EXCLUSIV | Conducerea CSA refuză „inexplicabil” să trimită deciziile judecătorești la FIFA și UEFA, acuză juristul MApN! Colonelul Talpan anunță că va executa silit FCSB dacă nu renunță imediat la numele Steaua

  • Publicat:
  • Actualizat:
EXCLUSIV | Conducerea CSA refuză

Colonelul Florin Talpan, juristul CSA Steaua, a remis ProSport un comunicat uimitor, în care face acuzații foarte grave la adresa superiorilor de la clubul Armatei și lansează un avertisment către FCSB, FRF și LPF.

După ce Curtea de Apel a dat câștig de cauză CSA Steaua, hotărând că echipa lui Gigi Becali e obligată să elimine numele „Steaua” din titulatură, iar Registrul Comerțului – să radieze această denumire, Florin Talpan spune că superiorii pe linie ierarhică îl amenință zilnic cu sancțiuni! „Parcă toți ar fi acoliții lui Becali”, afirmă Talpan în comunicat.

Ofițerul se consideră îndreptățit să fie numit șef al CSA Steaua, menționând că până acum nimeni din Armată n-a câștigat vreun proces contra lui Becali și că alții au fost avansați și răsplătiți pentru „roadele muncii mele”.

O altă afirmație excepțional de gravă este aceea că o notificare cu deciziile judecătorești pregătită de colonel pentru a fi trimisă la FIFA și UEFA e blocată de superiorii săi, care refuză să o semneze!

Florin Talpan avertizează însă că, dacă FCSB, FRF și LPF nu vor pune în aplicare „decizia definitivă” a Curții de Apel, va recurge la executarea silită și le va atrage celor vinovați răspunderea penală.

Iată comunicatul „detonat” de Talpan cu numai o zi înainte de sfârșitul anului:

„Comunicat

          Referitor la declarația din data de 23 decembrie 2016 a comandantului interimar al CSA Steaua București, privind decizia Curtii de Apel București pronunțată la data de 21 decembrie 2016, cum că nu ar fi definitivă  și  irevocabilă, țin să precizez urmatoarele:

          Din păcate, dl. Comandant interimar nu are pregătire juridică, dumnealui făcând afirmații eronate, care induc în eroare presa, opinia publică și suporterii care îmi cer lămuriri.

          Conform Noului Cod de Procedură Civilă, nu mai există sentințe „definitive și irevocabile” ci există doar sentințe definitive.

          Hotărârea cu nr. 989, pronunțată la data de 21.12.2016 de către Curtea de Apel București, este o hotărâre definitivă și executorie care trebuie și poate fi pusă în aplicare.

          Sentințele definitive pot fi atacate cu o cale extraordinară de atac, printre care și recursul, doar dacă sunt îndeplinite anumite condiții prevăzute de Codul de Procedură Civilă. Recursul este o cale de atac ce nu suspendă executarea sentinței definitive și executorie pronunțate de către Curtea de Apel București.

          De aceea, în cazul în care decizia Curții de Apel București  nu va fi respectată, eu, ca și reprezentant convențional al Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI”, o voi pune în aplicare prin executare în mod silit.

          Conform Hotărârii cu nr 989/21.12.2016, atât Oficiul Național al Registrului Comerțului, cât și SC FCSB S.A. vor fi obligați „să radieze elementele  Â«STEAUA BUCUREȘTI» din cuprinsul denumirii comerciale”, respectiv să nu le mai folosească, în caz contrar, ca șsi reprezentant convențional, voi apela la rigorile și prevederile legii.

          Dacă, până în prezent, FRF și LPF au dat dovadă de rea-credință și nu au dorit să pună în aplicare decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție cu nr. 3425/3.12.2014 și decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție cu nr 1119/24.04.2015, acum în schimb vor fi obligate să pună în aplicare decizia Curții de Apel București cu nr. 989/21.12.2016, deoarece nu mai există societatea cu numele SC Fotbal Club Steaua Bucuresti S.A., ONRC fiind obligată la efectuarea radierii elementelor „Steaua București” din cuprinsul denumirii comerciale.

          Mai mult decât atât, se vor  face culpabili de nerespectarea unor Hotărâri judecătorești.

          Nu cred că reprezentanții FRF și LPF sau reprezentanții ONRC doresc să li se atragă raspunderea penală.

          Persoanele care dau informații false inducând în eroare opinia publică, dar mai ales suporterii, creând confuzie printre aceștia, neavând nicio legătură cu activitatea juridică din dosarele în cauză, din contră, punându-mi în permanență piedici doar ca să apară în atenția presei, ar trebui să se abțină în a mai da declarații.

          Țin să precizez că notificările către UEFA privind măsurile legale ce trebuiau a fi dispuse împotriva  S.C. FCSB S.A., notificări formulate de către mine de mai bine de două luni, nu sunt semnate nici la ora actuală de către cei abilitați, aceștia refuzând acest lucru sistematic și inexplicabil.

          Oamenii de bună credință, mari sportivi si suporteri, m-au felicitat pentru ultima mare realizare obținută la Curtea de Apel București în data de 21.12.2016 și, pe această cale, le mulțumesc, căci au fost alături de mine, în schimb nimeni din conducerea Clubului și a Ministerului Apărării Naționale nu a făcut-o, din contră, în fiecare zi sunt amenințat cu sancționarea, de parcă toți ar fi acoliții lui Becali.

          Recursul este o cale extraordinară de atac conform capitolului III din Noul Cod de Procedură Civilă respectiv art. 483 și următoarele.

          Conform Noului Cod de Procedură Civilă, nu mai există sentințe definitive și irevocabile  ci doar sentințe definitive, iar adevărații juriști știu acest lucru.

          Faptul că unele persoane neavizate și necunoscătoare ale Noului Cod de Procedură Civilă fac afirmații eronate pentru a induce în eroare opinia publică, cum că S.C. FCSB S.A. ar avea șanse la formularea și judecarea recursului, mi se pare cel puțin hilar, deoarece motivele de casare prevăzute la art. 488 din Noul Cod de Procedură Civilă nu sunt întrunite pentru atacarea hotărârii cu nr. 989/21.12.2016 cu recurs.

          Eventualul recurs al S.C. FCSB  S.A. va fi respins ca inadmisibil, deoarece eventualul motiv de recurs nu s-ar  încadra în nici unul dintre motivele prevăzute de art. 488 din Noul Cod de Procedură Civilă. Astfel, S.C. FCSB S.A. nu ar avea motive legale de a formula un recurs plauzibil deoarece Instanța de judecată a fost legal constituită, aceiași judecători care au participat la judecarea probelor au pronunțat și Hotărârea, Instanța a dat atât cât s-a cerut, Hotărârea a fost pronunțată cu respectarea competenței generale, materiale și teritoriale, Instanța nu si-a depășit atribuțiile puterii judecătorești, Hotărârea dată nu cuprinde motive contradictorii și nici străine de natura cauzei și nu în ultimul rând nu s-a încălcat autoritatea de lucru judecat.

          Pentru informațtii reale, juridice și concludente, Comandantul interimar al CSA Steaua București ar fi trebuit și ar trebui ca pe viitor să se abțină în a face declarații publice privind dosarele existente, doar pentru a ieși în atenția presei.

          Ar trebui să lase reprezentantul convențional al Clubului Sportiv al Armatei „Steaua Bucuresti” sa dea răspunsuri juridice privind starea și evoluția dosarelor, precum și interpretarea acestora, deoarece doar acesta este abilitat să poată răspunde cunoscând foarte bine situatia dosarelor, în urma muncii asidue de mai bine de 14 ani în legătura cu aceste dosare.

          Niciodată până la Talpan Florin Costel nu s-a auzit în presă de vreun dosar câștigat de CSA Steaua București împotriva celor de la S.C. FCSB S.A.

          Prin aceste comunicate de presă în spațiul public, ale diverselor persoane care nu au depus nici cel mai mic efort la soluționarea cauzelor litigioase ale Clubului CSA Steaua Bucuresti, ci, din contră, mi-au îngrădit activitatea neluând măsurile pe care eu le-am propus pentru apărarea intereselor Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI”, s-a dorit și se dorește mușamalizarea activității și rezultatelor mele remarcabile și însușirea de către alții a roadelor muncii mele.

          Nu înțeleg cum toate persoanele care mi-au pus piedici în activitate și mi-au îngrădit activitatea au fost avansate în grad și funcții, iar eu, în schimb, care am readus fotbalul la notorietatea din trecut și am readus gloria numelui Steaua București, sunt constrâns, amenințat, hărțuit, încercându-se a se lua împotriva mea măsuri coercitive nelegale, în loc să fiu felicitat, avansat și numit în funcția pe care o merit la CSA Steaua Bucuresti.

          Ca ofițer de justiție care respect litera legii mai presus de orice, care îmi îndeplinesc cu profesionalism atribuțiile de serviciu, sunt jignit inclusiv în mass-media, sunt hărțuit în mod constant, amenințat cu bătaia și chiar cu moartea. Am ținut să fac aceste precizări pentru că nu este normal ca un ofițer care își îndeplinește obligațiile servind instituțiile statului să nu aibă nicio protecție și să nu beneficieze de roadele muncii sale, în schimb diverse persoane atribuindu-și toate rezultatele mele remarcabile, beneficiind direct de pe urma acestora.

          Referitor la declaratiile unor sportivi ca domnul Dică, domnul Neaga, domnul Chipciu, pe care îi apreciez la adevărata lor valoare, le aduc la cunoștintă faptul regretabil că, din păcate, ei și-au desfășurat activitatea sportivă la o societate comercială cu numele de SC FCSB SA care nu are nicio legătură cu adevărata Steaua București, societate comercială care nu a deținut niciodată palmaresul Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI” și care și-a însușit în mod fraudulos dreptul de a evolua pe prima scenă a fotbalului românesc.

          Fiind induși în eroare atât cei de mai sus, cât și mulți alții, ar fi trebuit să se „trezească” măcar în anul 2014, după pronunțarea hotărârii Înaltei Curți de Casație și Justiție. Atunci doar suporterii, dar mai ales cele două peluze – în fond adevărata galerie stelistă – , au realizat că timp de 11 ani au fost induși în eroare, iar de atunci și până astăzi ei n-au mai fost prezenți pe stadioane la meciurile FCSB – ului.     

          În legătură cu afirmațiile  domnului Ilie Năstăse, apărute în presă zilele acestea, țin să precizez faptul că sunt afirmații denigratoare la adresa Statului Român, la adresa Armatei Române, a cărei uniformă o poartă și azi la  parade, la adresa mea și a celor care muncesc și își dau silința pentru a reînvia fotbalul militar, lezând pe toți sportivii care și-au desfăsurat și-și desfăsoară activitatea în cadrul Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI”, lezând onoarea tuturor acelora care au adus și aduc glorie acestui club totalitar românesc de stat.

          Nu înteleg și nici nu aș putea înțelege cum un sportiv ca Ilie Năstase care și-a desfășurat activitatea sportivă în cadrul clubului nostru poate să aibă astfel de afirmații în spatiul public.

          Chiar dacă este general și un  fost mare sportiv, opiniile dumnealui și indicațiile către Ministerul Apărării Naționale privind viitorul  Clubului Sportiv al Armatei „STEAUA BUCUREȘTI” nu trebuiesc luate în considerație, fiind opinii total subiective și nicidecum obiective, având în vedere strânsa legătură de prietenie și colaborare cu Becali și cu S.C. FCSB S.A..

          Mai mult decât atât, Ilie Năstase a fost numit o perioadă chiar administratorul S.C. FCSB S.A., entitate cu care CSA Steaua București este în litigiu de ani de zile.

          Vreau să asigur pe adevarații suporteri steliști că, în ceea ce mă privește, voi continua lupta pe toate căile legale ca fotbalul stelist să revină acolo unde îi este locul.

           Toate mașinațiunile și ilegalitățile S.C. FCSB S.A. acum încep să iasă la iveală.

          Cu siguranță, aceste nereguli ar putea face obiectul altor dosare, dar mie nu îmi este teamă deoarece am alături de mine Sportivii Steliști foști și actuali, suporterii care mă susțin și legea.

                    În concluzie, Hotărârea cu nr.  989, pronunțată la data de 21.12.2016 de către Curtea de Apel București, este o hotărâre definitivă și executorie care trebuie să fie pusă în aplicare.

          Este o sentință definitivă și executorie, domnilor de la FCSB, FRF, LPF și ONRC.

          Acest lucru însă trebuie să-l înțeleagă și mass-media care până acum, conștient sau nu, sau în mod voit, a făcut jocul unor oameni certați cu legea,  încurajând nerespectarea unor hotărâri judecătorești considerându-se mai presus de lege și mai presus de instanțele judecătorești.                           

          FORZA STEAUA!

          STEAUA ÎNSEAMNĂ‚ C.S.A!.

SEFUL COMPARTIMENTULUI JURIDIC AL CLUBULUI SPORTIV AL ARMATEI „STEAUA BUCUREȘTI”

Locotenent – colonel de justiție       

                             Florin – Costel TALPAN”  

Pe aceeași temă
Ramona de la Neatza, gafa deceniului! Fustița i-a jucat feste și a rămas cu totul la vedere
Ramona de la Neatza, gafa deceniului! Fustița i-a jucat feste și a rămas cu totul la vedere
Specialist român de la NASA: „Asteroizii pot lovi oricând Terra, iar sateliţii lui Elon Musk le îngreunează detectarea”
Specialist român de la NASA: „Asteroizii pot lovi oricând Terra, iar sateliţii lui Elon Musk le îngreunează detectarea”
Preşedinte: Cea mai mare lovitură de la de la moartea lui Pablo Escobar. Cel mai mare traficat de droguri din Columbia a fost capturat într-o operaţiune cu sute de mebrii ai trupelor speciale şi 22 de elicoptere
Preşedinte: Cea mai mare lovitură de la de la moartea lui Pablo Escobar. Cel mai mare traficat de droguri din Columbia a fost capturat într-o operaţiune cu sute de mebrii ai trupelor speciale şi 22 de elicoptere
Se pregătește o nouă lovitură pe piața transferurilor! Unde este dorit Erling Haaland
Se pregătește o nouă lovitură pe piața transferurilor! Unde este dorit Erling Haaland
5 mașini de care să FUGI
5 mașini de care să FUGI
Schimbarea orei aduce un pericol imens pentru oameni în plină pandemie. Dr. Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă
Schimbarea orei aduce un pericol imens pentru oameni în plină pandemie. Dr. Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă
„Nicu” și-a ucis cumnata însărcinată în nouă luni, apoi s-a înjunghiat în piept. „M-au chinuit. Mi-am pierdut...”
„Nicu” și-a ucis cumnata însărcinată în nouă luni, apoi s-a înjunghiat în piept. „M-au chinuit. Mi-am pierdut...”
Ficatul mărit nu doare, însă transmite câteva semne subtile. Nu ignora aceste simptome
Ficatul mărit nu doare, însă transmite câteva semne subtile. Nu ignora aceste simptome
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să facă asta”
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să facă asta”
Serena Williams în noua casă. Detaliul observat de internauții cu ochi de vultur, în birou
Serena Williams în noua casă. Detaliul observat de internauții cu ochi de vultur, în birou
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
E BOMBĂ SEXY, dar nu a terminat nici liceul! Marea prezentatoare din România care a dat-o în bară cu şcoala
E BOMBĂ SEXY, dar nu a terminat nici liceul! Marea prezentatoare din România care a dat-o în bară cu şcoala
Vestea anului despre PFIZER! Ce efecte produce în organism? Este incredibil
Vestea anului despre PFIZER! Ce efecte produce în organism? Este incredibil
Plouă cu bani de la Guvern pentru români: Vezi aici cum poţi câştiga până la 2 milioane de lei fără să faci nimic
Plouă cu bani de la Guvern pentru români: Vezi aici cum poţi câştiga până la 2 milioane de lei fără să faci nimic
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a mai îmbătrânit. Cum arată la 70 de ani
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a mai îmbătrânit. Cum arată la 70 de ani
Filmul unei crime care a oripilat Anglia. Un român și-a ucis soția cu o foarfecă „pentru că nu a vrut ca ea să-și tunda părul”
Filmul unei crime care a oripilat Anglia. Un român și-a ucis soția cu o foarfecă „pentru că nu a vrut ca ea să-și tunda părul”
Lidl va vinde un gadget pentru locuință inedit, săptămâna viitoare
Lidl va vinde un gadget pentru locuință inedit, săptămâna viitoare
„El Clasico”, cel mai mare meci al fotbalului mondial, pentru prima oară din 2007 fără Ronaldo şi fără Messi
„El Clasico”, cel mai mare meci al fotbalului mondial, pentru prima oară din 2007 fără Ronaldo şi fără Messi
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Viral pe internet. Bunicuţa de 94 de ani care traversează ca un cascador râul Mureş VIDEO
Viral pe internet. Bunicuţa de 94 de ani care traversează ca un cascador râul Mureş VIDEO
O nouă minivacanţă! Urmează o nouă sărbătoare legală şi mai multe zile libere în România
O nouă minivacanţă! Urmează o nouă sărbătoare legală şi mai multe zile libere în România
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Cu cine a fost înșelată Anamaria Prodan la începutul relației cu Laurențiu Reghecampf: ”Făceam dragoste la subsol”
Cu cine a fost înșelată Anamaria Prodan la începutul relației cu Laurențiu Reghecampf: ”Făceam dragoste la subsol”
Cea mai frumoasă femeie din România, în stare gravă! Are COVID și a chemat ambulanța
Cea mai frumoasă femeie din România, în stare gravă! Are COVID și a chemat ambulanța
Top 10 cele mai fiabile SUV-uri la mâna a doua pe care le poți cumpăra astăzi în România
Top 10 cele mai fiabile SUV-uri la mâna a doua pe care le poți cumpăra astăzi în România
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy
FOTO. Jojo, în costum de baie! Cum arată acum, de fapt, trupul fostei vedete Playboy