EXCLUSIV | "Micul Haţegan" de la Iaşi şi-a întâlnit idolul. Ce daruri i-a oferit Ovidiu Haţegan celui mai tânăr arbitru din ţară înaintea partidei CSM Poli Iaşi – CFR Cluj

26 apr 2018 1677 afişări Comentează şi tu Special
EXCLUSIV | "Micul Haţegan" de la Iaşi şi-a întâlnit idolul. Ce daruri i-a oferit Ovidiu Haţegan celui mai tânăr arbitru din ţară înaintea partidei CSM Poli Iaşi – CFR Cluj 4 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7969/17147050/2/minge-hategan.jpg

La 12 ani, ieşeanul Mircea Mindirigiu este de departe cel mai tânăr arbitru din România. Are carnet de arbitru de un an şi jumătate şi deja a arbitrat 32 de meciuri la nivel de copii şi juniori, atât la centru, cât şi ca arbitru asistent. Mircea vine cu regularitate la şedinţele de pregătire fizică şi teoretică ale Comisiei Judeţene de Arbitri Iaşi şi visează să calce pe urmele idolului său Ovidiu Haţegan, pe care îl admiră foarte mult. Duminică, înaintea meciului din Copou dintre CSM Poli Iaşi şi CFR Cluj, Ovidiu Haţegan, care a aflat de la ProSport de pasiunea pentru arbitraj a lui Mircea Mindirigiu, dar şi de faptul că este idolatrizat de către puştiul ieşean, s-a întâlnit cu micul arbitru ieşean şi i-a oferit câteva daruri.

Cartonaşe, ecuson FIFA, o minge şi un tricou din partea arbitrului numărul 1 din România

Ovidiu Haţegan i-a oferit lui Mircea un tricou Adidas FIFA semnat de cei trei arbitri internaţionali care au oficiat în Copou, Ovidiu Haţegan, Sebastian Gheorghe şi Octavian Şovre, o minge cu autograf de la cei trei, un set de cartonaşe galbene originale folosite la meciurile internaţionale şi un ecuson FIFA din 2016.

Micul arbitru ieşean a fost extrem de emoţionat să stea lângă idolul său şi a dezvăluit ce sfaturi i-a dat “centralul” FIFA din Arad în cele câteva minute în care s-au aflat faţă în faţă pe stadionul din Copou.  

”Domnul Haţegan m-a felicitat pentru faptul că am această pasiune şi pentru că am fost acceptat la o vârstă atât de fragedă în corpul arbitrilor. Mi-a transmis ca pe viitor să fiu sigur la orice alegere pe care o iau la un meci şi să nu dau înapoi. Mi-a spus că în viitor, când voi avea o experienţă mai mare, voi lua decizia instant, pe moment, nu după 2-3 secunde de gândire, aşa cum se întâmplă acum. L-am întrebat care este diferenţa dintre a fi arbitru la această vârstă şi una mai mare, iar dumnealui mi-a oferit mai multe explicaţii şi sfaturi. Am fost fericit să-l întâlnesc. Am avut emoţii, dar le-am controlat. Vom ţine legătura şi ne vom mai vedea când va mai veni la Iaşi”, a declarat Mircea Mindirigiu pentru ProSport.

Peste 30 de meciuri la copii şi juniori

Deşi are doar 12 ani, Mircea are deja 32 de meciuri arbitrate în competiţii pentru copii şi juniori, atât ca arbitru, cât şi ca arbitru asistent. Este foarte preocupat de activitatea de arbitraj, urmăreşte multe jocuri la televizor şi promite să fie un arbitru de top. Faţă de primele luni, Mircea se simte mult mai stăpân pe el acum, după un an şi jumătate de arbitraj.

”Este o diferenţă mare faţă de primele mele zile ca arbitru. Mă simt mai sigur pe mine, fac parte din teren acum, sunt stăpân pe situaţie. Am deja peste 30 de meciuri la copii şi juniori şi îmi place ceea ce fac. Voi continua arbitrajul şi visez să ajung mai mare decât domnul Haţegan. Şi dumnealui a ajuns mare, la un nivel înalt, dar vreau să-l depăşesc pe idolul meu”, a mai spus Mircea.

Şeful arbitrilor ieşeni îi prevede un viitor frumos în arbitraj

Preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri Iaşi, ecusonul FIFA la futsal Vlad Ciobanu, a apreciat gestul făcut de Ovidiu Haţegan şi îi prevede lui Mircea un viitor frumos în arbitraj.

”Cred că am reuşit să-i îndeplinim un vis lui Mircea. A fost o întâlnire plină de trăiri şi emoţii pentru tânărul nostru arbitru. Am apreciat foarte mult disponibilitatea lui Ovidiu (n.r. Ovidiu Haţegan) de a participa şi cred că e un mesaj foarte important pentru toţi cavalerii fluierului din ţară. Avem arbitri în România care sunt modele pentru cei tineri şi cred că acest lucru merită promovat. Numai aşa arbitrajul poate progresa şi putem aduce elevii şi studenţii mai aproape de activitatea de arbitraj”, a declarat Vlad Ciobanu.

În urmă cu aproape un an şi jumătate, ”ProSport” v-a făcut cunoscută povestea lui Mircea, cel mai tânăr arbitru din România, care la mai puţin de 11 ani primise din partea Comisiei Judeţene de Arbitri Iaşi carnetul de arbitru, printr-o derogare.

“În luna noiembrie am iniţiat un curs de formare pentru arbitri la care au participat 23 de tineri. Spre bucuria noastră, toţi cei 23 au şi absolvit cursul. Mezinul grupului a fost un tânăr de doar 10 ani şi 8 luni căruia îi vom acorda o derogare specială pentru a putea arbitra. Îl vom delega la jocuri de juniori şi copii de vârsta lui. Am avut o discuţie şi cu el, şi cu tatăl lui şi am constatat că Mircea îşi doreşte foarte mult să devină arbitru. Am tot încercat să îi propun să fie jucător, dar opţiunea lui a fost fermă. Este un copil foarte isteţ şi a reuşit să ne pună de vreo două ori în încurcătură în timpul desfăşurării cursului, prin întrebările adresate. Sunt convins că poate avea viitor în arbitrajul de performanţă, însă să nu uităm că este totuşi la o vârstă fragedă şi opţiunile sale se pot schimba foarte mult pe parcursul următorilor ani. Oricum, ne bucurăm să-l avem în mijlocul nostru şi vorbesc cu siguranţă şi în numele tuturor colegilor mei”, spunea, la sfârşitul anului 2016, Vlad Ciobanu.

”ProSport” l-a contactat atunci pe arbitrul FIFA Ovidiu Haţegan, care a rămas impresionat de pasiunea lui Mircea pentru arbitraj. ”Centralul” arădean a promis că îl va căuta pe Mircea cu prima ocazie când va arbitra în Copou şi s-a ţinut de cuvânt, oferindu-i micului arbitru, pe lângă cele câteva accesorii, o întâlnire emoţionantă şi sfaturi pe care nu le va uita niciodată.

 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.