EXCLUSIV | Când Lăcătuş băga piciorul sub minge şi zidul "dormea" în ghete. "Am trecut pe lângă el şi i-am zis aşa". Povestea unuia dintre golurile de generic înscrise după '90

11 mar 2018 13445 afişări Special

Două dintre golurile înscrise de Ionuţ Lupescu la naţionala României au fost reuşite după o schemă identică, una care-i fascina pe suporterii primei reprezentative. La prima vedere simplă, "înţelegerea" dintre fostul mijlocaş şi Marius Lăcătuş decurgea după o comunicare non-verbală, dar era condiţionată şi de o doză de noroc. De două ori în istoria tricolorilor - meciurile cu San Marino 6-0 şi Ţara Galilor 5-1 -, adversarii n-au avut reacţie.

Schema era simplă: Lupescu se fixa în zidul adversarilor, iar fosta extremă dreapta privea scurt către un coleg în lateral. Imediat loba mingea peste zid, iar în urma "dialogului" Lupescu pivota, prelua şi trăgea spre poartă. La peste două decenii distanţă, Lupescu a povestit faza din anii '90 într-un interviu ProSport.

În dialog cu reporterul ProSport, fiul lui Culae Lupescu a istorisit golul marcat lui Southall, pe Ghencea, în victoria cu 5-1 asupra echipei lui Ian Rush şi Dean Saunders. "Şi n-a fost prima oară! Întâia dată am făcut-o într-un meci cu San Marino, pe stadionul 23 August, la acel 6-0 (n.r. - campania de calificare la CM 1994). Ne vorbisem la antrenament şi i-am zis "vezi că mă duc ca şi cum nu se întâmplă nimic". Nu puteam repeta acea fază, lumea se prindea, dar galezii nu se uitaseră la meciurile noastre. Am trecut pe lângă ei şi i-am zis <<vezi că mă duc în zid>>. Mi-a ieşit preluarea... De multe ori, se spune că e bine să dai gol, nu să prinzi şutul perfect", a spus Lupescu pentru ProSport.

Component al naţionalei la Coppa del Mondo şi World Cup, Lupescu a marcat de şase ori pentru prima reprezentativă în 74 de partide. Kaiserul candidează pe 18 aprilie pentru şefia Federaţiei Române de Fotbal. Răzvan Burleanu, Marcel Puşcaş, Sorin Răducanu şi Victoraş Iacob sunt ceilalţi pretendeţi la postul de şef la Casa Fotobalului.

13 goluri a marcat pentru naţională Marius Lăcătuş în 84 de meciuri

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.