EXCLUSIV | Citiți Raportul pus de „Comisia Rapid” pe masa consilierilor de la Sectorul 1 care azi trebuie să voteze preluarea echipei de către stat. Burcă, Daniel Niculae și Pancu, implicați în proiect. E nevoie de semnătura Gabrielei Firea. Copos cedează ProRapid pentru 1 leu

Autor: Matei Udrea Publicat: 26 Jul. 2017, 14:55 Actualizat: 26 Jul. 2017, 16:47 Special
EXCLUSIV | Citiți Raportul pus de „Comisia Rapid” pe masa consilierilor de la Sectorul 1 care azi trebuie să voteze preluarea echipei de către stat. Burcă, Daniel Niculae și Pancu, implicați în proiect. E nevoie de semnătura Gabrielei Firea. Copos cedează ProRapid pentru 1 leu

ProSport a obținut Raportul comisiei formate, prin dispoziția primarului Sectorului 1 din București, pentru a negocia preluarea brandului Rapid de autoritățile publice. Documentul ajunge azi pe masa consilierilor de la Consiliul Local al Sectorului 1, care în această după-amiază trebuie să avizeze proiectul primarului Dan Tudorache. Ședința se anunță deosebit de interesantă. La sfârșitul lunii trecute, propunerea lui Tudorache de a se înființa comisia a fost respinsă cu 12 voturi (ale consilierilor PSD) pentru și 13 abțineri (consilierii USR și PNL). Între timp, însă, edilul a dat asigurări, în discuțiile cu reporterul ProSport, că problema a fost depășită și că propunerea va fi votată și de membri ai partidelor de opoziție.

Mai jos puteți citi, în amănunt, cum au decurs toate operațiunile comisiei conduse chiar de primarul Dan Tudorache. Aflăm că

> Ovidiu Burcă, Daniel Pancu și Daniel Niculae fac parte din proiectul noului Rapid. Burcă a întocmit și un plan general de acțiune. Informațiile ProSport sunt că fostul jucător ar urma să primească o funcție de conducere în noul club, probabil chiar pe cea de președinte.

> AFC Rapid are datorii de 2,2 milioane de lei și este inactivă fiscal încă din 2014.

> Există acordul membrilor Club Aristocratic Rapid care au finanțat Mișcarea CFR în sezonul trecut și al lichidatorului SC FC Rapid SA, acesta permițând folosirea brandului.

> George Copos și-a dat acordul să închirieze toată infrastructura de la ProRapid pentru suma modică de 1 leu, pe termen nelimitat.

> Cea mai mare parte a terenului pe care se află baza ProRapid aparține statului, ceea ce, teoretic, simplifică procedura de trecere în administrarea Primăriei.

> S-a cerut acordul Primăriei generale pentru ca Primăria Sectorului 1 să investească în această asociere cu Rapid.

Iată textul documentului:

„Raportul

comisiei numite prin dispozitia Primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti Nr.2537, din data de 03.07.2017, referitoare la infintarea unei comisii cu scopul de a obtine informatiile necesare si a purta negocierile in vederea infintarii unei entitati unice, care sa detina drepturi patrimoniale in legatura cu brand-ul Rapid.

Context General

Fotbal Club Rapid București a fost fondat în 1923 de către un grup muncitori de la Atelierele Grivița, sub numele de Asociația culturală și sportivă C.F.R.. Rapid a câștigat de 4 ori titlul, de 3 ori Campionatul României — 1967, 1999 și 2003 — și în 1942 un campionat de război a cărui trofeu purta denumirea de „Cupa Basarabia” și de 13 ori Cupa României.

In decursul timpului echipa a avut urmatoarele denumiri:

1923-37: Asociația culturală și sportivă Căile Ferate Române București

1937-45: Rapid București

1945-50: CFR București

1950-58: Locomotiva București

1958-94: Rapid București

1994-02: UFC Rapid București

2002-06: AFC Rapid București

2006-16: FC Rapid București

În 2016, Rapid a fost declarat în instanță,  în faliment. Deși nu era definitivă, decizia a avut ca urmare faptul că echipa nu a mai putut înregistra contracte noi și, neavând legitimați suficienți jucători, clubul nu s-a putut înscrie în prima divizie în sezonul 2016-2017.

Ulterior acestei etape, in liga 5 din municipiul Bucuresti s-au inscris in competitia sportiva doua echipe continuatoare a brandului, culorilor si ideologiei Rapid. Acestea sunt AFC Rapid si Miscarea CFR.

Ambele entitati au activat in anul competitional 2016-2017 in cadrul ligii a 5 Bucuresti, obtinand in plan sportiv dreptul de promovare in liga a 4-a.

De asemenea in istoria recenta a Rapidului, un factor important l-a jucat Asociatia ProRapid care in timp a creat si dezvoltat baza ProRapid, o baza sportiva care la un moment dat intrunea toate conditiile de pregatire sportiva la cel mai inalt nivel. Aceasta baza este un factor inportant in dezvoltarea unui proiect de viitor, fiind un activ primordial in dezvoltarea si sustinrea sportului de performanta.

In acest sens comisia a identificat faptul ca, in ceea ce priveste terenul situat in Bdul  Bucurestii Noi, nr. 170, sector 1 si   constructia – Hotel -,  acestea  au trecut in proprietatea publica a statului prin Decizia nr. 130/29.11.2004  si procesul verbal de trecere  in proprietatea publica nr. 47929/130/07.12.2004, semnat de părtile convenției de dare în plata – SOCIETATEA OVO DESING SA ( J23/1651/2002, CUI 6844670)- debitor si MFP – ANAF -DGAMC.Astfel, la acest moment, doar o parte din cladirile existente in baza ProRapid, respectiv  cladire de birouri si sala de forta se mai afla in patrimoniul Asociatiei ProRapid.

Un alt factor important de luat in seama este existenta clubului Aristocratic Rapid, care a adunat in jurul sau de-a lungul anilor personalitati importante din diverse arii de activitate din Romania, suporteri ai clubului Rapid. Acesta a reprezentat constant un vector de imagine si de stabilitate pentru clubul Rapid.

S.C. Fotbal Club Rapid S.A. reprezinta entitatea juridica actualmente in faliment, care detine conform certificatelor de inregistrare marca la Osim, urmatoarele marci:

1. Marca complexa figurativa si verbal Fotbal Club Rapid

2. Marca verbala Giulestina

3. Marca verbala Uniunea Fotbal Club Rapid

4. Marca complexa figurativa si verbala Uniunea Fotbal Club Rapid

Desfasurarea discutiilor cu entitatile mentionate si concluzii referitoare la situatiile juridice ale acestora.

AFC Rapid- aceasta entitate juridica este Asociatia fondata de George Copos, care la acest moment este reprezentata de Horia Manoliu si de Dumitru Tudor, si care a fondat S.C. Fotbal Club Rapid S.A., fiind unul dintre actionari.

Din pacate, din actele puse la dispozitie de autoritatile fiscale, aceasta entitate acumulase deja in anul 2006 datorii la ANAF, motiv pentru care a transmis dreptul sportiv, marca si patrimoniul catre S.C. Fotbal Club Rapid S.A.

In decembrie 2016 aceasta structura, avea datorii la ANAF de 2.2 milioane lei si era inactiva fiscal conform deciziei 201084 din 28 octombrie 2014.

Pentru ca AFC Rapid reprezinta o parte din istoria si spiritul Rapidului, Comisia a apreciat ca acesta structura, fie direct, fie prin reprezentantii sai, poate participa la proiectul de renasterea al Rapidului, ca membru fondator in cadrul structurii sportive ce urmeaza sa dezvolte acest proiect.

Totusi, in acest context, AFC Rapid prin reprezentantii sai trebuie sa renunte la orice drept de natura patrimoniala sau nepatrimoniala, pe care ar putea sa il invoce in favoarea noii structuri si, de asemenea, sa cedeze dreptul de administrare al paginii de facebook F.C. Rapid  si a paginii de internet 1923.ro, fara alte pretentii financiare.

Clubul Aristocratic – aceasta entitate juridica este reprezentata de domnii Parvu Mihai si Adrian Olariu, si este o asociatie creata in scopul de a sprijini activitatea sportiva a clubului Rapid si a promova valorile rapidiste prin intermediul vectorului de imagine pe care il reprezinta. Incepand cu anul 2016, aceasta structura a finantat si organizat sectia de fotbal a Asociatiei Miscarea CFR, promovand sportiv echipa din liga a 5 in liga a 4.

Din discutiile avute, aceata structura este deschisa oricarei forme de organizare si sustine neconditionat proiectul relansarii clubului Rapid, comisia considerand ca poate sa reprezinte atat un vector de imagine si sustinere publica, cat si un membru fondator al structurii sportive ce urmeaza sa dezvolte acest proiect.

Miscarea CFR – aceasta entitate a fost infintata in August 2004 iar in Noiembrie 2005 a devenit Clubul Sportiv Miscarea C.F.R. Bucuresti, fiind reprezentata la discutii de domnii Barbu si Florin Purcea.

Clubul Sportiv Miscarea CFR este o entitate care a promvat in timp mai multe sporturi avand urmatoarele discipline :

Atletism – Afiliat la F.R.A. si directia Municipiului Bucuresti.

Sah – Afiliat la Municipiul Bucuresti, urmeaza afilierea la F.R.S.

Fotbal – urmeaza afilierea la F.R.F. si la Municipiul Bucuresti.

Tenis de masa – urmeaza afilierea la F.R.T.M. si la Municipiul Bucuresti.

Tenis de camp – urmeaza afilierea la F.R.T. si la Municipiul Bucuresti.

Handbal – urmeaza afilierea la F.R.T.M. si la Municipiul Bucuresti.

Orientare sportiva – Afiliat la Municipiul Bucuresti,urmeaza afiliere la F.R.O.

In anul competitional 2016-2017 a activat in liga 5 Bucuresti, obtinand dreptul sportiv de promovare in liga a 4-a in colaborare cu Clubul Aristocratic.

Aceasta entitate, datorita numelui, istoriei si activitatii sale dedicata dezvoltarii si sprijinirii sportului rapidist, poate constitui, in opinia comisiei, entitatea care sa dezvolte proiectul sportiv si care sa grupeze in jurul ei, in calitate de membrii fondatori, toti ceillalti vectori de imagine si de sustinere a Rapidului alaturi de Primaria Sectorului 1. In acest context, urmeaza sa se pregateasca drafturi de modificare a structurii organizatorice din cadrul acestei Asociatii, in vederea demararii proiectului.

Asociatia Pro Rapid – asociatia ProRapid a fost reprezentata de domnul Copos George si de doamna avocat Alexandra Klein, fiind entitatea care asa cum am prezentat anterior detine in cadrul bazei ProRapid imobilul constructie compus din cladire birouri si sala de forta.

In acest context, din discutiile si negocierile cu reprezentantii asociatiei, acestia au confirmat faptul ca pot pune la dispozitia structurii sportive ce urmeaza sa dezvolte proiectul renasterii Rapidului aceste constructii, printr-un contract de inchiriere pe o suma modica, repezentant 1 leu, pe termen nelimitat.

Constructiile existente necesita investitii pe care structura sportiva le va bugeta si supune analizei Consiliului Local.

Lichidatorul S.C. Rapid S.A. – domnul Florea Mihai, in calitate de lichidator al societatii aflate in faliment, a raspuns pozitiv solicitarilor comisiei si a pus la dispozitie infomratiile necesare. De asemenea, acesta a asigurat comisia de colaborarea dumnealui in limitele prevazute de legea insolventei si cu respectarea deciziei Adunarii Creditorilor.

In acest sens comisia a transmis o cerere de utilizare a numelui si marci pana la evaluarea acesteia si pana la organizarea licitatiei, spre a o supune atentiei Adunarii Creditorilor.

Fosti fotbalisti, presedinti al F.C. Rapid – comisia a luat de asemenea legatura cu personaje cunoscute ca fiind fosti jucatori sau conducatori al F.C. Rapid, avand discutii punctuale in vederea intelegerii fenomenului si pentru a coopta in cadrul proiesctului oameni competenti din punct de vedere managerial si sportiv.

Discutiile au avut loc cu Daniel Pancu, fost jucator emblematic al Rapidului, Ovidiu Burca, fost jucator si presedinte al F.C. Rapid, Daniel Niculae – fost jucator al Rapidului, Nicolae Cristescu fost actionar al F.C. Rapid S.A.

Din discutiile punctuale, s-a cristalizat ideea ca acest proiect reprezinta singurul proiect viabil si de viitor si sustinerea acestuia este neconditionata.

De asemenea, in ceea ce priveste planul managerial pentru dezvoltarea proiectului, comisia a primit un proiect din partea domnului Ovidiu Burca, considerand ca acesta intruneste toate conditiile pentru a face parte din proiectul sportiv ce urmeaza sa fie dezvoltat.(Schita proiectului este atasata Anexa la prezentul raport)

Finalizarea procedurii de obtinere informatii, negociere, si analizarea posibilitatii infintarii unei entitati unice care sa detina drpeturi patrimoniale in legatura cu brandul Rapid

Concluziile comisiei in urma analizei sunt urmatoarele :

Primaria Sectorului 1 are posibilitatea de a construi si dezvolta un proiect cu un puternic impact socio-economic in cadrul comunitatii locale, atat la nivelul sectorului 1 in Bucuresti, cat si la nivelul capitalei, brandul Rapid constituind o marca cu puternic impact sportiv in lumea sportului.

Datorita componentei de proiect care vizeaza reactivarea bazei ProRapid si dezvoltarea acesteia, impactul asupra comunitatii locale va fi direct, mai ales in randul adolescentilor din  sectorul 1, care vor putea opta pentru dezvoltarea aptitudinilor sportive in cadrul unei baze moderne, in conditii de performanta si, mai ales, prin construirea unui nivel de mandrie raportat la reprezentativitatea pe care o da brandul Rapid.

In acest sens au fost facute demersuri de initiere a proiectului, respectiv cerere catre lichidator pentru asigurarea utilizarii numelui si a marcii inregistrate pana la licitatie, adresa catre Ministerul Finantelor pentru utilizarea terenului si hotelului din cadrul bazei ProRapid pana la lamurirea situatiei juridice, cerere catre Aociatia ProRapid pentru confirmarea contractului de inchiriere pe termen nelimitat la pret modic, adrese catre structurile mentionate anterior, respectiv Clubul Aristocratic, Miscarea CFR si AFC Rapid, in vederea invitatiei de participare ca membru fondator, adrese de cooptare in staful tehnic a unora dintre persoanele publice mentionate anterior.

In urma raspunsurilor primite comisia va proceda la redactarea drafturilor de acte necesare initierii acestui proiect, acte ce urmeaza sa fie supuse analizei Consiliului Local la urmatoarea sedinta.

Cosmin Fodoroiu

Adriana Dima

Dan Pricop”

 

Autor: Matei Udrea Publicat: 26 Jul. 2017, 14:55 Actualizat: 26 Jul. 2017, 16:47 Special
Pe aceeași temă
Tragedie uriașă în showbiz. Vedeta a murit la Terapie Intensivă, răpusă de Covid
Tragedie uriașă în showbiz. Vedeta a murit la Terapie Intensivă, răpusă de Covid
Eşec pe ultima sută de metri a mandatului Gabrielei Firea. Primăria reziliază contractul cu firma turcească pentru 100 de troleibuze
Eşec pe ultima sută de metri a mandatului Gabrielei Firea. Primăria reziliază contractul cu firma turcească pentru 100 ...
VIDEO Protestatarii din Roma, dispersaţi cu ajutorul tunurilor de apă
VIDEO Protestatarii din Roma, dispersaţi cu ajutorul tunurilor de apă
Greseli de neimaginat in FIFA 21! Jucatorii incep sa ZBOARE pur si simplu din teren! VIDEO
Greseli de neimaginat in FIFA 21! Jucatorii incep sa ZBOARE pur si simplu din teren! VIDEO
Actrița care a căpătat reputația de „distrugătoare de căsnicii” la Hollywood. E suspectă că ar fi cauzat două despărțiri
Actrița care a căpătat reputația de „distrugătoare de căsnicii” la Hollywood. E suspectă că ar fi cauzat două despărțiri
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor cu Daniela Crudu. Ce i-a făcut în dormitor
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor cu Daniela Crudu. Ce i-a făcut în dormitor
Cine este tânărul care a murit în tragicul accident de la Vaslui: un inginer agronom pasionat, „un tânăr cu o educaţie cum rar mai întâlneşti în zilele noastre”
Cine este tânărul care a murit în tragicul accident de la Vaslui: un inginer agronom pasionat, „un tânăr cu o educaţie ...
Din păcate, e adevărat. Raed Arafat a făcut anunţul de care se temeau românii
Din păcate, e adevărat. Raed Arafat a făcut anunţul de care se temeau românii
De ce femeile POSTEAZĂ sau trimit fotografii aproape NUD cu ele. Ce nu știu BĂRBAȚII
De ce femeile POSTEAZĂ sau trimit fotografii aproape NUD cu ele. Ce nu știu BĂRBAȚII
Un tânăr a fost înşelat de logodnică cu prietenul cel mai bun. Modul „diabolic” în care s-a răzbunat: „Ha, ha! 600?”
Un tânăr a fost înşelat de logodnică cu prietenul cel mai bun. Modul „diabolic” în care s-a răzbunat: „Ha, ha! 600?”
Lovitură imensă pentru Dragnea! Va avea un nou dosar? De ce este acuzat
Lovitură imensă pentru Dragnea! Va avea un nou dosar? De ce este acuzat
ȘOC! Cum a reușit Ilie Năstase să cumpere mașina de 250.000 de euro, de fapt. Secretul care s-a aflat acum
ȘOC! Cum a reușit Ilie Năstase să cumpere mașina de 250.000 de euro, de fapt. Secretul care s-a aflat acum
Legea Pensiilor a fost modificată: Reduceri de vârstă de pensionare cu 2 ani pentru mai multe categorii
Legea Pensiilor a fost modificată: Reduceri de vârstă de pensionare cu 2 ani pentru mai multe categorii
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care te face ca nou peste noapte
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care te face ca nou peste noapte
Cum va arăta tunelul de 18 kilometri pe care îl construiesc nemții pe sub Marea Baltică. Nu au auzit de metroul din Drumul Taberei
Cum va arăta tunelul de 18 kilometri pe care îl construiesc nemții pe sub Marea Baltică. Nu au auzit de metroul din Drumul ...
Și-a pus camera ascunsă în buzunarul din spate și a mers la supermarket. E de pomină ce a urmat VIDEO
Și-a pus camera ascunsă în buzunarul din spate și a mers la supermarket. E de pomină ce a urmat VIDEO
Vaccinul anti COVID-19: UE avertizează că până în 2022 nu vom avea doze suficiente pentru toată Europa
Vaccinul anti COVID-19: UE avertizează că până în 2022 nu vom avea doze suficiente pentru toată Europa
Au ieșit pe stradă fără sutien! Cine are cei mai frumoși sâni?
Au ieșit pe stradă fără sutien! Cine are cei mai frumoși sâni?
Cum a descoperit Mădălina Ghenea că a fost înșelată. Frumoasa actriță a rupt tăcerea și le-a dezvăluit totul fanilor: 'Am găsit un băiat în pat cu...'
Cum a descoperit Mădălina Ghenea că a fost înșelată. Frumoasa actriță a rupt tăcerea și le-a dezvăluit totul fanilor: ...
Noul epicentru al pandemiei în România! Oraşul din România care a lăsat în urmă Bucureştiul
Noul epicentru al pandemiei în România! Oraşul din România care a lăsat în urmă Bucureştiul
Viața luxoasă pe care o ducea prințul Azim, fiul sultanului din Brunei! A murit la 38 de ani, iar motivele nu se cunosc
Viața luxoasă pe care o ducea prințul Azim, fiul sultanului din Brunei! A murit la 38 de ani, iar motivele nu se cunosc
Remake-ul filmului “Rebecca” ajunge numărul 1 pe Netflix după 80 de ani de la celebrul thriller psihologic al lui Hitchcock
Remake-ul filmului “Rebecca” ajunge numărul 1 pe Netflix după 80 de ani de la celebrul thriller psihologic al lui Hitchcock
A mers așa cu metroul și nimeni nu și-a dat seama! Găsește femeia dezbrăcată în aceste imagini!
A mers așa cu metroul și nimeni nu și-a dat seama! Găsește femeia dezbrăcată în aceste imagini!
FOTO. Vica, dezbrăcată în așternuturi! S-a pozat goală, deși are 45 de ani și a stârnit controverse
FOTO. Vica, dezbrăcată în așternuturi! S-a pozat goală, deși are 45 de ani și a stârnit controverse
FOTO. Cum mai arată Alexandra Dinu la aproape 40 de ani. Fosta soție a lui Adi Mutu e mai frumoasă ca niciodată!
FOTO. Cum mai arată Alexandra Dinu la aproape 40 de ani. Fosta soție a lui Adi Mutu e mai frumoasă ca niciodată!
×