EXCLUSIV Caz şocant la un lot naţional! UMILIT în România pentru că e... român! Bătut de unguri, de 1 decembrie!

14 dec 2011 39510 afişări Special
EXCLUSIV Caz şocant la un lot naţional! UMILIT în România pentru că e... român! Bătut de unguri, de 1 decembrie! Caz ŞOCANT la un lot naţional! UMILIT în România pentru că e... român! Bătut de unguri, de 1 decembrie!

Singurul jucător de naţionalitate română rămas în pregătire centralizată la lotul Under 16 a fost bătut şi umilit la Miercurea Ciuc chiar de 1 Decembrie

Un incident petrecut pe 1 Decembrie la Miercurea Ciuc poate duce la desfiinţarea unui întreg lot naţional! La iniţiativa lui Octavian Morariu, COSR investighează un scandal cu tentă şovină, petrecut la selecţionata Under 16 a României. Victimă, Cosmin Marinescu (15 ani), sportiv legitimat la Steaua.
Realitatea este şocantă: în pregătire centralizată cu naţionala de hochei Under 16 a României, reunită la Miercurea Ciuc în vederea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013, găzduit de ţara noastră, a rămas un singur jucător de naţionalitate română. Şi acesta a părăsit însă temporar lotul, după ce a fost jignit şi lovit de colegii săi de naţionalitate maghiară. "Sunt patru români în lot, dar trei au plecat de la Ciuc, preferând să se pregătească la club din motive lesne de înţeles. Aceştia participă doar la turnee", spun surse din hochei.

Incidentul a avut loc în vestiar, după antrenamentul de seară. "Unul dintre băieţi, Antal Alfred, m-a înjurat în maghiară, iar eu l-am rugat să spună ce are de spus în română, că tot e ziua României şi că ei sunt tot români. Atunci mai mulţi au început să strige că ei nu sunt români şi au spus cuvinte urâte la adresa României. Mai apoi, la duş, au stins lumina şi m-au lovit din toate părţile cu prosoapele ude", scrie în memoriul trimis de sportiv prin intermediul tatălui său, Petruţ Marinescu. Pe 2 decembrie, jucătorul a părăsit lotul, iar tatăl său a anunţat imediat federaţia printr-o scrisoare.

Tanczos Barna: "Prostii copilăreşti"
Memoriul a ajuns ieri la COSR, iar Octavian Morariu a luat imediat poziţie. "Este un lot finanţat şi de COSR în cadrul unui program olimpic. Dacă incidentul se confirmă, atunci ne confruntăm cu o abatere gravă de la etica sportivă. Nu vorbesc de alte conotaţii. Se poate ajunge până la desfiinţarea lotului, pentru că nu putem accepta astfel de manifestări", a declarat pentru ProSport Ioan Dobrescu, secretar general al COSR.

Ieri după-amiază, Octavian Morariu s-a întâlnit cu preşedintele FRHG, Tanczos Barna, împreună luând decizia înfiinţării unei comisii de anchetă care se va deplasa mâine la Miercurea Ciuc, sub conducerea lui Ioan Dobrescu. "Comportamentul este nepermis şi inacceptabil, iar împreună cu domnul Morariu am stabilit că decizia de sancţionare trebuie luată la un nivel superior federaţiei. La un lot olimpic este inadmisibil ca un copil să suporte umilinţe fizice şi verbale. Comportamentul lui Cosmin Marinescu a fost unul exemplar. N-a ripostat, ci a plecat. Este păcat ca din cauza unor prostii copilăreşti să fie pus în pericol un proiect pentru care ne-au luptat şi noi, şi COSR", a punctat Tanczos Barna.

"Am spus ce aveam de spus în memoriu, acum aştept decizia comisiei de anchetă. Antrenorii de la lotul naţional s-au purtat ireproşabil", Petruţ Marinescu, tatăl jucătorului

"Stau şi mă întreb ce scandal s-ar fi iscat dacă victima ar fi fost un jucător de naţionalitate maghiară, iar agresorii hocheişti de naţionalitate română. Ceva trebuie făcut până când situaţia nu scapă total de sub control", George Justinian, antrenor hochei Steaua.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.