EXCLUSIV | Mărturia apocaliptică a colonelului Tânjală, fost șef de serviciu la Steaua, despre dezastrul din club: „Avem 22 de manageri. Unii nu știu nici să scrie. La ședințe, toți dau vina pe arbitri. Nimeni nu răspunde pentru banul public. Necinste și incompetență!” | Bugetul secret al CSA Steaua

Redactor:
Andru Nenciu
Redactor:
Matei Udrea
EXCLUSIV | Mărturia apocaliptică a colonelului Tânjală, fost șef de serviciu la Steaua, despre dezastrul din club:
  • Publicat:
  • Actualizat:

De cealaltă parte a mesei, interlocutorul se foiește vizibil stânjenit. Colonelul Vasile Tânjală, fost șef de serviciu la Steaua, timp de 20 de ani, s-a hotărât să vorbească, dar este, probabil, pentru prima oară în fața unui reportofon pornit, și asta nu-l face să se simtă confortabil. Dar nimic nu-l va împiedica să spună ce are pe suflet.

Ne-a căutat pentru că, explică el, vrea să afle lumea ce se întâmplă cu adevărat la Steaua, clubul Armatei. Gruparea care, de-a lungul ultimelor 7 decenii, a obținut – alături de Dinamo – cele mai mari performanțe din istoria sportului românesc e acum în declin. O umbră a colosului din trecut – „și, ne vom mai întâlni și vom vorbi, veți vedea ce va fi la Olimpiada din 2020! Un dezastru!”.

După două decenii petrecute la gruparea din Ghencea, ofițerul știe fiecare piatră din clubul sportiv. I-a avut comandanți pe Gațu, Cernat, Roșu, Boroi, Petrea, a trăit criza din 2003, a prins momentul când echipa de fotbal a fost scoasă de sub umbrela Armatei. Are informații despre toți și despre toate câte s-au petrecut din 1998 încoace. Și e exasperat.

Odată pornită avalanșa, colonelul devine de neoprit. Peisajul pe care-l pictează n-are nicio legătură cu imaginea pe care și-a construit-o Steaua de-a lungul timpului în ochii publicului. S-ar crede că la clubul Armatei domnesc ordinea, disciplina, profesionalismul, seriozitatea, munca făcută temeinic. În schimb, ofițerul vorbește, cu lux de detalii, despre incompetență și necinste, despre nepăsarea cu care sunt cheltuite zeci de milioane de euro din bani publici, în mod netransparent și ineficient. Despre calitatea precară a managementului, despre motivele care au făcut ca Steaua să nu mai reprezinte aproape nimic pe plan internațional și, adesea, nici pe plan intern.


Colonelul Vasile Tânjală, șef de serviciu la Steaua timp de 20 de ani, le-a explicat reporterilor ProSport că s-a decis să vorbească deoarece consideră situația de la club de o gravitate extremă: „Trebuie făcut ceva! Așa nu se mai poate!”

Țineți-vă bine, urmează un interviu – azi publicăm prima parte a dialogului de câteva ore cu colonelul Vasile Tânjală – care nu are cum să vă dea o stare confortabilă. Dar, uneori, înainte să te vindeci, trebuie ca să-ți spună cineva că ești bolnav.
Iar Steaua nu se simte bine.

ProSport: Domnule colonel Vasile Tânjală, ați activat la clubul Steaua în ultimii…
Colonelul Vasile Tânjală: Aproape 20 de ani, din 1998 până în aprilie anul trecut, 2017.

Spuneți-ne, pe scurt, cine sunteți, ca să înțeleagă cititorii de ce acest interviu cu dumneavoastră.
Sunt colonel inginer în rezervă, începând cu luna mai 2017. Activitatea mi-am desfășurat-o la Steaua începând cu noiembrie 1998. Pe atunci eram căpitan… Atunci mi s-a împlinit visul pe care l-am avut dintotdeauna, de a activa la Steaua.

În 1998 ați venit pe funcția de…
Șef serviciu. Mă ocupam de transport și mentenanță. La tehnică și la echipament, la armament.

Timp de 20 de ani ați ocupat funcția asta?
Da, până pe 31 mai 2017.

Și anul trecut ați ieșit la pensie.
Da. N-aș fi făcut-o, dar…

Ce s-a întâmplat? Povestiți.
După atâția ani la Steaua, cunoscând foarte bine tot personalul, toată baza materială din București și din țară, știind cum funcționează acest club și ce probleme are, am considerat că pot încerca să candidez la funcția de comandant.


18
milioane de euro
a fost bugetul CSA Steaua în sezonul 2017-2018


Așadar, v-ați gândit să candidați la funcția de comandant al CSA Steaua. Și atunci, cum ați ajuns la pensie?
Pentru că persoana care a concurat cu mine, colonelul Petrea, fostul comandant… Eu credeam că toată lumea din minister vrea o schimbare. Dar schimbarea nu s-a produs. Și atunci am luat decizia să trec în rezervă.

Dumneavoastră ați ieșit la pensie în mai 2017, dar colonelul Petrea a venit comandant în toamna lui 2016. Ce legătură au cele două evenimente?
Ca să vorbim puțin de istoricul domnului Petrea… Dânsul a venit la Steaua în 2005. Era un ofițeraș ajuns la biroul de resurse umane… Nimeni nu știa că tinde să… Dar în 2011 s-a întâmplat. Atunci m-am dus la comandantul Boroi și i-am înaintat un raport prin care îi solicitam să mă pună locțiitor. Mi-a răspuns pe față: „Vasile, tu ești bun acolo unde ești. Eu am nevoie de un om care să-mi facă hârtiile, să se ocupe de toată beletristica în unitate”. Eu mi-am luat inima în dinți și m-am dus mai departe, la șeful Statului Major General. M-am prezentat și generalul Ștefan Dănilă, șeful de atunci, mi-a răspuns că se rezolvă. A doua zi dimineață, însă, generalul a avut un discurs radical diferit: „Spălați-vă lucrurile în familie, nu mă mai deranja!”. Am înțeles situația, de unde provine schimbarea…

De unde provenea?
De la șeful comandamentului logistic reunit…

Adică de la generalul Zisu.
Da, de la generalul Zisu. Am mers atunci, în 2011, la un alt general, să-i prezint cazul, el m-a avertizat: „Vasile, stai în banca ta, că nu faci nicio treabă. Din motive obiective, situația ta nu se va rezolva”. A doua zi mă trezesc că mă sună Boroi: „Băi, Vasile, ce-ai căutat acolo? N-ai discutat cu mine? Nu ți-am spus că nu trebuia să te duci?”. L-a pus locțiitor pe Petrea. Rezultatele la Steaua, după cum știți, nu au apărut…

„Lucrurile nu funcționează cum trebuie. Managerii sunt de slabă calitate”

Și credeți că, dacă ajungeați comandant, se întâmpla ceva pozitiv?
Da. Eu cunoșteam foarte bine managerii, sportivii, antrenorii. Veneam cu o echipă nouă, dar mai ales cheltuiam banii publici acolo unde trebuie!

Dumneavoastră considerați, din ce înțeleg, că nu se cheltuiau și nu se cheltuie banii publici cum trebuie la Steaua?
Da. La sporturile de echipă nu s-au obținut rezultate. Și nici nu se vor obține. Pentru că nu se stabilesc obiective clare.

Și de ce nu se obțin? Steaua avea o tradiție de zeci de ani în rezultate.
Pentru că acolo trebuie făcute niște schimbări. Lucrurile nu funcționează cum trebuie. În primul rând, managerii. Managerii sunt de slabă calitate. În afară de 4-5 manageri, să zicem Pârcălabu Răzvan, la secția de lupte libere, la Marinescu Bogdan la rugby… Ar mai fi Ducu Petre… Pe el l-aș vedea șeful instruirii, adică al doilea ca importanță după comandant. Iar funcția de locțiitor aș desființa-o. Pentru că n-a fost niciodată în club. Aia există doar la unitățile operative.

Pentru cine a fost înființată funcția de locțiitor al comandantului?
Pentru colonelul Petrea.

În 2011.
Da, în 2011. Până atunci, niciodată, din 1947 până acum, n-a fost.

„Cei buni n-au loc de cei slabi în club. Știți cum se spune, să te ferești de proști, că ăștia ajung să te conducă. E tragic!”


Ducu Petre, managerul secției de scrimă, se numără printre cei câțiva oameni competenți care nu sunt însă promovați la Steaua, spune colonelul Tânjală. FOTO: Mediafax
 

Revenind…
Da, vă spuneam de Ducu Petre. A fost și el introdus în niște scandaluri… Dar să știți că e un manager și om de calitate. Vă spun însă că, la Steaua, cei buni n-au loc de cei slabi. În ziua de azi e greu să scapi de ei… Știți cum se spune, să te ferești de proști, că ăștia ajung să te conducă. E tragic. În fine, ideea e că, totuși, manageri buni sunt, dar trebuie să îi aduci, să-i pui în funcții, să îi lași să facă.

Oamenii ăștia de ce nu sunt promovați?
Nu știu. Ori fug de responsabilitate, ori nu i-a băgat nimeni în seamă… Vă dau exemplu: a fost pusă Bârlădeanca (n.r. – Roxana Scarlat Bârlădeau)… Scrimera. A fost pusă vicepreședinte. Când a văzut că sunt probleme, n-a acceptat. A detașat-o la federația de scrimă.

Sunt probleme atât de mari încât să ceară detașarea în altă parte?
Ne vom mai întâlni și vom mai vorbi! Olimpiada din 2020 va fi un dezastru! Mai dezastru decât la Rio!

În 20 de ani, probabil că ați ajuns să cunoașteți foarte bine măruntaiele acestui club. Câți manageri sunt acum la Steaua?
În jur de 22.

La câte sporturi?
Când am plecat eu, anul trecut, erau 33. Acum am înțeles că sunt vreo 36 de sporturi.

„La Steaua, managerul stă toată ziua la cafea și la țigară”

Managerul cu ce se ocupă la Steaua acum, concret?
Managerul stă toată ziua la țigară. Le-a făcut niște foișoare acolo, în club, și stau toată ziua la cafea și la țigară.

Dați-ne niște exemple concrete!
Credeți-mă, m-am dus la comandant și i-am spus: domnule, avem oameni angajați pe funcția de manager care nu știu să scrie, nu fac diferența între subiect și predicat!

Mai sunt din ăștia în club?
Au rămas. Da, mai sunt.

Provin din sporturile pe care le manageriază acum?
Da. Sunt din sport. Acoperă sporturile din care provin, dar și altele.

Sunt puși să acopere și alte secții pentru că nu sunt oameni?
Nu, sunt puși să le acopere pentru că nu s-a făcut o selecție a secțiilor. N-au fost selectați managerii bine, ca să fie specializați, să aibă habar despre ce discută.

Sunt puși, deci, pe fondul unei dezorganizări în club.
Exact! Manageri sunt, dar… Din cei 22 de manageri, eu aș mai lăsa 4-5. Atâția sunt competenți.

Domnule colonel, răspunde cineva la Steaua pentru rezultatele proaste?
Ar trebui să răspundă șeful departamentului de instruire. El se ocupă.

„La ședințe, toți managerii jocurilor pe echipe dau vina pe arbitri. În trecut, la Steaua nu se accepta așa ceva! Echipa trebuia să câștige în orice situație”


În mandatul fostului comandant, colonelul Cristian Petrea, problemele s-au acutizat la Steaua și situația a scăpat de sub control, spune colonelul Vasile Tânjală

Revenind la manageri: există la Steaua ședințe de bilanț în care… Nu știu, poate sunt unii care au făcut clubul de râs, poate au retrogradat echipele… Există ședințe în care să fie sancționați cei cu rezultate slabe?
Nu. Au ședințele organizate luni, în care se relatează rezultatele. În astea vin toți cu fel de fel de motivații, de explicații. Domnule, toți dau vina pe arbitri! La jocurile pe echipe, toți dau vina pe arbitri. Că au făcut, că au dres. Asta, la ședințele de bilanț! Băi, dacă ești bun… În trecut, la Steaua nu se accepta așa ceva! Echipa era învingătoare în orice situație. Acum, toți dau vina pe arbitri ca să explice rezultatele slabe. Și nu se ia nicio măsură. Dar asta e situația. Acum, noul comandant n-a fost numit prin concurs.

De ce?
Pentru că… Petrea (n.r. – precedentul comandant a fost ales prin concurs în primăvara trecută) n-a fost un bun comandant. Nu provenea din mediul sportiv. Era mai mult un soldat. Se comporta așa, cazon. De ce e țigara aia aruncată acolo, de ce e mașina cutare intrată nu știu unde… Făcea foarte multe observații care nu-și aveau rostul. Nu erau în atribuțiunile dumnealui. Dânsul trebuia să fie implicat în sport, în fenomen, și să țină legătura cu șeful departamentului instruire și managerii. De fapt, el s-a gândit la asta, dar era produsul vechiului comandant, Boroi. Atunci când a plecat, s-a gândit: pe cine să las? Pe Petrea! Locțiitorul. Asta a fost propunerea lui Boroi. La numirea lui, anul trecut, eu am spus că va da chix. Că nu va rezista un an și jumătate. Așa s-a și întâmplat. Cine va răspunde pentru acest eșec? Dacă nu va veni un comandant de calitate la Steaua, vom trăi din amintiri.

În 1998, când ați intrat în club, câte secții erau?
Erau 23. Dar pe parcurs s-au înființat multe secții care nu fac obiectul muncii, ca să zic așa. Sunt neolimpice. Dans sportiv, karate (n.r. – sport olimpic din 2020), kempo, sambo, taekwondo (n.r. – e sport olimpic), șah. Sporturi care nu ne reprezintă. Nu se iau medalii nici la Europene sau Mondiale. Sunt prea multe și nu cred că se vor obține rezultate. Indicat era să rămână cele 23 de secții de forță, cele cu un istoric îndelungat, care ne reprezintă la Olimpiadă.

„Nu sunt oameni competenți. Fondurile financiare nu se trimit unde trebuie”

Ce buget a avut Steaua în ultimul sezon?
În sezonul 2017-2018, clubul Steaua a avut un buget estimativ de 18 milioane de euro. Sunt foarte mulți bani, dar din cauza managementului defectuos nu s-au obținut rezultatele scontate. Dar și din cauza numărului prea mare de secții. Dacă s-ar fixa un obiectiv pentru fiecare secție în parte, iar managerul respectiv ar fi de calitate și serios, rezultatele ar apărea. Eu am venit și cu propuneri. Să facem selecții în țară…

Pe ce vă bazați când spuneți că e management defectuos și că va fi dezastru la Olimpiada de la Tokio?
Nu sunt oameni competenți! Fondurile financiare nu se trimit unde trebuie. Cazul Steaua este emblematic: bugetul se făcea la total. Nu era pe secții. Semestrial se făcea raportul, se cereau bani și fiecare lua de acolo. Eu nu aș fi făcut așa ceva. Trebuia fixat un obiectiv pentru anul competițional, fiecare cu bugetul lui.

Cum adică, nu e un buget separat pentru fiecare secție? Nu e defalcat pe echipe bugetul?
Nu!

E o găleată în care bagă toată lumea mâna și ia?
Da, e o găleată din care se ia. Și nu e corect! Am raportat problema asta și în adunare, dar mi s-a spus să stau în banca mea. Nu s-a făcut niciodată asta: buget pentru fiecare în parte și managerii respectivi să dea socoteală pentru performanțele sportive și financiare.

„La volei, în loc să fie roșu-albastru, s-a cumpărat echipament roșu-alb! Au spus că nu s-a găsit, că timpul a fost prea scurt”


Cei care au cumpărat echipament roș-alb pentru echipa de volei Steaua au justificat, anul acesta, că n-au găsit altfel de tricouri și că a fost timpul prea scurt, povestește colonelul Tânjală

Cât de apropiat e clubul de metodele și tehnologia folosite la nivel mondial?
Tehnologia e învechită.

La 18 milioane de euro pe an nu se poate tehnologiza treptat clubul? Nu se poate cumpăra ce trebuie și nu se pot instrui antrenorii, să știe ce se întâmplă la nivel mondial?
Domnule, în ăștia 20 de ani, așa a fost mereu. Ba ne împrumutam pe la vreo federație, ba puneam duba la dispoziție ca să cerem diverse… Noi mereu luam cu împrumut. Când s-a ținut Mondialul de scrimă, am împrumutat podiumul de la federație.

Păi, și ce are Steaua atunci? Imaginea publică a clubului Steaua este că are o bază materială amplă, că nu-i lipsește nimic.
Aici depinde și de cei care manageriază pe linie logistică. Ce să mai vorbim, domnule? Cunoașteți problema echipamentului. La volei, în loc să fie roșu-albastru, s-a cumpărat echipament roșu-alb!

De ce?
Au spus că nu s-a găsit. Domnule, dar măsurile astea nu se discută? Împreună cu managerul nu luați deciziile? Managerul pregătește caietul de sarcini, vorbește cu antrenorii. Toate detaliile astea: câte perechi de încălțări ai? De care trebuie să fie? Își ia toate măsurile! Ca să aibă toate datele, să le comunice la logistică.

Vă mai întreb o dată. Managerul de la volei n-a spus că echipamentul trebuie să fie roșu-albastru?
Au spus că a fost timpul foarte scurt… Uitați-vă la echipa de volei, în ce echipament joacă! Vedeți, e alb cu roșu, cu sigla Stelei.

„Abuzul, cât am trecut eu prin armata asta română, cam toți comandanții îl fac!”

Și s-a acceptat asta?
Comandantul a fost foarte slab. A acceptat. A fost o marionetă. Vorbesc de colonelul Petrea. N-a avut treabă cu sportivii și cu managerii. El făcea ce i se dicta. Și trecea peste opinia ofițerilor de specialitate. Se făcea un fel de abuz. Și abuzul, cât am trecut eu prin armata asta română, cam toți comandanții îl fac!

La ce vă referiți?
Cazul Mazilu, de la handbal, de exemplu. Era un foarte bun manager. A fost dat afară mișelește, s-a judecat cu clubul în două procese, le-a câștigat pe amândouă. Cazul Bogdan Voina, la fel. A fost dat afară abuziv. Iar un caz care mi s-a părut… Poloistul Petru Ianc (n.r. – șicanat și constrâns să plece după ce a refuzat să-i dea 3.000 de lei antrenorului Iosep. Când sportivul i-a spus că n-are acești bani, Iosep i-a sugerat să se împrumute la părinți!).

Da, știu. Eu am scris despre acest caz.
Îl cunoșteam pe băiat. Domnule, jos pălăria pentru Iosep (n.r. – antrenorul echipei de polo) ca jucător! Dar partea cealaltă lasă mult de dorit!

S-a întâmplat ceva la club după anchetele de la minister și după ce am scris în ProSport de caz?
Nu s-a luat nicio măsură, domnule! Nicio măsură disciplinară împotriva antrenorului. Nimic! De ce? Pentru că Petrea era un lasă-mă să te las! Nu era un model pentru cei pe care-i reprezintă.

N-a văzut nimeni asta la Petrea cât a fost comandant?
Nu. Multe încălcări grave a avut. Știți că închiriau parcări și terenuri fictiv. În realitate, nu trecea nimeni pe-acolo…

„Aici nu se verifică utilizarea banilor. Nu știu dacă s-a publicat vreodată în presă bugetul clubului”

Tot noi am scris și despre asta. Era o parcare trecută în acte drept teren de fotbal. Se facturau sute de ore pe lună. A cui credeți că a fost mâna în povestea cu parcarea închiriată ca teren de antrenament pentru echipa de fotbal?
Acolo cred că a fost mâna…. Cel care se ocupa de fotbal.

Colonelul Neagoe?
Da. El era cel care cunoștea foarte bine situația. Acum, în fine…

S-a întâmplat ceva după ce am scris despre acel contract în care se plăteau sume uriașe pentru o parcare închiriată pe post de teren de fotbal?
Nimic! Nimic! Acolo s-au făcut vreo 5-6 facturi. Cam un miliard și șapte sute de milioane de lei (n.r. – 170.000 de lei noi). Nu s-a rezolvat nimic. În perioada cât am fost eu s-au desfășurat atâtea controale… De la toate instituțiile statului. Și nu s-a luat nicio măsură!

Înțeleg, deci, din ce spuneți dumneavoastră, că problemele de competitivitate ale clubului Steaua sunt de două feluri: incompetență și corupție.
Da. Incompetență și necinste. Aici nu se verifică utilizarea banilor. Nu știu dacă s-a publicat vreodată în presă bugetul clubului.â


CITEȘTE ÎN EPISODUL URMĂ‚TOR: Cine este, cu adevărat, Florin Talpan, ce persoane spune colonelul Vasile Tânjală că-l susțin din umbră pe jurist și cum l-a sabotat conducerea clubului pe Talpan în lupta acestuia cu Gigi Becali pentru brandul și numele Steaua.


„Eu cred că la noi, în România, corupția e mai mare decât în Vest. Și acolo e corupție, dar aici e așa, pe față! Și te calcă în picioare! Asta e problema! Te calcă în picioare!”

Nu.
De ce? Mi-am pus și eu întrebarea: de ce? Că sunt banii publici. Ă‚știa trebuie să fie transparenți. Ce atâta meschinărie? Trebuie să cunoască poporul unde merg banii, nu? Din motivul ăsta trăim în trecut. Le dau dreptate suporterilor. E nevoie de un comandant care să iubească Steaua. Iubitor de steliști. Pentru că trăim din banii publici. Să se publice unde se duce fiecare bănuț. Asta nu s-a făcut niciodată. Problema asta am ridicat-o și în ședință și mi s-a spus să stau în banca mea. Mie, lui Talpan, doctorului Ciocoiu, poate ați auzit de el (n.r. – medicul Florin Ciocoiu, șeful Secției de medicină sportivă de la CSA Steaua), care și el este un tip foarte deștept și capabil.

Undeva se blochează toate chestiile astea.
Când au plecat comandanții Boroi și Petrea s-a lăsat cu multe, multe probleme! Dar nu s-a lăsat nicio măsură. De ce? Haideți, domnule, în ce țară trăim…

Undeva se blochează concluziile acestor controale. Pe lanțul de decizie.
Nu știu. Eu cred că la noi, în România, corupția e mai mare decât în… În Vest. Și acolo e corupție. Dar aici e așa, pe față! Și te calcă în picioare! Asta e problema! Te calcă în picioare!

Mai ales că sunt și bani publici.
Și tot lor le dă dreptate!

 

Matei Udrea / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul concert al lui Travis Scott în România
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul concert al lui Travis Scott…
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să am de-a face cu el"
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5 ani și îi făcea viața un calvar
Medicii din Iași, ȘOCAȚI de ce au găsit în ochiul unui băiat de 14 ani! Trăia cu ea de 5…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc…
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Cum arată femeia care l-a ţinut la uşă pe Cristi Tănase, la o lună după ce a născut! Transformare neaşteptată a Adinei Maria
Cum arată femeia care l-a ţinut la uşă pe Cristi Tănase, la o lună după ce a născut! Transformare neaşteptată…
Imagini deprimante cu mormântul Stelei Popescu! Cum arată locul de veci, la aproape 7 ani de la moartea celebrei actrițe
Imagini deprimante cu mormântul Stelei Popescu! Cum arată locul de veci, la aproape 7 ani de la moartea celebrei actrițe
Obligatoriu până pe 25 mai. Decizie pentru proprietarii de apartamente din România
Obligatoriu până pe 25 mai. Decizie pentru proprietarii de apartamente din România
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Mașini vândute în România? 99Vehicles: „Undeva e o problemă, o fraudă, o vrăjeală”
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o…