EXCLUSIV | Roberto Baggio vine la Bucureşti. “Il Divin Codino” inaugurează academia lui Juventus din Capitală: "Aici nu veţi vedea maşini de poliţie, de frica certurilor între părinţi"

5 mai 2019 5860 afişări Special
EXCLUSIV | Roberto Baggio vine la Bucureşti. “Il Divin Codino” inaugurează academia lui Juventus din Capitală: "Aici nu veţi vedea maşini de poliţie, de frica certurilor între părinţi"

Începând cu această primavera, “Bătrâna Doamnă” va inaugura o academie de fotbal la Bucureşti. Luigino Pellegrini, fostul impresar al lui Roberto Baggio, este omul care va coordona proiectul, iar fostul elev al lui Mircea Lucescu şi-a anunţat prezenţa pentru a tăia panglica. De data asta fără puşcă, ultimele vizite ale fostului internaţional italian în ţara noastră fiind pentru partide de vânătoare.

”În primul an vom avea 300 de copii, apoi, din anul următor, ne vom extinde. Antrenorii şi metodologia de lucru vor veni din Italia. Roberto Baggio a terminat Coverciano, însă a antrenat doar două zile la Academia de la Vicenza, clubul la care a crescut. Nu s-a regăsit în fotbalul de acum. Sper să-i placă la noi”, a spus Pellegrini, pentru ProSport.

Pellegrini este stabilit în România de ani buni, s-a căsătorit cu o româncă şi are doi băieţi, ambii juniori la Rapid . Cunoaşte realităţile dure ale fotbalului juvenil din ţara noastră şi vrea să implementeze, la umbra şi cu suportul gigantului italian, o altă mentalitate: "Voi deschide un loc bun de a face sport, de a forma oameni, nu doar sportivi. Eu garantez că la meciurile Academiei Juventus nu veţi vedea maşini de poliţie, de frica certurilor între părinţi, nu veţi vedea parinţi la terenul de antrenament. Ok, părinţii vor fi implicaţi la diverse acţiuni de voluntariat, dar nu vor da sfaturi copiilor în timpul antrenamentelor şi meciurilor”.

300 de copii vor face parte din Academia Juventus

Înscrierile la Academia Juventus încep după data de 15 mai, iar baza de antrenament va fi în sectorul 1 al Capitalei. Dacă la Torino, se antrenează în culorile lui Juve 1280 de junior, cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, printre care şi fiul lui Cristiano Ronaldo, la Bucureşti nu vor fi mai mult de 300 în primul an. ”Din 2020 vom face şi echipe de 11 contra 11, dar la început ne vom concentra pe etapa de iniţiere. Vom avea mai multe grupe valorice, dar nu se vor numi prima grupă sau a doua, ci grupa verde, roşie, albă. Nu trebuie să ştie copilul la ce grupă valorică este, pentru că nu vrem în niciun moment să punem presiune pe ei. Vom merge în fiecare an la turnee internaţionale, precum Juventus World Cup Academy, unde participă academiile din toată lumea ale lui Juve. Totodată, nu vom neglija partea educaţională. Se vor oferi burse juniorilor. Şi încă ceva, foarte important, sunt de părere că ar trebui să se renunţe la clasament în  competiţiile de copii”, şi-a explicat strategia Luigino Pellegrini.


Luigino Pellegrini despre Roberto Baggio: “Spre deosebire de Lippi şi Sacchi, Roby s-a înţeles foarte bine cu Lucescu

”Baggio s-a înţeles foarte bine cu Mircea Lucescu. În schimb, cu Lippi sau cu Sacchi nu a avut o colaborare foarte <<sănătoasă>>”

“Din cauza lui Lippi a plecat de la Juventus la Milan. Apoi, când era la Inter a dat tot de Lippi. Eu i-am spus să meargă la Tottenham, însă a crezut că, în cele din urmă, se va înţelege cu Lippi. Nu a fost să fie, sunt două caractere puternice”.

“Din cauza lui Sacchi, la CM din 1994, după meciul cu Norvegia, Baggio a vrut să plece. Era cu bagajele la uşă, dar s-a rugat Sacchi de el. Până la urmă, chiar dacă a ratat acea lovitură de departajare, golurile lui Roby au dus Italia până în finală”.


Ce oferă, conform spuselor lui Pellegrini, Juventus Academy România:

 • Antrenamente şi pregătire tehnică după modelul Juventus
 • Antrenori de la Juventus secundaţi de antrenori români
 • KIT echipament sportiv original Juventus pentru fiecare jucător
 • Asigurare medicală şi supraveghere de specialitate
 • Nutriţionist, fizioterapeut şi psiholog sportiv din Italia
 • Posibilitatea participării la Campionatul Mondial de Fotbal al Academiilor Juventus
 • Filozofia de pregătire în stilul Juventus

EDUCAŢIE PENTRU PERFORMANŢĂ

În afară de pregătirea sportivă, se pune accentul pe spirit de echipă, educaţie şi implicare civică. În programul de pregătire din cadrul Juventus Academy Bucureşti sunt pregătite numeroase acţiuni educative la care sunt invitaţi copiii înscrişi, astfel:

 • Campanii şi activităţi de conştientizare - ateliere educaţionale înainte sau după antrenamente
 • Program de voluntariat pentru copii, studenţi şi părinţi, astfel încât să fie atraşi în campaniile de conştientizare din cadrul Academiei
 • Acţiuni şi campanii de educare – de exemplu, campanii antibullying şi combatere a violenţei împotriva copiilor
 • Crearea unei infrastructuri care să permită accesul părinţilor şi rudelor copiilor la activităţi fizice în aer liber
 • Crearea unei infrastructuri de consiliere psihologică sportivă cu acces gratuit pentru copii şi părinţi
 • Crearea Comunităţii Juventus (peste 1.000 de persoane): copii, părinţi, staff, voluntari, participanţi la evenimentele şi campaniile Juventus Academy Bucureşti.
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.