EXCLUSIV! Mărturia filmată a unui interlop care îl leagă pe Reghecampf de mafia pariurilor:** „A fost băgat la un meci cu Hertha” Dezvăluiri incredibile. VIDEO & FOTO

Autori: Costin Negraru, Cristian Voinea Publicat: 19 Feb. 2013, 03:00 Actualizat: 02 Mar. 2013, 11:23 Special

*Karesz, așa cum este cunoscut sârbul, este cel care a dezvăluit în The Sun cum mafia croată a aranjat meciul dintre Manchester United și Zalaegerszeg (5-0) din Liga Campionilor.

*Pentru că blatul nu a ieșit, Reghecampf, împreună cu colegii săi, au trebuit să dea înapoi dublul sumei primite pentru aranjarea meciului, susține Karesz.

În biroul unei clădiri luxoase din centrul Budapestei, A.G. scoate din geanta sa neagră câteva foi. Bărbatul e jurnalist de investigație și de mai bine de nouă ani sapă după informații legate de meciurile aranjate pentru pariuri. În Ungaria, mai mulți fotbaliști și oficiali de club sunt arestați sau anchetați în prezent pentru implicarea în mafia pariurilor. O bună parte dintre aceștia sunt oameni despre care A.G. a scris în mai bine de 50 de articole.

Pentru ziaristul trecut de 40 de ani, confirmările au început să vină în 2004, atunci când l-a întâlnit pentru prima oară pe Karesz, un interlop maghiar cu pașaport sârbesc.

Blaturile din The Sun
În urmă cu o săptămână, jurnaliștii de la The Sun publicau mărturia unui interlop sârb care povestea cum mafia a aranjat partida de Champions League dintre Manchester United și Zalaegerszeg (5-0). Omul care făcea dezvăluirile în ziarul britanic apare într-o poză: un bărbat cu barbă, cu ochelari și cu o șapcă trasă peste ochi. Este același Karesz: „Totul a fost pus la punct într-o cafenea din Zalaegerszeg. Am stat la mese diferite până când s-au aranjat lucrurile. Apoi s-a pariat masiv pe faptul că echipa maghiară va pierde la mai mult de 3 goluri diferență”. În această afacere, Karesz a fost intermediar și translator. Între 2000 și 2004 bărbatul ajuns acum la 60 de ani a fost omul de legătură pentru aranjarea mai multor partide. Un pion de bază al interlopilor din Serbia și Croația care descoperiseră un mod ușor de a face bani.

Cum îți câștigă încrederea un interlop?
„În acea perioadă lumea nu era atât de interesată de acest subiect. Oamenii nu voiau să creadă că există meciuri trucate la pariuri”, spune A.G. în timp ce aranjază atent foile din mână. Acolo stau ascunse, de aproape nouă ani, cele mai importante dovezi pe care a reușit să le obțină despre această lume atât de închisă. Jurnalistul dezvăluie apoi pașii prin care a trecut până când a avut încredere în spusele lui Karesz. Începutul nu a fost tocmai promițător: „«Spui numai prostii» i-am zis când ne-am întâlnit prima oară. Îmi vorbea despre blaturi, mafioți, de lucruri pe care ți-e greu să le crezi”. Ziaristul i-a cerut interlopului un lucru concret: „Vreau să-mi spui rezultatul, în avans, a două meciuri”. Iar Karesz i-a îndeplinit dorința. O semifinală de Cupa Ungariei, Honved – Zalaegerszeg 2-1 (meci de 2 pauză, 1 final, în care a jucat și Sebok), și un meci de campionat s-au terminat așa cum a spus sârbul.

Agenda pe care apare numele Reghecampf
Toate informațiile pe care Karesz le-a strâns în anii în care a activat pentru mafia croată sau sârbă au fost strânse într-o agendă. A.G. a apucat să transcrie câteva pagini la prima lor întâlnire. Fiecare filă avea atașată și o poveste. Una dintre ele este despre Laurențiu Reghecampf și reprezintă o nouă mărturie, după cea a lui Cornel Dinu, despre trecutul care acum s-a întors să îl urmărească pe antrenorul de 37 de ani.

Karesz spune că meciul Hertha – Cottbus din 2001 fusese aranjat de mafia din Croația. Trebuia să se termine egal, 2-2, dar Cottbus a câștigat cu 3-2. Fiecare jucător contactat a acceptat să aranjeze meciul pentru o sumă în mărci, contravaloarea acum a 10.000 de euro.

A.G scoate una dintre foi din teanc. În colțul din stânga sunt scrise cinci nume: „Vili (n.r – Sebok), Regenkamp, Laci (n.r – Miriuță), Latoundji, Piplica”. Ei, susține Karesz, au fost cumpărați de mafia croată pentru acest meci.

„Intermediarul a fost un ungur, «Muzicianul»”, așa cum apare în înregistrarea în posesia căreia au intrat reporterii ProSport. Filmarea a fost realizată, cu o camera ascunsă, de un alt jurnalist maghiar, T.N., care a ajuns, după luni de investigație, acasă la Karesz. Este, de altfel, prima mărturie video a unui om implicat în mafia pariurilor. Personajul care apare în imagini este același din poza publicată de The Sun și pomenește numele lui Laurențiu Reghecampf cu mult înainte ca Dinu să povestească episodul în care, cu ajutorul conexiunilor din Serbia, l-a salvat pe actualul antrenor de la Steaua de răzbunarea mafiei.

Aceasta este stenograma discuției în limba maghiară dintre ziarist și Karesz, discuție pe care o puteți găsi pe www.prosport.ro:

Karesz: «Muzicianul» mi-a spus că are un prieten bun în Germania, pe care colegul meu l-a contactat. Îi știa pe ceilalți și nu am avut nevoie de un traducător.

Ziarist: Pe ceilalți?
Karesz: Portarul era croat, vorbea croată, sârbă și germană. Maghiară nu știu dacă vorbea, habar nu am. Cu Sebok putea să se înțeleagă în germană. Deci… Piplica, Reghecampf, Miriuță și Sebok. Dar după meci, unul dintre ei nu a dat banii înapoi. Sebok!

Ziarist: Cottbus a câștigat, deși trebuia să se termine 2-2.
Karesz: Da, să se termine egal sau, în cel mai rău caz, să piardă Cottbus. N-au reușit să rezolve în apărare.

Ziarist: Adică să primească suficiente goluri?
Karesz: Exact! Apoi au apărut problemele…

Ziarist: Ce probleme?
Karesz: Nu știu dacă a fost vorba de violență fizică, dar știu că el a fost urmărit foarte multă vreme. Iar banii pe care el a refuzat să îi plătească a trebuit să-i dau înapoi croaților din propriul buzunar.
Pentru că meciul nu a ieșit așa cum au vrut aranjorii, fiecare jucător a trebuit să dea înapoi de două ori mai mult decât a primit.

„Mafia nu pierde niciodată”, e explicația simplă oferită de A.G. reporterilor ProSport.

Dinu spune de Mile Jerkovic
Asemănările cu mărturia lui Cornel Dinu sunt izbitoare. Numai că în povestirea fostului selecționer apare un personaj important, Mile Jerkovic. Unul pe care Karesz îl cunoaște foarte bine, lucru recunoscut pe o altă înregistrare aflată în posesia ProSport.

În 1999, sârbul care a fost unul dintre apropiații lui Zjeliko Raznatovic „Arkan” în timpul războaielor iugoslave a devenit patron de club în Ungaria, la Szeged. „Înainte a avut afaceri cu utilaje agricole, a făcut contrabandă cu țigări și, pe timpul crizei de carburant din Serbia, aducea cisterne pline cu combustibil din România”, spune Karesz care, deși nu recunoaște, lasă impresia că a lucrat la începutul anilor 2000 pentru Mile Jerkovic.

Odată implicat în fotbal, sârbul Jerkovic a devenit capul unei rețele de aranjori cu tentaculele întinse pe mai tot continentul. Iar pentru el și oamenii lui totul era ușor: „Te duceai la Berlin, de exemplu, și puteai să pariezi 6 mii de mărci sau 10 mii de mărci și nu te întreba nimeni nimic”. Afacerea s-a oprit însă prematur, după doar 4 ani. Variantele sunt împărțite. „Au găsit altceva. Jerkovic a ieșit, croații au ieșit…”. Jurnalistul T.N. are alt scenariu: „Locul lor a fost luat de mafia din Asia. Ă‚știa au venit cu mai mulți bani și jucau online. Au schimbat totul și le-au luat fața sârbilor”.

Pe urmele lui Karesz
ProSport a mers într-un orășel din Serbia, aflat aproape de granița cu Ungaria pentru a-l căuta pe Karesz. În afara unui nume, probabil fals, sub care este cunoscut personajul în Budapesta, ziariștii aveau și o adresă, unde însă nu a răspuns nimeni. Un tânăr abia ajuns la 20 de ani s-a oferit să-i ajute pe reporteri, fiind printre puținii vorbitori de engleză din oraș. Știa numele personajului, dar a susținut că nu e același cu cel apărut în poza din The Sun. „Nu stă aici. Vă pot duce la el acasă”. După o plimbare pe la mai multe adrese din oraș, tânărul și-a schimbat brusc discursul: „Auziți, România e în Uniunea Europeană? Sunteți de la Poliție? Omul pe care mi l-ați arătat în poză este un infractor. Nu are voie să iasă din Serbia pentru că ar fi arestat imediat”. A cerut să mai vadă o dată poza din The Sun: „Da, el e!”. Plimbarea prin oraș a continuat, însă localnicii întrebați despre Karesz au ridicat toți din umeri. „Unora le este teamă să vorbească despre el, nu vor să se bage pentru că ar avea probleme”, a explicat călăuza. Reporterii nu au putut da de o altă urmă a lui Karesz. Culmea, adresa inițială era chiar lângă clădirea Poliției.

*Ziarul ProSport nu va publica adresa exactă a sârbului Karesz și nici numele sub care este cunoscut în Ungaria, însă va oferi aceste detalii autorităților interesate de caz.
**Numele ziariștilor maghiari implicați în această anchetă apar cu inițiale, A.G. și T.N., la rugămintea lor.

În prezent, Jerkovic este martor protejat de Poliție. El face parte dintr-un proces al cărui obiectiv este prinderea lui Darko Saric, cel mai mare traficat de droguri din Europa. Autoritățile i-au confiscat anul trecut, în Uruguay, un transport de 2 tone de cocaină

În cazul unui proces, vin și depun mărturie cu tot ce știu despre mafia pariurilor
A.G., jurnalist maghiar de investigație

* Înregistrarea video a fost realizată cu un an înainte de interviul acordat de Karesz tabloidului britanic „The Sun”

Autori: Costin Negraru, Cristian Voinea Publicat: 19 Feb. 2013, 03:00 Actualizat: 02 Mar. 2013, 11:23 Special
Pe aceeași temă
Costumul de baie i-a jucat feste Madalinei Ghenea! Bikinii cu doua numere mai mici au lasat TOT la vedere
Costumul de baie i-a jucat feste Madalinei Ghenea! Bikinii cu doua numere mai mici au lasat TOT la vedere
Scandal imens: Răzvan Lucescu şi Al Hilal, excluşi din Liga Campionilor! Reacţia antrenorului
Scandal imens: Răzvan Lucescu şi Al Hilal, excluşi din Liga Campionilor! Reacţia antrenorului
Caz bizar în Vietnam: Peste 300.000 de prezervative uzate erau reambalate pentru a fi vândute
Caz bizar în Vietnam: Peste 300.000 de prezervative uzate erau reambalate pentru a fi vândute
Drama de neimaginat pentru jucatorul lui Lucescu! Nevasta lui i-a dat 1,3 mil $ unui criminal ca sa-l ucida!
Drama de neimaginat pentru jucatorul lui Lucescu! Nevasta lui i-a dat 1,3 mil $ unui criminal ca sa-l ucida!
Ai probleme cu igiena și nu știi? 15 semne care te dau de gol în fața celorlalți
Ai probleme cu igiena și nu știi? 15 semne care te dau de gol în fața celorlalți
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! Şi-a ridicat picioarele şi s-a văzut…
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! Şi-a ridicat picioarele şi s-a văzut…
Document exploziv în dosarul Caracal. „Fiica lui Dincă a minţit. Poliţiştii au sustras un act din dosar s-o acopere“
Document exploziv în dosarul Caracal. „Fiica lui Dincă a minţit. Poliţiştii au sustras un act din dosar s-o acopere“
Peste 300.000 de prezervative folosite au fost reambalate pentru vânzare, după ce au fost spălate și curățate.
Peste 300.000 de prezervative folosite au fost reambalate pentru vânzare, după ce au fost spălate și curățate.
CREATURA din ocean care îl ÎNGROZEȘTE chiar și pe marele rechin alb. Descoperire ȘOCANTĂ în adâncuri
CREATURA din ocean care îl ÎNGROZEȘTE chiar și pe marele rechin alb. Descoperire ȘOCANTĂ în adâncuri
Mama Roxanei Dobre vrea să țină pasul cu fiica sa! A apelat la medicii esteticieni pentru un aspect mai tânăr! Imagini spectaculoase cu soacra lui Florin Salam / PAPARAZZI
Mama Roxanei Dobre vrea să țină pasul cu fiica sa! A apelat la medicii esteticieni pentru un aspect mai tânăr! Imagini ...
Răsturnare de situație! Rusia preia controlul total. E alertă pe piața mondială
Răsturnare de situație! Rusia preia controlul total. E alertă pe piața mondială
Cum se decongelează corect alimentele, carnea și verdețurile
Cum se decongelează corect alimentele, carnea și verdețurile
Pe ultima sută de metri, PSD aruncă un bolovan în capul guvernului PNL
Pe ultima sută de metri, PSD aruncă un bolovan în capul guvernului PNL
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Filmul unui Volkswagen de la DAUNĂ TOTALĂ la ȚIPLĂ. Acest mecanic merită o medalie
Filmul unui Volkswagen de la DAUNĂ TOTALĂ la ȚIPLĂ. Acest mecanic merită o medalie
Cu ele îşi înşală bărbaţii cel mai des nevestele. Dacă ești soție și ai una în preajmă, ai grijă
Cu ele îşi înşală bărbaţii cel mai des nevestele. Dacă ești soție și ai una în preajmă, ai grijă
Bucureştiul şi 12 judeţe au fost incluse de Germania în lista „zonelor de risc” pentru COVID-19
Bucureştiul şi 12 judeţe au fost incluse de Germania în lista „zonelor de risc” pentru COVID-19
REZULTATELE LOTO 6/49 sunt aici. S-au făcut extragerile de joi
REZULTATELE LOTO 6/49 sunt aici. S-au făcut extragerile de joi
Topul vedetelor care au desfăcut picioarele prea mult și s-a văzut tot!
Topul vedetelor care au desfăcut picioarele prea mult și s-a văzut tot!
Gina Pistol a confirmat ca este insarcinata? Gestul subtil facut de iubita lui Smiley a ridicat semne de intrebare. Cum s-a dat de gol vedeta
Gina Pistol a confirmat ca este insarcinata? Gestul subtil facut de iubita lui Smiley a ridicat semne de intrebare. Cum s-a ...
Faliment de RĂSUNET! De la lider de piaţă, la faliment! Murfatlar este vândut pe bucăţi
Faliment de RĂSUNET! De la lider de piaţă, la faliment! Murfatlar este vândut pe bucăţi
Ilie Năstase are grijă și de copii, și de prieteni... în același timp! Așa își face loc în program fostul mare tenismen / PAPARAZZI
Ilie Năstase are grijă și de copii, și de prieteni... în același timp! Așa își face loc în program fostul mare ...
Bucătar celebru în România, ajuns la spital într-un accident casnic cu mâna distrusă. Ce s-a întâmplat
Bucătar celebru în România, ajuns la spital într-un accident casnic cu mâna distrusă. Ce s-a întâmplat
Ce a făcut din „Among Us” cel mai popular joc din lume?
Ce a făcut din „Among Us” cel mai popular joc din lume?
Renault lansează în EUROPA cel mai frumos SUV. Arkana sparge topurile
Renault lansează în EUROPA cel mai frumos SUV. Arkana sparge topurile
FOTO. Vica, fosta amantă a lui Victor Piţurcă, s-a pozat goală complet în pat! Cum arată la 45 de ani
FOTO. Vica, fosta amantă a lui Victor Piţurcă, s-a pozat goală complet în pat! Cum arată la 45 de ani
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta în trupa 'D'Or'
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta în trupa 'D'Or'