesc este zguduit de procese penale finalizate cu multe condamnări grave și nu am dori alte procese și condamnări care ar viza cadre ale MAPN, ceea ce ar dezonora ministerul și ar scădea încrederea populației în acest factor de stabilitate.

Cu distinsă stimă,

Dipl. Ec. Petre Răcănel

Președinte FSCR”

Autor: Matei Udrea Publicat: 06 Apr. 2017, 11:22 Actualizat: 07 Apr. 2017, 10:16 Special
Pe aceeași temă
EXCLUSIV. Gestul neasteptat facut azi de Viorica Dancila la un restaurant Starbucks din Bucuresti
EXCLUSIV. Gestul neasteptat facut azi de Viorica Dancila la un restaurant Starbucks din Bucuresti
VIDEO Scene halucinante la Timişoara. O vânzătoare s-a luptat cu doi hoţi sub privirile nepăsătoare ale mai multor martori
VIDEO Scene halucinante la Timişoara. O vânzătoare s-a luptat cu doi hoţi sub privirile nepăsătoare ale mai multor ...
DOLIU in PSD! A MURIT in prag de ALEGERI! Social-democratii nu isi pot reveni din SOC
DOLIU in PSD! A MURIT in prag de ALEGERI! Social-democratii nu isi pot reveni din SOC
Orban a concediat consiliera care câştiga 8.600 de euro pe lună în Guvernul Dăncilă
Orban a concediat consiliera care câştiga 8.600 de euro pe lună în Guvernul Dăncilă
Contra, in fata ultimului meci ca antrenor al Romaniei! Cand pleaca selectionerul si cine e marele favorit sa-l inlocuiasca
Contra, in fata ultimului meci ca antrenor al Romaniei! Cand pleaca selectionerul si cine e marele favorit sa-l inlocuiasca
Odios! Copil tinut intr-o cusca pentru pisici si UCIS cu apa clocotita de parinti. Este IREAL motivul dat de acestia. Doamne..
Odios! Copil tinut intr-o cusca pentru pisici si UCIS cu apa clocotita de parinti. Este IREAL motivul dat de acestia. Doamne..
Şoferul unui Golf este filmat cum repetă o greşeală de mai multe ori. În final provoacă un accident grav - VIDEO
Şoferul unui Golf este filmat cum repetă o greşeală de mai multe ori. În final provoacă un accident grav - VIDEO
VIDEO Incident înfiorător în timpul unui spectacol de circ. O tânără acrobată a suferit un accident grav
VIDEO Incident înfiorător în timpul unui spectacol de circ. O tânără acrobată a suferit un accident grav
De unde începe PNL reformele. Primul lucru care va fi TĂIAT
De unde începe PNL reformele. Primul lucru care va fi TĂIAT
A luat VIBRATORUL pentru un ''tratament special''. Cum a fost SURPRINSĂ tânăra care folosea ,,Manipulatorul''
A luat VIBRATORUL pentru un ''tratament special''. Cum a fost SURPRINSĂ tânăra care folosea ,,Manipulatorul''
LINIŞTE TOTALĂ! Bomba SEXY care a fost surprinsă într-o poziţie indecentă. Toţi au rămas fără cuvinte
LINIŞTE TOTALĂ! Bomba SEXY care a fost surprinsă într-o poziţie indecentă. Toţi au rămas fără cuvinte
Răsturnare de situație! Cine a fost nora Vioricăi Dăncilă! S-a aflat acum
Răsturnare de situație! Cine a fost nora Vioricăi Dăncilă! S-a aflat acum
BOMBĂ! Ion Țiriac. către Simona Halep: ”Să îți fie rușine când te uiți în oglindă!”
BOMBĂ! Ion Țiriac. către Simona Halep: ”Să îți fie rușine când te uiți în oglindă!”
Medicii avertizează: aceste lucruri nu ţin loc de VIBRATOR!
Medicii avertizează: aceste lucruri nu ţin loc de VIBRATOR!
Ion Cristoiu anunta APOCALIPSA pentru Guvernul Orban! Unde a fost GRESEALA! Veste SOC inainte de alegeri!
Ion Cristoiu anunta APOCALIPSA pentru Guvernul Orban! Unde a fost GRESEALA! Veste SOC inainte de alegeri!
Un cuplu din Moldova a transmis live pe Facebook cum face amor
Un cuplu din Moldova a transmis live pe Facebook cum face amor
Un om de afaceri a plătit 3,7 MILIOANE de dolari pentru o noapte cu această actriţă celebră. La scurt timp după aceea a avut parte de o SURPRIZĂ extrem de neplăcută. Cazul a ajuns la Curtea Supremă
Un om de afaceri a plătit 3,7 MILIOANE de dolari pentru o noapte cu această actriţă celebră. La scurt timp după aceea ...
Ambasada Suediei, mesaj ironic pentru Naţionala României, după ratarea calificării la EURO 2020
Ambasada Suediei, mesaj ironic pentru Naţionala României, după ratarea calificării la EURO 2020
Profeţiile lui Nostradamus până în 2028. Cinci zodii care vor sta sub semnul banilor, al dragostei şi norocului
Profeţiile lui Nostradamus până în 2028. Cinci zodii care vor sta sub semnul banilor, al dragostei şi norocului
Mihai Voropchievici a spus CINE VA CÂȘTIGA Alegerile Prezidențiale 2019. Scandal mare la ANTENA 3
Mihai Voropchievici a spus CINE VA CÂȘTIGA Alegerile Prezidențiale 2019. Scandal mare la ANTENA 3
Cezar Ouatu, primele declaratii după ce a rupt relaţia cu Andreea Vilău! Cine este femeia pentru care a parasit-o pe blondina! Artistul este super-indragostit
Cezar Ouatu, primele declaratii după ce a rupt relaţia cu Andreea Vilău! Cine este femeia pentru care a parasit-o pe blondina! ...
Lovitura dura pentru Andreea Antonescu! S-a despartit de Stefan Manolache. Ce i-a facut iubitul tinerel dupa o luna de relatie
Lovitura dura pentru Andreea Antonescu! S-a despartit de Stefan Manolache. Ce i-a facut iubitul tinerel dupa o luna de relatie
Mark Zuckerberg a ÎNCHIS gura lumii întregi cu MAŞINA sa
Mark Zuckerberg a ÎNCHIS gura lumii întregi cu MAŞINA sa
FOTO! Cum a ajuns să arate acum Kitty Cepraga, cea mai sexy vedetă TV a anilor 2000!
FOTO! Cum a ajuns să arate acum Kitty Cepraga, cea mai sexy vedetă TV a anilor 2000!
IMAGINI ÎN PREMIERĂ. Cristi Borcea, vacanţă cu Valentina Pelinel şi Mihaela Borcea! Milionarul, masat ca un împărat!
IMAGINI ÎN PREMIERĂ. Cristi Borcea, vacanţă cu Valentina Pelinel şi Mihaela Borcea! Milionarul, masat ca un împărat!
Mihai Voropchievici destinul în 2020 în funcție de data nașterii
Mihai Voropchievici destinul în 2020 în funcție de data nașterii
Horoscop de weekend – 16-17 Noiembrie – Zodia Pești
Horoscop de weekend – 16-17 Noiembrie – Zodia Pești