EXCLUSIV | Talpan, încolţit. Ministerul a trimis un nou control peste juristul CSA Steaua. I se impută notificarea federaţiei şi dezvăluirile despre Burleanu

10 apr 2017 18319 afişări Special
EXCLUSIV | Talpan, încolţit. Ministerul a trimis un nou control peste juristul CSA Steaua. I se impută notificarea federaţiei şi dezvăluirile despre Burleanu

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, este, începând de luni, subiectul unui nou control trimis de Ministerul Apărării Naţionale, la mai puţin de o lună după ce o altă inspecţie a încercat să găsească nereguli în activitatea sa. MApN nu a dat publicităţii nici azi rezultatele precedentei inspecţii.

Sursele ProSport spun că noul control a fost declanşat ca răspuns la notificarea FRF de către Talpan, dar şi a faptului că a dezvăluit, într-un comunicat, neregulile de la federaţia lui Burleanu. Superiorii îi reproşează că a încălcat proceduri şi că a trimis notificarea la FRF fără acordul lor.

Locotenent-colonelul somase federaţia să aplice neîntârziat deciziile definitive ale instanţelor, să repună CSA Steaua în drepturi conform sentinţelor şi dăduse publicităţii, printre altele, acte care arătau că toate deciziile luate de Burleanu între 2014 şi 2016 sunt nule deoarece preşedintele FRF nu a fost, în intervalul respectiv, validat de instanţă.


Documentul de la Tribunalul Bucureşti remis presei de Talpan, în care se poate observa că, dacă Răzvan Burleanu a fost validat de instanţă şi trecut în registru, în schimb Comitetul Executiv este, în actele Registrului Special al Federaţiilor, tot cel vechi. În lipsa validării la tribunal, deciziile actualului Comitet Executiv sunt nule, spune juristul CSA Steaua. Imediat după aceste dezvăluiri, Talpan a fost sancţionat de superiori, iar luni - luat din nou la control

De asemenea, conform documentelor trimise presei de Talpan, nici în momentul de faţă Comitetul Executiv al FRF nu este legal, deoarece nu este înregistrat la Tribunalul Bucureşti. În plus, nici FCSB, nici vechea societate a lui Gigi Becali, SC FC Steaua Bucureşti SA, nu sunt afiliate la FRF şi, în consecinţă, a dezvălui Talpan, ar fi activat ilegal în Liga 1, cu complicitatea conducătorilor federaţiei.

Aşa cum ProSport a scris deja, interesant este că tot acest taifun a pornit de la Minister contra juristului după ce acesta a făcut dezvăluiri despre FRF şi Burleanu.


Hârtia buclucaşă: juristul CSA Steaua pare să fi stârnit viesparul prin notificarea FRF

Conform unor informaţii, conducerea Armatei vrea să aducă la CSA Steaua un alt jurist. Gigi Becali solicită eliminarea lui Talpan încă din 2015, după ce acesta a reuşit să obţină în instanţă anularea mărcii Steaua pe care o înregistrase latifundiarul.

În acest moment, pe rol se află şi alte procese între CSA Steaua şi FCSB. Într-unul din ele, CSA solicită despăgubiri de 37 de milioane de euro pentru folosirea ilegală de către FCSB a brandului între 2004 şi 2014. În altul, CSA Steaua cere ca tribunalul să interzică utilizarea acronimului FCSB de către echipa lui Gigi Becali, pentru a evita confuzia cu marca notorie Steaua Bucureşti, care aparţine Armatei.

Florin Talpan a câştigat, până acum, toate cele 11 procese ale CSA Steaua cu Gigi Becali şi FCSB. Cele mai importante dintre acestea au fost:

> cel din 2014, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat marca Steaua deţinută de Gigi Becali,

> cel din 2016, când Curtea de Apel i-a interzis latifundiarului să mai folosească numele Steaua şi Steaua Bucureşti, şi

> cel de luna trecută, când Curtea de Apel a respins ca nefondată cererea lui Gigi Becali de a anula marca notorie Steaua Bucureşti înregistrată şi deţinută de Armată.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.